-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πολύ κακως δεν τους συντηρείτε (δυσκολεύομαι να το πιστέψω) , θέλουν ανοδιο και καθαρισμό από τα άλατα, κόστος 20ε.
Μιλώντας με φίλο υδραυλικό, η άποψη του ήταν λίγο διαφορετική ως προς την "συντήρηση" . Δηλαδή δεν αλλάζει το πρόβλημα που πιθανόν να προκύψει. Το έχω δει σε πολλούς. Με συντήρηση, με σκέπασμα το καλοκαίρι, με στοργή και προδέρμ και χάλασε. Αρα θέμα ποιότητας του ηλιακού είναι.
-
Αυτό ο ταχυιερμςντηρας δεν θέλει τριφασικό; Πόσο ρεύμα τραβάει;
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πολύ κακως δεν τους συντηρείτε (δυσκολεύομαι να το πιστέψω) , θέλουν ανοδιο και καθαρισμό από τα άλατα, κόστος 20ε.
Μιλώντας με φίλο υδραυλικό, η άποψη του ήταν λίγο διαφορετική ως προς την "συντήρηση" . Δηλαδή δεν αλλάζει το πρόβλημα που πιθανόν να προκύψει. Το έχω δει σε πολλούς. Με συντήρηση, με σκέπασμα το καλοκαίρι, με στοργή και προδέρμ και χάλασε. Αρα θέμα ποιότητας του ηλιακού είναι.
Το ανόδιο γνωρίζουμε τι κάνει; Γνωρίζουμε ότι (πρέπει να) εξαφανίζεται;
Επ αυτού ποια η γνώμη του; Αναγεννάται με κάποιον τρόπο; Μήπως είναι της εκκλησίας; Ή μήπως θα είχε κάποιο όφελος;;; (oh wait....) -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ποιος ειν’ αυτός ου Νίκας;
ρώταγε εναγωνίως πριν 60 χρόνια ο Ζήκος
(ο ατίθασος “μπακαλόγατος” της παλιάς
κλασσικής ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας). -
Εγώ τον έχω σε τριφασικό. Μια φάση ουσιαστικά για πάρτη του. Θεωρητικά μπορείς να τον συνδέσεις και σε ενισχυμένο μονοφασικό.
-
Μάλλον δεν γίνεται σε μονοφασικό αφού θέλει μια φάση δική του.
Δηλαδή τι θα έχεις ανοιχτό air codition και δεν θα μπορείς να κάνεις και ένα ντουζ. Αυτό χειροτερεύει την καθημερινότητα μου.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το ανόδιο γνωρίζουμε τι κάνει; Γνωρίζουμε ότι (πρέπει να) εξαφανίζεται;
Επ αυτού ποια η γνώμη του; Αναγεννάται με κάποιον τρόπο; Μήπως είναι της εκκλησίας; Ή μήπως θα είχε κάποιο όφελος;;; (oh wait....)Με πρόλαβες , αν λοιπόν κάθε 2 χρόνια το ανόδιο έχει γίνει απο μήκος αράπη σε μήκος κινέζου που κρυώνει τότε λογικό είναι να την φάει το "βαρέλι" του θερμοσίφωνα και μετά απορούμε που έχει τρύπες .
Έβαλα Μαλτέζο πριν 10 χρόνια τους φώναξα στο πρώτο service είδα ότι απλά χάιδευαν τα εργαλεία και μου πήραν 70ε , Πρέπει οπωσδήποτε να ερχόμαστε εμείς για να μην χάσετε την 10ετή εγγύηση , σκέφτηκα 10*70=700 μα 950 τον πήρα την επόμενη χρονιά ανόδιο / φλάντζα / καθαρισμός αντίστασης 15ε DIY .
Το ίδιο έκανα και στο πατρικό μου απλά εκείνος είναι 20ετίας και δεν βρίσκω εύκολα φλάντζα , πριν τρία χρόνια έβαλα φλατζόκολα και ακόμα δεν έχει δακρύσει αλλά στο τέλος του καλοκαιριού πρέπει να τον ανοίξω ! -
Μα τα λέω yem μου και θα με τρελάνουν! Πως χαλάει το καζάνι; Ηλεκτρόλυση χελλοου!
Οι διαφορές στις αντιστασεις είναι σε σχήμα και στο πόσες τρύπες έχουν. δλδ αν ο δικός σου είναι με 5 τρύπες, πας και παίρνεις αντίστοιχα. Συνήθως κάνει. Αν μετρήσεις και τις αποστάσεις από τις τρύπες μπορείς να την ψάξεις και όταν βρεις κάποια που κάνει πάρε 10 να χεις.Εγώ άνοιξα πρόσφατα ηλεκτρικό για την ίδια δουλειά! 4 χρονών, elco! Ανόδιο πουθενά εννοείται, μισό κουβά άλατα έβγαλα και η αντίσταση σε παροξυσμό. Με 25ε νέα αντίσταση/φλάντζα/ανόδιο και κλείσιμο. Μου έλεγαν τα πεθερικά να τον αλλάξουν γιατί "χαλάει" κάθε 4-5 χρόνια.
Όπως και το αυτοκίνητο, θέλει μια στοιχειώση συντήρηση ΠΡΙΝ χαλάσει. -
@lap , Αν θυμάμαι καλά, βάλαμε αυτόν - ναι, ειναι τριφασικός.
Ωστόσο, από ότι έχω δει, υπάρχουν και μονοφασικοί - εδώ
Επειδή η κεντρική παροχη, τα 2 μπανια και η κουζίνα ειναι κοντά, δίνει σχετικά γρήγορα ζεστό νερό. Ωστόσο, και μπάνιο και κουζίνα να τραβήξουν, πέφτει η θερμοκρασία σχετικά. Αλλά αυτό συμβαίνει και σε θερμοσύφωνα σε άλλο σπίτι.
Ειναι κτηνώδες το θέμα Ψ / Θ / ΖΧΝ (ζεστό νερό χρήσης). Εγώ τα έκανα, να μη πω τι τα έκανα και τα πλήρωσαμε. Τέλος πάντων.
-
Μάλλον δεν γίνεται σε μονοφασικό αφού θέλει μια φάση δική του.
Δηλαδή τι θα έχεις ανοιχτό air codition και δεν θα μπορείς να κάνεις και ένα ντουζ. Αυτό χειροτερεύει την καθημερινότητα μου.Υπάρχει και ενισχυμένο μονοφασικό. Το ρολόι έχει ασφάλειά της είναι 63Α, ο πίνακας 50Α, και απαιτεί καλώδιο 3Χ16 από μετρητή σε πίνακα (κάτι που θα θέλει δουλειά για να περάσει σε πολυκατοικία). Η ισχύς του είναι 11.5 KW.
Ο ΔΕΔΔΗΕ απεύφευγε να το δίνει μέχρι πρόσφατα, αλλά τώρα λένε ότι το προτιμά σε σχέση με το μονοφασικό στις οικιακές παροχές. -
Δεν απέφευγε, δεν το ζήταγε ο κόσμος, γιατί όλοι πήγαιναν τριφασικό, αλλά η διαφορά τιμής ζορίζει τώρα.
-
To απλό μονοφασικό τι ισχυ μπορεί να σηκώσει;;
Πως καταλαβαίνω τι έχω στο σπίτι;
-
Βάλτε τον αριθμό παροχής εδώ
https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification
**edit
Μαλακια είπα. Γραφει 8/12 σε όλα εδώ.
Δες ένα λογαριασμό ρεύματος. Γραφει συμφωνημένη ισχύς. -
Έχει 2 τύπων μονοφασικά, απλό/ενισχυμένο (δε θυμάμαι πως το λένε). Το βλέπεις στην ασφάλεια σου (το κάτω ρολόι).
Για να δεις τι έχεις, τσεκ τον πίνακα σου -
«Αφεντικό έχει μία κολώνα της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο» – «Δεν πειράζει βάλτην μέσα στο μπαλκόνι»: Aπίστευτη εικόνα σε πολυκατοικία της Ξάνθης
-
@bassstarlet said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
«Αφεντικό έχει μία κολώνα της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο» – «Δεν πειράζει βάλτην μέσα στο μπαλκόνι»: Aπίστευτη εικόνα σε πολυκατοικία της Ξάνθης
σγα.... τοχα μουρη 5+ χρονια. (η τρυπα που φαινεται να εχει μπετωθει)
ok, πλεον τη ξηλωσανε, ηταν καπου 30-40 χρονια
στο κεντρο της αθηναςΑρΕς
οι τζαμαριες στα μαγαζα εκειθε ειναι πλερω απο τον γατο, εκει ειχε καποτες μια πολυ μεγαλη b2b - b2c -b2f (οπου f=fanis=support σε τραπεζες) που την επουλησε το 2000 στην σινγκιουλαρ - ειδειτε ram 12/1999 καλυτερη επιδοση-καλυτερη αγορα ταυτοχρονα. και χωρις λαδι. καποια στιγμη θα περιγραψω ηρωικη εποχη και εκβιαΖμους πασοκομεγαλοχρηματιστηριακωνε - παραλιγο να ηταν ο γατος ο '50-χρονος (υπο)λογιστης με τη θηλια στο λαιμο της εποχης' απο τα χρεη. αν και δεν ειχε.... -
Μίλαγα με έναν ντόπιο στην Καλαματα πριν λίγο,που θέλει να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει ο γιος του με την οικογένεια του για να γυρίσει από την Αθηνα.Τα ενοίκια εδώ έχουν ανεβεί τουλάχιστον 30%,απο τις γκαρσονιέρες μέχρι τα πιο μεγάλα σπίτια.Πλησιάζουν ,αν δεν ξεπερνούν τα ενοίκια της Αθήνας.Μου ανέφερε κάτι που δεν γνώριζα και μου έκανε εντυπωση.
Τα φοιτητικά σπίτια,νοικιάζονται με συμφωνία επιπλωμένα με τα πάντα,όμως τους καλοκαιρινούς μήνες,τα αφήνουν προς εκμετάλλευση για καλοκαίρι στους ιδιοκτήτες και επιστρέφουν όταν ανοίξουν οι σχολές!!!Επειδη έρχομαι τακτικά,όντως κάθε φορά βλέπω νέες οικοδομές είτε για τουρισμό,είτε για εκμετάλλευση,από τη Βέργα πάνω,έως το κέντρο! -
Λογικό αφού η Μεσσηνία έχει εκτιναχθεί σε τουρισμό. Ετσι πάντως βολεύονται όλοι. Το ίδιο γίνεται και στα άλλα τουριστικά μέρη που έχουν και φοιτητές.
-
Για τη Μεσσηνία ,ισχύει,στη Μανη είναι ακόμα πιο έντονο,στο Γυθειο,κοιμόμαστε ακόμα!
-
Κλασσικά οι Λάκωνες πάντα ήταν πίσω και ευτυχώς θα πω εγώ.
Ειλικρινείς, ντομπροι , αυθεντικοί , καμία σχέση με τους υπόλοιπους κουτοπόνηρους Πελοποννήσιους και την λοιπή επικράτεια.
Απλά μαγαζάκια , καθαρό και ποιοτικό φαγητό σε κρέατα και ψάρια, τιμές από άλλες εποχές ακόμη και στην διαμονή.
Έχουν αλλάξει αρκετά και αυτοί τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει το ψωνισμένο επίπεδο των υπολοίπων.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ