-
@famas αν δεν σου κάνει κόπο θέλω να δω το σοβατεπί πως το καλύπτουν , γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είτε θα κάνει σκαλοπάτι είτε θα πρέπει να βάλω καινούριο σοβατεπί !
Ευχαριστώ -
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μάθε λίγο πως μπορούν να αποκλείσουν την μούχλα πίσω από την μόνωση!
Ποιος ο μηχανισμός για να αναπτυχθεί μούχλα από πίσω; Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας;
Ναι, θα έχει κενό ή θα είναι τελείως κολλημένη η μόνωση;
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@k-m said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ποσο χανεις εσωτερικά σε εκατοστά ?
5-6 εκατοστά....
Θα πω όταν ολοκληρωθεί στα σίγουρα.Θέλω λεπτομέρειες για μέθοδο και κόστος, γιατί στο Βόλο (χωρίς να γυρίσω όλη την πόλη) μόνο γυψοσανιδα βρίσκω να μου κάνουν εσωτερικά.
Και οι δύο μέθοδοι δουλεύουν, είτε να μπει ως εσωτερική με επικάλυψη γυψοσανίδες, μερικές εταιρίες μάλιστα βγάζουν φύλλα γυψοσανίδας με κολλημένο το μονωτικό ήδη από μέσα είτε να μπει ως εσωτερική με επικάλυψη σοβά. Συνήθως προτιμάται η πρώτη.
Το κόστος έχει πλαφοναρει από τα προγράμματα του εξοικονομώ πολλές φορές και πάνω σε αυτό γίνεται το όποιο παζάρι.
-
Φίλοι, δεν το κάνω εγώ στο σπίτι μου.
Κοντινό μου πρόσωπο είναι στην επαρχία, πολύ κοντά στον πηλιουρίτη.
Αλλά ότι μαθαίνω, το αναφέρω. -
Πόσο κοντά; μεσοτοιχία;
Ελπίζω να ναι δεξιός.
-
Πόσο κοντά; μεσοτοιχία;
Ελπίζω να ναι δεξιός.
Ο πηλιουριτης ξηλώνει την εξωτερική μόνωση...
-
Εννοείται!
-
Μάθε λίγο πως μπορούν να αποκλείσουν την μούχλα πίσω από την μόνωση!
Ποιος ο μηχανισμός για να αναπτυχθεί μούχλα από πίσω; Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας;
η διαφορα θερμοκασίας υγροποιει την υγρασια του αερα. Όπως οταν βαζεις ενα ποτήρι παγωμενο νερο και υγροποιεί απο έξω.
αν η μόνωση ειναι κολλημένη πανω στον εξωτερικο τοιχο,(εσωτερικά) χωρις υπαρξη αερα , δεν ξερω αν θα κανει μουχλα.
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@famas αν δεν σου κάνει κόπο θέλω να δω το σοβατεπί πως το καλύπτουν , γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είτε θα κάνει σκαλοπάτι είτε θα πρέπει να βάλω καινούριο σοβατεπί !
Ευχαριστώθα περιμενα να ξεκολλήσει το σοβατεπι και να παει η μόνωση μέχρι κατω. Μετά αν δεν εχει σπασει, καθαρίζεις και βαζεις το ίδιο (αλλιως που να βρεις ίδιο πλακακι με το παλιο)
-
@k-m said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
θα περιμενα να ξεκολλήσει το σοβατεπι και να παει η μόνωση μέχρι κατω.
Έτσι γίνεται.
-ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Πάνω στο σοβατεπί πατάει ο σκελετός, μπαίνει η μόνωση και μετά η γυψοσανίδα η οποία θα καλύψει το σοβατεπί. -
Έτσι μου φάνηκε από την φώτο.
Μετά βρίσκεις κάποιο που να ταιριάζει (δύσκολο).
Δύσκολο πολύ να βγάλεις σοβατεπί να καθαριστεί και να ξανακολλήσει.
Μόνο τα εργατικά να βάλεις δεν αξίζει.Edit : τα είχαμε ξαναπεί με @criuser πριν κάνα χρόνο για εσωτερική μόνωση με ξυψοσανιδα, έχει τα θέματα του το σύστημα : πρίζες / διακόπτες, σοβατεπί, ντουλάπες κ.α.
Βλεοω πολύ διαφήμιση για το "γέμισμα" τοίχου με αφρό!
Έχει καλή μόνωση αυτό?
-
Η εσωτερική μόνωση πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείς να βάλεις εξωτερική, όπως του συμφορουμιτη.
Δεν είναι μόνο κατασκευαστικό το θέμα, πρίζες κ.λπ., αλλά δημιουργεί θερμοκρασιακό φράγμα με την τοιχοποιία. Στην πράξη ο τοίχος δε μπορεί να θερμανθεί από το εσωτερικό σύστημα θέρμανσης, λειτουργεί ως μη μονωμενος και χάνεις την όποια θερμομονωτική ικανότητα των υλικών, τούβλα, σοβάς κ.λπ. Τέλος αφού θα είναι κρύος, θα υγροποιει και υδρατμούς με το πέρασμα του χρόνου, απλά δε θα φαίνεται, θα τους κρύβει η γυψοσανίδα.
-
Μπήκε η μόνωση και η σανίδα.
-
Τι κόστος βγαίνει μια τέτοια δουλειά; με το μέτρο πάει;
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι στο σωστό... μέρος.
Κλιματιστικό Panasonic 20 ετίας πάνω κάτω, πολύ παλιό 24000 μόλις το ανάψεις ρίχνει την ασφάλεια του ορόφου, όχι όλου του σπιτιού. Μιλάμε για μεζονέτα.
Ήρθε ηλεκτρολόγος και είπε ότι 99 % φταίει η εξωτερική μονάδα, δεν είναι δηλαδή της αρμοδιότητας του. Εμένα αυτό σα να μου λέει ότι είναι προτιμότερο να πάρω ένα καινούργιο. Έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω το Panasonic. Λέτε να φωνάξω και ένα ψυκτικό να το δει? -
Ψυκτικός ήρθε;
Τόσα χρόνια δεν έριχνε την ασφάλεια; -
@megane98hp said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κλιματιστικό Panasonic 20 ετίας πάνω κάτω, πολύ παλιό 24000 μόλις το ανάψεις ρίχνει την ασφάλεια του ορόφου, όχι όλου του σπιτιού. Μιλάμε για μεζονέτα.
Ήρθε ηλεκτρολόγος και είπε ότι 99 % φταίει η εξωτερική μονάδα, δεν είναι δηλαδή της αρμοδιότητας του. Εμένα αυτό σα να μου λέει ότι είναι προτιμότερο να πάρω ένα καινούργιο. Έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω το Panasonic. Λέτε να φωνάξω και ένα ψυκτικό να το δει?Ψυκτικό κάλεσε, λογικά αν είναι μονοφασικό και είναι κανας πυκνωτής μπορεί να τη γλυτώσεις φτηνά...
-
@antonakis said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ψυκτικός ήρθε;
Τόσα χρόνια δεν έριχνε την ασφάλεια;Οχι και... Όχι
-
@johnny-0 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@megane98hp said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ήρθε ηλεκτρολόγος και είπε ότι 99 % φταίει η εξωτερική μονάδα, δεν είναι δηλαδή της αρμοδιότητας του. Εμένα αυτό σα να μου λέει ότι είναι προτιμότερο να πάρω ένα καινούργιο. Έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω το Panasonic. Λέτε να φωνάξω και ένα ψυκτικό να το δει?Ψυκτικό κάλεσε, λογικά αν είναι μονοφασικό και είναι κανας πυκνωτής μπορεί να τη γλυτώσεις φτηνά...
Να μην είμαι απαισιόδοξος και να τον φωνάξω λες ε? Δεν έχω να χάσω και τίποτα αν τον φωνάξω βέβαια...
-
Ειδικά αν το μηχάνημα δεν είναι inverter, τέτοια μπορεί να κάνει. Ας το δει ψυκτικός να είσαι σίγουρος.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ