-
Οχι δεν μπαίνει πάντα υποσταθμός.
Είναι ιδιοκτησία του ΔΕΔΔΗΕ, έχει 1 χιλιοστό ιδιοκτησίας και μεταγράφεται στο κτηματολόγιο. Επίσης έχει την δική του είσοδο και δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη οικοδομή.Απλά φτιάχνεται στο στάδιο της κατασκευής, γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί μετά, αλλά και γιατί τον πληρώνει ο κατασκευαστής, που προφανώς τον μετακυλίει στο κόστος και στις τιμές πώλησης.
Παλιά ο ΔΕΔΔΗΕ τον πλήρωνε τον κατασκευαστή, τώρα δίνει ένα χαρτζηλίκι στην πολυκατοικία για κάποια χρόνια, όποτε θυμάται.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οχι δεν μπαίνει πάντα υποσταθμός.
Είναι ιδιοκτησία του ΔΕΔΔΗΕ, έχει 1 χιλιοστό ιδιοκτησίας και μεταγράφεται στο κτηματολόγιο. Επίσης έχει την δική του είσοδο και δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη οικοδομή.Απλά φτιάχνεται στο στάδιο της κατασκευής, γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί μετά, αλλά και γιατί τον πληρώνει ο κατασκευαστής, που προφανώς τον μετακυλίει στο κόστος και στις τιμές πώλησης.
Παλιά ο ΔΕΔΔΗΕ τον πλήρωνε τον κατασκευαστή, τώρα δίνει ένα χαρτζηλίκι στην πολυκατοικία για κάποια χρόνια, όποτε θυμάται.
πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ερώτηση προς ειδικους και κατοχους, τα προκάτ σπίτια με τοιχοποιίες από κοιλοδοκους των 3χιλ πάχους και πλέγμα όπου εκτοξεύεται τσιμέντοκονίαμα σε κάθε πλευρά ή τσιμεντοσοβας, τι λένε;
Φαντάζομαι οι συγκολλήσεις είναι με ηλεκτροσυγγοληση
Τα δίνουν στο μισό κόστος από ένα διαμέρισμα στα ιδια τετραγωνικά με όλα μέσα, μαζί με πλάκα και άδεια!Στατικά είναι ικανά;
Αντέχουν στον χρόνο;
Εγώ κάτι παρόμοια που είδα στη Λάρισα δεν με έπεισαν και ζητούσαν και λίγο (ίσως όχι και τόσο λίγο) ακριβότερα από τοπικούς κρουζερ* συμβατικής ή μικτής κατασκευής, στην τελική τιμή...
Ε όχι και να πληρώνω ηλεκτροκολλημενα στραντζαριστά και γυψοσανιδα και χοντρό σοβά εσωτερικά, στα σχέδια που βολεύουν τον κατασκευαστή, τα ίδια κι ακριβότερα με τελειωμένο συμβατικό σπίτι...
*δεξιοί αστοι, δεν ξέρω αν είναι
-
Δηλαδή πόσο το τμ;
Για πες να συγκρίνουμε με διαμερίσματαΓενικά αυτά τα προκάτ με αυτόν τον τρόπο, πως σας φαίνονται; Ψεύτικα;
-
Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει οι τιμές τώρα που ανέβηκε το κόστος της συμβατικής κατασκευής.
Αλλά παλιότερα δεν συνέφερε.Τέτοιες λύσεις είναι καλές σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων κτιρίων, σε συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών κλπ.
-
Εδώ στη Μαγνησία αν έχεις οικόπεδο, συνολική τελική τιμή κατασκευής σου δίνουν 1200-1500 τμ για σιδηροκατασκευη με Η και τοιχοποιία πάνελ ή συμβατικό μπετόν/τούβλο, για ολοκληρωμένο σπίτι κλειδί στο χέρι.
Όταν για τα προκάτ στραντζαριστου σκελετού στη Λάρισα, θέλανε ξεχωριστά χωματουργικο κόστος και μετά 1400 + φπα αν τα θυμάμαι σωστά.
Τα οικόπεδα μάλλον είναι αρκετά φθηνότερα από Αττική, δεν τα ξέρω τα κόστη, πιστεύω εδώ 150-300€ τμ για οικίες ή και 500€ για τους υψηλούς συντελεστές δόμησης (γύρω στο 2 μάλλον) με αρκετές πιθανότητες λάθους γιατί δεν ασχολούμαι με το σπορ... -
Οι ερασιτεχνικες κατασκευες που εχω κανει για μενα πχ υποστεγα χρησιμοποιω κοιλοδοκους και μασιφ H και Π .
Τα κανω κολλητα , αλλα αν και θα ειναι απεθαντα καθως χρησιμοποιω προδιαγραφες για 10 πλασιο ογκο χιονιου απο τον μεσο ορο της περιοχης μου , το <<προβλημα>> μου ειναι που τα κανω συγκολητα , αυτο εχει σαν αποτελεσμα θορυβους απο συστολες διαστολες , επισης αν χρησιμοποιεις γαλβανισμενα και συγκολησεις χανεις το γαλβανισμα , η λυση που την γνωριζω αλλα για μενα ηταν αδυνατη ειναι βιδωτα με μεγαλυτερης διατομης τρυπες και ελαστικα παρεμβισματα ωστε να αποροφουν τις συστολες διαστολες , δεν γνωριζω τι κανουν σε σπιτια , επειδη στην περιοχη μου δεν εχει γινει κανενα για να δω.
Αντιθετα εχω γνωρισει και παρακολουθησει την δουλεια καποιου ελληνα που γυρισε απο αυστραλια στην Κορινθο .
Αυτος στραντζαριζε ο ιδιος γαλβανισμενη λαμαρινα και δημιουργουσε κυψεληδωτη δομη , Το οποιο δημιουργουσε απιστευτη αντοχη (το διαβασα προσφατα σε αφιερωμα διασημων εργων φαμους αρχιτεκτονα) Επισης θυμαμαι και εναν ακριλικο σοβα που εφερνε επισης απο αυστραλια και ειχα παθει πλακα .
Οπως μου εξηγησε αυτος ο τροπος οικοδομησης ηταν το αντιδοτο στο προβλημα των ξυλινων σπιτιων στην Αυστραλια λογω του τεραστιου προβληματος με τους τερμιτες . Απλη και πανεξυπνη κατασκευη και γρηγορη
Α και δεν υπηρχε συγκοληση ηταν πριτσινωτη η κατασκευη .Μου ειπε οτι δεν υπηρχαν συστοδιαστολες λογω του οτι θα ειχε και απο τις 2 πλευρες μονωση .
Βεβαια η πιο επαγγελματικη κατασκευη που εχω δει ειναι μεταξυ σκαλας Αταλαντης και Λιβανατες δεξια της εθνικης προς την Θαλασσα .
Περνωντας συχνα για μπανιο ειδα να χτιζεται κατι περιεργο , οποτε μια μερα πηγα επιτηδες να δω τι ηταν αυτο . Ηταν σπιτι το οποιο το εφτιαχναν εργατες απο το ορεγκον της αμερικης . Ξυλινο Βεβαια ειχε φερει ολο το σπιτι και τους εργατες να το κατασκευασουν , φανταστειται τους ξυλουργους απο το ορεγκον , ο πιο κοντος ηταν 2 μετρα , χειμωνας αλλα δουλευαν με κοντομανικο , τους φαινοταν πολυ ζεστη εδω , μου εκαναν εντυπωση , τα ρουχα τους γυαλια κρανη παπουτσια δερματινες ζωνες απιστευτα , τα ηλεκτρονικα εργαλεια και τα σχεδια , που ηταν ενα βιβλιο 1χ1 μετρο με καμμια 200αρια σελιδες που ειχε τα παντα αναλυτικα και ολα πηγαιναν βασει σχεδιου ανοιγμενο σε μεγαλο παγκο και τους φωναζε ο μηχανικος και μελετουσαν απο πανω .
Η ποιοτητα ξυλειας , δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα .
Τελος παντων απ οτι μου ειπαν ο ελληνοαμερικανος που το εφτιαχνε δεν μπορουσε να βρει ακρη με τους εργολαβους και τους μαστορους , ολοι ξερουμε τι γινεται και προτιμησε να πληρωσει και να φερει ολο το συνεργειο
Εφτιαξε παντως εναπανεμορφο σπιτι καμμια σχεση με προχειροκατασκευες που εχω δει στο youtube σε αμερικανικα με δοκαρακια 5χ5 και osb που τα παιρνει ο ανεμος .
Απ οτι μου ειπαν ηταν εμποτισμενα και εναντιον της φωτιας .
Αυτα τα λιγα για τον λαπ και οποιον εχει ορεξη να διαβασει σεντονι -
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
σει σχεδιου ανοιγμενο σε μεγαλο παγκο και τους φωναζε ο μηχανικος και μελετουσαν απο πανω .
Τελος παντων απ οτι μου ειπαν ο ελληνοαμερικανος που το εφτιαχνε δεν μπορουσε να βρει ακρη με τους εργολαβους και τους μαστορους , ολοι ξερουμε τι γινεται και προτιμησε να πληρωσει και να φερει ολο το συνεργειο
Εφτιαξε παντως εναπανεμορφο σπιτι καμμια σχεση με προχειροκατασκευες που εχω δει στο youtube σε αμερικανικα με δοκαρακια 5χ5 και osb που τα παιρνει ο ανεμος .Παλαιοτερα ειχαν φερει αρκετοι Ελληνοαμερικανοι κοντεινερς με τα υλικα να κανουν σπιτι γιατι ηταν φθηνοτερο απο την Ελλαδα. Αμφιβαλλω αν τωρα ισχυει αυτο,
Αυτο για την φωτια απιθανο το ακουω, αν πιασουν φωτια δεν μενει τιποτα.
Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα των ξυλινων σπιτιων ειναι οτι τα φτιαχνουν γρηγορα και με τα μονωτικα που τους βαζουν εχουν πολυ καλη μονωση. Το μειον ειναι οτι θελουν πολυ περισσοτερη συντηρηση απο τσιμεντο και στην φωτια δεν μενει τιποτα, Δεν ξερω τι παιζει με σεισμους.
-
Για υποψήφιους καραβοκύρηδες.
Εγώ σκάφος δεν είχα ποτέ.
Έχω όμως φίλους που είχαν η έχουν.Οπότε να θυμίσω λίγο τα βασικά ρητά.
Για πάμε, γιατί το θέμα το κατέχω πολύ καλά, από πολλές μεριές. Και το σκάφος ειναι ελευθερία, δισκέδαση και αναψυχή. Όπως το αυτοκίνητο αλλά μόνο το διασκεδαστικό κομμάτι. Φυσικά ειναι πολύ ακριβό χόμπι, ειδικά με τις τιμές των καυσίμων.
Το καλύτερο σκάφος είναι το σκάφος του φίλου σας.
Ισχύει, με μια δόση υπερβολής. Πρέπει να έχεις πολύ καλούς φίλους και κατ' αναλογία να μπορούσαμε να το προεκτείνουμε σε πολλά (σπίτι, εξοχικό κλπ.), οπότε δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όποιος αγοράζει σκάφος έχει τρεις χαρές. Μια όταν το αγοράζει και δύο όταν το πουλάει.
Μια και μια ειναι, αλλά και πάλι ενώ ισχύει δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Τα έξοδα που έχουν τα σκάφη είναι απίστευτα.
Ένα απλό φουσκωτό θέλει 3-4000 το χρόνο για πάρκινγκ. Θέλει 20 ευρώ για το βάλε βγάλε κάτι ψιλά για πλύσιμο γύρω στα 3-5 κατοσταρικα το ετήσιο σέρβις της κάθε μηχανής κάτι τέλη κλπ δηλαδή 4-5000 το χρόνο χωρίς ταξίδι.
Καύσιμα 1-2 λίτρα το μίλι ήτοι για διαδρομή Ανάβυσσο Πόρο θέλουμε 60 μίλια με την επιστροφή άρα 150 ευρώ για μια μηχανή.
Όντως είναι μεγάλα τα κόστη, αλά όχι όσο γράφεις. Ένα πάρκκινγ για ένα "απλό" φουσκωτό (όχι 10μετρο) ειναι €1.000/έτος. Φυσικά εαν θες να εισαι στην Γλυφάδα, 1η μουρη υα το πληρώσεις. Υπάρχουν όμως και τα Μέγαρα, το Νεράκι, η Πάχη κλπ. που ειναι διπλα από ΑΟ (πίο γρήγορα πας εκεί από Ανάβυσσο το καλοκαίρι) με τιμές πολύ λογικές. Ανέλκυση/καθέλκυση εξαρτάται από την συμφωνία και μπορείς και μόνος σου, όπως και το πλύσιμο (είναι ιεροτοελεστία και μέρος της αναψυχής). Όσο για την μηχανή, εξαρτάται από την μηχανή. Εμένα π.χ. ήταν €200 το ετήσιο και €300 κάθε 3 χρόνια. Οπότε είχα ένα ετήσιο κόστος για ασφάλεια, πάρκινγκ και σέρβις €1.100, κάτι καθόλου απαγορευτικό. Και το φουσκωτό δεν ήταν μικρό (δλδ. απλό), αλλά μεσαίο.
Για την κατανάλωση έχεις δίκιο, αλλά πάλι σχετικό με την βάρκα και την μηχανή. Μάλλον μιλάς για 2μηχανο έτσι όπως γράφεις, οπότε το 2μηχανο δεν είναι "απλό φουσκωτό" αλλα πολύ μεγάλο. Εγώ έκαιγα 0.7 και για Μονή και πίσω ήθελα 40 λίτρα περίπου με τις βόλτες ένα γύρω, άρα €28 όταν το πήρα και κάπου €80 σήμερα. όμως μπορείς να το ευχαριστηθείς σε κάθε βόλτα. Και εαν τα βάλεις κάτω για μια παρέα 6 ατόμων, πιο ακριβά θα στοιχήσει να πάνε με το πλοίο!
Αν πάμε σε ιστιοπλοϊκό που το έχεις επαγγελματικό θέλεις νηογνώμονα διάφορα όργανα ασφαλείας και σωστικά και πολλά ακόμη που δεν φαντάζεστε ενώ όλες οι ζημιές έχουν 2 και 3 φορές μεγαλύτερο κόστος από της ξηράς.
Δεν ειναι τίποτα, πανεύκολο είναι. Και τα σωστικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα ασφάλειας. όσο για τις ζημιές, η ασφάλεια τα καλύπτει όλα. Ναι κοστίζει, αλλά όχι τραγικά πράγματα. Δηλαδή κάποιος που έχει να δώσει 250-300.000 για ένα σκάφος, δεν έχει πρόβλημα με τα 5.000/έτος ή ακόμα και τα 10.000/έτος.
Στα σκάφη που λέτε τα κόστη είναι πολύ μεγάλα.
Ναι ισχύει, σε ένα σκάφος 28 και ειδικά μηχανοκίνητο μέτρα τα κόστη ειναι τεράστια.
Το να είσαι κυβερνήτης σε μηχανοκίνητο θέλει γνώση και εμπειρία και δεν είναι εύκολο.
Αλήθεια ειναι, ειδικά σε μεγάλα.
Αυτά που λέτε για κέρδη είναι εκτός πραγματικότητας.
Επίσης σωστό
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εσείς θα αγοράζατε διαμέρισμα σε πολυκατοικία που υπάρχει λαϊκή κάθε εβδομάδα, έστω και αν τυπικά μπορεί να αλλάζουν δρόμο κάθε 6 μήνες, ή το θεωρείται αιτία να ψάξετε σπίτι αλλού ?
Είτε στην Ήβης είτε στην Νηρήιδων το ίδιο μπάχαλο γίνεται εκεί τις Παρασκευές !
Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι που θα κλείνει το παρκινγκ και άντε βρες να παρκάρεις εκείΟπότε τι λες να μην το πάρει το οικόπεδο ?
Ααα αυτά δεν τα ξέρω, δεν εχω τέτοιες γνώσεις .
Αν είχα πάρκινγκ και το έκλεινε η λαϊκή σίγουρα θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα και ειδικά εκεί που λέτε που είναι παράλληλα με την κεντρική αγορά δεν θα βρίσκεις να σταθμεύσεις με τίποτα.
Επίσης δεν θα σκεφτόμουν ποτέ τις περιπτώσεις που αναφέρατε περί ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων.. Ο καθένας στο είδος του.Πάντως εγώ έχω λαϊκή 1 στενό πάνω από το σπίτι μου και την προηγούμενη μέρα δυσκολεύομαι πολύ στο παρκάρισμα μιας και δεν έχω πάρκινγκ αλλά με εξυπηρετεί η λαϊκή για τα ζαρζαβατικα της βδομάδας.
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εσείς θα αγοράζατε διαμέρισμα σε πολυκατοικία που υπάρχει λαϊκή κάθε εβδομάδα, έστω και αν τυπικά μπορεί να αλλάζουν δρόμο κάθε 6 μήνες, ή το θεωρείται αιτία να ψάξετε σπίτι αλλού ?
Είτε στην Ήβης είτε στην Νηρήιδων το ίδιο μπάχαλο γίνεται εκεί τις Παρασκευές !
Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι που θα κλείνει το παρκινγκ και άντε βρες να παρκάρεις εκείΟπότε τι λες να μην το πάρει το οικόπεδο ?
Όλα έχουν την τιμή τους
-
Οι ερασιτεχνικες κατασκευες που εχω κανει για μενα πχ υποστεγα χρησιμοποιω κοιλοδοκους και μασιφ H και Π .
Τα κανω κολλητα , αλλα αν και θα ειναι απεθαντα καθως χρησιμοποιω προδιαγραφες για 10 πλασιο ογκο χιονιου απο τον μεσο ορο της περιοχης μου , το <<προβλημα>> μου ειναι που τα κανω συγκολητα , αυτο εχει σαν αποτελεσμα θορυβους απο συστολες διαστολες , επισης αν χρησιμοποιεις γαλβανισμενα και συγκολησεις χανεις το γαλβανισμα , η λυση που την γνωριζω αλλα για μενα ηταν αδυνατη ειναι βιδωτα με μεγαλυτερης διατομης τρυπες και ελαστικα παρεμβισματα ωστε να αποροφουν τις συστολες διαστολες , δεν γνωριζω τι κανουν σε σπιτια , επειδη στην περιοχη μου δεν εχει γινει κανενα για να δω.
Αντιθετα εχω γνωρισει και παρακολουθησει την δουλεια καποιου ελληνα που γυρισε απο αυστραλια στην Κορινθο .
Αυτος στραντζαριζε ο ιδιος γαλβανισμενη λαμαρινα και δημιουργουσε κυψεληδωτη δομη , Το οποιο δημιουργουσε απιστευτη αντοχη (το διαβασα προσφατα σε αφιερωμα διασημων εργων φαμους αρχιτεκτονα) Επισης θυμαμαι και εναν ακριλικο σοβα που εφερνε επισης απο αυστραλια και ειχα παθει πλακα .
Οπως μου εξηγησε αυτος ο τροπος οικοδομησης ηταν το αντιδοτο στο προβλημα των ξυλινων σπιτιων στην Αυστραλια λογω του τεραστιου προβληματος με τους τερμιτες . Απλη και πανεξυπνη κατασκευη και γρηγορη
Α και δεν υπηρχε συγκοληση ηταν πριτσινωτη η κατασκευη .Μου ειπε οτι δεν υπηρχαν συστοδιαστολες λογω του οτι θα ειχε και απο τις 2 πλευρες μονωση .
Βεβαια η πιο επαγγελματικη κατασκευη που εχω δει ειναι μεταξυ σκαλας Αταλαντης και Λιβανατες δεξια της εθνικης προς την Θαλασσα .
Περνωντας συχνα για μπανιο ειδα να χτιζεται κατι περιεργο , οποτε μια μερα πηγα επιτηδες να δω τι ηταν αυτο . Ηταν σπιτι το οποιο το εφτιαχναν εργατες απο το ορεγκον της αμερικης . Ξυλινο Βεβαια ειχε φερει ολο το σπιτι και τους εργατες να το κατασκευασουν , φανταστειται τους ξυλουργους απο το ορεγκον , ο πιο κοντος ηταν 2 μετρα , χειμωνας αλλα δουλευαν με κοντομανικο , τους φαινοταν πολυ ζεστη εδω , μου εκαναν εντυπωση , τα ρουχα τους γυαλια κρανη παπουτσια δερματινες ζωνες απιστευτα , τα ηλεκτρονικα εργαλεια και τα σχεδια , που ηταν ενα βιβλιο 1χ1 μετρο με καμμια 200αρια σελιδες που ειχε τα παντα αναλυτικα και ολα πηγαιναν βασει σχεδιου ανοιγμενο σε μεγαλο παγκο και τους φωναζε ο μηχανικος και μελετουσαν απο πανω .
Εφτιαξε παντως εναπανεμορφο σπιτι καμμια σχεση με προχειροκατασκευες που εχω δει στο youtube σε αμερικανικα με δοκαρακια 5χ5 και osb που τα παιρνει ο ανεμος .
Αυτα τα λιγα για τον λαπ και οποιον εχει ορεξη να διαβασει σεντονιΕννοείς τις λεπτοτοιχες διατομες ψυχρής έλασης. Γίνεται πανικός παγκοσμίως με αυτά από ότι διαβάζω, ακόμα και στα Βαλκάνια, λίγοι ασχολούνται όμως και τα γνωρίζουν εδω στην Ελλάδα. Εχει συγκεκριμένα λογισμικά για τον στατικό υπολογισμό τους. Οι παλιότερες γενιές, σήμερα συνταξιούχοι δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό, ούτε πως να το υπολογίζουν.
Στην ουσία στηρίζεται στην φιλοσοφία των ξύλινων σκελετών με πάνελ. Από όσο διαβάζω αυτά δεν πέφτουν με τίποτα σε σεισμό διότι έχουν μια '' κυψελη'' όπως λες και μεταφέρουν σε εκατοντάδες φέροντα καθετα αλλά και οριζόντια μέσω των πάνελ στοιχεία τις δυνάμεις. Το να καταρρεύσει ένα τέτοιο σπίτι σε σεισμό θεωρητικά είναι αδύνατον εκτός αν σπάσουν όλα τα εκατοντάδες στοιχεία του κτηρίου. Το βάρος τους είναι αστείο, ίσως και το 1/3 μιας συμβατικής κατασκευής.
Το ερώτημα είναι, μπαίνει κλέφτης από τους τοίχους σε αυτά;
Αυτά τα σπιτια είναι για τους πολιτισμένους....σε εμάς που είμαστε τριτοκοσμικη χωρα;;;;
-
Nα το παρει και να φτιαξει πολυτελη διαμερισματακια για συνταξιουχους που θελουν την λαικη στα ποδια τους και δεν τους ενδιαφερει η καθημερινη οδηγηση .
Αλλη ιδεα να το παρει και να φτιαξει οικο ευγηριας .
Αλλη ιδεα Ελληνικη , να το παρει να βγαλει αδεια για οικο ευγηριας , να παει στον δημο και να απαιτησει αλλαγη του δρομου της λαικης λογω απαιτησεων ασθενοφορων κτλ
και στην συνεχεια να κτισει κανονικα .
Εδω ο αλλος σκεπασε την ακροπολη , ουτε ο Αρειος παγος τον σταματαει . Επιτιθεται κιολας .
Ας παει και μια φορα και ο κρουζερ με το λαδοτηρι στο χερι επισκεψη στην πολεοδομια , επαιτες θα γινουν οι αναξιοπαθουντες ΔΥ τους εχουν κοψει και τον 13ο και 14ο οποτε φανταζομαι δεν θα του ερθει και ακριβα , εξ αλλου θα τα βαλει στα εξοδα , ετσι που τρεχει ο πληθωρισμος στα ακινητα ουτε που θα το καταλαβει , σαν να του πεσει μισο ευρω θαναι. -
Αυτα τα λιγα για τον λαπ και οποιον εχει ορεξη να διαβασει σεντονιΕννοείς τις λεπτοτοιχες διατομες ψυχρής έλασης. Γίνεται πανικός παγκοσμίως με αυτά από ότι διαβάζω, ακόμα και στα Βαλκάνια, λίγοι ασχολούνται όμως και τα γνωρίζουν εδω στην Ελλάδα. Εχει συγκεκριμένα λογισμικά για τον στατικό υπολογισμό τους. Οι παλιότερες γενιές δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό.
Στην ουσία στηρίζεται στην φιλοσοφία των ξύλινων σκελετών με πάνελ.
Σωστος λαπ παπυρος λαρους μπριτανικα , τα λες με επιστημονικο τροπο .
Κλεφτες
Γιατι στου γατου που ηταν μπετον αρμε , και φουλ στα ηλεκτρονικα δεν μπηκαν; -
Λαπιρους λαρους ελληνικα
πενίαν τέχνας κατεργάζεται.
-
Για τους κλέφτες δεν ξέρω. Αν γνωρίζουν με ποιον τρόπο φτιάχτηκε το σπίτι ίσως επιχειρήσουν να σπάσουν τοίχους αντί να ανοίγουν πόρτες.
Βέβαια δεν ξέρω αν έχουν αντοχή αυτοί οι τοίχοι σε αυτό το θέμα. Δεν έχω δει να ασχολούνται στο εξωτερικό με το θέμα αυτό. Απλά εκφράζω τις φοβίες μου.
-
Αυτα τα λιγα για τον λαπ και οποιον εχει ορεξη να διαβασει σεντονιΕννοείς τις λεπτοτοιχες διατομες ψυχρής έλασης. Γίνεται πανικός παγκοσμίως με αυτά από ότι διαβάζω, ακόμα και στα Βαλκάνια, λίγοι ασχολούνται όμως και τα γνωρίζουν εδω στην Ελλάδα. Εχει συγκεκριμένα λογισμικά για τον στατικό υπολογισμό τους. Οι παλιότερες γενιές, σήμερα συνταξιούχοι δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό, ούτε πως να το υπολογίζουν.
Στην ουσία στηρίζεται στην φιλοσοφία των ξύλινων σκελετών με πάνελ. Από όσο διαβάζω αυτά δεν πέφτουν με τίποτα σε σεισμό διότι έχουν μια '' κυψελη'' όπως λες και μεταφέρουν σε εκατοντάδες φέροντα καθετα αλλά και οριζόντια μέσω των πάνελ στοιχεία τις δυνάμεις. Το να καταρρεύσει ένα τέτοιο σπίτι σε σεισμό θεωρητικά είναι αδύνατον εκτός αν σπάσουν όλα τα εκατοντάδες στοιχεία του κτηρίου. Το βάρος τους είναι αστείο, ίσως και το 1/3 μιας συμβατικής κατασκευής.
Το ερώτημα είναι, μπαίνει κλέφτης από τους τοίχους σε αυτά;
Αυτά τα σπιτια είναι για τους πολιτισμένους....σε εμάς που είμαστε τριτοκοσμικη χωρα;;;;
Τι εννοείς αν μπαίνει κλέφτης ;
Αν σκάβεται ;
Έχεις αίσθηση ποσό εύκολα ανοίγει το τούβλο ; -
Δεν έχει τουβλο. Osb3 έχει είτε τσιμέντοσανιδα κάποιων χιλιοστών
Ξηρά δόμηση
-
Δεν έχει τουβλο. Osb3 έχει είτε τσιμέντοσανιδα κάποιων χιλιοστών
Τούβλο έχει η συμβατική κατασκευή, το οποίο παραβιάζεται επίσης πανεύκολα
-
Αααα εννοείς και στα συμβατικά πως ανοίγει εύκολα
Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να προστατευτεί;