-
Έχω ακούσει ιστορίες τρόμου με κοινόχρηστες πισίνες.
Φαντάζομαι στα κοινόχρηστα ισχύει ότι και σε κοινόβια-πολυκατοικίες. -
Σε συγκρότημα κατοικιών στα Βριλήσσια με πισίνα, που πήγα να δω διαμέρισμα για αγορά, τα κοινόχρηστα ξεκινούσαν το μήνα από 250euro.
Σε άλλο συγκρότημα με μεζονέτες και με πισίνα που μένει φίλος, μου λέει απίστευτα πράγματα. Την πουλάει την μεζονέτα. Είναι σε μεσιτικά γραφεία η αγγελία.
-
Ρε παιδιά, θα καλύτερα τα πράγματα, λόγω οικονομικής κατάστασης πιστεύω.
Πάντως αρχίζω να τείνω να συμφωνήσω με τον στορμ, μου έχουν σπάσει τα @@, νιώθω ότι παίζω στο ρετιρέ.
Μια κυριούλα όταν είχε έξω 17-19 βαθμούς είχε αφήσει το καλοριφέρ ανοιχτό (ποιος ξέρει σε τι θερμοκρασία) και έκαιγε μόνο εκείνη για μέρες. Έκαψε όλο το πετρέλαιο μόνη της, τώρα παραπονιέται ότι ήρθαν πολλά κοινόχρηστα.
Χρωστάνε διάφοροι της μιχαλούς και το ωραίο; Τέρμα και τα λεφτά! Δεν έχω να βάλω άλλο πετρέλαιο! χαχα! Εγώ έχω ξύλα αρκετά για το Χειμώνα, περαστικά τους! -
Αν αρχίσουμε να γράφουμε (ή μάλλον αν αρχίσω να γράφω) για την διαμονή στα κοινόβια δεν θα τελειώσουμε ποτέ! χα!χα!!
Πάντως επειδή και στην Γερμανία έμενα σε κοινόβιο με 12 μικρά διαμερίσματα δεν έχει καμιά σχέση με τα Ελληνικά κοινόβια. Άλλη ζωή εκεί, άλλοι άνθρωποι, άλλη κουλτούρα.
-
Στην πολυκατοικία το πρόβλημα ξεφεύγει όταν εμφανιστεί ο πρώτος μλκς και τον αφήσεις να ανθίσει και να πολλαπλασιαστεί.
Αν δεν συμβεί αυτό, όλα μια χαρά είναι...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στην πολυκατοικία το πρόβλημα ξεφεύγει όταν εμφανιστεί ο πρώτος μλκς και τον αφήσεις να ανθίσει και να πολλαπλασιαστεί.
Όπως ακριβώς το λες, ένας μόνο αρκεί! Το ζούμε τελευταία στην πολυκατοικία που ζω.
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ρε παιδιά, θα καλύτερα τα πράγματα, λόγω οικονομικής κατάστασης πιστεύω.
Ανεξαρτήτως της αξίας του διαμερίσματος/σπιτιού είναι πάντα πολλές οι πιθανότητες ένας ή περισσότεροι να ζουν πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων τους.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μπα. Εγώ έχω άλλη άποψη. Όσοι μπαίνουν στις πολυκατοικίες πρώτοι (στα νεόδμητα) αναπτύσσουν προφίλ καραβαναίων. Θεωρούν ότι είναι πάλιουρες, τα ξέρουν όλα και κυρίως ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα. Άλλωστε οι ίδιοι τα λένε. Έχουν γαλόνια.
Οι νέοπες μόνο πρέπει να ακούνε, να συμφωνούν με τους πάλιουρες και να υπακούν.
Μου τα είχαν πει πριν καν μπω σε διαδικασία αναζήτησης για την κατάσταση στα κοινόβια αλλά νόμιζα ότι ήταν υπερβολές.
Τελικά έφαγα τα σκατά και συνεχίζω να τα τρώω. Να δω για πόσο. -
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το ασανσέρ ειναι δια νόμου πλέον υποχρεωτικό;;; Τι ισχύει;
Είχαμε έναν οικογενειακό φίλο (συγχωρέθηκε) που είχε τριώροφο, και δεν είχε βάλει ανελκυστήρα, γιατί περίμενε να βάλει κάποιος από τους γαμπρούς των θυγατέρων του!
-
@antonakis said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!
Ανεξαρτήτως της αξίας του διαμερίσματος/σπιτιού είναι πάντα πολλές οι πιθανότητες ένας ή περισσότεροι να ζουν πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων τους.
Βέβαια, από την άλλη μεριά, πολλά συμβαίνουν και κάποιος/α που ήταν εντάξει, τα φέρνει η ζωή έτσι που πια ίσως να μη μπορεί να ειναι εντάξει στις υποχρεώσεις.
Πιστεύω οτι κανονικά ειναι θέμα συμβολαίων-κανονισμού αλλά και σχεδιασμού-κατασκευής να μπορεί, όσο γίνεται μια πολυκατοικία - κοινόβιο, το κάθε διαμέρισμα να μπορεί να "αυτονομείται".Πάντως, απο τη μικρή μου εμπειρία στα των κατοικιών, βλέπω οτι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στα της "μετά τη πώληση τι", δηλαδή στο τρόπο που θα ζουν / συμβιώνουν οι ένοικοι και στα της συντήρησης, αντικατάστασης, επισκευής. Μονολοθικές κατασκευές.
-
Φρέσκο γεγονός.
Χθες το απόγευμα γύρισα από τη δουλειά και το μάτι μου έπεσε στα σκαλιά στα κανάλια με τις οπτικές ίνες που εντελώς αυθαίρετα ο ΟΤΕ/Cosmote έβαλε μέσα στο κοινόβιο.Και όταν κάτι γίνεται στο πόδι, χωρίς εσωτερική μελέτη εγκατάστασης, χωρίς καμιά ενημέρωση τι αποτέλεσμα φέρνει; Τσαπατσοδουλειές.
Στα σκαλιά στο ανέβασμα, μάλλον λόγω των πρόσφατων σεισμών, το κανάλι με την οπτική ίνα: "γεια σας". Έφυγε από τον τοίχο. Κρέμασε όλο το κανάλι. Τα λίγα ούπα μπήκαν στο πόδι και φυσικά ο σχεδιασμός στα σκαλιά δεν βοηθά να μπούνε πλαστικά κανάλια.
Προφανώς σε λίγο θα κρεμάσει και η οπτική ίνα, θα σπάσει, θα...θα...θα...Αυτά τώρα ποιος τα φτιάχνει; Ποιος τρέχει; Ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί; Να πληρώσει;
Κατά τα άλλα...εκσυγχρονισμός...
-
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βέβαια, από την άλλη μεριά, πολλά συμβαίνουν και κάποιος/α που ήταν εντάξει, τα φέρνει η ζωή έτσι που πια ίσως να μη μπορεί να ειναι εντάξει στις υποχρεώσεις.
Πολύ σωστά ήθελα να το γράψω κι αυτό. Αλλά είτε το σπίτι κάνει 50k είτε κάνει 500k, πάντα κάποιος μπορεί να μη μπορεί/θέλει να καλύψει τις ανάγκες.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Φρέσκο γεγονός.
Χθες το απόγευμα γύρισα από τη δουλειά και το μάτι μου έπεσε στα σκαλιά στα κανάλια με τις οπτικές ίνες που εντελώς αυθαίρετα ο ΟΤΕ/Cosmote έβαλε μέσα στο κοινόβιο.Επειδή το έψαξα πρόσφατα, διάβασα νομοθεσία κλπ.
Εάν θέλει 1 (τουλάχιστον) ιδιοκτήτης να βάλει, δε μπορείς να κάνεις τίποτα.Και όταν κάτι γίνεται στο πόδι, χωρίς εσωτερική μελέτη εγκατάστασης, χωρίς καμιά ενημέρωση τι αποτέλεσμα φέρνει; Τσαπατσοδουλειές.
Γίνεται μελέτη από το συνεργείο και παραδίνεται στον διαχειριστή, fyi. Άλλο αν το τηρούν κλπ.
Στα σκαλιά στο ανέβασμα, μάλλον λόγω των πρόσφατων σεισμών, το κανάλι με την οπτική ίνα: "γεια σας". Έφυγε από τον τοίχο. Κρέμασε όλο το κανάλι. Τα λίγα ούπα μπήκαν στο πόδι και φυσικά ο σχεδιασμός στα σκαλιά δεν βοηθά να μπούνε πλαστικά κανάλια.
Προφανώς σε λίγο θα κρεμάσει και η οπτική ίνα, θα σπάσει, θα...θα...θα...Περίεργο γιατί οι του ΟΤΕ είναι πολύ καλοί γενικά στην τοποθέτηση. Το κανάλι πως να πέσει;
Αυτά τώρα ποιος τα φτιάχνει; Ποιος τρέχει; Ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί; Να πληρώσει;
Δεν πληρώνει κανένας, πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον πάροχο να στείλουν συνεργείο.
-
Για Ελλάδα αναφέρεσαι ή για Ελβετία; Έχω μπερδευτεί...
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για Ελλάδα αναφέρεσαι ή για Ελβετία; Έχω μπερδευτεί...
Ένα θα σου πω. Για να φέρουν την οπτική μέσα μου λένε θα σκάψουμε κήπο κλπ κλπ. Μιλάω με γνωστό στον οτε και τους στέλνω να φέρουν την οπτική από το κανάλι που έρχονται οι τηλ. γραμμές μέσα και..... το έκαναν! Βγήκε ένα καλώδιο από το φρεάτιο και απλά ανοίχτηκε μια τρύπα να μπει μέσα.
Εσωτερικά:
-ανεβαίνουν ορόφους μέσα από τον κάθετο σωλήνα της σκάλας
-βγαίνουν σε κάθε όροφο με κανάλι -
Θα σκάψουν κήπο λέει.....χαχαχα
Βάλτε και κάνα λουλούδι πες τους
-
Σε μας δεν ξέρω ακριβώς ποιος φωστήρας ήθελε οπτικές ίνες στο διαμέρισμά του. Υποψιάζομαι ποιος είναι, μάλλον αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι ενοικιαστής. Αυτός είναι ο άρχοντας του κοινοβίου.
Τα κανάλια είναι πάνω σε τοίχους ορατά είτε στην οριζόντια όδευση, είτε στην κάθετη. Η κάθετη ανεβαίνει από τους τοίχους προς τα πάνω. Παντού κανάλια πλαστικά και σε κάθε όροφο ένα ξεκάρφωτο κουτί του ΟΤΕ σαν γραμματοκιβώτιο.
Κανείς δεν ενημέρωσε για τίποτα. Κανείς δεν έβαλε κάποιο χαρτί ότι θα γίνουν αυτά. Δεν ξέρω απολύτως τίποτα.
-
Φταίει και λίγο ο διαχ/στής, πρέπει να τους τρέξει λίγο.
Όμως δε νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν.
Εγώ έβγαλα μια ανακοίνωση για να κάνει αίτηση όποιος άλλος ήθελε (είχαμε κάνει και συνέλευση σχετικά). -
Τι να πω φίλε μου. Εγώ έχω βάλει φίμωτρο στο κοινόβιο. Δεν ασχολούμαι. Ας γκρεμιστεί κιόλας. Δεν με νοιάζει τίποτα απολύτως. Έχω ποιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ.
-
Αν δεν βαριέσαι, το ΦΕΚ για τις ίνες είναι εδώ.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikoinonies-telepikoinonies-telephonia/nomos-4463-2017-fek-40a-30-3-2017.htmlΠάντως σίγουρα η εγκατάσταση γίνεται μόνο με ενημέρωση του διαχειριστή και σταματάει μόνο με ομοφωνία όλων των ιδιοκτητών. Αν περιμέναμε έγκριση από τα κοινόβια, δεν θα έμπαιναν ίνες ποτέ.
Για βλαβες στειλε στο customercare@cosmote.gr φώτο με την εγκατάσταση που έχει πρόβλημα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!