-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι είναι τα μεικτά; Τα μπαλκόνια;
μήπως είναι τα καθαρα τμ. + τα έρκερ (κλειστός εξώστης)?
-
@w115 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι είναι τα μεικτά; Τα μπαλκόνια;
μήπως είναι τα καθαρα τμ. + τα έρκερ (κλειστός εξώστης)?
Όχι! Αναφέρω παραπάνω τι είναι.
-
Τελικά τι είναι τα μεικτά; Τα κοινόχρηστα; Δηλαδή μετράνε την είσοδο κάτω και την προσθέτουν στο σπίτι;
Μπορώ εγώ να κοιμηθώ στη είσοδο και μου το βάζουν στο σπίτι; -
Δεν διαφωνώ! Απλά είπα τι γίνεται! Έπρεπε να το διευκρινίσω -όπως το έχει πει και criuser παλαιότερα- ότι αυτά γίνονται εδώ πάνω αλλά χωρίς τα μπαλκόνια. Κάτι διαδρόμους και σκάλες προσθέτουν.
-
Τελικά τι είναι τα μεικτά; Τα κοινόχρηστα; Δηλαδή μετράνε την είσοδο κάτω και την προσθέτουν στο σπίτι;
Μπορώ εγώ να κοιμηθώ στη είσοδο και μου το βάζουν στο σπίτι;Ας πούμε ότι η πολυκατοικία σου έχει 30 τ.μ. είσοδο και 90 τ.μ. κλιμακοστάσια. Αυτά είναι κοινόχρηστοι χώροι. Αν εσύ έχεις διαμέρισμα με 15% συνιδιοκτησία επί του οικοπέδου, τότε σου αντιστοιχούν 18 τ.μ. κοινοχρήστων, τα οποία προστίθενται στα καθαρά τ.μ. του διαμερίσματος και βγαίνουν τα μεικτά τ.μ. Αυτά στη Θεσσαλονίκη, γιατί άμα τα πεις στην Αθήνα, θα σε πάρουν στο ψιλό...
-
Άρα βάζουν για κράχτη τα μεικτά και μπαίνει στην διαδικασία να το δει ο αγοραστής. Μπορεί να του αρέσει και ίσως να κάνει έκπτωση στα λιγότερα τετραγωνικά κάτι που αν εμενε στο νούμερο δεν θα πήγαινε να το δει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λογική.
Θα καλείς συγγενείς και φίλους και θα λες ελάτε να σας φιλοξενήσουμε έχουμε πολλά τ.μ. Και θα τους βάζουν σε ράτζα στην είσοδο. Αφού τα πλήρωσαν .
-
Σημασία έχει βέβαια ότι είτε είσαι Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη τα πληρώνεις.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σημασία έχει βέβαια ότι είτε είσαι Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη τα πληρώνεις.
Σημασία έχει ότι πλέον κανείς δε δίνει σήμερα τιμή ανά τετραγωνικό, αλλά τιμή διαμερίσματος. Το βλέπεις, μετράς αν χωράς, μετράς και την τσέπη σου και ανάλογα προχωράς...
-
Άρα βάζουν για κράχτη τα μεικτά και μπαίνει στην διαδικασία να το δει ο αγοραστής. Μπορεί να του αρέσει και ίσως να κάνει έκπτωση στα λιγότερα τετραγωνικά κάτι που αν εμενε στο νούμερο δεν θα πήγαινε να το δει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λογική.
Η λογική είναι η λογική μιας υπανάπτυκτης αγοράς με ως επί το πλείστον "μάγκες" εργολάβους και απαίδευτους αγοραστές. Ο εργολάβος έχει σαν κράχτη τα περισσότερα (αν και μεικτά) τετραγωνικά και ο αγοραστής πουλάει μούρη στον περίγυρο του με τα ίδια περισσότερα τετραγωνικά.
-
Αυτό σκέφτηκα μόλις το έγραψα. Ότι θα πουλάει μούρη και ο αγοραστής οπότε όλοι χαρούμενοι.
-
Στην Αθήνα τα μεικτά τμ μεταβιβάζονται και αυτά είναι το διαμέρισμα μαζί με τους εξωτερικούς του τοίχους.
Αν έχεις επαφή με άλλο διαμέρισμα, ο κοινός τοίχος μοιράζεται στην μέση.
Κάποιοι βάζουν μισούς και τους τοίχους των κοινοχρήστων που έχει κοινούς το διαμέρισμα, αλλά για μένα , ειδικά μετά το 2012 που ο καθαρός χώρος του κλιμακοστασίου, δεν μετράει στην δόμηση και επειδή τα κλιμακοστάσια υπάρχουν χάριν των διαμερισμάτων, η μεικτή επιφάνεια είναι μαζί με τους εξωτερικούς τοίχους κάθε διαμερίσματος, εκτός από τους κοινούς με άλλη οριζόντια ιδιοκτησία , τους οποίους έχουν από μισούς.
Καθαρό εμβαδόν δεν υπάρχει, εκτός αν μένεις σε σκηνή, όπου το πάχος του πανιού θεωρείται αμελητέο...
Αρα αν δεν αγοράζεις σκηνή, αλλά σπίτι, οι εξωτερικοί τοίχοι είναι δικοί σου και τους πληρώνεις.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στην Αθήνα τα μεικτά τμ μεταβιβάζονται και αυτά είναι το διαμέρισμα μαζί με τους εξωτερικούς του τοίχους.
Κάποιοι βάζουν μισούς και τους τοίχους των κοινοχρήστων που έχει κοινούς το διαμέρισμα, αλλά για μένα , ειδικά μετά το 2012 που ο καθαρός χώρος του κλιμακοστασίου, δεν μετράει στην δόμηση και επειδή τα κλιμακοστάσια υπάρχουν χάριν των διαμερισμάτων, η μεικτή επιφάνεια είναι μαζί με τους εξωτερικούς τοίχους κάθε διαμερίσματος, εκτός από τους κοινούς με άλλη οριζόντια ιδιοκτησία , τους οποίους έχουν από μισούς.
Καθαρό εμβαδόν δεν υπάρχει, εκτός αν μένεις σε σκηνή, όπου το πάχος του πανιού θεωρείται αμελητέο...
Αρα αν δεν αγοράζεις σκηνή, αλλά σπίτι, οι εξωτερικοί τοίχοι είναι δικοί σου και τους πληρώνεις.
Αυτό που γράφεις Βασίλη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς όταν λέμε για καθαρά τετραγωνικά ενός διαμερίσματος, εννοείται ότι περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί του τοίχοι. Ως εκεί όμως και όχι και μπαλκόνια, κοινόχρηστα και ότι άλλο προκύψει.
-
Εμ τώρα καταλαβαίνω. Βλέπεις 120 τμ σπίτι σε μεγάλες πολυκατοικιες και δεν χωράνε. 80 κάτι είναι στην ουσία. Για αυτό σας γράφω πως δεν χωράει οικογένεια στα 120 τμ και μου λέτε πως είμαι ελίτ.
Σκατα 120 είναι. 85-90 είναι.
Άρα πας για 150-160 μεικτά. 400-500.000 ευρώ.
Ότι να ναιΓια αυτό βλέπεις τα σπίτια στα ΙΚΕΑ και λες μα πως χωράνε. Είναι καθαρά τμ
Εντωμεταξυ στις νέες οικοδομές κάνουν κάτι διαδρόμους με τρελό φάρδος. Γιατί ρε παιδιά τόσο φαρδιά , για να τα πληρώνουμε και να τα κοιτάμε;
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτό που γράφεις Βασίλη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς όταν λέμε για καθαρά τετραγωνικά ενός διαμερίσματος, εννοείται ότι περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί του τοίχοι. Ως εκεί όμως και όχι και μπαλκόνια, κοινόχρηστα και ότι άλλο προκύψει.
Το ξέρω καλά Χάρη, αλλά είπα ότι αναφέρομαι στην Αθήνα.
Βέβαια έτσι η τιμή ανά τμ στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται χαμηλότερη από αυτή της Αθήνας, για αντίστοιχες περιοχές, αλλά της Θεσσαλονίκης είναι γύρω στο 20 % μικρότερα τα σπίτια στην πραγματικότητα.
-
Εμ τώρα καταλαβαίνω. Βλέπεις 120 τμ σπίτι σε μεγάλες πολυκατοικιες και δεν χωράνε. 80 κάτι είναι στην ουσία. Για αυτό σας γράφω πως δεν χωράει οικογένεια στα 120 τμ και μου λέτε πως είμαι ελίτ.
Σκατα 120 είναι. 85-90 είναι.
Άρα πας για 150-160 μεικτά. 400-500.000 ευρώ.
Ότι αν ναιΓια αυτό βλέπεις τα σπίτια στα ΙΚΕΑ και λες μα πως χωράνε. Είναι καθαρά τμ
Εντωμεταξυ στις νέες οικοδομές κάνουν κάτι διαδρόμους με τρελό φάρδος. Γιατί ρε παιδιά τόσο φαρδιά , για να τα πληρώνουμε και να τα κοιτάμε;
Λαπ είσαι Θεσσαλονίκη βλέπω.
Προφανώς εκεί κάνουν μεγάλους διαδρόμους που δεν μετράνε στην δόμηση, αλλά τους χρεώνουν.Εδώ δεν έχουμε, ούτε είχαμε ποτέ τέτοια.
Στο παρελθόν που είχα επαφές με την πόλη, θυμάμαι ότι ούτε ντουλάπες, ούτε θέρμανση είχαν τα σπίτια και έβαζαν ατομικά λεβητάκια στα μπαλκόνια.Αυτά εδώ δεν υπήρξαν ποτέ.
-
Έχω πάει σε σπίτια φίλων κυρίως πριν καμία 10-15 ετία σε νεόδμητα σε γκαρσονιέρες που τα νοίκιαζαν ως φοιτητες Τεράστιοι διάδρομοι, πολύ μικρό σπίτι. Όταν λέμε φάρδος μιλάμε τεράστιο. Σαν την είσοδο
Άρα πριν καμία 10-15 ετη τα σπίτια αυτά είχαν και κάποια μικρή ηλικία θα ήταν εποχές κατασκευής,2000 2004 κτλ.
Για νοτυλαπες κτλ δεν θυμάμαι τίποτα, ούτε από θέρμανση. Νομίζω τότε είχαν πετρέλαιο.Και στην Αθήνα παντως έχω δει τέτοιο κοινόχρηστο χώρο. Πάλι ήταν πολύ μεγάλος. Και πάλι γκαρσονιέρα. Και σε άλλες πόλεις που έχω συγγενείς και εχω μπει σε σχετικα νέες οικοδομές.
Είχα την αίσθηση ότι όλα τα νέα έτσι τα φτιάχνουν πλέον. Δεν είναι δηλαδή κάποια οδηγία από την πολεοδομία.
-
Τώρα που το σκέφτομαι έχω δει να βγάζουν ποδήλατα και καρότσια έξω από τα διαμερίσματα, και στην δική μου οικοδομή του 90 βγάζουν τα παπούτσια απ' έξω, οπότε ίσως αυτό είχαν κατά νου όταν τα σχεδίαζαν με τόσο μεγάλους κοινόχρηστους χώρους;;;;;
-
https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-akinetes-periousias
Που σκ@τ@ λέει ΕΝΦΙΑ και δεν το βλέπω?
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-akinetes-periousias
Που σκ@τ@ λέει ΕΝΦΙΑ και δεν το βλέπω?
Εαν μπεις από αυτή τη σελίδα (ΑΑΔΕ μπαίνεις κανονικά), είναι πιο κάτω περίπου στην μέση.
-
Ευχαριστώ....πάει , τα χάνω , θέλω επειγόντως διακοπές
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!