-
This post is deleted! -
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αντε ξυπνήστε.
Και βέβαια όπως έκανε η δικιά μας γενιά, παίρνει ένα ζευγάρι στα 30-35 το φτηνό από τα παραπάνω και σε 10 χρόνια που θα έχουν ανέβει τα οικονομικά τους, το πουλάνε παίρνουν και την υπεραξία και μεταφέρουν το δάνειο σε ένα νέο σπίτι, ενώ το παλιό τους δίνει και την νέα προκαταβολή.
Γενικά λύσεις υπάρχουν....
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, γιατί 40 χρόνια πασοκ ο Ελληνας έμαθε να πιστεύει, ότι κάποιος του χρωστάει...
Βασίλη σε πολλά που αναφέρεις έχεις δίκιο και γνώσεις.
Αλλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η γενιά η δική μου 40 + , όταν ήταν στα 26 -27 έπαιρνε περισσότερα λεφτά από ότι τώρα στα 44.
17 χρόνια μετά λιγότερο εισόδημα σε απόλυτα νουμερα.Αυτό η γενιά σου ούτε μπορούσε να το σκεφτεί, όχι και να το ζήσει....
Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά αντίστοιχα η δική μου γενιά στα 26-27 δούλευε και έπαιρνε λιγότερα από ότι σας δίναμε σαν γονείς για χαρτζιλίκι.
Η δική μου η γενιά δούλευε από τα 12 κάποιοι από τα 15 πολλοί και οι φοιτητές κάποιοι όλο το χρόνο και όσοι είχαμε κάποια άνεση δουλεύαμε τα καλοκαίρια αρκετοί σε γραφεία στο αντικείμενο μας.Λεφτά παίρναμε από το τίποτα μέχρι 300-500 σημερινά.
Πολλοί δουλευανε εντατικά 1 χρόνο πριν πάνε για 2,5 με 3 χρόνια φαντάροι για να έχουν για τσιγάρο και καφέ.
Θα μας κατηγορήσετε γιατί σας δίναμε χαρτζιλίκι τότε που είχαμε και δεν θα κάνετε την αυτοκριτική σας επειδή φτανατε τα 28-30 για να κάνετε το πρώτο μεροκάματο μετά από χρόνια χλιδανεργιας;
Είμαι έξω και δεν μπορώ να γράψω από το κινητό εύκολα. Το βράδυ τα υπόλοιπα.
Ούτε εγώ διαφωνώ ότι περάσατε ζόρια, γίνατε άντρες πιο νωρίς, όχι γιατί θέλατε αλλά γιατί έπρεπε.
Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις και ερμηνείες!!!!
Το σημαντικό όμως είναι ότι ελπίζατε και θεωρούσατε δεδομένο το καλύτερο μέλλον!
Για αυτό με άνεση λες ότι το ζευγάρι σε 10 χρόνια θα είναι καλύτερα οικονομικά.
Στο έγραψα και παραπάνω, χειρότερα είναι τα οικονομικά μας τα τελευταία 15 χρόνια και μάλλον χειρότερα θα είναι και για τα επόμενα 15. Δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί σου στη σημερινή πραγματικοτητα.Αλλη γενια, πασοκική! Πλούτισαν και χόρτασαν! Μερικοί ήταν και έξυπνοι και άφησαν και περιουσίες στα τέκνα τους! Και τώρα εξασφαλισμένοι όλοι μαζί κουνούν το δάχτυλο!
-
@fiverg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ναι γιατί όχι!
Γενικα δεν βλέπεις την γενική εικόνα!
Για παράδειγμα το περιβάλλον είναι συγκεκριμένο! Οι επιδράσεις σε αυτό επηρεάζουν τα μέλη της κοινωνίας!
Τι κάνει η πολιτεία;;;Θεωρεί πως το συμφέρον της κοινωνίας είναι ανώτερο από την προσωπική σου επιθυμία να μην μονώσεις την κατοικία σου! Έτσι σου επιβάλει φόρο ως κίνητρο για να το μονώσεις! Εάν δεν μπορείς σου παρέχει χρηματοδότηση μέσω διαφόρων κριτηρίων!
Αντίστοιχα σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα που είναι πεπερασμένο και συγκεκριμένο οι επιδράσεις σε αυτό επηρεάζουν τα μέλη της κοινωνίας και της χώρας!
Τι κάνει η πολιτεία;
Θεωρεί πως το συμφέρον της κοινωνιας να έχει σε μια λογική αντιστοιχία τα εισοδηματα με το κοστος διαβίωσης είναι ανώτερο από τη προσωπική σου επιθυμία να έχεις πολλά κλειστά σπίτια!
Σου επιβάλει έναν φόρο στα κλειστά σπίτια ως κίνητρο για να τα προσφέρεις προς ενοικιάσεις στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας ώστε να ζήσουν και αυτοί!Εάν μπορείς να το ανακαινίσεις βγάλτο στην αγορά στην τιμή που επιθυμείς και πάρε όσα μπορείς! Εάν δεν μπορείς, ούτε να δανειστείς για να το ανακαινίσεις! Το παραχωρείς στο κράτος ώστε να εφαρμοστεί ένα κοινωνικό πρόγραμμα με πολλαπλά κοινωνικά κσι οικονομικά οφέλη, και μετά ένα χρονικό διάστημα το παίρνεις πίσω ανακαινισμένο και με φορολογικά κίνητρα να κρατήσεις τους ενοικιαστές!
Φυσικά δεν μιλώ για πρώτες κατοικίες! Ούτε καν για δεύτερες ή τρίτες ! Αλλά για τις υπόλοιπες για όσους έχουν ή κληρονομούν από το πουθενά!
Έτσι λειτουργούν κατ'εμε οι κοινωνίες και τα σοβαρά κράτη που έχουν στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη τους και δεν αφήνουν οι συγκυρίες των εποχών και της μόδας να επηρεάζουν την πορεία τους!
Το να κάνεις κάτι σε σχέση με το τίποτα είναι προφανώς καλύτερο. Οπότε μια τέτοια πρόταση δεν φαίνεται πρωτιστως κακή, εγω την.πιστωνω θετικα.
Ωστόσο έχει και μερικά ντεσουδακια και ο διάβολος κρυβεται στις λεπτομερειες.
-Το μικροmanagement τόσων χιλιάδων κατοικιών. Ποιος ειναι συνεπης και πληρώνει κοινόχρηστα και ποιος όχι, λογαριασμούς η όχι κλπ. Ποιος συμμετέχει στην συνέλευση της πολυκατοικίας και ποιος αποφασίζει (πες πχ ότι οι ιδιοκτήτες κρίνουν σκόπιμο να ανακαινισουν το ασανσέρ....).
-Την χασούρα από κακοπληρωτες εκουσιους και ακουσιους, εννοείται βέβαια ότι αν σου "κατσει" άνεργος κλπ δεν πρόκειται να μπορέσεις να τον βγάλεις και το οικονομικό πλάνο αποπληρωμής του ιδιοκτήτη θα πάει περίπατο. Άσε που μυριζομαι ότι όταν μιλάς για "λαικη" κατοικία, ο αριθμός όσων θα θέλουν να μένουν τσάμπα συνεχώς θα αυξάνεται.
-Το ότι οι κατοικίες αυτές θα είναι κατά βάση σε παλιές πολυκατοικίας άρα θα πρέπει να διαχειριστεις εκτός των εξόδων ανακαίνισης και τα έξοδα από τις βλάβες που θα βγάλει η πολυκατοικία.
Όλα αυτά είναι σημαντικα αλλά δευτερεύοντα θέματα! Είναι θέματα τακτικής και όχι στρατηγικής ! Αλλά ναι είναι σημαντικά!
Προφανώς ένα νομικό πλαίσιο πρέπει να τα συμπεριλάβει! Η επιλογή των σπιτιών μπορεί να γινει με κριτήρια όσο δυνατόν μικρότερης επιβάρυνσης
-
Λαπ γράψε ότι θέλεις.
Δεν περιγράφω άλλο
Περίμενε όταν έχω χρόνο θα σου βγάλω τους ισολογισμούς ιστορικών στοιχείων για αυτά που μας λες. Δεν θα μείνουν αναπάντητα όσα λες.
Lap χαρτούρες ξυστών και καθηγητάδων, για πράγματα που τα έζησα από πρώτο χέρι, πιο πρώτο δεν γίνεται, χαρτούρες τέτοιες λοιπόν, μόνο όταν τελειώσει το χαρτί υγείας και είμαστε σε εγκλεισμό από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να με απασχολήσουν...
Ανέβασε ό,τι θέλεις...
Η Πραγματικότητα θα σου απαντήσει...
Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς, που όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...
Ισολογισμό του κράτους! Το είχα ξανακάνει που αναιρούσε το αφήγημα σου περί υπερβολικά αυξημένων πληρωμών δανείων, Αλλά ειλικρινά βαριέμαι, θελει κάποια ωρα! Θα το κάνω όταν έχω χρονο!
Το θέμα είναι ότι λες τα ίδια και εγώ απαντούσα το ίδιο πάντα με στοιχεία! Καταντάει κουραστικό !
-
120 χιλιάρικα ετησίως, είναι τα διπλά απ ότι βγάζει μια νυχου, σπίτι σπίτι με το μηχανάκι.
Και θέλει να πληρώνεις βανακι, σωληνοκάβουρες, κουρμπαδόρους, τεφλον μίνια και λινάρι, κόλλες και φλογιστρα και να δείχνεις γονυπετής και κωλοχ@ράδρα στον καθένα που στέκεται πίσω απ το ντουλαπι και ξερογλύφεται...
Χίλιες φορές μανικιουρίστα, κι ας είναι λιγότερα τα λεφτά... -
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Χορτάτοι!!!!!
Έχεις δει πολλούς χορτάτους να δουλεύουν 80h την εβδομάδα μέσα στα λάδια με 5 μέρες -και αν- άδεια όλο το χρόνο, δημόσια σχολεία νοσοκομεία κλπ και διαμονη στην πλέον λαϊκή απο τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας ;
Δεν νομίζω Τάκη !Καλή η παραμυθά σας δεν λέω, αλλά δεν έχει δράκο
ναι, πολλους
οι καλαμιες δεν ειναι για ολουςΚάνε μας τη χάρη αγάπη μου και άνοιξε κανα παράθυρο να πάρεις αέρα που σε κάθε ποστ μας το παίζεις Βασιλάκης Καίλας
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Χορτάτοι!!!!!
Έχεις δει πολλούς χορτάτους να δουλεύουν 80h την εβδομάδα μέσα στα λάδια με 5 μέρες -και αν- άδεια όλο το χρόνο, δημόσια σχολεία νοσοκομεία κλπ και διαμονη στην πλέον λαϊκή απο τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας ;
Δεν νομίζω Τάκη !Καλή η παραμυθά σας δεν λέω, αλλά δεν έχει δράκο
ναι, πολλους
οι καλαμιες δεν ειναι για ολουςΚάνε μας τη χάρη αγάπη μου και άνοιξε κανα παράθυρο να πάρεις αέρα που σε κάθε ποστ μας το παίζεις Βασιλάκης Καίλας
μια χαρα αεριζομαι απο καθε μερια που μπορω.
Βασιλης -
Πρόσεχε μη την αρπάξεις και κρυώσεις!
Ο Καίλας ή άλλος;
-
Κλασική σχολή αντιμετώπισης Γιώργου Τράγκα, ψευτομαγκιά, ψευτοαριστερός και κράξιμο σε όλους εκτός από το τομάρι του.
Η κατάληξη γνωστή, δεκάδες προσωπικού απλήρωτο, εκατοντάδες εκβιασμοί και αμύθητη περιουσία στην υγεία του ποπολου.
Σας μάθαμε
-
μα φυσικά! έχω κάτω από το γραφείο 177 απλήρωτοι, εκβιάζω τον λάπη πως θα τον δείξω χωρίς το σώβρακο, φοράω άξ κλασίκ στο υπέροχο τομάρι μου να μην μυρίζει από τις φακές, πάω να ανάψω ένα κεράκι στον αείμνηστο Γιώργο και ψάχνω το νέο μου 190μετρο για να κάνω πάρτυ στην υγεία των σωστώνε...
-
Τι έγινε, πάλι τσακώνεστε;
-
Κόψε κάνα μέτρο και συ, με απληρωτες εισφορές & φόρους φτάνεις 30μετρο το πολύ
-
Τραγκόπαιδα !
-
https://empros.gr/2024/05/se-telma-to-ergo-tou-fysikou-aeriou-stin-ksanthi/
Άσχετο σχετικό για να μην ξεχνιόμαστε για το μπουρδέλο που ζούμε.
Ολοκαίνουργιες οικοδομές με εγκατάσταση αερίου περιμένουν να συνδεθούν για να έχουν θέρμανση οι ιδιοκτήτες στα νεόδμητα διαμέρισματα τους, που αγόρασαν με 2000 2500 ευρώ το τετραγωνικό.
Με το είδος θέρμανσης που διάλεξε ο εργολάβος, βεβαίως βεβαίως... -
Ολοκαίνουργιες οικοδομές με εγκατάσταση αερίου περιμένουν να συνδεθούν για να έχουν θέρμανση οι ιδιοκτήτες στα νεόδμητα διαμέρισματα τους, που αγόρασαν με 2000 2500 ευρώ το τετραγωνικό.
Με το είδος θέρμανσης που διάλεξε ο εργολάβος, βεβαίως βεβαίως...Δεν το διάλεξε ο Εργολαβος ήταν υποχρεωτική η κατασκευη υποδομής. Καλό το παραμύθι αλλά πάλι δεν έχει δράκο
-
Με το είδος θέρμανσης που διάλεξε ο εργολάβος, βεβαίως βεβαίως...Δεν το διάλεξε ο Εργολαβος ήταν υποχρεωτική η κατασκευη υποδομής. Καλό το παραμύθι αλλά πάλι δεν έχει δράκο
Από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωμένο δίκτυ αερίου, θα μπορούσε να διαλέξει αντλίες θερμότητας...
Δράκος υπάρχει και ξέρουμε ποιος είναι.
Εσύ εργολάβος είσαι;
Monster or dragon; -
Με 2000 ευρώ το τμ θέλετε και αντλία θερμότητας?
-
Από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωμένο δίκτυ αερίου, θα μπορούσε να διαλέξει αντλίες θερμότητας...
Δράκος υπάρχει και ξέρουμε ποιος είναι.
Εσύ εργολάβος είσαι;
Monster or dragon;Ήταν υποχρεωτική η υποδομή ανεξάρτητα απο το σύστημα ψύξης θέρμανσης που τελικά θα επέλεγαν.
Εγώ είμαι απόφοιτος λυκείου με έφεση στο Googleαρισμα -
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Με 2000 ευρώ το τμ θέλετε και αντλία θερμότητας?
Έλα μου ντε
-
Αντε ξυπνήστε.
Και βέβαια όπως έκανε η δικιά μας γενιά, παίρνει ένα ζευγάρι στα 30-35 το φτηνό από τα παραπάνω και σε 10 χρόνια που θα έχουν ανέβει τα οικονομικά τους, το πουλάνε παίρνουν και την υπεραξία και μεταφέρουν το δάνειο σε ένα νέο σπίτι, ενώ το παλιό τους δίνει και την νέα προκαταβολή.
Γενικά λύσεις υπάρχουν....
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, γιατί 40 χρόνια πασοκ ο Ελληνας έμαθε να πιστεύει, ότι κάποιος του χρωστάει...
Βασίλη σε πολλά που αναφέρεις έχεις δίκιο και γνώσεις.
Αλλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η γενιά η δική μου 40 + , όταν ήταν στα 26 -27 έπαιρνε περισσότερα λεφτά από ότι τώρα στα 44.
17 χρόνια μετά λιγότερο εισόδημα σε απόλυτα νουμερα.Αυτό η γενιά σου ούτε μπορούσε να το σκεφτεί, όχι και να το ζήσει....
Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά αντίστοιχα η δική μου γενιά στα 26-27 δούλευε και έπαιρνε λιγότερα από ότι σας δίναμε σαν γονείς για χαρτζιλίκι.
Η δική μου η γενιά δούλευε από τα 12 κάποιοι από τα 15 πολλοί και οι φοιτητές κάποιοι όλο το χρόνο και όσοι είχαμε κάποια άνεση δουλεύαμε τα καλοκαίρια αρκετοί σε γραφεία στο αντικείμενο μας.Λεφτά παίρναμε από το τίποτα μέχρι 300-500 σημερινά.
Πολλοί δουλευανε εντατικά 1 χρόνο πριν πάνε για 2,5 με 3 χρόνια φαντάροι για να έχουν για τσιγάρο και καφέ.
Θα μας κατηγορήσετε γιατί σας δίναμε χαρτζιλίκι τότε που είχαμε και δεν θα κάνετε την αυτοκριτική σας επειδή φτανατε τα 28-30 για να κάνετε το πρώτο μεροκάματο μετά από χρόνια χλιδανεργιας;
Είμαι έξω και δεν μπορώ να γράψω από το κινητό εύκολα. Το βράδυ τα υπόλοιπα.
Ούτε εγώ διαφωνώ ότι περάσατε ζόρια, γίνατε άντρες πιο νωρίς, όχι γιατί θέλατε αλλά γιατί έπρεπε.
Το σημαντικό όμως είναι ότι ελπίζατε και θεωρούσατε δεδομένο το καλύτερο μέλλον!
Για αυτό με άνεση λες ότι το ζευγάρι σε 10 χρόνια θα είναι καλύτερα οικονομικά.
Στο έγραψα και παραπάνω, χειρότερα είναι τα οικονομικά μας τα τελευταία 15 χρόνια και μάλλον χειρότερα θα είναι και για τα επόμενα 15. Δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί σου στη σημερινή πραγματικοτητα.Θεωρούσαμε καλύτερο το μέλλον γιατί ξεκινάγαμε χαμηλά.
Δεν θέλω να γράψω παραδείγματα, γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Επίσης 2,5 χρόνια στρατός, σε σχέση με το σημερινό 9μηνο, είναι μεγάλο ζόρι.
Περίμενα τον λαπ να πει καμιά λαπιά που έχει πει παλιότερα ότι η σημερινή γενιά σπουδάζει, να του πω ότι η διαφορά του στρατού, υπερκαλύπτει το μεταπτυχιακούλι που έχει κάνει, άρα πάλι δεν σας βγαίνει.
Ακόμα διαφωνώ για το ότι σε 10 χρόνια θα είστε χειρότερα.
Ηδη έχουμε αυξήσεις στους μισθούς, αλλά άμα κλαίτε εσείς τώρα γιατί είστε χειρότερα από τα 27 σας, τι να πούμε εμείς που ναι στα 45 μας είμαστε καλύτερα από τα 27 μας, αλλά μετά ήρθε η κρίση και μας έρριξε στον πάτο, στην εποχή που έπρεπε να είμαστε στην κορυφή και όταν έφυγε, είμαστε στα 60, με μόνη προοπτική την σύνταξη.
Συγνώμη αλλά δεν θα απολογηθώ για τους πρόωρους συνταξιούχους και για τους ξύστες.
Οι υπόλοιποι και ζόρια πέρασαν και την κρίση έφαγαν και τώρα θα πάρουν στα 70 τους γιατί χρωστάνε, το 40 % της σύνταξης που είχαν υπολογίσει.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ