-
Με αφορμή το σχόλιο του Σπύρου για τις μονώσεις και την πυραντοχη να πω πως έγραφα κάποια πράγματα και εγώ εδώ στο τοπικο , δηλαδή για εναλλακτικές θερμομονώσεων, έστω λίγο μεγαλύτερου πάχους, αλλά με έβριζαν με το γάντι οι γνώστες και με στυλ γιατί ψαχνομαι αφού δεν είμαι ειδικός.
Μάλιστα είχα βάλει και κάποια δείγματα άλλων τρόπων δόμησης με ειδική πυραπροστασια, με φθηνότερο κόστος συγκριτικά με τα ελληνικά και που τα επιλοεγυον στο εξωτερικό κατά κύριο λόγο αλλά κλασικά έφαγα γιουχαισμα, προσβολές και τα έσβησα.
Ήθελα απλά να σας δώσω ως ενημέρωση ότι έχω βρει εγώ και άλλοι με ψάξιμο για να έχετε υπόψιν σας όλες τις επιλογές και να μην πετάξετε τα λεφτά σας.
Τέσπα, κλασικοί Έλληνες... Μείνετε με ότι ξέρετε και ότι σας πουν. Δεν ασχολούμαι άλλο.
-
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Όσοι ασχολούμαστε με τον κλάδο της οικοδομής, στο επόμενο έργο θα ζητήσουμε τη συμβουλή σου...
-
Δεν πειράζει αντί για εμένα αν θες ενημέρωση ρώτησε κανένα σοβαρό συνάδελφο σου. Πολλοί γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις για τα θέματα αυτα. Οι περισσότεροι δινουν δωρεαν συμβουλές και πάντα με κατανόηση και ωραίο τρόπο.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν πειράζει ρώτησε κανένα σοβαρό συνάδελφο σου. Πολλοί γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις.
Βεβαίως και θα ρωτήσω εσένα και όχι το μηχανολόγο που θα κάνει τη μελέτη θερμομόνωσης! Και βεβαίως, την επόμενη φορά που θα έχω κάποιο πρόβλημα υγείας (φτου φτου, μακριά από εμάς) δεν θα πάω σε γιατρό. Αφού μπορώ να βρω λύση από το ίντερνετ...
Είσαι τόσο μακριά νυχτωμένος, που δεν υπάρχει σωτηρία...
-
Δεν είπε κανείς να ρωτήσεις εμένα. Απλά μετέφερα στις συζητήσεις του forum την έρευνα αγοράς ανθρώπων για το θέμα αυτό όπως και μη τόσο συνηθισμένες προτάσεις επιτυχημένων μηχανικών και μάλιστα με εξειδίκευση σε τέτοια θέματα. Επίσης ήθελα να αναφέρω όπως είπα και ελληνικές εταιρίες με συγκεκριμένα προϊόντα για την μόνωση ως προτάσεις αντί των συνηθισμένων, τυποποιημένων που χρησιμοποιούνται σε πολλές οικοδομές.
Τώρα το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα και του μηχανικού του.
Ως προς τις ειρωνίες σου και τον εχθρικό τρόπο επικοινωνίας με οποιον δεν συμφωνείς ή συμπαθεις , μόνο λυπηση για το περιβάλλον που ανέπτυξες αυτήν την προσωπικότητα.
-
Ως προς τις ειρωνίες σου και τον εχθρικό τρόπο επικοινωνίας με οποιον δεν συμφωνείς ή συμπαθεις , μόνο λυπηση για το περιβάλλον που ανέπτυξες αυτήν την προσωπικότητα.
Ο γνωστός ανίκητος!
Συν όλα τα άλλα, με εγκαλείς για ειρωνίες και εχθρικό τρόπο επικοινωνίας, όταν εσύ ξεκίνησες τη σημερινή κουβέντα με αυτό: Τέσπα, κλασικοί Έλληνες... Μείνετε με ότι ξέρετε και ότι σας πουν. Δεν ασχολούμαι άλλο.
Απλώς θλιβερή η κατάσταση σου. Ζήτα βοήθεια από το περιβάλλον σου. Άμεσα!
-
Πρώτα από όλα δεν το ξεκίνησα στην σημερινή συζήτηση. Ήταν συνέχεια από το θέμα των πυρκαγιών αλλά επειδή εκανα μνεία σε παλαιότερα θέματα μόνωσης είπα να το γράψω εδώ στο τοπικό για να μην κάνω υπερχρηση εκείνου του τοπικού. Στο τέλος εξέφρασα την απογοήτευση μου στην χρήση απαξιωτικων χαρακτηρισμών για το πρόσωπο μου σε θέματα που κάποιοι δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα μου, διότι θυμήθηκα ότι την ίδια συμπεριφορά που δέχτηκα στο τοπικό της πυρκαγιάς (Ξεκίνησαν να με χαρακτηρίζουν ως άσχετο, ξερολα, ανίκητο (κεκαλυμμένη ύβρης) επειδή θεωρούσα ένα είδος στέγης μάπα ), ειχα και στο παρελθόν σε παρόμοιο θέμα συζήτησης και σε αυτό το τοπικό, όταν δηλαδή συζητούσα για θέματα που έχω μια κάποια άποψη και ένα ενδιαφέρον. Δηλαδή όταν έψαχνα να βρω και να συζητήσω τι υπάρχει στην αγορά από πυροπροστασία.
Ο τρόπος γραφής σου επιβεβαιώνει εκ νεου την απογοήτευση μου και το πόσο εχθρικές έχουν γίνει οι συζητήσεις από συγκεκριμένα μέλη οπως και απο εσένα με ότι δεν συμπαθούν ή ασπάζονται.
Όπως είπα δεν νιώθω θυμό, αλλά λυπηση.
-
Πρώτα από όλα δεν το ξεκίνησα στην σημερινή συζήτηση. Ήταν συνέχεια από το θέμα των πυρκαγιών αλλά επειδή εκανα μνεία σε παλαιότερα θέματα μόνωσης είπα να το γράψω εδώ στο τοπικό για να μην κάνω υπερχρηση εκείνου του τοπικού. Στο τέλος εξέφρασα την απογοήτευση μου στην χρήση απαξιωτικων χαρακτηρισμών για το πρόσωπο μου σε θέματα που κάποιοι δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα μου, διότι θυμήθηκα ότι την ίδια συμπεριφορά που δέχτηκα στο τοπικό της πυρκαγιάς (Ξεκίνησαν να με χαρακτηρίζουν ως άσχετο, ξερολα, ανίκητο (κεκαλυμμένη ύβρης) επειδή θεωρούσα ένα είδος στέγης μάπα ), ειχα και στο παρελθόν σε παρόμοιο θέμα συζήτησης και σε αυτό το τοπικό, όταν δηλαδή συζητούσα για θέματα που έχω μια κάποια άποψη και ένα ενδιαφέρον.
Ο τρόπος γραφής σου επιβεβαιώνει εκ νεου την απογοήτευση μου και το πόσο εχθρικές έχουν γίνει οι συζητήσεις από συγκεκριμένα μέλη οπως και απο εσένα με ότι δεν συμπαθούν ή ασπάζονται.
Όπως είπα δεν νιώθω θυμό, αλλά λυπηση.
αν υπονοείς εμένα πάντως ποτέ δεν σε εβρισα. Εχω κάποιο επίπεδο και δεν το κάνω αυτό ακόμα και όταν διαφωνώ. (τουλάχιστον αυτό προσπαθώ)
διαφώνησα ότι είναι πιο φτηνή η ξύλινη οροφή και στις άλλες ανακρίβιες που έγραψες είπα ότι διαφωνώ και δεν μυρίζει κτλ. Ξερόλα σε είπα δεν το αρνούμαι αλλά δεν είναι βρισιά. Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα ή οι φίλοι σου που έχουν ξυλινη σκεπή στην συγκεκριμενη περίπτωση. τι να κάνω δεν φταιω εγώ για αυτό. Σου είπα και μεις έχουμε και δεν έχουμε τα θέματα που είπες. Δεν είμαι ειδικός αλλά παίζούν ρόλο και τα υλικα και η μελέτη. Ούτε ολα τα υλικά και οι στέγες είναι ίδιες. Εσύ ήσουν πολύ πιο επιθετικός προς εμένα από ότι εγώ προς εσένα
στο θέμα της πυρκαγιάς συμφώνησα ότι η ξύλινη σκεπή αναφλέγεται πιο ευκολα αλλά είπα ότι είναι δευτερευον θέμα σε σχέση με άλλα πιο σημαντικά που πρέπει να γίνουν. Δεν έγραψες λάθος σε αυτό αλλά το αναδεικνυεις σε πρωτεύον ζήτημα ενώ για μένα είναι δευτερεύων
Τα παραπάνω τα γράφω για εμένα και μόνο για να μην παρεξηγηθώ γιατι ο γραπτός λόγος ειναι παρεξηγήσιμος καμιά φορα.
Τιποτα δεν έχω μαζί σου, ισα ίσα! ολα μια χαρά
-
Όχι κυρίως για τον Φάνη το είπα αλλά δεν θέλω να δώσω συνέχεια, σε άλλα συμφωνώ μαζί του σε αλλά όχι.
Τόνιζε σε ποστ ότι είμαι άσχετος και ξερολας. Αυτά είναι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοί και το ανίκητος είναι ένα κεκαλυμμένο ευφυολόγημα του ηλίθιος καθότι η φράση είναι ο ηλίθιος είναι ανίκητος.Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο έχουν φτάσει υποτίθεται σοβαροί άνθρωποι με οικογένειες και επιχειρήσεις. Ψάχνουν να βρουν ευφυολογηματα για να απολαύσουν την ύβρη που γράφουν χωρις συνέπειες. Παντελονατα και σταρατα αυτό κάνουν.
Τώρα για τα άλλα τα γράψαμε. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Ήμουν παρόν σε γράφει μηχανικού που έκανε ανάλυση και επεξήγηση. Πολύ καλού μηχανικού. Αυτό λοιπόν που λέγαμε στην συζήτηση αυτό σας μεταφέρω. Κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτά και όμως είναι πάρα πολύ σημαντικά για εξοχικά σπίτια κτλ.
Σε κάποιες γενικές γραμμές ειναιανυτα που έγραψε ο ταξιδευτής. Αλλά έκανε αναλύσεις για χρόνους πυροπροστασίας, κόστος, αλλαγή σχεδίων, ενισχύσεων.Δεν έχει να κάνει μόνο δηλαδή με την προσωπική άποψη .
Όσον αφορά, την μυρωδιά. Μυρίζει ρε συ το καλοκαίρι. Το μυρίζουμε και δεν είναι μόνο τα ξύλα είναι και το βερνίκι των ξύλων της επικάλυψης τους και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...
ΤεσπαΥ.γ πολλοί κάνουν κάτι πολύ επιπόλαιο. Μετατρέπουν παλαιά σπίτια με ξύλινες στέγες σε πλάκα χωρίς ενίσχυση των κτηριων και μάλιστα πολλές φορές πάνω σε τοίχους από τούβλα χωρίς κολώνες!!!!
Το τι άκουγα δεν λέγεται. Το τι προχειρότητα υπάρχει δεν λέγεται. Οι περισσότεροι ακούν έναν εργάτη και κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις χωρίς μελέτες μηχανικών. Πάρα πολλά εξοχικά είναι όμορφα απ' έξω και από μέσα έτσι κατασκευασμένα. Αυτά θίγω. -
Γενικά και πάει σε όλους αυτό όχι σε κάποιον συγκεκριμένα πρέπει να είμαστε κόσμιοι στις διαφωνίες μας οσο και να διαφωνούμε.
τωρα από εκεί και πέρα όλοι έχουμε περάσει τα όρια.
καλό θα ήταν να προσπαθούμε να το αναγνωρισσουμε και να προσπαθούμε να μην το κάνουμε ειδικά όταν γίνεται συστηματικά.
μεγάλοι άνθρωποι είμαστε ας το επεξεργαστεί ο καθενας όπως νομίζει
-
Έτσι είναι δεν θα κλάψουμε κιόλας. Αλλά τέτοιες συμπεριφορές διώχνουν τον συνομιλητή και έφτασε ένα φόρουμ με χιλιάδες μέλη να έχει 10 άτομα να συζητούν. Πολλοί δεν θέλουν να μπουν καν σε ανταλλαγή επιχειρημάτων ,άποψης λόγω του τι θα ακολουθήσει.
-
Οταν επιμένεις για κάτι λάθος που το ζω σχεδόν καθημερινά τα τελευταία 30 χρόνια θα υπάρχει και ο ανάλογος αντίλογος. Πέρα από το ό,τι τα ξύλα τα γνωρίζω όσο ελάχιστοι και υπάρχουν ξύλα που όχι απλά δεν φαντάζεσαι αλλά και οι πλειοψηφία των Ελλήνων μηχανικών/κατασκευαστώ δεν τα γνωρίζουν καν, γιατί δεν χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, κυρίως λόγω κόστους.
Όταν λοιπόν επιμένεις και με βγάζεις ουσιαστικά ψεύτη και ηλίθιο (άσχετα εαν δεν το γράφεις), να περιμένεις αντίδραση...ανάλογη!
-
Οταν επιμένεις για κάτι λάθος που το ζω σχεδόν καθημερινά τα τελευταία 30 χρόνια θα υπάρχει και ο ανάλογος αντίλογος. Πέρα από το ό,τι τα ξύλα τα γνωρίζω όσο ελάχιστοι και υπάρχουν ξύλα που όχι απλά δεν φαντάζεσαι αλλά και οι πλειοψηφία των Ελλήνων μηχανικών/κατασκευαστώ δεν τα γνωρίζουν καν, γιατί δεν χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, κυρίως λόγω κόστους.
Όταν λοιπόν επιμένεις και με βγάζεις ουσιαστικά ψεύτη και ηλίθιο (άσχετα εαν δεν το γράφεις), να περιμένεις αντίδραση...ανάλογη!
Και γιατί ρε Φάνη εγώ να είμαι το πρόβλημα που επιμένω και όχι εσύ; Τι έχει δηλαδή παραπάνω η εμπειρία σου που δικαιολογεί την επιμονή σου απέναντι στις εμπειρίες τις δικές μου;
Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν δέχεσαι ότι διαφωνούμε να πάμε παρακάτω, αλλά με υβρίζεις με έμμεσο τρόπο;
Πρώτα από όλα γιατί νομίζεις ότι δεν τα ξέρουν οι μηχανικοί που εξειδικεύονται, καλύτερα από εσένα και όποιον άλλον θεωρεις εσύ γνώστη. Πολλά ξύλα μάλιστα δεν κάνουν για το δικό μας κλίμα ενώ στο εξωτερικό παρουσιάζονται ως εξαιρετικής ποιότητας και ικανοτήτων. Αν πληρώσεις μελέτες σε ειδικούς με εμπειρία γραφείου πάνω απο 40-50 έτη ξέρουν να σου κάνουν πολύ καλή ανάλυση κόστους/οφέλους, επεξήγηση χημικών επεξεργασιών των ξύλων, των προτύπων που ακολουθούν για πυρασφάλεια, για την έκθεση σε τοξικές ουσίες, των ενισχύσεων της κατασκευής, τις εναλλακτικές, τα πιθανά κόστη επιδιόρθωσης κτλ.
Πέρα από αυτό, στο θέμα της πυρκαγιάς που ήταν η αφορμή της κόντρας μας, σου είπα. Όταν χτίσεις μονοκατοικία πάνε φτιάξε ξύλινη στέγη δίπλα σε δέντρα και πράσινες περιοχές. Ελεύθερος είσαι. Λέγε ότι αναπνέει το σπίτι. Βάλε τα καλύτερα ξύλα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Αν νομίζεις ότι σε ένα δυσμενές περιστατικο θα πιάσεις την ικανότητα πυροπροστασίας και πυραντιστασης μιας πλάκας σωστά δομημένης....μπράβο σου Φάνη. Ξέρεις τα ξύλα καλύτερα από το καθένα. Παγκοσμίως!
Στην ζυγαριά των κοστους/οφελων θα έχεις βάλει την αναπνοη της στέγης και στην άλλη την συντήρηση και τα επίφοβα περιστατικά με τις φωτιές. Δική σου επιλογή.
Μην ακούς ούτε νομοθεσίες, ούτε καθηγητές,ούτε μηχανικους. Ξέρεις τα ξύλα πολύ καλά εσύ.
Όσο για το τι πιστεύω για την ικανότητα σκέψης σου, την φιλοσοφία ζωής σου, τις γνώσεις σου, τα συμπερασματα που βγάζεις σε διάφορα θέματα το κρατάω για τον εαυτό μου. Δεν το γράφω δημόσια. Δεν αφορούν κανέναν, ούτε καν εσένα τον ίδιο. Μπορεί να είναι θετικά, μπορεί να είναι και αρνητικά. ( Τα περισσότερα είναι πολύ θετικά, μην ανησυχείς, )
Εσύ όμως δημοσίως με απαξιώνεις σε προσωπικό επίπεδο με υποτιμιτικους χαρακτηρισμούς επειδή .... ξέρεις καλύτερα..
Αυτά..άντε βαρέθηκα....μαλώσαμε.... φτάνει....έχει και ζεστή.
Υ.γ
Εάν δεν έχεις καθόλου δέντρα γύρω σου και είσαι σε ψηλοαστικο περιβάλλον άντε να σκεφτώ ως μια πιθανή λύση μιας καλής ξύλινης στεγη. Είδες βρίσκω έδαφος κοινής αποδοχής.
Τοίχους από ξύλο; Θα επέλεγες; Γιατί όχι , γιατί ναι; -
Και γιατί ρε Φάνη εγώ να είμαι το πρόβλημα που επιμένω και όχι εσύ; Τι έχει δηλαδή παραπάνω η εμπειρία σου που δικαιολογεί την επιμονή σου απέναντι στις εμπειρίες τις δικές μου;
Γιατί προφανώς έχεις γίνει σωστή επιλογή υλικών και κατασκευή. Όταν μου λές ότι μυρίζει η κόλλα και σου λέω ότι δεν έχει ίχνος κόλλας, τι συμπέρασμα να βγάλω? Όταν μου λες για βερνίκι, το οποίο δεν μυρίζει ούτε μέσα στο δοχείο (αλλά έχει €30/λίτρο και όχι 5) τι να σου απαντήσω. Εαν μου πεις ότι τα αυτοκίνητα είναι χάλια μεταφορικό μέσω γιατί το Γιούγκο που έχει ο φίλος σου χαλάει κάθε μέρα, θα αου απαντήσω να παρει σωστό αμάξι...το ίδιο και με τα ξύλα. Δεν μίλησα πουθενά για φωτιά, αλλά για τα υπόλοιπα απαξιωτικά που γράφεις.
Τοίχους από ξύλο; Θα επέλεγες; Γιατί όχι , γιατί ναι;
Φυσικά και ναι, εαν υπήρχε τεχνίτης να το κάνει και λεφτά να τα πληρώσω (είναι πολύ πιο φτηνά τα τούβλα ακόμα και τα Ytong που έχει το δικό μας σπίτι).
ΥΓ: Δεν σε έβρισα, απλά είπα φωναχτά αυτά που έλεγες εσύ συγκαλυμένα, δλδ. ότι είμαι ψεύτης και βλάκας.
-
Όχι λάθος, υπερβολικό σε έλεγα κεκαλυμμένα. Υπερβολικη αξιολόγηση, ενθουσιώδες κτλ Βασικά στο λέω πολλές φορές και φανερά, δεν το κρύβω.
Είσαι δηλαδη υπερβολικός για τα οποία οφέλη μπροστά σε όλες τις συνέπειες της επιλογής αυτής για μονοκατοικία.Βλακα δεν νομίζω ότι μπορώ να σε πω. Με οτι έχεις καταφέρει μάλλον δεν είσαι βλάκας, το αντίθετο μάλιστα.
Για το ψευτης δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω δει τίποτα εγώ από κοντά. Οπότε μένουμε στο τι λέμε ιντερντικα.Όσο για τις μυρωδιές θα με τρελάνετε....μυρίζει.
Έψαξα να βάλω φωτογραφίες αλλά δεν θέλω να βάλω για να μην κάνω δυσφήμηση σε κάποια εταιρία για το τι εννοώ και ποια ξύλα. Στην ζεστή τα χημικά και τα βερνίκια μυρίζουν. Είτε σε σπίτια είτε σε πέργκολα, είτε σε ξενοδοχεία που πήγα σε δωμάτια με ξύλινη οροφή. Παντού πιάνεις την μυρωδιά του ξύλου μαζί με μια άλλη κάπως πικρή που τσιμπάει τα ρουθούνια.
Η τελευταία τάση ως οικολογικός τοιχος στο εξωτερικό ξέρεις ποιος είναι; Με εξαιρετικές ικανότητες πυραντοχης;
Θα σου στείλω στο τσατ. Να το φέρεις εδώ. Χαμός θα γίνει...χαχα
-
Όσο για τις μυρωδιές θα με τρελάνετε....μυρίζει.
Κερνάω σουβλάκια όποτε θες να έρθεις να το μυρίσεις!! Δεν μυρίζει λέμε....αλλά όπως είπα οι τιμές είναι 6-10 φορές επάνω. Το ξενοδοχείο φυσικά θα βάλει το φτηνό.
-
Εν τω μεταξύ οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν να σιγοτραγουδούν αυτόν τον "ύμνο" της Βανδή, του Τσαλίκη, που λέει: "Και ανεβαίνει.... και ανεβαίνει...".
14,9% λέει ο σπιτόγατος η άνοδος στις ζητούμενες τιμές πώλησης στην Αγία σε σύγκριση με το περσινό διάστημα. Φάνη ακούς; -
Το κόστος χωρίς το οικόπεδο σε ακριβή περιοχή που θα βάλεις και το κάτι παραπάνω, πέρασε τα 1800 και ανεβαίνει...
Αλλά και στις φτηνές κάτω από 1500 δεν υπολογίζει κανείς, οπότε και 500 το φτηνότερο οικόπεδο στην Αττική, με 2000 κόστος, προ λειτουργικών εξόδων, κόστους χρήματος και μικτού κέρδους, σπίτι κάτω από 2600-2800 δεν παίζει πουθενά στην Αττική για νέα κατασκευή.
-
Οι τιμές ακινήτων θα διορθώσουν σίγουρα. Τα επιτόκια θα πάρουν φωτιά που σημαίνει ότι ανάπτυξη & πληθωρισμός θα πάρουν την κατιούσα. Δάνεια να δω ποιός θα παίρνει.
Τώρα αν μιλάμε για ακριβές περιοχές που το σπίτι είναι είδος πολυτέλειας για λίγους, εκεί μάλλον δεν θα πολυκαταλάβουν πτώση.
Πάντως έρχεται ύφεση (το να μην έχουμε ύφεση θα είναι θαύμα) με ότι σημαίνει αυτό για την αγορά ακινήτων (από τη μία η ύφεση δεν είναι καλό πράγμα, από την άλλη και αυτό που ζούμε είναι παραλογισμός που εκ των πραγμάτων κάπως πρέπει να 'διορθώσει') -
@jamesd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οι τιμές ακινήτων θα διορθώσουν σίγουρα. Τα επιτόκια θα πάρουν φωτιά που σημαίνει ότι ανάπτυξη & πληθωρισμός θα πάρουν την κατιούσα. Δάνεια να δω ποιός θα παίρνει.
Περιμένω απάντηση/άποψη από criuser!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!