-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Συνέλθετε εσείς οι μηχανικοί με τα τ.μ γιατί μας φτιάχνετε άθλια σπίτια. Ανοίγεις την πόρτα και πέφτεις στον καναπέ. Που είμαστε ρε σε τσαντίρι;
Μαζί σου!! 120τμ είναι το ελάχιστο για ένα σπίτι με οικογένεια και 1 παιδί. Κανονικά χρειάζονται 200τμ....μ@λάκες είναι οι Αμερικάνοι?? Το σπίτι πρέπει να είναι άνετο, όχι φυλακή. Εμάς (και κυρίως οι Β. Ευρωπαίοι) μας έχουν κάνει να θεωρούμε τα τμ πολυτέλεια. Πάω σε σπίτα 300-400τμ και βλέπω πραγματικά πως είναι ένα άνετο σωστό σπίτι, με τους κατάλληλους χώρους...μιλάμε για ποιότητα ζωής.
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως παλιές μικρές μονοκατοικίες με αυλίτσα και κηπάριο βρίσκει κανείς και στα βορειανατολικά και σε καλές τιμές. Το Χαλάνδρι storm είναι γεμάτο με αυτές...
360 χιλιάρικα πουλήθηκε ένα χαμόσπιτο κοντά στην πολυκατοικία που μένω. Μία τρύπα, όχι πάνω από 75 τετραγωνικά σε οικοπεδάκι που δεν έχει χώρο ούτε καν για θέση στάθμευσης. Ούτε αυλίτσα και περιμετρικά ίσα-ίσα που χωράει άνθρωπος. Η ανακατασκευή γίνεται εκ'βόθρων. Σχεδόν το έχουν γκρεμίσει. Μόνο τα εξωτερικά τοιχία έχουν μείνει. Δεν θέλω να μάθω πόσο θα στοιχίσει η ανακατασκευή.
Παρακολουθώ καθημερινά τις εργασίες.
Απορώ. Ποιος άνθρωπος μπήκε σε διαδικασία να δώσει τόσα χρήματα για αυτό το σπίτι;;;;
-
Απέναντι μου χτίζεται μια 4 οροφη και ξεφόρτωσαν χθες μαύρες αλλά με το μάτι τις υπολογίζω στα 10εκ, νομίζω η μαύρες (γκρι) είναι πιο αποδοτικές?
Βρε. Φάνη αντε μάζεψε το σπίτι μετά. Με 150τμ και αναστενάζει η άλλη, άσε τα λειτουργικά έξοδα για ψύξη - θέρμανση -
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Συνέλθετε εσείς οι μηχανικοί με τα τ.μ γιατί μας φτιάχνετε άθλια σπίτια. Ανοίγεις την πόρτα και πέφτεις στον καναπέ. Που είμαστε ρε σε τσαντίρι;
Μαζί σου!! 120τμ είναι το ελάχιστο για ένα σπίτι με οικογένεια και 1 παιδί. Κανονικά χρειάζονται 200τμ....μ@λάκες είναι οι Αμερικάνοι?? Το σπίτι πρέπει να είναι άνετο, όχι φυλακή. Εμάς (και κυρίως οι Β. Ευρωπαίοι) μας έχουν κάνει να θεωρούμε τα τμ πολυτέλεια. Πάω σε σπίτα 300-400τμ και βλέπω πραγματικά πως είναι ένα άνετο σωστό σπίτι, με τους κατάλληλους χώρους...μιλάμε για ποιότητα ζωής.
Έτσι, αλλά δεν τα λέω γιατί θα μου την πέσουν οι μηχανικοί. Να βρούνε άλλο τρόπο δόμησης να γίνουν φθηνότερα τα σπίτια να ανεβαίνουν τα τετραγωνικά. Μας έπειθαν με τα μεγαθήρια που χτίζουν και είναι πολύ ακριβά.
Στο εξωτερικό βλέπω 200τμ για δύο παιδιά. Τα σπίτια είναι ελαφρυας κατασκευής και μετριάζουν πολύ το κόστος. Ζουν σαν άνθρωποι.
Να έχεις χώρο να φας στην τραπεζαρία σου, να φέρεις και κανέναν άνθρωπο να του κάνεις το τραπέζι και να μη κάθεται ο ένας πάνω στον αλλο , να έχει πλησταριο να πλύνεις τα ρούχα σου και όχι να το χώνεις το πλυντήριο μέσα στο μπάνιο, να έχεις τη μεγάλη κουζίνα σου το σαλονι σου, το μάστερ μπεντρουμ και δύο παιδικά με κοινή τουλαετα. Όλα αυτά τα φοβερά βγαίνουν 200 τμ
Τεσπά, άσε δεν λέω περισσότερα γιατι θα με πούνε φαντασιόπληκτο.
-
Cruiser να σε ρωτήσω κάτι. Η σημερινή 10άρα θερμοπρόσοψη που βάζουν οι κατασκευαστές είναι η λευκή, δηλαδή, η φθηνή σωστά;
Εμείς έχουμε τη μαύρη στα 7 εκατοστά. Ποια θεωρείται ανώτερη; 7άρα σκούρα ή 10άρα λευκή;Γραφιτούχα πάχους 7cm: Συντελεστης θερμικής Αγωγιμότητας 0,031W/mK
Διογκωμένη πολυστερίνη (λευκή) 10cm: Συντελεστής 0,036W/mKΗ γραφιτούχα έχει καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες και για αυτό με μικρότερο πάχος έχει καλύτερο συντελεστή. Είναι βέβαια σαφώς πιο ακριβή
-
Για τις μονοκατοικίες, είμαι μεγάλος εχθρός τους.
Γεννήθηκα σε μία τέτοια, ελπίζω να την αλλάξω όταν μπορέσω.Οι μονοκατοικίες δεν μπορεί να είναι σε οικόπεδα 100 και 150 τμ. Δυστυχώς πολλές περιοχές έχουν τέτοιες και αντίστοιχα έχουν φτιάξει οριζόντιες πολυκατοικίες.
Και όχι μόνο στα Δυτικά. Αλλά παντού.
Παράδειγμα στα Βόρεια, το Πάτημα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά, όπου αναπτύχθηκαν οριζόντιες πολυκατοικίες με κήπους που τους κουρεύεις με το ψαλιδάκι των νυχιών.
Εχουμε οικόπεδα 1000 τμ που έχουν 10 μεζονέττες των 10 μ πρόσοψη η κάθε μία. Σε αυτά τα 100 μ του δρόμου, έχουμε 10 ράμπες, 10 εισόδους κτιρίων και στα 40 τμ της πρασιάς μπροστά έχουμε τα 12 ράμπα, τα 5 είσοδο, τα 3 μάντρες και μένουν 20 τμ κήπος, αλλά τα μισά είναι κάτω από το μπαλκόνι που είναι στο 150 ύψος . Αρα για κάτι ψηλότερο έχεις 10 τμ.
Αρα με το ψαλιδάκι μια χαρά είσαι.
Στο πίσω μέρος έχεις 2,5 Χ 10 μ , αλλά κάτι σκάλες, ίσως και κανένα μπάρμπεκιου, τι μένει ?
Ο Στόρμ ίσως θα ήταν ευτυχής σε ένα τέτοιο σπίτι, εγώ όχι.
Αλλά θα μπορούσε να το αγοράσει αυτό το σπίτι, αντί για αυτό που πήρε ?
Οχι γιατί το σπίτι αυτό είχε 50 τμ δόμηση στο ισόγειο και 10 ημιυπαίθριο, το ίδιο και στον πρώτο και 60 υπόγειο και 60 σοφίτα, οπότε με 240 τμ και ΜΕΣΗ τιμή 1500, έκανε 360000. Δηλαδή πάλι για μεγαλοαστούς.
Είχαν βρεί όμως την λύση και πούλαγαν υπόγειο και ισόγειο, ένα σπίτι και όροφο και σοφίτα δεύτερο σπίτι και έτσι πήγαιναν στα 230000 το καθένα.
Προφανώς εκεί ήσουν και πηγμένος και με συγκάτοικο.
Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με τέτοιες κατασκευές, εκτός από ιδιωτικές που ήταν για ιδιόχρηση.
Δεν μου αρέσουν. Τις θεωρώ και ως πολεοδομικό λάθος του μακαρίτη του Τρίτση, που μπέρδεψε το κέντρο της Αθήνας που είχε πολυκατοικίες μεν, αλλά ξέχασε ότι αυτές ήταν σε μικρά οικόπεδα και είχαν συντελεστή δόμησης 3 και 4 και θέλησε να τις καταργήσει στα προάστια που είχαν συντελεστή 1 και 0,8.
Ετσι όσες περιοχές των προαστίων, έχουν ψηλά κτίρια και χαμηλό συντελεστή και έχουν και μεγάλα οικόπεδα, έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και το περισσότερο πράσινο.
Αυτό βέβαια έχει ένα κόστος, όπως στο δικό μας κτίριο, που έχουμε 110 τον μήνα φιλική τιμή κηπουρού, γιατί έχει άλλους 4 κήπους δίπλα και νερό 2000 τον χρόνο, για 600 τμ κήπο. Δηλαδή κάθε σπίτι θέλει 30 ευρώ τον μήνα για την συντήρηση του.
Προφανώς είναι πολύ διαφορετικό από μία μονοκατοικία.
Τώρα αν έχεις 400 μ οικόπεδο και έχεις μονοκατοικία, ο κήπος θέλει και εκεί κάποια χρήματα , αν θέλεις να τον συντηρείς.
Υπάρχει πάντα και η επιλογή κάποιων δένδρων, ξυνά που λένε, που θέλουν λιγότερη φροντίδα.
-
80-90 τμ είναι για ένα παιδι. 110 για δύο. Τέλος.Άσε το ΙΚΕΑ. Εκεί οι τοίχοι είναι λεπτοί και απλά θαυμάζεις την χωροταξία των επίπλων. Δεν ζεις σε 16 τμ.
Νομίζεις. Το ευαγγέλιο του Νοιφερτ, από το 1950, λέει ότι 80 τμ έχουν 3 υπνοδωμάτια. Αλλά εκεί δεν έχουν καλέσματα και σουβλιστά αρνιά.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
80-90 τμ είναι για ένα παιδι. 110 για δύο. Τέλος.Άσε το ΙΚΕΑ. Εκεί οι τοίχοι είναι λεπτοί και απλά θαυμάζεις την χωροταξία των επίπλων. Δεν ζεις σε 16 τμ.
Νομίζεις. Το ευαγγέλιο του Νοιφερτ, από το 1950, λέει ότι 80 τμ έχουν 3 υπνοδωμάτια. Αλλά εκεί δεν έχουν καλέσματα και σουβλιστά αρνιά.
Ναι που ζούσαν όλη οικογένεια σε ένα δωμάτιο που είχε τη σόμπα για να ζεσταίνονται. Εάν μένετε στις απόψεις για τις ανάγκες τις εποχής εκείνης να βάζετε και μια σόμπα να μαζεύετε η οικογένεια εκεί όλο το χειμώνα.
Μπούρδες, οι ανάγκες έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες και βλέπουμε πως ζουν εκεί οι άνθρωποι. Αυτό είναι το νέο ευαγγέλιο
-
Ναι που ζούσαν όλη οικογένεια σε ένα δωμάτιο που είχε τη σόμπα για να ζεσταίνονται. Εάν μένετε στις απόψεις για τις ανάγκες τις εποχής εκείνης να βάζετε και μια σόμπα να μαζεύετε η οικογένεια εκεί όλο το χειμώνα.
Μπούρδες, οι ανάγκες έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες και βλέπουμε πως ζουν εκεί οι άνθρωποι. Αυτό είναι το νέο ευαγγέλιο
ρε συ λαπη ο εργολαβος βολευεται με τα μικρα τα σπιτια, πουλαει ευκολοτερα στη πλεμπα, ανοιγει η αγορα του. και γεμιζει και με τα μαυρα του. και η πιγιοτητα κατασκευης δεν μετραει στους φτωχαρους...
φιλελευθερες οι αντιληψεις, -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βρε. Φάνη αντε μάζεψε το σπίτι μετά. Με 150τμ και αναστενάζει η άλλη, άσε τα λειτουργικά έξοδα για ψύξη - θέρμανση
Σιγά, έχεις οικιακή βοηθό εννοείται, εαν έχεις τόσα χρήματα για σπίτι. Όσο για θέρμανση, με τις νέες τεχνολογίες και μονόσεις κοστίζει λιγότερο από τα 100τμ σε πολυκατοικία 20-30 ετών.
Για τις μονοκατοικίες, είμαι μεγάλος εχθρός τους.
Γεννήθηκα σε μία τέτοια, ελπίζω να την αλλάξω όταν μπορέσω.Περιγράφεις μια στρεβλή κατάσταση για αυτό. Τι σε χαλάει μονοκατοικία 250τμ (σε 2 επίπεδα) σε 500αρι οικόπεδο με 200-300τμ αυλή και γκαράζ??? Η μονοκατοικία είναι η πραγματική κατοικία. Η φτώχεια μας έχει αναγκάσει να ζούμε σε μ@λακισμένα διαμερίσματα!
-
Ναι που πριν ζούσαν όλη οικογένεια σε ένα δωμάτιο που είχε τη σόμπα για να ζεσταίνονται. Εάν μένετε στις απόψεις για τις ανάγκες τις εποχής εκείνης να βάζετε και μια σόμπα να μαζεύετε η οικογένεια εκεί όλο το χειμώνα.
Δεν ήταν Ελληνες αυτοί, αλλά βορειοευρωπαίοι...
Οπότε άκυρο το παράδειγμα της σόμπας.
Την πρόλαβα στο σπίτι μου.
Τότε για να πας κουζίνα ή τουαλέτα τον χειμώνα ήθελε κότσια...
Τώρα για τα 200 τμ των Αμερικάνων και όσα λέτε εσύ και ο Φάνης, θα σου πω, για ένα φίλο μου βιομήχανο, συνειδητοποιημένο όμως. Εφτιαξε ένα σπίτι έτσι 300-400 τμ σε κτήμα στα Μεσόγεια, γύρω στα 5 στρ. Εβαλε και πισίνα και γήπεδο μπάσκετ και τένις αν θυμάμαι καλά.
Ηξερε όμως ότι ήθελε και 4 άτομα προσωπικό, το οποίο θα του κόστιζε πάνω από 60000 τον χρόνο.Οσοι λοιπόν δεν είστε σε αυτό το επίπεδο, μαζευτείτε.
Εγώ μένω σε 110 και τα θεωρώ πολλά.
Η γυναίκα μου κλασσικά τα θεωρεί λίγα.Αλλά πάντα οι γυναίκες όσα τμ να έχεις , όπως και όσες ντουλάπες και ντουλάπια, ποτέ δεν τους φτάνουν...
-
@kopapa said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Cruiser να σε ρωτήσω κάτι. Η σημερινή 10άρα θερμοπρόσοψη που βάζουν οι κατασκευαστές είναι η λευκή, δηλαδή, η φθηνή σωστά;
Εμείς έχουμε τη μαύρη στα 7 εκατοστά. Ποια θεωρείται ανώτερη; 7άρα σκούρα ή 10άρα λευκή;Γραφιτούχα πάχους 7cm: Συντελεστης θερμικής Αγωγιμότητας 0,031W/mK
Διογκωμένη πολυστερίνη (λευκή) 10cm: Συντελεστής 0,036W/mKΗ γραφιτούχα έχει καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες και για αυτό με μικρότερο πάχος έχει καλύτερο συντελεστή. Είναι βέβαια σαφώς πιο ακριβή
νομίζω ότι ο συντελεστής που αναφέρεις υπολογίζεται για το ίδιο πάχος υλικού. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια.
-
Τώρα για τα 200 τμ των Αμερικάνων και όσα λέτε εσύ και ο Φάνης, θα σου πω, για ένα φίλο μου βιομήχανο, συνειδητοποιημένο όμως. Εφτιαξε ένα σπίτι έτσι 300-400 τμ σε κτήμα στα Μεσόγεια, γύρω στα 5 στρ. Εβαλε και πισίνα και γήπεδο μπάσκετ και τένις αν θυμάμαι καλά.
Ηξερε όμως ότι ήθελε και 4 άτομα προσωπικό, το οποίο θα του κόστιζε πάνω από 60000 τον χρόνο.Οσοι λοιπόν δεν είστε σε αυτό το επίπεδο, μαζευτείτε.
Δεν λέω για τέτοιο. Εσύ μιλάς για άλλες καταστάσεις. Και εμένα ο κουμπάρος μου έχει 510τμ (170τμ ο όροφος) με πισίνα κλπ. Και δεν έχει προσωπικό, αλλά έχει αρκετά έξοδα. Και είχα και πελάτες σαν τον βιομήχανο που περιγράφεις...δεν είμαστε σε αυτό το βεληνεκές. Μιλάω για λογικά πράγματα (που στην Αμερική τα έχει ο μέσος υπάλληλος με το στέησον με τις ξυλινες επενδύσεις εξωτερικά!!).
Όμως τα 200τμ δεν είναι τίποτα. Έχει ο ξαδερφός μου σε πολυκατοικία στη Ν. Σμύρνη. Έχει ένα άνετο υπνοδωμάτιο με walk-in ντουλάπα (όπως πρέπει να είναι οι ντουλάπες για να ντύνεσαι σαν άνθρωπος) και δικό του μπάνιο. Έχει 2 ακόμα υπνοδωμάτια με ένα κοινό μπάνιο, ένα WC, μια κουζίνα που χωράνε να φάνε 4 άνθρωποι και ένα άνετο σαλόνι/τραπεζαρία. Σιγά το φοβερό...και φυσικά δεν έχει προσωπικό.
-
Δεν λέω για τέτοιο. Εσύ μιλάς για άλλες καταστάσεις. Και εμένα ο κουμπάρος μου έχει 510τμ (170τμ ο όροφος) με πισίνα κλπ. Και δεν έχει προσωπικό, αλλά έχει αρκετά έξοδα. Και είχα και πελάτες σαν τον βιομήχανο που περιγράφεις...δεν είμαστε σε αυτό το βεληνεκές. Μιλάω για λογικά πράγματα (που στην Αμερική τα έχει ο μέσος υπάλληλος με το στέησον με τις ξυλινες επενδύσεις εξωτερικά!!).
Όμως τα 200τμ δεν είναι τίποτα. Έχει ο ξαδερφός μου σε πολυκατοικία στη Ν. Σμύρνη. Έχει ένα άνετο υπνοδωμάτιο με walk-in ντουλάπα (όπως πρέπει να είναι οι ντουλάπες για να ντύνεσαι σαν άνθρωπος) και δικό του μπάνιο. Έχει 2 ακόμα υπνοδωμάτια με ένα κοινό μπάνιο, ένα WC, μια κουζίνα που χωράνε να φάνε 4 άνθρωποι και ένα άνετο σαλόνι/τραπεζαρία. Σιγά το φοβερό...και φυσικά δεν έχει προσωπικό.
και 120τμ μια χαρα ειναι
στα 100 με δυο παιδια δεν μπορεις καν να κλασεις δυνατα -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
και 120τμ μια χαρα ειναι
Μπααα! Απλά εκεί φτάνουμε οικονομικά...είναι όμως μεγάλος συμβιβασμός. Δεν χωράς, πως να το κάνουμε!?!?
3 υπονοδωμάτια * 18τμ = 54τμ
2 μπάνια * 7τμ = 21
WC 3tm
Κουζίνα 30τμ
Σαλόνι 50τμ
Τραπεζαρία 40τμ
Ντουλάπα 6τμΝα τα 200 για πλάκα. Μετά παιζεις λίγο με τις διαστάσεις. Αλλά τα 180-200τμ τα θές. Εαν είναι μονοκατοικία, βάλε και αποθήκη, γκαράζ, πλυσταριό κλπ. περνάς τα 250 για πλάκα.
-
Έτσι, αλλά δεν τα λέω γιατί θα μου την πέσουν οι μηχανικοί. Να βρούνε άλλο τρόπο δόμησης να γίνουν φθηνότερα τα σπίτια να ανεβαίνουν τα τετραγωνικά. Μας έπειθαν με τα μεγαθήρια που χτίζουν και είναι πολύ ακριβά.
Στο εξωτερικό βλέπω 200τμ για δύο παιδιά. Τα σπίτια είναι ελαφρυας κατασκευής και μετριάζουν πολύ το κόστος. Ζουν σαν άνθρωποι.
Να έχεις χώρο να φας στην τραπεζαρία σου, να φέρεις και κανέναν άνθρωπο να του κάνεις το τραπέζι και να μη κάθεται ο ένας πάνω στον αλλο , να έχει πλησταριο να πλύνεις τα ρούχα σου και όχι να το χώνεις το πλυντήριο μέσα στο μπάνιο, να έχεις τη μεγάλη κουζίνα σου το σαλονι σου, το μάστερ μπεντρουμ και δύο παιδικά με κοινή τουλαετα. Όλα αυτά τα φοβερά βγαίνουν 200 τμ
Τεσπά, άσε δεν λέω περισσότερα γιατι θα με πούνε φαντασιόπληκτο.
Τις καλές εποχές, προ κρίσης, πήγαινα και κανένα ταξιδάκι έξω.
Λόγω επαγγελματικής διαστροφής, παρακολουθούσα και εκεί τα ακίνητα, τον τρόπο κατασκευής τους, τα κόστη και τις τιμές.
Ο τρόπος κατασκευής τους, ήταν ανάμεσα στην Ρεάλ σε εμάς και στον Ολυμπιακό...
Των Λιοσίων, για να μείνουμε και Δυτικά...
Ακριβώς όπως το είχε πεί τότε ο Σερ Αλεξ...
Για τις τιμές έπαιρνα κάτι περιοδικά αγγελιών, που είχαν στα μεσιτικά γραφεία.
Ξύλινο σπίτι 160 τμ , σε δύο επίπεδα, από αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό, το πούλαγαν, χωρίς το οικόπεδο, που έπρεπε να το βρείς εσύ, 250000. Μιλάμε για την δεκαετία του 2000.
Δηλαδή 1600 το τμ , το ξύλινο σπίτι, όταν εδώ είχαμε κόστος χωρίς το οικόπεδο, με μπετά σεισμούς και 30 % μπαλκόνια, γύρω στα 800.
Ακόμα και σε χωριά να το έβαζες εκεί, έπρεπε να δώσεις πάνω από 500000 .
Σήμερα το να πάρεις ένα σπίτι κοντά στα 200 τμ καινούργιο, θυμάστε μας το είχε πει ο φίλος εδώ που ζεί στην Αυστρία.
Δηλαδή σε περιοχές που κάνουν ιδιωτική δόμηση, δηλαδή παίρνουν μεγάλες εκτάσεις στα όρια των πόλεων και χτίζουν δεκάδες χιλιάδες τμ , οι τιμές είναι πάνω από 4-5000, με αξία γης, σχεδόν μηδενική, αφού μιλάμε για απέραντες πεδιάδες.
Σαν να χτίζουμε εμείς στους Σοφάδες, ή στο Αμύνταιο.
Αρα φτηνά και πολλά τμ , δεν πάνε παρέα, ούτε σαν αγορά, ούτε σαν συντήρηση.
-
Περί ορέξεως...
Τις γυναίκες σας τις ρωτήσατε εσείς που θέλετε μονοκατοικία; Οι περισσότερες ούτε να τις ακούσουν θέλουν. Σου λένε, πολυκατοικία και σε ψηλό όροφο...!Εμένα το ανάποδο!! Μόνο ισόγειο και κατά προτίμηση μονοκατοικία...αχαχα!! Εμένα μου αρέσουν τα αψηλά, αλλά δεν τα θέλει με τίποτα!
Εσύ είσαι άσχετος
Τη σύζυγό να ακούς!
-
Αρα φτηνά και πολλά τμ , δεν πάνε παρέα, ούτε σαν αγορά, ούτε σαν συντήρηση.
Εξαρτάται την χώρα και την περιοχή.
Στην Φλώριντα παίρνεις 200τμ μέτρα μονοκαοτικία (με αντοχή σε τυφώνες έως 170 χ.α.ω) σε 1 στρέμα οικόπεδο με $600.000 περίπου....εδώ με τόσα παίρνεις διαμέρισμα 120τμ σε "καλή" περιοχή!! Εαν θες να δώσεις λεφτά παιρνεις με 1 μύριο σε 5τρέματα με πισίνα περί τα 300τμ. Βέβαια στη Ν.Υ με τα ίδα λεφτά παίρνεις διαμέρισμα 70τμ και στην Washington DC θες 1 μύριο για 200τμ σε οικόπεδο 500αρι. Όλα σχετικά είναι.
-
@mastoras78 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τη σύζυγό να ακούς!
Πάντα!!
-
Ο Στόρμ ίσως θα ήταν ευτυχής σε ένα τέτοιο σπίτι, εγώ όχι.
O Storm καταρχήν θεωρεί ότι οικία/σπίτι σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες ώρες ύπνου, κατ' ελάχιστον 7 ώρες καθημερινά.
Αν αυτό δεν προσφέρεται ή προσφέρεται αλλοπρόσαλλα τότε όχι φίλε μου. Αυτό δεν είναι οικία/σπίτι. Είναι ένα στέγαστρο απλά για να μην είμαι εκτεθειμένος στα φυσικά φαινόμενα. Στα στέγαστρα απλά κάθομαι όσο διαρκεί το φυσικό φαινόμενο και μετά φεύγω.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!