-
Εγώ άρχισα να κρατάω ένα κλικ πιο μακριά το κινητό και το τάμπλετ. Όχι ότι δεν βλέπω αλλά με κουράζει το κοντά όπως παλιά...
Γερνάμε γιέ του.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ άρχισα να κρατάω ένα κλικ πιο μακριά το κινητό και το τάμπλετ. Όχι ότι δεν βλέπω αλλά με κουράζει το κοντά όπως παλιά...
Γερνάμε γιέ του.
Η φωτεινότητα νομίζω κάνει την ζημιά
-
Ναι σίγουρα.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η φωτεινότητα νομίζω κάνει την ζημιά
Βασικά το μπλέ χρώμα (ακτινοβολία) των LED...είναι πάρα πολύ κακό για τα μάτια. Και μετά και το flickering....δείτε τα LED σε ένα βίντεο (που το πιάνει) αναβοσβήνουν...αυτό τσακίζει τα μάτια, κάνει μεγάλη ζημιά. Ο LED φωτισμός είναι ό,τι χειρότερο για τα μάτια μας.
-
Και στις μη oled οθόνες;
Όλη μερα οθόνες κοιτάω.
Το βράδυ πολλές φορές όταν κλείνω τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα νιώθω σαν να βλέπω αστραπές κτλ -
Και στις μη oled οθόνες;
Μα δεν είπα για OLED μόνο, γενικά για led. Όλες οι οθόνες έχουν φωτισμό με LED (εκτός των Πλάσμα αλλά άντε βρες!) οπότε το ίδιο είναι. Και γίνεται ακόμα χειρότερα αφού και τα σπίτια, γραφεία κλπ, έχουν φωτισμό με led. Οπότε τα μάτια ταλαιπωρούνται ΟΛΗ την ημέρα.
-
Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Δεν το γνώριζα. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Υπάρχουν λαμπες που δεν έχουν φλικερινγκ;
-
Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Δεν το γνώριζα. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Υπάρχουν λαμπες που δεν έχουν φλικερινγκ;
Φυσικά, οι κλασσικές πυρακτώσεως και οι αλλογόνου....αλλά καίνε!
Σοβαρά πρώτη φορά το ακούς!?!?! Έχει γίνει χαμός...κάνουν μεγάλη ζημιά στην υγεία!
"A 2012 Spanish study found that LED radiation can cause irreversible damage to the retina. A 2019 report from the French Agency for Food, Environmental and Occupational Health and Safety (ANSES) warned of the “phototoxic effects” of blue light exposure, including an increased risk for age-related macular degeneration"
"According to a report by The French Agency for Food, Environment and Occupational Health and Safety (ANSES), the blue light emitted through LED lights can damage the retina in the eye. It can also disrupt our body’s natural circadian rhythm, as the blue light from your devices signal to your brain that you need to be awake when you want to sleep."
https://www.ultralase.com/blog/are-led-lights-bad-for-eyes/
https://news.sky.com/story/led-lights-can-cause-irreversible-damage-to-eyes-experts-warn-11721469
-
Τώρα που το λες ξανάθυμάμαι που συζητούσαμε για το θέμα και λέγαμε για το night mode στο τάμπλετ.
Δηλαδή δεν είναι το ίδιο το λεντ για το μπλε φως αλλά η απόχρωση. Αν το κάνεις πιο θερμό ελαττώνεται το φαινόμενο;;;
Ξέρω άλλο πράγμα το φλικερινγκΝέος μπελάς. Εντωμεταξυ από τότε που ξαναεγραψες για τα αλλαντικά τα έκοψα τελείως. Μαχαίρι. Και για λόγους υγείας και για ηθικής λόγω προσπάθειας μείωσης του κρέατος στο τελειως απαραίτητο.
Τώρα θα ρυθμίζω τις οθόνες, σε δουλεια να βρισκόμαστε.Η πλάκα είναι ότι λέω στην γυναίκα, από σήμερα κόβοντια τα αλλαντικά. Κάνουν κακό στην υγεία και είναι και ηθικό θεμα. Άντε με χίλια ζόρια το δέχτηκε. Στην αρχή της απαγόρευσης αγόραζε γαλοπούλα στα κρυφά....Τώρα θα της κάνω κιτρινωπές τις οθόνες του σπιτιού....χαχαχα
Θα φάω παντόφλα, Φάνη μας τρελαίνεις
-
Δηλαδή δεν είναι το ίδιο το λεντ για το μπλε φως αλλά η απόχρωση. Αν το κάνεις πιο θερμό ελαττώνεται το φαινόμενο;;;
Φυσικά. Εγώ αγοράζω πάντα λάμπες με χαμηλή θερμοκρασία χρώματος, 3000K ή και 2700Κ αν βρω. Το θέμα είναι ότι βρίσκονται δύσκολα, οι 4000Κ είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά τα μαγαζιά είναι γεμάτα με 5500Κ.
-
Και τα Κ που γράφουν δεν είναι στανταρισμένα, ο καθένας τα μετράει όπως γουστάρει, ούτε μπορούν να διατηρούν ακριβώς την ίδια απόχρωση σε κάθε παρτίδα... έχει πολύ δρόμο η τεχνολογία.
-
Πανεύκολα βρίσκονται λάμπες θερμού φωτός με 2700 και 3000κέλβιν. Και σε παλιές οικονομίας.
-
Αν ξέρει κανείς γιατί έχουμε μπλέξει στο γαμοσόι μου.
Μέχρι πέρυσι ο ΕΝΦΙΑ έβγαινε με ένα έντυπο "Δ Η Λ Ω Σ Η Ε Ν Ι Α Ι Ο Υ Φ Ο Ρ Ο Υ Ι Δ Ι Ο Κ Τ Η Σ Ι Α Σ Α Κ Ι Ν Η Τ Ω Ν (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) - ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ Ν. 4223 / 2013" που είχε μέσα τα ακίνητα, τους φόρους, τις δόσεις κλπ...
Φέτος το έντυπο είναι του κ@λου εντελώς. Δεν έχει καμία απολύτως ανάλυση. Βγάζει κατευθείαν το ποσό χωρίς να φαίνονται τα ακίνητα.
Δεν υπάρχει τρόπος να βρω τον ΕΝΦΙΑ ανά ακίνητο;;;;; -
Αν κάνεις τον κόπο και σκρολάρεις στη δεύτερη σελίδα του PDF αρχείου του ΕΝΦΙΑ, θα δεις την ανάλυση της αξίας του κάθε ακινήτου και τι πληρώνεις γι' αυτό.
-
harisma μην τσιμπάς, μας τρολάρει o Storm γιατί είδε την Συνολική Τιμή Εκκίνησης Οικοπέδου στα νησιά και προσεχώς θα γίνει πλούσιος από το μερίδιό του όταν πουληθεί.
-
Έχετε δίκιο. Συγνώμη.
Γύρισα σπίτι μετά από 10 ώρες στην δουλειά και είμαι σε μία κατάσταση χάλια εντελώς. Συγνώμη ξανά. Λάθος μου. -
Το νέο έντυπο φέτος που ντύθηκε και αυτό στα χρώματα της ΝΔ έχει το αρνητικό πως σε ασπρόμαυρο εκτυπωτή αυτή η ηλίθια επιλογή του γαλάζιου στην γραμματοσειρά ίσα που αχνοφαινεται ειδικά στον πίνακα των ακινήτων που οι γραμματοσειρές είναι ακόμη πιο μικρές.
-
@tesa54 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
harisma μην τσιμπάς, μας τρολάρει o Storm γιατί είδε την Συνολική Τιμή Εκκίνησης Οικοπέδου στα νησιά και προσεχώς θα γίνει πλούσιος από το μερίδιό του όταν πουληθεί.
Το αντίθετο φίλε μου. Θέλω να δωρίσω ένα οικόπεδο και ένα ακίνητο σε νησί. Και επειδή αφορά επικαρπίες και όλες αυτές τις μαlακίες, που έχουν σκαρφιστεί δεν ξέρω εγώ ποιοι, κάνω αγώνα για να μπει μπροστά η διαδικασία.
Δύο χρόνια τώρα ταλαιπωρούμαι και τσακώνομαι σε σημείο να αποκτήσω και ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας.
-
https://www.tovima.gr/2022/03/04/finance/erxetai-to-leasing-gia-agora-katoikion-apo-idiotes/
Τι γνώμη έχετε για κάτι τέτοιο;
-
@jntaras said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
https://www.tovima.gr/2022/03/04/finance/erxetai-to-leasing-gia-agora-katoikion-apo-idiotes/
Τι γνώμη έχετε για κάτι τέτοιο;
Χωρίς σοβαρή ανάλυση, με την πρώτη ματιά δεν το βρίσκω αρνητικό, αρκεί να μην έχουν ληστρικά επιτόκια. Αλλά η ιδέα του πληρώνω ένα νοίκι για όσο χρειάζομαι το συγκεκριμένο ακίνητο και στο τέλος αν μπορώ δίνω κι ένα λογικό ποσό balloon payment ίσως λύσει πολλά προβλήματα και για νέους και για τα ακίνητα που συσσωρεύουν τράπεζες, θα μπορούσε να κινητοποιήσει γενικά την αγορά στέγασης και να υπάρχουν περιθώρια για κρατική παρέμβαση.
Είναι όμως δυνατόν να γίνει κάτι σωστά στην Ελλάδα;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!