-
@johnny-0 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
- Γνωστή μου νοίκιαζε μονοκατοικια στη Βούλα, ένα απόγευμα γυρίζοντας από τη δουλειά γύρισε και δε βρήκε σχεδον τίποτα μέσα. Είχαν φέρει και φορτηγάκι, τα φόρτωσαν και γεια σας. Μάλιστα πρέπει να χαν και γυναίκα μαζί, γιατί είχαν διαλέξει τα καλά αρώματα και καλλυντικά (!). Μετακόμισε σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας (Κολωνάκι).
της σήκωσαν το σπίτι που νοίκιαζε? inside job δηλ?
-
@jamesd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ αν είχα φράγκα θα προτιμούσα το προάστειο του Μονάχου. Θα πρέπει να είχα πάρει πολλά ναρκωτικά για να πάω να πετάξω τα χρήματά μου σε περιοχές του Αθηνιστάν, Ελλαδιστάν.
Αλλά δεν πειράζει. Ας έρθουν εδώ τα χαϊβάνια οι ξένοι να ζήσουν το Ελληνιστάν όνειρο. Αθηναϊκή ριβιέρα και ποuτσες καλαβρέζικες.
Το Αθηναισταν είναι μια χαρά ΑΝ έχεις αρκετά χρήματα, με τα κατάλληλα χρήματα υπάρχουν όλες οι επιλογές και έχεις και καλό κλίμα.
Εσένα έπρεπε να σε είχα σήμερα μέσα στην Αθήνα με το δίκυκλο, να βρέχει, να λυσσομανάει ο αέρας, παντού λασπουριό από τα έργα και τα σκουπίδια και ατελείωτα μποτιλιαρίσματα, να δεις τι όμορφη που είναι η Αθήνα... που επικαλείστε εδώ μέσα.
Κάποια στιγμή πέρασα και κάπου από Χίλτον και βρομούσε κατρουλίλα όλη η περιοχή. Ποιος ξέρει τι βοθρόνερα βγήκαν στους δρόμους.
Δε διαφωνώ για κάποιον που ζει σαν βιοπαλαιστής. Αυτό που έλεγα, για να μην παρεξηγηθώ, είναι ότι αν είσαι τακτοποιημένος με χρήματα η Αθηνα είναι πολύ καλύτερα από τα εξωτερικά. Και δεν μιλάω για περίπτωση σηκώνομαι χαράματα να πάω να βγάλω μεροκάματο, αλλά για περίπτωση ζω σε μονοκατοικία στην παραλία γλυφάδας/βουλιαγμενη, ξεκινώ τη δουλειά που είναι π.χ. κάπου στα νότια (όποτε δεν τρως την ασχήμια, τη μαυρίλα και την τριτοκοσμικοτητα του κέντρου), παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία, υγεία έχεις καλή ασφάλεια και ζεις στον αφρό στη Ριβιέρα της Αθήνας και όχι σε Αγγλίες/γερμανιες κλπ. μουντοπόλεις. Αν έχεις όλα αυτά πες μου τι να πας να κανείς στο Μόναχο, ποιότητα ζωής;
Για μέσα επίπεδα ok είναι διαφορετικά, αλλά αν έχεις χρήματα ΝΠ ασυζητητί και δεν θέλεις κάτι άλλο.
Δεν νομιζω να εχεις ζησει εκει περα. Βρισκω πολλες απο τις περιοχες που αναφερεις ερημικες και με μεγαλη αποσταση απο τις ζωντανες περιοχες. Ιδανικα μεχρι Γλυφαδα θα εφτανα που οντως πολλες απο τις περιοχες ειδικα στην κατω Γλυφαδα εχουν χωρο και αρκετη ζωη (σχετικο βεβαια γιατι πηγαινεις Τεταρτη βραδυ Γλυφαδα και ολα μα ολα τα μαγαζια ειναι αδεια). Βουλιαγμενη που σαν επισκεψη το καλοκαιρι ειναι οντως ωραια το να μενεις εκει θα φοβομουν τα βραδια εκτος και εχεις οπλισμενους φρουρους εισαι δηλαδη εφοπλιστης.
Το ιδιο ισχυει και απο Κηφισια και πανω, ερημικα και φοβασαι τον χειμωνα να βγεις εξω το βραδυ. Για μενα δεν αξιζει, Σιγουρα κυκλοφορεις ποιο ανετα με το αυτοκινητο το παρκαρεις ποιο ευκολα αλλα δυστυχως το υπολοιπο κομματι ειναι για μενα μεγα μειον.
Τωρα περιοχη κοντα στην θαλασσα που οντως ειναι ωραια ειναι ο Πειραιας γιατι ειναι η μονη περιοχη με μετρο και θαλασσα ταυτοχρονα. Βεβαια εκει εχεις πολλα αλλα θεματα οπως πολλες παλιες πολυκατοικιες χαμηλης ποιοτητας (με αναλογο κοσμο) και τεραστιο προβλημα με το αυτοκινητο και το παρκαρισμα οποτε ουτε και εκει θα μπορουσα.
Αρα δεν μενουν και τοσες επιλογες για μενα οπως ειπα η Γλυφαδα ειναι καλη επιλογη ποιο μακρια με τιποτα. Αλλοιως κανεις καποιες υποχωρησεις και μενεις καπου ποιο κοντα στο κεντρο.
-
Άλλο το "πιο"
Και άλλο το "ποιο"
Το αναφέρω επειδή γίνεται συχνά το λάθος αυτό.
-
Εγώ μεγάλωσα στην Ραφήνα. Γενικά η ανατολική Αττική για μένα ήταν ο ιδανικός τόπος να μεγαλώσεις εάν είσαι Αθήνα αναγκαστικά. Είσαι εξοχή και μισή ώρα από την πρωτεύουσα.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Άλλο το "πιο"
Και άλλο το "ποιο"
Το αναφέρω επειδή γίνεται συχνά το λάθος αυτό.
Δεν βοηθάς όμως να το διορθώσει, rule of thumb, συνήθως όταν θες να πεις περισσότερο ή πάει το περισσότερο χρησιμοποιείς το ‘πιο’ και όχι το ‘ποιο’, τα ποιοι/ποιος/ποιο αναφέρονται σε πρόσωπα-πράγματα
Π.χ. Είναι πιο (περισσότερο) άνετα εκεί
@wantone Εντάξει δεν γίνεται να έχουμε ένα σπίτι σε κάθε προάστιο αλλά αν είσαι σε μια περιοχή 40 χρόνια έχεις εικόνα. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης αυτά που λες, άλλος θέλει πχ. να μένει στο ελληνικό γιατί η Γλυφάδα έχει υγρασία (που δεν έχει και άδικο) αλλά ok ότι ταιριάζει στον καθένα. Απλά η θάλασσα στις περιοχές αυτές έχει μια ομορφιά και ηρεμία. Πειραιά δεν θα εμένα εκτός αν είχα καλά πνευμονία και προσωπικό οδηγό. Για βόλτα όμως είναι υπέροχος.
@elteo said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ μεγάλωσα στην Ραφήνα. Γενικά η ανατολική Αττική για μένα ήταν ο ιδανικός τόπος να μεγαλώσεις εάν είσαι Αθήνα αναγκαστικά. Είσαι εξοχή και μισή ώρα από την πρωτεύουσα.
Η Ραφήνα ενώ παλιά θύμιζε ψαροχώρι πλέον δεν έχει ούτε χαρακτήρα ούτε αισθητική συν την ηχορύπανση πλέον. Εικόνα μιας παρατημένος πόλης με προοπτική να ήταν πανέμορφη (π.χ. τσιμέντο πάρκινγκ στην παραλία δίπλα από το λιμάνι). Η περιοχή πέριξ του Α. Νικολάου βέβαια αποτελεί εξαίρεση, ξεφεύγεις από την ασχήμια της πόλης, αγναντεύεις τη θάλασσα και έχει ένα μόνιμο δροσερό αέρα.
-
This post is deleted! -
Η Ραφήνα ενώ παλιά θύμιζε ψαροχώρι πλέον δεν έχει ούτε χαρακτήρα ούτε αισθητική συν την ηχορύπανση πλέον. Εικόνα μιας παρατημένος πόλης με προοπτική να ήταν πανέμορφη (π.χ. τσιμέντο πάρκινγκ στην παραλία δίπλα από το λιμάνι). Η περιοχή πέριξ του Α. Νικολάου βέβαια αποτελεί εξαίρεση, ξεφεύγεις από την ασχήμια της πόλης, αγναντεύεις τη θάλασσα και έχει ένα μόνιμο δροσερό αέρα.
για αυτό είπα μεγάλωσα.....είμαι 45 ετών οπότε την έζησα σε άλλα χρόνια.....
-
Εγώ γεννήθηκα και μένω στο Χαλάνδρι με μία διακοπή 4 ετών στην Νέα Σμύρνη πριν 35 χρόνια.
Η παραλία έχεις τις χάρες της, αλλά έχει και πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Και μένεις εκεί δεν είσαι διακοπές.
Εν τω μεταξύ το να μένεις κοντά στην θάλασσα, αλλά να μην την βλέπεις για μένα είναι μεγάλο θέμα. Γιατί έχω τα αρνητικά αλλά δεν έχω τα θετικά.
Εν τω μεταξύ την θάλασσα μπορείς να την βλέπεις και από αλλού.
όπως από την περιοχή της πλατείας Υμηττού, που είσαι και 2 - 2,5 χλμ από το Σύνταγμα.
Αντίθετα το Χαλάνδρι, είναι πολύ πιο αραιοκατοικημένο, έχει καλύτερο κλίμα, φυσάει συνέχεια και ο Βορράς έρχεται καθαρός από το Αιγαίο και δεν έχει περάσει μέσα από την Αθήνα, όπως γίνεται στο τμήμα από Πέραμα μέχρι Βούλα.
-
Μας πριξατε με το Χαλάνδρι. Εντωμεταξυ το κόστος εκεί είναι απαγορευτικό
-
Εν τω μεταξύ όσο όμορφος και να είναι ένας τόπος...οι κάτοικοι και μόνο αρκούν για τον καταστρέψουν...
Το βλέπω στην πόλη που μένω των 15000 χιλ κατοίκων.
Η ασυδοσία ο γραψαρ@ιδισμος και η καφριλα πιάνουν κόκκινο.
Ο καθένας κάνει ότι θέλει, σε κανόνες δεν υπακούει κάνεις γιατί δεν έχουν ξαναζήσει σε κοινωνίες με κανόνες παρκάρουν όπου μπορείς να φανταστείς πετάνε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς και οπουδήποτε.
Βάζουν τα αυτοκίνητα τούς ακόμη και μέσα στη θάλασσα αν είναι δυνατόν... καί άλλα αναρίθμητα.
Επίσης κανείς δεν έχει διάθεση να επιβάλει την τάξη... άσε που όλοι είναι κολλητοί τα τάδε του μπηξε του δείξε κλπ.Σε όλα αυτά και τριήμερο αργία Σ/Κ κλπ προστίθενται και οι αγαπητοί εκδρομείς από την Αθήνα συνήθως όπου και αυτοί
γίνονται αμέσως ένα με τη νοοτροπία των ντόπιων και μοιράζουν απλόχερα "πολιτισμό".Οπότε για μένα όμορφος τόπος θα ήταν ένας τόπος χωρίς "καφρους" και ας λέγεται Χαλάνδρι Μύκονος Κολοπετινίτσα...δεν με ενδιαφέρει.
Να πω ότι γεννήθηκα και έμεινα στην Αθήνα μέχρι τα 37 μου εκτός μερικών ετών ενδιάμεσα που έλειπα εξωτερικό για δουλειά ή σε κάποιο ελληνικό νησί για εργασία πάλι.
-
σκέψου ούτε να την ονοματίσεις δεν θες την πόλη....
-
@elteo said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
σκέψου ούτε να την ονοματίσεις δεν θες την πόλη....
Ναύπλιο...
Εφευγα αύριο αν μπορούσα...
-
@georgekn said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εν τω μεταξύ όσο όμορφος και να είναι ένας τόπος...οι κάτοικοι και μόνο αρκούν για τον καταστρέψουν...
Ο καθένας κάνει ότι θέλει, σε κανόνες δεν υπακούει κάνεις γιατί δεν έχουν ξαναζήσει σε κοινωνίες με κανόνες παρκάρουν όπου μπορείς να φανταστείς πετάνε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς και οπουδήποτε.
Βάζουν τα αυτοκίνητα τούς ακόμη και μέσα στη θάλασσα αν είναι δυνατόν... καί άλλα αναρίθμητα.
Επίσης κανείς δεν έχει διάθεση να επιβάλει την τάξη... άσε που όλοι είναι κολλητοί τα τάδε του μπηξε του δείξε κλπ.Σε όλα αυτά και τριήμερο αργία Σ/Κ κλπ προστίθενται και οι αγαπητοί εκδρομείς από την Αθήνα συνήθως όπου και αυτοί
γίνονται αμέσως ένα με τη νοοτροπία των ντόπιων και μοιράζουν απλόχερα "πολιτισμό".Οπότε για μένα όμορφος τόπος θα ήταν ένας τόπος χωρίς "καφρους" και ας λέγεται Χαλάνδρι Μύκονος Κολοπετινίτσα...δεν με ενδιαφέρει.
Να πω ότι γεννήθηκα και έμεινα στην Αθήνα μέχρι τα 37 μου εκτός μερικών ετών ενδιάμεσα που έλειπα εξωτερικό για δουλειά ή σε κάποιο ελληνικό νησί για εργασία πάλι.
Tυπικη Ελληνικη επαρχια ειναι και το Ναυπλιο αν εξαιρεσεις την παλια πολη που οντως ειναι απο τις ποιο ομορφες Ελλαδας. Φαντασου να ησουν σε αλλες επαρχιακες πολεις να ειχες ενα σωρο θεματα με τους ντοπιους και να μην ειχες και τον τουρισμο που εχει το Ναυπλιο. Βεβαια σε γενικες γραμμες Καλαματα ειναι πολυ καλυτερη κατασταση απο την τυπικη Ελληνικη επαρχιακη πολη.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Tυπικη Ελληνικη επαρχια ειναι και το Ναυπλιο αν εξαιρεσεις την παλια πολη που οντως ειναι απο τις ποιο ομορφες Ελλαδας. Φαντασου να ησουν σε αλλες επαρχιακες πολεις να ειχες ενα σωρο θεματα με τους ντοπιους και να μην ειχες και τον τουρισμο που εχει το Ναυπλιο. Βεβαια σε γενικες γραμμες Καλαματα ειναι πολυ καλυτερη κατασταση απο την τυπικη Ελληνικη επαρχιακη πολη.
Θα προτιμούσα να ήμουν κάπου χωρίς τουρισμό...δεν μου προσφέρει κάτι πάρα μόνο προβλήματα...
Αυτοί που βγάζουν λεφτά από αυτόν είναι ελάχιστοι.
Η πόλη είναι γεμάτη συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους ή χαμηλά αμοιβόμενους εποχιακούς υπαλλήλους.
Η παλιά πόλη έχει αλλοιωθεί από τον υπερτουρισμό για το μέγεθος της...οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν φύγει οι περισσότεροι...και όσοι έμειναν παλεύουν καθημερινά με τα δεκάδες προβλήματα...
Άσε που καθημερινή φθινώπορο χειμώνα έχει τέτοια ερημιά που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις σε αυτήν νύχτα.
-
Υπάρχουν καλές επαρχιαεκς πόλεις. Μια από αυτές είναι ο Βόλος, ή Βέροια χωρίς τουρισμό
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Θα προτιμούσα να ήμουν κάπου χωρίς τουρισμό...δεν μου προσφέρει κάτι πάρα μόνο προβλήματα...
Αυτοί που βγάζουν λεφτά από αυτόν είναι ελάχιστοι.
Η πόλη είναι γεμάτη συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους ή χαμηλά αμοιβόμενους εποχιακούς υπαλλήλους.
Η παλιά πόλη έχει αλλοιωθεί από τον υπερτουρισμό για το μέγεθος της...οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν φύγει οι περισσότεροι...και όσοι έμειναν παλεύουν καθημερινά με τα δεκάδες προβλήματα...
Άσε που καθημερινή φθινώπορο χειμώνα έχει τέτοια ερημιά που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις σε αυτήν νύχτα.
Ολη η επαρχια ειναι οπως την περιεγραψες μειον τον τουρισμο που λιγα μερη εχουν. Απλα γυρνας Αθηνα αν δεν μπορεις την ερημια και τους συνταξιουχους. Η πας εκτος Ελλαδας σε ποιο δυναμικες πολεις με βιομηχανια.
-
Πάντως και εμένα δεν μου αρέσει η εικόνα μιας πόλης να ζει από τον τουρισμό. Μου κάνει κάτι υποτακτικό. Δεν είπαμε όχι στους τουρίστες, αλλά όχι αυτό το πράγμα που όλη η πόλη ζει για αυτούς.
-
Έτσι είναι όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς.
Τουρισμός και Ναυτιλία είναι τα βαριά χαρτιά. Χωρίς αυτά τα 2 θα είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. -
@megane98hp said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έτσι είναι όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς.
Τουρισμός και Ναυτιλία είναι τα βαριά χαρτιά. Χωρίς αυτά τα 2 θα είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Ακριβώς γιατί κάποιοι ζουν στα σύννεφα.
Οπως ακριβώς και οι συνταξιούχοι ΔΥ στις επαρχίες που θέλουν την ησυχία τους, γιατί στα 70 τους είναι ήδη 20 χρόνια συνταξιούχοι και έχουν βαρεθεί το τάβλι και την πρέφα...
Ασε που πλέον δεν υπάρχουν και χωριστά καφενεία να μιλάς με τους ομοϊδεάτες σου στην κλαδική, για τότε που τρέχατε μαζί στον "αγώνα"...
-
Το οικονομικό μοντέλο της χώρας στράφηκε προς τα εκεί διότι υπήρχε υψηλότερη απόδοση στις επενδύσεις. Αυτό είναι μια αλήθεια. Το θέμα είναι γιατί οδηγηθηκαμε σε χαμηλές αποδόσεις σε άλλους κλάδους και έτσι φτάσαμε να γινόμαστε υποτακτικοί υπηρέτες όσων διασκεδάζουν στις άδειες τους.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!