-
This post is deleted! -
@racefun1971 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@racefun1971 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως στον δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 διαμερίσματα που είναι κλειστά και διαβάζω ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτές οι χρυσές βίζες πόσες είναι;
Είναι κλειστά διότι περιμένουν να τα πουλήσουν σε επενδυτές για να τα κάνουν επιχειρήσεις βραχυχρονιας μίσθωσης και άλλα έχουν κληρονομικά θεματα.
Καμμία σχέση.
Φίλη μου καθηγήτρια με σπίτι στο Παγκράτι 75τμ 3ος όροφος πλ. Μεσολογγίου, παντρεύεται μένει άλλου με το σύζυγό και το νοικιάζει. Της το κατέστρεψαν σε σημείο που πετούσαν τα αποτσιγαρα στο παρκέ. Έκλαιγε τρεις μέρες. Το ανακαίνισε, η πολυκατοικία παλιά εννοείτε και το κράτησε κλειστό για χρόνια. Τελικά το νοίκιασε φέτος 350ευρω αφού πέσαν πάνω θεοί και δαίμονες και την παρακαλούσαν να το δώσει στο ζευγαράκι.
Πρώτος ξάδερφος της συζύγου. Παντρεύεται και η γυναίκα του είχε διαμέρισμα 130 τμ σε οικογενειακή πολυκατοικία στην οποία έμεναν τα δύο αδέρφια της. Τελικά αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει το σπίτι και φτιάχνουν μονοκατοικία 170 τμ. Το σπίτι παραμένει κλειστό. Ούτε θα νοικιαστεί ούτε θα πουληθεί.
Η νύφη μου είναι από Θεσσαλονίκη και έχει σπίτι στο Καραμπουρνάκι. Το κρατάει κλειστό μόνο και μόνο για να ανεβαίνει 15 μέρες το χρόνο που θα μπορούσε να έμενε στους γονείς της.Ελπίζω να κατανοείς ότι οι περιπτώσεις που περιγράφεις είναι κάπως πιο ελίτ αλλά οκ υπαρκτές.
Είναι άνθρωποι με άλλα εισοδήματα και ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν είναι έτσι ο μέσος όρος των ιδιοκτητών παλιών διαμερισμάτων σε κεντρικά σημεια.
Τα περισσότερα παλαιά διαμερίσματα είναι τόσο χάλια που πρέπει να κάνουν γερή ανακαίνιση γύρω στα 50-70Κ. Πλέον υπάρχει και το ενεργειακό πιστοποιητικό. Δεν την κάνουν διότι δεν έχει νόημα. Περιμένουν να πωληθούν σε επενδυτές για την χρυσή βίζα
Τεσπα, και σε εμάς το μάρμαρο έχεισημαδια από τσιγάρα. Τα είχαν διαλύσει οι προηγούμενοι.
-
Τα περισσότερα παλαιά διαμερίσματα είναι τόσο χάλια που πρέπει να κάνουν γερή ανακαίνιση γύρω στα 50-70Κ. Πλέον υπάρχει και το ενεργειακό πιστοποιητικό. Δεν την κάνουν διότι δεν έχει νόημα. Περιμένουν να πωληθούν σε επενδυτές για την χρυσή βίζα
Ξεχνάς ότι τα περισσότερα παλιά διαμερίσματα είναι επίσης σε παλιές πολυκατοικίες, όπου οι οριζόντιες συστάσεις είχαν γίνει όπως να ναι τα παλιά χρόνια, σχέδια χαμένα...
Πήγε ο άλλος να πουλήσει σπίτι και βρήκε ο μηχανικός ότι εκεί που ήταν η αποθήκη του σπιτιού στα σχέδια, είχε μπει ο καυστήρας της πολυκατοικίας και αλλά ωραία. -
Τα περισσότερα παλαιά διαμερίσματα είναι τόσο χάλια που πρέπει να κάνουν γερή ανακαίνιση γύρω στα 50-70Κ.
Και ανακαίνιση από σοβαρούς επαγγελματίες (αν υπάρχουν, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν) γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που κάνουν ανακαινίσεις και περιμένουν από τους ιδιοκτήτες να τους φέρουν σκάλες.
Όπως π.χ. έτυχε σε μένα.
Έτρεχα σαν τον μακάκα να αγοράσω σκάλες για να δουλέψει το συνεργείο. Δύο σκάλες έσερνα μέσα στο δρόμο για να τις πάω στους κανακάριδες. -
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και ανακαίνιση από σοβαρούς επαγγελματίες (αν υπάρχουν, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν) γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που κάνουν ανακαινίσεις και περιμένουν από τους ιδιοκτήτες να τους φέρουν σκάλες.
Υπάρχουν, αλλά ειναι ελάχιστοι. Εμένα μου έτυχε ένας πολύ καλός.
-
Δεν φημίζομαι για την τύχη μου...
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παπάρια. Με το παρδον κύριοι mod δηλαδή. Δεν έχω δει μια ανακαίνιση που δεν έχει γίνει με μπάνιο κουζίνα leroy (για σπίτια που ανακαινίζονται για πώληση πάντα λέμε)
Σωστή ανακαίνιση κάνεις άμα μείνεις εσύ μέσα και αυτό αν τους κυνηγάς με το μαστίγιο.
-
Μα έτσι την πάτησα εγώ. Εργαζόμουν κανονικά και πήγαινα μετά την δουλειά να ελέγξω τις εργασίες. Και φυσικά έκανα έλεγχο του κ@λου.
Αυτά θέλουν φουλ ελεύθερο χρόνο (δηλ. άνεργος) και πολλά λεφτά.
-
ή αναθέτεις την επίβλεψη εκτέλεσης εργασιών σε Πολ./Αρχ. μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (με ανάλογο τίμημα) και προσυμφωνημένα τους προμηθευτές υλικών αλλιώς στον πεθερό/μπαμπά/θείο που ήταν οικοδόμος/παλιός μάστορας και κάτι ξέρει και αυτός από τέτοια
-
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ξεχνάς ότι τα περισσότερα παλιά διαμερίσματα είναι επίσης σε παλιές πολυκατοικίες, όπου οι οριζόντιες συστάσεις είχαν γίνει όπως να ναι τα παλιά χρόνια, σχέδια χαμένα...
Πήγε ο άλλος να πουλήσει σπίτι και βρήκε ο μηχανικός ότι εκεί που ήταν η αποθήκη του σπιτιού στα σχέδια, είχε μπει ο καυστήρας της πολυκατοικίας και αλλά ωραία.Και πάλι γίνεται να πωληθεί εφόσον πληρωθεί το τίμημα και υπογράψει η πολυκατοικία
Γενικά, εάν είσαι ιδιοκτήτης με χαμηλό εισόδημα δεν αξίζει να το κάνεις ανακαίνιση για να τα νοικιάσεις. Προτιμάς να το κλείσεις.
-
Και πάλι γίνεται να πωληθεί εφόσον πληρωθεί το τίμημα και υπογράψει η πολυκατοικία
Φυσικά ... αλλά μετά αρχίζουν αλλά πανηγύρια, την πάτησε γνωστός που τελικά βρέθηκε ότι τα διαμερίσματα δεν συμφωνούσαν με τα σχέδια και έγιναν μύλος.
-
Γινοντια μύλος διότι πολλές φορές αυτος που έχει το παραναμο διαμέρισμα ζητά να πληρωθεί το κόστος και από τους υπόλοιπους ενοίκους διότι οι αλλαγές επηρεάζουν τις οριζόντιες ιδιοκτησίες.
Γενικά όπως τα λες. Πολυκατοικία είτε νέα , ωραία και οργανωμένη είτε μονοκατοικία. Αυτές τις παλιές δεν της μπορώ και εγώ.
-
Αυτές τις παλιές δεν της μπορώ και εγώ.
Εγώ πχ νοίκιαζα διαμέρισμα που πήγε ο ιδιοκτήτης να το πουλήσει όταν έφυγα και μετά στα σχέδια φάνηκε ότι είχε σπάσει ένα διαμέρισμα στα δύο και πουλήθηκαν χωριστά... ακόμα τρέχει.
-
Εντωμεταξυ τα σχέδια τα έχουν σε πολεοδομίες στα υπόγεια. Και φαντάσου να έχει πλημμυρίσει....αχαχουχα
-
Ο νόμος των αυθαιρέτων έχει προβλέψει πάρα πολλές από τις περιπτώσεις που αναφέρονται ( δυστυχώς όχι όλες και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένα). Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς περιπτώσεις σας έχουν τύχει , αλλά γενικά , τα
δύσκολα" είναι αν έχεις μπει στον κοινόχρηστο. Ακόμα και εκεί όμως θες το 50+1% των συνιδιοκτητών. Υπάρχουν και περιπτώσεις αν όλα τα διαμερίσματα έχουν την ίδια παράβαση σε όλο το ύψος της οικοδομής από κατασκευής ( π.χ. έκλεισαν όλοι το φωταγωγό) , δε θες καν συναίνεση.
Η περίπτωση σπάσιμο διαμερίσματος σε δύο , είναι από τις πιο εύκολες ( αν είναι μόνο αυτό ) , διαμερισμάτωση λέγεται και πληρώνεις 500€ και τέλος.
Κοίτα τι γίνεται όμως , το θέμα πάει μετά στο συμβολαιογράφο, καθώς η σύσταση δεν ταιριάζει με την υφιστάμενη κατάσταση. Εδώ και πάλι , ο συμβολαιογράφος μπορεί , αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερή τροποποίηση της σύστασης , χωρίς καμία μεταβολή όμως των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Άλλοι συμβολαιογράφοι , το αντιμετωπίζουν διαφορετικά, ξένα χωράφια....
Ο νόμος έχει ένα σκασμό προβλήματα , απλά αρκετές συνηθισμένες περιπτώσεις είναι πλέον εύκολα αντιμετωπίσιμες ( λεφτά για προστίματα , συμβολαιογράφους και μηχανικούς να υπάρχουν).
Τόσα χρόνια ελάχιστα κτίρια δεν είχαν αυθαιρεσίες , ακόμα και μονοκατοικίες. -
Απίστευτα πράγματα...
Πχ
Σε πολυκατοικία στο Μαρούσι, υπόγεια θέση στάθμευσης 10 τ.μ. πουλήθηκε 989.000 ευρώ. Στην ίδια πολυκατοικία πουλήθηκαν άλλες τρεις θέσεις ίδιου εμβαδού. Η μία αντί 543.000 ευρώ και οι άλλες δύο αντί 485.000 ευρώ εκάστη. Συνολικά, δηλαδή, στο ίδιο ακίνητο οι τέσσερις θέσεις στάθμευσης πουλήθηκαν για περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. -
Το πρώτο σχόλιο στο ίδιο άρθρο...
"Στο μητρώο του ΥΠΟΙΚ καταχωρούνται πολλαπλές εγγραφές στο ίδιο συμβόλαιο με την συνολική τιμή. Γενικώς οι αναγραφόμενες τιμές είναι αναξιόπιστες καθώς για φορολογικούς σκοπούς δηλώνονται πλασματικά ποσά. Δεν ενδείκνυται για εξαγωγή συμπερασμάτων αν δεν ασχολείσαι με τον κλάδο. Το άθρο δυστυχώς βρίθει ανακριβειών. "
Και όπως έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Γεωργίου...
"Όχι άλλα πλυντήρια"
Συμπληρώνω ότι θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα προς δικαιολόγηση...
Προσωπική άποψη πάντα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι η σωστή...
-
Μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα.
-
Ναι ότι όλοι έχουν λεφτά εκτός από εσένα.
-
Ναι ότι όλοι έχουν λεφτά εκτός από εσένα.
Υπάρχει και το αντίστροφο, ότι κάποιος έχει 50000 και νομίζει ότι έχει τα λεφτά της τράπεζας της Αγγλίας που έλεγαν κάποτε...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!