-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όποιος πάει μια βόλτα θα καταλάβει γιατί είναι τόσο φθηνά….
βίλνιους?
ειναι πολυ καλα και ανεβαινει συνεχεια
και η πολη και η χωρα
πεντακαθαρα, δουλευουν ολα, καλοι μισθοι, καλη ζωη
οκ, πολυ κρυο, παρα πολυΓάτε μου, η Λιθουανία είναι η ας πούμε φτωχότερη των τριών Βαλτικών και αυτή με τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα. Σε σχέση με Ταλλίν και Ρίγα είναι εμφανής η διαφορά τουλάχιστον στην οικοδομική δραστηριότητα.
-
βίλνιους?
και η πολη και η χωρα
οκ, πολυ κρυο, παρα πολυΓάτε μου, η Λιθουανία είναι η ας πούμε φτωχότερη των τριών Βαλτικών και αυτή με τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα. Σε σχέση με Ταλλίν και Ρίγα είναι εμφανής η διαφορά τουλάχιστον στην οικοδομική δραστηριότητα.
εχεις να πας χρονια υποθετω....
απο το 18 μεχρι σημερα εχει αλλαξει λεβελ
αν δεν κανω λαθος μας περασαν και σε εισοδημα... (27.5k usd μεσος μισθος vs 19k, 37% χρεός χωρας vs απειρο...) -
βίλνιους?
και η πολη και η χωρα
αν δεν κανω λαθος μας περασαν και σε εισοδημα... (27.5k usd μεσος μισθος vs 19k, 37% χρεός χωρας vs απειρο...)17 μήνες έχω να πάω….και ξέρεις πως όπου ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι υποφέρουν…
-
βίλνιους?
και η πολη και η χωρα
αν δεν κανω λαθος μας περασαν και σε εισοδημα... (27.5k usd μεσος μισθος vs 19k, 37% χρεός χωρας vs απειρο...)17 μήνες έχω να πάω….και ξέρεις πως όπου ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι υποφέρουν…
εχω πολλες μπιζνες εκειθε... οποτε συνεχη επαφη, οι ανθρωποι πλεον ζουν αξιοπρεπεστατα
-
πιπες
εχω αποψη για το βιλνιους.
107τμ, 107000. νιουμπιλντ.
μολις την περασμενη εβδομας.
στην καλυτερη περιοχη. ρετιρε. με παρκιν και αποθηκη, εκει δεν μετρανε σαν χωριστες ιδιοκτησιες.
σοφια ακριβοτερη απο αθηνα? χαχαχαχαχαχα
τα λετε μεταξυ σας και τα πιστευετε?
θες να ανεβασεις τιμες κιαλλο?Εγώ έβαλα λίνκ...
Εσύ έβαλες πίπες...
Πάντως από άτομο που σπούδασε πρόσφατα Σόφια έμαθα ότι οι τιμές είναι διαφορετικές για τους ντόπιους και διαφορετικές για τους ξένους.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Είναι προκάτ πολυκατοικίες;
Εάν ναι είναι αυτό που φωνάζω τόσα έτη και ποστάρω. Βέβαια δεν έχουν τόσους σεισμούς εκεί οπότε άλλη κατασκευή αλλά και πάλι. 1000/τμ
Αυτές είναι τιμές. Να πάρουμε ένα σπίτι να κάνουμε οικογένεια. Αυτομάτως θα έπεφταν και τα ενοίκια.
Εκεί που πήγε πήρε αλλά όχι για οικογένεια, για αυτό ήταν χαμηλή η τιμή...
-
Μην ακούτε τις πίπες του γάτου...
Το νετ τα λέει όλα...
https://www.properstar.gr/λιθουανια/bilnioys/αγορά
https://www.properstar.gr/λιθουανια/bilnioys/αγορά/έργα
https://www.properstar.gr/λιθουανια/bilnioys/τιμή-σπιτιού
Μέση τιμή διαμερίσματος 5019 και μονοκατοικίας 3835.
Μετά τα ψέμματα για το 3008, άρχισε τα ψέμματα και στις οικοδομές...
Καλά ο Πήλιου μια ζωή στον αριστερό λαϊκισμό θέλει ένα ΣΚ με την Ζωή για τιμωρία...
Δείτε και τα ενοίκια...
18 τα διαμερίσματα και 12 οι μονοκατοικίες...
Τρομάρα σας με τις βλακείες που γράφετε...
-
Μέρα που είναι κόψατε και οι δύο το τσιγάρο και αρχίσατε την πίπα;
-
βίλνιους?
και η πολη και η χωρα
Μην το ακούσουν αυτό με τους αριθμούς σε καμιά Τ.Ο. θα καταταγουμε στη Συμμορία Μιζέριας.
-
Απλή παράθεση τιμών ανά τμ δεν έχει ιδιαίτερα αξία για αυτούς που ζουν εκεί εκτός αν βάλεις δίπλα και τι ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος αντιπροσωπεύουν. Για τους έλληνες τα σπίτια και τα ενοίκια είναι ακριβά και πιο ακριβά και από το Βιλνιους, οπότε όλα καλά;
-
@jamesd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Απλή παράθεση τιμών ανά τμ δεν έχει ιδιαίτερα αξία για αυτούς που ζουν εκεί εκτός αν βάλεις δίπλα και τι ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος αντιπροσωπεύουν. Για τους έλληνες τα σπίτια και τα ενοίκια είναι ακριβά και πιο ακριβά και από το Βιλνιους, οπότε όλα καλά;
H απάντηση και τα λίνκ ήταν στην πίπα, μία ακόμα μετά από τόσες για το 3008, ότι βρήκε σπίτι του 2021 με 1000 ευρώ το τμ για να καταρίψει το άρθρο το οποίο ανέβασα και δεν είναι δικό μου.
Εύκολα λοιπόν κατατροπώθηκε από μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Τώρα για τους Ελληνες τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά δεν είναι ακριβά για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το γιατί είναι γνωστό. Μικροί μισθοί για τον εργαζόμενο, τεράστιοι μισθοί για τον εργοδότη.
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μας δείχνει ότι ένας που παίρνει 1600 καθαρά και είναι στο ψηλότερο 20 % σύμφωνα με την Εργάνη, έχει μικτό μισθό, δηλαδή με φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου κάπου στα 2250 και αν βάλεις και άλλες 500 που είναι οι εισφορές του εργοδότη, τότε ο εργαζόμενος παίρνει 1600 και ο εργοδότης πληρώνει 2700 και αυτά τα 1100 τα παίρνει το κράτος για να συντηρεί το τεράστιο μέγεθος του και την διαφθορά του.
Από την άλλη ο πληθωρισμός των τελευταίων 5 χρόνων έχει διπλασιάσει το κόστος κατασκευής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να χτιστεί το οτιδήποτε σε περιοχές που δεν σηκώνει τιμές πώληση πάνω από 4000 ευρώ, αφού το κόστος κατασκευής χωρίς το οικόπεδο είναι 2000 και με 30-40 % τουλάχιστον αντιπαροχή, το κόστος περνάει τα 3000-3200 το τμ για μεσαίες και φτηνές περιοχές.
Η ουσία όμως είναι ότι η Αθήνα είναι από τις φτηνότερες πόλεις της Ευρώπης, να μην μιλήσουμε για τις επαρχιακές πόλεις.
-
Tην Αθηνα πρεπει να την συγκρινεις με πολεις της Μεσης Ανατολης πχ Αμμαν.
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Tην Αθηνα πρεπει να την συγκρινεις με πολεις της Μεσης Ανατολης πχ Αμμαν.
Ναι θα συγκρίνω μια παραθαλάσσια πόλη με το ένα από τα καλύτερα κλίματα του κόσμου και γαμάτη θάλασσα με το Αμμάν που είναι στην έρημο...
Για αυτό οι ξένοι θα την αγοράσουν όλη, γιατί εδώ πολλοί δεν ξέρουν τι αξία έχουν στα χέρια τους.
Αν η Ελλάδα ήταν στα χέρια των Ελβετών, θα ήθελες 100-200 ευρώ εισιτήριο για την Ακρόπολη και 50 ευρώ για να σταθείς πάνω στην γέφυρα του Ευρίπου και να βγάλεις φωτογραφία και βίντεο.
Να δεις τι πληρώνεις για να δεις για 3 λεπτά από ένα μπαλκονάκι τους καταρράκτες του Ρήνου που είναι κάτι βράχια μέσα στην κοίτη του ποταμού.
-
Ετσι οπλίζουν τα κτίρια στην Κρήτη. Τι σιδερόβεργες και μαλακίες...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@jamesd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
H απάντηση και τα λίνκ ήταν στην πίπα, μία ακόμα μετά από τόσες για το 3008, ότι βρήκε σπίτι του 2021 με 1000 ευρώ το τμ για να καταρίψει το άρθρο το οποίο ανέβασα και δεν είναι δικό μου.
Εύκολα λοιπόν κατατροπώθηκε από μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Τώρα για τους Ελληνες τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά δεν είναι ακριβά για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το γιατί είναι γνωστό. Μικροί μισθοί για τον εργαζόμενο, τεράστιοι μισθοί για τον εργοδότη.
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μας δείχνει ότι ένας που παίρνει 1600 καθαρά και είναι στο ψηλότερο 20 % σύμφωνα με την Εργάνη, έχει μικτό μισθό, δηλαδή με φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου κάπου στα 2250 και αν βάλεις και άλλες 500 που είναι οι εισφορές του εργοδότη, τότε ο εργαζόμενος παίρνει 1600 και ο εργοδότης πληρώνει 2700 και αυτά τα 1100 τα παίρνει το κράτος για να συντηρεί το τεράστιο μέγεθος του και την διαφθορά του.
Από την άλλη ο πληθωρισμός των τελευταίων 5 χρόνων έχει διπλασιάσει το κόστος κατασκευής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να χτιστεί το οτιδήποτε σε περιοχές που δεν σηκώνει τιμές πώληση πάνω από 4000 ευρώ, αφού το κόστος κατασκευής χωρίς το οικόπεδο είναι 2000 και με 30-40 % τουλάχιστον αντιπαροχή, το κόστος περνάει τα 3000-3200 το τμ για μεσαίες και φτηνές περιοχές.
Η ουσία όμως είναι ότι η Αθήνα είναι από τις φτηνότερες πόλεις της Ευρώπης, να μην μιλήσουμε για τις επαρχιακές πόλεις.
Θα σου περάσω το κοντρακτακι, καθότι όσο ήσουν στο κινητό να χαζολογας σε σαιτ εγω το αγόρασα, από τον Οκτώβρη ηδη
-
Προφανώς επειδή το σάιτ με τις τιμές είναι επαγγελματικό, η αγορά που έκανες είναι κλασσικά με μαύρα και το έβαλες σε αξία που εσύ ήθελες...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ