-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Με το νέο νόμο τα μαύρα έχουν δυσκολέψει πολύ. Δεν αμφιβάλω βέβαια πως οι απόγονοι του Οδυσσέα όλο και κάτι θα μηχανευθούν για να το παρακάμψουν.
Έτυχα πρόσφατα σε ένα συμβόλαιο με συμφωνία κλεισμένη μήνες πριν και μόλις ακούστηκε η λέξη «μαύρα» σηκώθηκε η συμβολαιογράφος και λέει στους συμβαλλόμενους πως αν ξανακουστεί η λέξη ή αν γίνει προσπάθεια καταβολής μετρητών εντός γραφείου θα ακυρώσει το συμβόλαιο. Να δείτε πως λούφαξαν όλοι….Μπορεί, δεν γνωρίζω. Πάντως ξέρω πολλές αγοραπωλησίες με μαύρα και ακόμα περισσότερα κτισίματα με μαύρα.
-
Ο νέος νόμος ισχύει από τις 12 Δεκ 23. Ακόμα και χθες μου ήρθε πελάτης να αγοράσει ακίνητο 300κ και ήθελε να φαίνονται τα 140. Του λέω «πάρε τώρα το δικηγόρο σου να δούμε τι θα σου πει». Σε ανοιχτή ακρόαση τον άκουσα να λέει πως πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε.
-
Ο νέος νόμος ισχύει από τις 12 Δεκ 23. Ακόμα και χθες μου ήρθε πελάτης να αγοράσει ακίνητο 300κ και ήθελε να φαίνονται τα 140. Του λέω «πάρε τώρα το δικηγόρο σου να δούμε τι θα σου πει». Σε ανοιχτή ακρόαση τον άκουσα να λέει πως πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε.
Ααα ΟΚ, τότε εξηγείται. Δεν έχω ιδέα βέβαια τι λέει ο νέος νόμος, αφού δεν έχω ασχοληθεί. Ούτε μαύρα ούτε άσπρα έχω για να αγοράσω σπίτι!! χαχαχα
-
Ναι ρε παιδιά, τι λέει ο νέος νόμος; Κλαίνε οι κατασκευαστές;
-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όλες οι πληρωμές, ακόμα και της προκαταβολής, μέσω τράπεζας. Εγγράφονται κανονικά στο συμβόλαιο με κάθε λεπτομέρεια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις θεωρώ πως όλο και κάποιοι θα θέλουν μαύρα, απλώς δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν.
-
Όλες οι πληρωμές, ακόμα και της προκαταβολής, μέσω τράπεζας. Εγγράφονται κανονικά στο συμβόλαιο με κάθε λεπτομέρεια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις θεωρώ πως όλο και κάποιοι θα θέλουν μαύρα, απλώς δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν.
Εεε καλά και επειδή το λέει ο νόμος, σημαίνει ότι εφαρμόζεται? Και παλιά τα ίδια δεν έλεγε?
Δεν καταλαβαίνω, πως μπορεί να πιαστεί το μαύρο. Ό,τι γραφτεί στο συμβόλαιο, αυτό θα μπει στην τράπεζα. Τα μαύρα ούτε θα γραφτούν, ούτε φανούν κάπου. Τι χάνω?
Πάω στον κατασκευστή, συμφωνούμε πεντακόκια, γράφουμε 350Κ στο συμβόλαιο και τα άλλα 150Κ τσεπάτα. Ποιος θα το μάθει και πως?
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εεε καλά και επειδή το λέει ο νόμος, σημαίνει ότι εφαρμόζεται? Και παλιά τα ίδια δεν έλεγε?
Δεν καταλαβαίνω, πως μπορεί να πιαστεί το μαύρο. Ό,τι γραφτεί στο συμβόλαιο, αυτό θα μπει στην τράπεζα. Τα μαύρα ούτε θα γραφτούν, ούτε φανούν κάπου. Τι χάνω?
Πάω στον κατασκευστή, συμφωνούμε πεντακόκια, γράφουμε 350Κ στο συμβόλαιο και τα άλλα 150Κ τσεπάτα. Ποιος θα το μάθει και πως?
Ta 150κ θα πρεπει να τα εχεις στο σπιτι? Αν κανεις αναληψη 500κ απο τραπεζα αλλα καταθεση 350κ στον πωλητη δεν θα υπαρξει προβλημα?
-
προκαταβολής, μέσω τράπεζας. Εγγράφονται κανονικά στο συμβόλαιο με κάθε λεπτομέρεια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις θεωρώ πως όλο και κάποιοι θα θέλουν μαύρα,
Συγγνώμη μπορεί να είναι και λάθος μου , αλλά ακόμα και σήμερα , άκουσα ότι σε γραφείο συμβολαιογράφου έρχεται στο τέλος και η ώρα να ανοίξει η βαλίτσα με τα μετρητά προκειμένου να μετρηθούν ενώπιον της τα υπόλοιπα μη καταγεγραμμένα. Κοινώς καμία διαφορά.
Θα μου πείς , άκουσες , οπότε μπορεί και να είναι ράδιο αρβύλα, οπότε κράτα και μικρό καλάθι....
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ta 150κ θα πρεπει να τα εχεις στο σπιτι? Αν κανεις αναληψη 500κ απο τραπεζα αλλα καταθεση 350κ στον πωλητη δεν θα υπαρξει προβλημα?
Για μαύρα μιλάμε, άρα προφανώς και είναι εκτός τραπεζικού συστήματος. Μαύρα και τράπεζα, δύσκολα πάνε μαζί.
-
Και στην τράπεζα να ναι, τα έλεγξε ποτέ κανένας αυτά τα πράγματα;
Όπως και το πως άνθρωποι που δήλωνουν 10κ/χρόνο έκαναν σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, κλπ;;;; -
Όπως και το πως άνθρωποι που δήλωνουν 10κ/χρόνο έκαναν σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, κλπ;;;;Tωρα μερικα πραγματα που λεγοντε δεν ειναι σοβαρα. Υπαρχει κοσμος που εχει οικονομιες απο παλια μερικοι και απο το 1980 οσο να σου φαινετε παραξενο. Ξερω περιπτωση που οι γονεις πουλησαν εργοστασιο τελος δεκαετιας 70 και τα παιδια εζησαν απο τοτε με αυτα τα χρηματα (φυσικα ειχαν επενδυθει σε διαφορα ομολογα μετοχες κλπ).
Το οτι διατηρεις ενα lifestyle dεν σημαινει οτι πρεπει καθε χρονο να βγαζεις 100κ, ειδικα στην Ελλαδα και μεχρι την εισαγωγη του ΕΝΦΙΑ τα βασικα εξοδα ειναι πολυ χαμηλα σε σχεση με αλλες χωρες. Τα τελευταια χρονια εχουν αυξηθει αλλα αν δεις τις αυξησεις σε αλλες χωρες ακομα υπαρχει σημαντικη διαφορα.
-
Μα γνωρίζουμε όλοι από 1ο χέρι άτομα που έχουν βγάλει πολλά μαύρα και τη ζωάρα τους κάνουν.
-
Όπως και το πως άνθρωποι που δήλωνουν 10κ/χρόνο έκαναν σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, κλπ;;;;Κάποτε δεν το έλεγχαν, πλέον εδώ και χρόνια τα ελέγχουν.
Αλλά για το άλλο σαφώς και έχεις δίκιο, το πόθεν έσχες δεν εφαρμόζεται. Βέβαια για να τα λέμε όλα, είναι όλο το κύκλωμα με μαύρα. Παίρνει κάποιος 100Κ μαύρα (δηλώνει 10-20Κ), με αυτά πληρώνει 50Κ μαύρα το σκάφος, 300Κ μαύρα το σπίτι και ούτω καθεξής. Οποτε δίνει π.χ. €60Κ για σκάφος, αλλά φαίνονται τα 10 μόνο, οπότε το καλύπτει το πόθεν έσχες. Πολλά χρόνια, πολλές λαμογιές στην χώρα μας. Αυτά πληρώνουμε τώρα....(μάλλον και αυτά).
-
Μα γνωρίζουμε όλοι από 1ο χέρι άτομα που έχουν βγάλει πολλά μαύρα και τη ζωάρα τους κάνουν.
Πασοκοι
-
Υπαρχουν και αυτοι αλλα δεν ειναι τοσο διαδεδομενο οσο παρουσιαστηκε τα χρονια της κρισης. Πολυ κοσμος απλα ζουσε με λιγα εξοδα.
Επισης την φοροδιαφυγη την "φουσκωσαν" δημοσιογραφικα οι δημοσιοι υπαλληλοι και διαφοροι αλλοι κρατικοδιαιτοι που ηθελαν και θελουν να πληρωνοντε χωρις να κανουν τιποτα οποτε στοχοποιησαν οποιοδηποτε εχει καποια χρηματα σαν φοροφυγα για να τον αφαιμαξουν.
Αυτα τα γραφω μετα απο πολλα χρονια εμπηρειας στο χρηματοοικονομικο συστημα που ειδα απο μεσα πως δουλευουν τα πραγματα. Παλαιοτερα πιστευα και εγω οτι ολος ο κοσμος πλην μισθωτων κλεβει το κρατος.
-
Παλαιοτερα πιστευα και εγω οτι ολος ο κοσμος πλην μισθωτων κλεβει το κρατος.
Όλοι πλην μισθωτών και συνταξιούχων φοροδιαφεύγουν. Άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο, αλλά ΟΛΟΙ το κάνουν. Το έχω ζήσει 15 χρόνια τις τράπεζες και το βλέπω καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου (ταξί, περίπτερο, μινι μάρκετ, γιατρός, τεχνίτες, δάσκαλοι, υπηρεσίες, εστιατόρια, παιδότοποι, παντού και πάντα!!).
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Παλαιοτερα πιστευα και εγω οτι ολος ο κοσμος πλην μισθωτων κλεβει το κρατος.
Όλοι πλην μισθωτών και συνταξιούχων φοροδιαφεύγουν. Άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο, αλλά ΟΛΟΙ το κάνουν. Το έχω ζήσει 15 χρόνια τις τράπεζες και το βλέπω καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου (ταξί, περίπτερο, μινι μάρκετ, γιατρός, τεχνίτες, δάσκαλοι, υπηρεσίες, εστιατόρια, παιδότοποι, παντού και πάντα!!).
Δεν καταλαβες τι ακριβως εγραψα παραπανω. Αυτη την λογικη την διαδιδουν οι ΔΥ και οι κρατικοδιαιτοι για να αφαιμαξουν οσους παραγουν κατι. Ενας ΔΥ που πληρωνεται εφορου ζωης αλλα αποδεδειγμενα δεν κανει κατι και πολλες φορες ουτε βρισκεται στην θεση του γιατι θα πρεπει να αφαιμαξει οσους δουλευουν? Δεν μπορει καποιος να πληρωνει 80% του εισοδηματος του στο κρατος. Οι φοροι πρεπει να ειναι οσο το δυνατον λιγοτεροι γιατι αλλοιως δεν εχεις κινητρο να παραγεις.
Και βασικα αν το σκεφτεις αυτοι που δεν πληρωνουν καθολου φορους ειναι οι ΔΥ αφου ψηφιζουν κυβερνησεις και οτι φορους δινουν πχ ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ συμψηφιζετε με τον μισθο τους. Το οτι τους ανηκει το κρατος και μπορουν να νομοθετουν δεν θα πρεπει να εχουν τους υπολοιπους σκλαβους.
-
@wantone εννοείς ότι επειδή οι περισσότεροι δε δουλεύουν, αυτό ισοδυναμεί με το ότι κάποιοι αποκρύπτουν εισοδήματα;
Γιατί τυπικά νομίζω δεν είναι σωστή η σύγκριση. -
@civil357 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
προκαταβολής, μέσω τράπεζας. Εγγράφονται κανονικά στο συμβόλαιο με κάθε λεπτομέρεια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις θεωρώ πως όλο και κάποιοι θα θέλουν μαύρα,
Συγγνώμη μπορεί να είναι και λάθος μου , αλλά ακόμα και σήμερα , άκουσα ότι σε γραφείο συμβολαιογράφου έρχεται στο τέλος και η ώρα να ανοίξει η βαλίτσα με τα μετρητά προκειμένου να μετρηθούν ενώπιον της τα υπόλοιπα μη καταγεγραμμένα. Κοινώς καμία διαφορά.
Θα μου πείς , άκουσες , οπότε μπορεί και να είναι ράδιο αρβύλα, οπότε κράτα και μικρό καλάθι....
Χωρίς παρεξήγηση, κάποιοι ίσως το κάνουν αλλά σύμφωνα με το νόμο αν δοθεί έστω και ένα ευρώ στο χέρι το συμβόλαιο καθίσταται αυτομάτως άκυρο. Αν πας τώρα στα περισσότερα συμβολαιογραφεία έχουν αφαιρέσει τα μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων.
-
Χωρίς παρεξήγηση, κάποιοι ίσως το κάνουν αλλά σύμφωνα με το νόμο αν δοθεί έστω και ένα ευρώ στο χέρι το συμβόλαιο καθίσταται αυτομάτως άκυρο.
Και πως αποδεικνύεται αυτό? Εφόσον είναι μαύρα, είναι σαν να μην δόθηκαν ποτέ. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται να εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ