-
Αυτό ήταν επίσης θέμα συζήτησης. Με τις άδειες γέννας και επιστροφής στην θέση εργασίας. Υπάρχει μεγάλος φόβος για να μην χάσουν την θέση εργασίας. Εντάξει η νόμιμη άδεια αλλά μετά έχουμε θηλασμό κτλ. Είναι 2 ετη τουλάχιστον που απαιτείται η ημιεργασια. Αν βγει και άλλο παιδί στο ενδιάμεσο... Μαλλον τέλος η καριέρα.
Γιετου έχεις πιάσει τον παλμό και την ουσία της σύγχρονης οικογένειας. Καπου διαφωνούμε, εκεί με τα πολλα άτομα στο κρεβάτι του γάμου.. Είμαι πιο συντηρητικός εγώ άλλωστε γούστα είναι αυτά!!! Χαχαχαχα , αλλά εντάξει σε νιώθω και μάλλον με νιώθεις.
-
@Fanis καλά να είσαι και να αλλάζεις σπίτια και αυτοκίνητα όπως επιθυμείς αλλά είσαι εξαίρεση στην εξαίρεση του κανόνα στο λέω να το ξέρεις! Εγώ και η γυναίκα παρότι έχουμε επιβίωση επιτυχώς από 3 εξαγορές - έκαστος- των εταιρειών που δουλεύαμε οι οποίες 2 ήταν πτωχεύσεις με μεγάλο ΜΠΑΜ δεν έχουμε αλλάξει περιοχή εργασίας( μόνο 1 φορά η γυναίκα). Νομίζω σε τρώει ο ποπός σου λίγο .
Σε ευχαριστώ!!
Εξαίρεση δεν θα το έλεγα. Παντρεύτηκα, άλλαξα σπίτι και μετά μετακομίσαμε οικογενειακώς. Δουλειές ΟΚ έχω αλλάξει αρκετές, αλλά και στην ίδια δουλειά που ήμουν 8 χρόνια, αλλάξαμε 4 γραφεία (τράπεζα), αφού ή άλλαζα τμήμα ή μετακόμιζε το τμήμα μου. Και στην δουλειά που είμαι τώρα, μετακομίσαμε στον χρόνο πάνω. Επίσης οι περισσότεροι φίλοι μου (εκεί στα 40-50, 45 είμαι εγώ), έχουν αλλάξει τουλάχιστον 3-4 φορές δουλειά και άρα και τοποθεσία εργασίας. Ελάχιστους γνωρίζω που έχουν την ίδια εργασία για πάνω από 10 χρόνια και δεν έχει αλλάξει και τοποθεσία. Ειδικά στις τράπεζες (που ήμουν χρόνια) και ακόμα περισσότερο στο δίκτυο, ανά 2ετία παίζει μεταφορά σε άλλο κατάστημα.
-
Χεχε.
Αντε να πω λίγα πράγματα. Λίγα όμως.
Απλα μιλουσα με συγγενικο πρόσωπο. Έχουμε τις εξεις πραγματικότητες και σενάρια:
- Μια ώρα απόσταση στην καλύτερη 50 λεπτά απλ το σπίτι ο αντρας και δέκα λεπτά με τα πόδια ή γυναίκα από την εργασία της.
2.Το αντίθετο. Αλλάζουν περιοχή και η γυναίκα μια ώρα με το αυτοκίνητο.
Καλύτερο είναι για την γυναίκα και μελλοντική μητέρα να είναι πολύ κοντά στην εργασία της και ας οδηγεί κάθε μέρα 2 ώρες πάνε έλα ο πατέρας.
Σωστά;
Απλά ρωτω για να δω αν είναι ο μόνος ή υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν αυτό επί χρόνια.
Δεν θα επρεπε να ρωτας, προφανως καλυτερο για την γυναικα να ειναι διπλα στην δουλεια της και να πηγαινει με τα ποδια , παιζει ρολο βεβαια αν η δουλεια ειναι μονιμη και το σπιτι που μπορει να βρεθει.
Προφανως ο αντρας ειναι ποιο ευχαριστημενος να οδηγαει παρα να μαγειρευει/πλενει πιατα/καθαριζει...
-
Προφανως ο αντρας ειναι ποιο ευχαριστημενος να οδηγαει παρα να μαγειρευει/πλενει πιατα/καθαριζει...
Προφανώς ,αλλά να οδηγάει και όχι να είναι σταματημένος στην κίνηση με το datsun του διπλανού να ακούει [Stathis Xenos](http://iframe width=) στην διαπασών ... TYN που λένε και τα πιτσιρίκια!
-
Τα τελευταία 23 χρόνια ανήκω στους τυχερούς Αθηναίους, των οποίων η δουλειά είναι κοντά στο σπίτι τους. Όπου κοντά για τα μέτρα της Αθήνας είναι 15-20 λεπτά μακριά. Από 1998 ως 2005 ήμουν σε απόσταση 2 Km και λιγότερο από 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, σε περιοχή με εύκολο παρκάρισμα. Μετά το 2005 το γραφείο μου είναι σε απόσταση περπατήματος (1 Km) ήτοι 12 λεπτά με τα πόδια ή 5 λεπτά με το αυτοκίνητο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω τη δυνατότητα διαχείρισης του χρόνου μου, όπως γενικά υπάρχει στην ελληνική επαρχία. Αν θελήσω να ξεκουραστώ το μεσημέρι, γυρνάω σπίτι, τρώω, κοιμάμαι και γυρνάω το απόγευμα στο γραφείο, καθώς οι μετακινήσεις μου τρώνε ελάχιστο χρόνο.
-
Εγώ πέρασα 20 χρόνια στην Ελλάδα, από την 'δυτική'¨άκρη του Βόλου που μένω, μέχρι την 1η ή 2η ΒΙΠΕ ας πούμε 15-30 λεπτά, ανάλογα αν μετακινόμουν με εταιρικό λεωφορείο, δικό μου αμάξι ή (ελάχιστες φορές) μηχανάκι.
Και στην Αραπιά όσο έμεινα, με τη Μαζντάρα κάθε μέρα καμιά 20αριά χλμ να πάω, κι άλλα τόσα να γυρίσω, 15-30΄ επίσης, ανάλογα το κόλλημα στα τσεκ-πόιντ εισόδου στη Βιομηχανική (μόνο με ταυτότητα, φυλασσόμενη από ένοπλο στρατό), τα περισσότερα χλμ σε αυτοκινητόδρομο 3 λωρίδων, φωτιζόμενο, γεμάτο κάμερες στα 120 όριο.
-
10' από το σπίτι με τα πόδια είναι πολυτέλεια , θα το πω και ας παρεξηγηθώ , και οι 2 σε μια σχέση - γάμο - οικογένεια είναι ίσοι , αν ο φίλος σου θέλει να είναι 10' από το σπίτι πρέπει να είναι προετοιμασμένος να περάσει και από το s/m και από τον μανάβη -κρεοπώλη να κάνει τα ψώνια ή να πάει στο σχολείο να πάρει τα παιδιά να τα ταΐσει και να καθαρίσει ότι λέρωσαν , να τα βάλει για μεσημεριανό ύπνο ή να τα στρώσει στο διάβασμα .Το σενάριο γυρνάω σπίτι πετάω παπούτσια ανοίγω play station και λιώνω στο internet μέχρι να έρθει η 'άλλη' μόνο χωρισμό μου μυρίζει και όχι παιδιά!
Yem αν είναι έτσι να βρώ δουλειά 12ώρο να γυρνάω σπίτι μετά τη γυναίκα..
-
Έχω μετακομίσει στον Βόλο και λίγους μήνες μετά περνάω μια βόλτα από τη παλιά δουλειά στην Αθήνα. Τότε ήθελα κάπου 40 λεπτά οδήγημα να πάω το πρωί και γύρω στα 30 να γυρίσω το απόγευμα.
-
Πώς είναι ο Βόλος, ρωτάει ο διευθυντής.
-
Πολύ ωραίος του, του λέω, αλλά έχει έναν κίνδυνο.
-
Τι επικίνδυνο έχει ο Βόλος;
-
Να παχύνεις!
-
Καλά, ας έκανα κι εγώ 20 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι στο γραφείο, και κάθε μεσημέρι στα τσιπουράδικα θα ήμουν.
Τον σκέφτομαι ακόμα, κάθε μέρα στο Νέα Ερυθραία - Δάφνη... Πού να ήξερε ότι στην επόμενη μετακόμηση είχα ρίξει τον χρόνο σπίτι-γραφείο στα 11 λεπτά. Τώρα είμαι στη μισή ώρα με τα πόδια και μου φαίνεται τεράστια απόσταση, πέρνω το αυτοκίνητο!
-
-
Eγω ημουν 5 λεπτα με τα ποδια απο την δουλεια μια εποχη και ηθελα να αλλαξουμε γραφεια ωστε να οδηγησω το αμαξι λιγο γιατι βαριομουν. Τελικα μου εκαναν την χαρη και μας εστειλαν σε κατι αποθηκες που τις εκαναν γραφεια γυρω στα 20 λεπτα με το αμαξι αντιθετα απο την κινηση και αρχισα να οδηγαω καθημερινα. Να πηγαινω και να φευγω απο την δουλεια ηταν η καλυτερη μου. Μετα ξαναγυρισα στα κεντρικα γραφεια αλλα μετακομισα εκτος πολεος και οδηγουσα 40 λεπτα -1 ωρα να παω το πρωι στην δουλεια. Για μηνες τα πρωινα ηταν η ευχαριστηση μου η οδηγηση και ανυπομονουσα να οδηγησω προς την πολη και να ακουσω τον 6κυλινδρο να τραγουδαει. Μετα απο μερικα χρονια οταν ειδα ποσα χμ εβαλα στο αμαξι (μια χρονια εκανα 50 χιλ χμ) και τις φθορες σκεφτηκα μαλλον καλυτερα να πηγαινα με το τραινο και το εκανα για λιγο καιρο.
Να μενεις κοντα στην δουλεια ειναι και βαρετα λιγο ναι μεν κερδιζεις χρονο αλλα πολλες φορες δεν εχεις τι να κανεις.
-
Πολύ ενδιαφέροντα όσα λέτε. Ευχαριστώ πολυ για τα σχόλια σας και τις απόψεις σας. Εμπλουτίζουν τις συζήτησεις και τα επιχειρήματα.
-
Πεζό 2 για δουλειά, απόσταση κάτι λιγότερο από 5χμ. Χρόνος 40-45 λεπτά. Περίπου τόσο κάνω και με ΜΜΜ. Η περίοδος δεν επιτρέπει πολλές επαφές (προβλήματα υγείας σε στενό οικογενειακό περιβάλλον και ανάγκη προστασίας).
Για αυτό ψάχνω ποδήλατο (ο χρόνος θα πέσει στα 20 λεπτά), αλλά αυτή την εποχή δεν βρίσκω τίποτα αξιοπρεπές στο μέγεθός μου. Περίπου 1.65 οπότε πάω για 42 εκ. σκελετό και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Με αμάξι είναι 10-15 λεπτά με νορμάλ συνθήκες, μαξ 20 με χάος στους δρόμους!
-
Πατίνι ρε συ.με 300 ευρω είσαι άρχοντας. Το βάζεις και πάνω στο γραφείο να φορτιζει δίπλα σου.
-
Όντως, υπολογιστές δεν βρίσκεις, σκληρούς δίσκους δεν βρίσκεις, κάρτες γραφικών δεν βρίσκεις, ποδήλατα δεν βρίσκεις, αυτοκίνητα δεν βρίσκεις...
Πλάκα-πλάκα, κάτι ο κορωνοϊός, κάτι το μπρέξιτ, κάτι η φωτιά στο εργοστάσιο ημιαγωγών, κάτι τα κρυπτονομίσματα, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα!
Κι έχασα ένα τέλειο μεταχειρισμένο ποδήλατο πριν δυο βδομάδες...
-
Yem wrote:
10' από το σπίτι με τα πόδια είναι πολυτέλεια , θα το πω και ας παρεξηγηθώ , και οι 2 σε μια σχέση - γάμο - οικογένεια είναι ίσοι , αν ο φίλος σου θέλει να είναι 10' από το σπίτι πρέπει να είναι προετοιμασμένος να περάσει και από το s/m και από τον μανάβη -κρεοπώλη να κάνει τα ψώνια ή να πάει στο σχολείο να πάρει τα παιδιά να τα ταΐσει και να καθαρίσει ότι λέρωσαν , να τα βάλει για μεσημεριανό ύπνο ή να τα στρώσει στο διάβασμα .Το σενάριο γυρνάω σπίτι πετάω παπούτσια ανοίγω play station και λιώνω στο internet μέχρι να έρθει η 'άλλη' μόνο χωρισμό μου μυρίζει και όχι παιδιά!
Yem αν είναι έτσι να βρώ δουλειά 12ώρο να γυρνάω σπίτι μετά τη γυναίκα..
Εγώ λοιπόν που είμαι σε αυτή τη φάση του δωδεκαλέπτου με τα πόδια από το σπίτι στη δουλειά, δεν το αλλάζω με τίποτα! Ναι, θα κάνω και δουλίτσες (λαϊκή ή σουπερμάρκετ - τα ψώνια είναι πολύ σοβαρή δουλειά για να την αφήνουμε στις γυναίκες). Αλλά προτιμώ χίλιες φορές να χαζεύω τις μουστάρδες στο σουπερμάρκετ ή τις ντομάτες στη λαϊκή από το να πήζω στην κίνηση μέσα στο αυτοκίνητο μου. Και θα πάω και την κόρη σχολείο ή φροντιστήριο κάποιες φορές. Και το κυριότερο, πολύ συχνά θα φάω το μεσημέρι με την οικογένεια, σαν άνθρωπος. Αξία ανεκτίμητη!
-
Μόνωση (στεγανοποίηση) ταράτσας σε πολυκατοικία.
Τι παίζει με αυτό το θέμα στις πολυκατοικίες;
Είναι θέμα που θέλει ψάξιμο/έρευνα/μελέτη/προσφορές ή ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση για μόνωση λόγω προβλημάτων στεγανοποίησης;
Χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν τις εργασίες;
Έχει κανείς εμπειρία και να μένει και σε πολυκατοικία;
-
Η στεγανοποίηση είναι θεωρητικά εύκολη εργασία, καθώς υπάρχουν πολλά επαλειφόμενα υλικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν υδρομόνωση. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο βάλε το μάστορα να περάσει δυο χέρια υδροστοπ και τελείωσες, θέλει και αυτό τη τέχνη του ( π.χ. προσοχή στους ηλιακούς και στις απορροές κ.λπ.). Αν τοποθετηθεί ασφαλτόπανο , οπωσδήποτε η πάνω πλευρά του να είναι προστατευμένη ( ασφαλτόπανο με ψηφίδα ή φιλμ αλουμινίου) και μη 'τσιγκουνευτείτε' το είδος του ασφαλτόπανου και τις στρώσεις. Το καλό του ασφαλτόπανου είναι ότι προσφέρει και μια κάποια θερμομόνωση, επίσης αν τοποθετηθεί σωστά και συντηρηθεί σωστά (προσοχή σε θέματα βατότητας) , θα ζήσει για αρκετά χρόνια. Τα επαλειφόμενα είναι πιο εύκολα στη τοποθέτηση και μπορείς να τα επανατοποθετείς όποτε θέλεις χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι μόνο σε υγρομόνωση και οχι και σε θερμομόνωση. Απλά να αναφέρω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων , η μαυρίλα (μούχλα) στις γωνίες της οροφής με το δοκάρι , ακόμα και αν εμφανίζεται με μορφή νερού , δεν είναι νερό της βροχής που πέρασε την πλάκα και λιμνάζει εκεί αλλά είναι η υγροποίηση των υδρατμών ( εσωτερικών ή εξωτερικών αναλόγως της εποχής), η οποία εμφανίζεται στις συγκριτικά πιο ψυχρές περιοχές της πλάκας. Το πρόβλημα πιθανότατα δε θα λυθεί με μια απλή υγρομόνωση.
Τέλος αν το κόστος της μόνωσης της ταράτσας θα το επιμεριστεί στο σύνολο των ιδιοκτητών (αν ρωτάς κάτι τέτοιο) , εδώ υπάρχουν πολλές αποφάσεις, να διαβάσεις, νομίζω ότι ακόμα και αν υπάρχει ( που θα υπάρχει) ιδιοκτήτης ο οποίος θα κατέχει το δικαίωμα υψούν, μέχρι να κατασκευαστεί αυτή η προέκταση , ο χώρος της ταράτσας είναι κοινόκτητος, ανήκει σε όλους τους ιδιοκτήτες σε ποσοστά ανάλογα των κοινοχρήστων χώρων του οικοπέδου , οπότε θα πρέπει (θεωρητικά) το κόστος να επιμεριστεί αναλόγως.
-
Μόνωση (στεγανοποίηση) ταράτσας σε πολυκατοικία.
Τι παίζει με αυτό το θέμα στις πολυκατοικίες;
Είναι θέμα που θέλει ψάξιμο/έρευνα/μελέτη/προσφορές ή ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση για μόνωση λόγω προβλημάτων στεγανοποίησης;
Χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν τις εργασίες;
Έχει κανείς εμπειρία και να μένει και σε πολυκατοικία;
ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση για μόνωση λόγω προβλημάτων στεγανοποίησης. οταν διαπιστωθει το προβλημα. ειναι κοινοχρηστος χωρος οποτε το κοστος παει σε ολους. για 100τμ αν ειναι απλη επαλειψη με στεγανωτικα, καπου 2 χιλιαρικα για συνεργειο μαζι με την αφαιρεση της παλιας με φλογιστρο, αν ειναι πληρης αλλαγη κανονικης μονωσης, 6 χιλιαρικα και πανω. αν αργησει με διαδικασιες η πολυκατοικια να το κανει, μετα ανεβαινει πολυ το κοστος καθως θα πρεπει να αποκατασταθει και το διαμερισμα του τελευταιου οροφου για τις ζημιες απο την υγρασια της κοινοχρησης ταρατσας και αυτο βαρυνει ολους.
στη δικη μου πολυκατοικια που πλεον την κανονικης μονωσης κανω και προληπτικα επαλειψη καθε 3ο χρονο, μου κοστιζει καπου εναμιση χιλιαρικο και το πλερω ολο εγω γιατι
-
οι συγκατοικοι ειναι εξαιρετικα παιδια αλλα ψιλοζοριζονται τα τελευταια χρονια οικονομικα
-
ενα μερος της ταρατσας ειναι αποκλειστικης μου χρησης
-
το κυριοτερο ειναι οτι δεν εχει προβλημα και το κανω προληπτικα
καταιγις σημασια εχει να υπαρχει καλο κλιμα που αντιλαμβανομαι οτι στη περιπτωση σου δεν.... στη δικη μου περιπτωση, 5 οροφοδιαμερισματα με 4 ιδιοκτητες, κανενας δεν ειναι φιλος του αλλουνου μεν αλλα υπαρχει παντα καλο πνευμα συνεργασιας, ας πουμε οτι διαχειριστρια ειναι η ιδια εδω και 10 χρονια γιατι γουσταρει, στις δουλειες που προκυπτουν δεν με ανακατεβουν καθολου, τις κανουν οι υπολοιποι γιατι νοιωθουν υποχρεωση που βαζω εγω καποια λιγα χρηματα παραπανω, υπαρχουν παραπανω παρκιν απο τα πουλημενα και κανεις δεν διανοηθηκε ποτε να τα χρησιμοποιησει, εχουν μεινει για επισκεπτες ημερων σε καποιο διαμερισμα οταν χρειαστει, υπαρχουν πληρη σετ εργαλειων διαθεσιμα σε ολους, δεν υπαρχουν ελαχιστα θερμανσης παρα μονο ωρες, οι κοινοχρηστοι χωροι του υπογειου μοιραστηκαν με μεζουρα να μπορει ο καθενας να χρησιμοποιει επιπλεον χωρο, σε παρτυ κτλ αρκει μια ενημερωση, οπως και σε περιοδο διαβασματος παιδιων, οταν καποιος φευγει εμπιστευεται τα κλειδια στους υπολοιπους για ποτισματα ή οτι αλλο χρειαστει. οταν προκειται για εξοδα αναβαθμισης τοτε αναλαμβανει καποιος να ενημερωθει και να ενημερωσει και εφοσον ολοι εχουν την δυνατοτητα, γινεται. μεχρι σημερα γινεται παντα ακομη και απο οσους ζοριζονται γιατι θελουν τον χωρο τους καλο.
γενικα ειναι πολυ ευχαριστο οτι λεμε καλημερα ολοι σε ολους και το εννοουμε.
ΑρΕς
ο σιβιλ στο εθεσε τεχνικα, εγω χυμαδιαβιωματικα -
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απόψεις. Με το θέμα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και οι γνώσεις μου μηδενικές.
Ποιο πολύ ψάχνω να μάθω μερικά πράγματα για το θέμα της μόνωσης (υγρομόνωση, όχι θερμομόνωση) παρά τα υπόλοιπα (περί διαμερισμού κόστους, παραξενιές πολυκατοικίας κλπ...).
Σε μία προσφορά που είδα κάτι λέει για ασφαλτόπανα, κάτι για Hyperdesmo και κάτι τέτοια.
Προσφορές όλες άνω των 6500euro (μέχρι και 10000euro) και κάτι λένε για εγγύηση 25 ετών. Υπάρχουν τόσο μεγάλες εγγυήσεις;
Δεν έχω δει αναλυτική περιγραφή εργασιών ή υλικών (δεν ξέρω και αν υπάρχουν) οπότε θεατής είμαι στο όλο 'έργο'.
-
Τα ασφαλτόπανα είναι γνωστή λύση στην Ελλάδα , τα σημερινά βέβαια είναι πολύ καλύτερα από τα παλαιότερα. Έρχονται σε ρολά και τοποθετούνται, επικολλούνται μάλλον, σε στρώσεις (προσοχή στις ραφές) με χρήση φλόγιστρου ( η επιφάνεια να είναι καθαρή , να μην έχει υπολείμματα παλιών μονώσεων ή βαφής). Επίσης θέλουν μαστοριά όταν βρίσκουν κάθετα στοιχεία ( π.χ. τοιχεία , ηλιακούς κ.λπ.) ή υδροροές , ή στις ραφές της επικάλυψης.Οπότε πρώτα από όλα απαιτούν καλό συνεργείο. Τέλος η σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή ασφαλτόπανου (εξαεριστικα, ψηφίδες κ.λπ.) μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά αν προσεχθεί να ζήσει για πολλά χρόνια.
Τα επαλειφόμενα,Hyperdesmo, είναι σαν να βάφεις τη ταράτσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό αντιδρά χημικά και πλαστικοποιείται. Είναι πιο εύκολη λύση στην εφαρμογή και όπως είπε και ο γάτος πριν το περνάς και έξτρα χέρια με το πέρασμα των χρόνων.Πρώτα περνιέται αστάρι , μετά δύο χέρια του υλικού. Η τοποθέτηση υαλοπλέγματος (δε συνηθίζεται πάντα) βοηθάει . Αν περαστεί και σκληρυντική βαφή (να περαστεί ) κάνεις και πάρτι πάνω της.
Τώρα ποια λύση θα προτιμηθεί , όλα έχουν να κάνουν με το είδος της επικάλυψης ( έχει πλακάκι; είναι απλά εκτεθειμένο μπετό κ.λπ.) τη χρήση της ταράτσας, το αν έχει σωστές ρύσεις , σε τι περιβάλλον βρίσκεσαι , αν υπήρχε παλιά κατεστραμμένη μόνωση , είναι γεμάτο γλάστρες, και άλλα πολλά.
Αν δεν υπάρχουν, πρέπει να δοθούν οι σωστές ρύσεις , αν το συνεργείο αρνηθεί , δεν είναι καλό σημάδι, ( καταβρέξτε την επιφάνεια με λάστιχο , παρουσία του μάστορα , δε θα μπορεί να πεί το κλασσικό 'σε ξεγελά το μάτι σου, ξέρω εγώ', επαναλάβατε και στο τέλος εργασιών ).Ναι στο επαλειφόμενο πιθανόν δε θα πάθει τίποτα, αλλά σε κάθε βαθούλωμα θα δημιουργείται μια ωραία λιμνούλα κάθε φορά που βρέχει η οποία δε θα έχει να πάει πουθενά μέχρι να εξατμιστεί. Επίσης είναι αναγκαίες αν ποτέ αποφασιστεί να μπει και θερμο-μόνωση.
Εγγυήσεις δεν έχω ιδέα , σε μια περίπτωση στην οποία η θερμο-υγρομόνωση μπήκε τελείως λάθος , το είδα με τα μάτια μου ότι προσπαθεί ο μάστορας να το σώσει καθώς είχε δώσει γραπτή εγγύηση, αλλά δύσκολα τα πράγματα....
-
Αμφιβάλλω αν κάποιος από την πολυκατοικία έχει ιδέα για όλα αυτά.
Σίγουρα κανείς δεν θα επιτηρεί/ελέγχει/προσέχει το συνεργείο και όλα έχουν μπει σε μία αυτόματη διαδικασία.
Ούτε εγώ θέλω να ασχοληθώ για ευνόητους λόγους.
Όσο αφορά την θερμομόνωση, αν πρόκειται κάποια στιγμή να γίνει θα πάει πακέτο με την οροφή της πυλωτής γιατί τα διαμερίσματα του 1ου ορόφου (και το δικό μου) το καλοκαίρι βράζουν, το χειμώνα ξεπαγιάζουν.
Δεν θα συμφωνήσω σε θερμομόνωση μόνο της ταράτσας.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ