-
Και βέβαια, επειδή οι κατασκευαστές δεν ήταν καθόλου μα καθόλου λαμόγια, όταν έκανες το συμβόλαιο κάπου βαθιά μέσα έγραφε μια γραμμούλα ότι για κάθε παράβαση που θα διαπιστωθεί στο μέλλον υπεύθυνος είναι ο αγοραστής. Και αν είναι κατασκευαστής- αγοραστής συνένοχοι εγώ ξέρω ότι όταν κάποιοι είναι συνένοχοι πληρώνουν και οι δυο, όχι μόνο ο ένας.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μονο τον κατασκευαστη και την μαφια τους βασικα
οπως γιγνωσκεις ΔΕΝ υπηρχε διαμερισμα χωρις ημιυπαιθριο, ουτε δειγμα μιλαμε.
επισης ΠΛΗΡΩΣΑ κανονικα τα τετραγωνικα του ημιυπαιθριου, σαν να ηταν κανονικης δομησης.
και δεν υπαρχει κανενας λογος σαν πολιτης να γνωριζω τι ειναι ο ημιυπαιθριος, οπως δεν υπαρχει κανενας λογος να γνωριζει προγραμματισμο καποιος πελατης μου.
μεχρι τη κριση υπηρξε μεγαλη ασυδοσια στις κατασκευες, φτιαχτηκανε με λαμογιες παρα πολλοι, ο καθε ελαιοχρωματιστης που πουλαγε τα χωραφια με τα καπνα επαιρνε αντιπαροχη και ονομαζοτας κατασκευαστης. ε
τσι, αυθαιρετα.Ας προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όλα τα παραπάνω:
α) Επιμένω: ΟΛΟΙ συνένοχοι! Με διαφορετικό μερίδιο ευθύνης και διαφορετικό κέρδος.
β) Όντως για 25 περίπου χρόνια δεν υπήρχε ούτε ένα διαμέρισμα χωρίς ημιυπαίθριο. Αλλά ήταν στο χέρι κάθε νομοταγούς αγοραστή να ζητήσει από τον κατασκευαστή την αποξήλωση αλουμινίων και καλοριφέρ και επαναφορά του ημιυπαιθρίου στη νόμιμη (ανοιχτή) μορφή του. Ξέρεις έστω και έναν που το έκανε; Εγώ κανέναν! Εξάλλου όλοι έτρεξαν να ρυθμίσουν τις αυθαιρεσίες τους, μόλις βγήκαν οι σχετικοί νόμοι, οι οποίοι "νομιμοποιούσαν" τις αυθαιρεσίες κοψοχρονιά...
γ) Πλήρωσες (όπως και κάθε αγοραστής) την τιμή του διαμερίσματος as is! Ακριβώς επειδή υπήρχαν αυτές οι αυθαιρεσίες, από το 1985 και μετά κανείς εργολάβος δεν έδινε τιμή ανά τετραγωνικό. Όλοι σου έλεγαν "αυτό το διαμέρισμα, σε αυτή την τελική τιμή". Για δικούς σου (συνήθως συγκριτικούς) λόγους εσύ ως αγοραστής ανήγαγες την τιμή ανά τετραγωνικό.
δ) Βεβαίως και όφειλες να γνωρίζεις τι εστί ημιυπαίθριος και τι αυθαιρεσία. Η άγνοια νόμου δεν γίνεται αποδεκτή ως υπερασπιστικό επιχείρημα (βασική νομική αρχή). Επιπλέον, επειδή το σπίτι είναι για το 99% των αγοραστών το ακριβότερο αγαθό που θα αποκτήσουν στη ζωή τους, δε νοείται αγορά χωρίς τη συνδρομή μηχανικού και δικηγόρου για τον τεχνικό και νομικό έλεγχο. Αν εσύ ήσουν τόσο τσίπης ή "έξυπνος" που νόμιζες ότι δεν σου χρειάζονται, καλώς έπαθες (και δεν έμαθες).
ε) Δυστυχώς στην χώρα του "είσαι ότι δηλώσεις" ο καθείς μπορούσε να γίνει κατασκευαστής, όπως και τόσα άλλα επαγγέλματα (ασφαλιστής, μεσίτης κτλ). Και προφανώς ο κάθε "αλεξιπτωτιστής" ήταν πιο επιρρεπής στη λαμογία και την αρπαχτή... -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τέτοια μικρά διαμερισματάκια είδα αρκετά σε διάφορες περιοχές π.χ. στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι, στη Μεταμόρφωση, στα Γλυκά Νερά, στο Ηράκλειο, στο Γέρακα, στην Αγία Παρασκευή, στο Μαρούσι Αττική Οδό, στην Λυκόβρυση, στην Πεύκη.
Όλα τσόντες και όλα πανάκριβα. Δεν νομίζω οι κατασκευαστές να ήθελαν εξαρχής να φτιάξουν κανονικά μικρά διαμερίσματα. Απλά εκμεταλλεύτηκαν το σύνολο των τετραγωνικών για να βγάλουν και διαμερίσματα-τσόντες και ας είχαν τεράστια κουσούρια.Τα μικρά διαμερίσματα στα προάστια, δεν είναι επιλέξιμα από τους πελάτες. Επίσης δεν συμφέρει και τους κατασκευαστές, γιατί έχουν ανά τμ, πολύ μεγαλύτερο κόστος από ένα τριάρι, ενώ δεν είναι τόσο εμπορεύσιμα όσο αυτό.
Αρα πραγματικά μόνο ως τσόντες μπορεί να βγούν, ή σε περιοχές του κέντρου των προαστίων, όπου θα υπάρχει ζήτηση για γραφεία, ή κατοικίες ηλικιωμένων, ή εργένηδων.
Ως προς το κόστος, να εξηγήσω, ότι μία γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι, χρειάζεται μία κουζίνα και μία τουαλέτα, που έχουν κόστος 5-8000, ενώ το ίδιο χρειάζεται και ένα τριάρι, που το ποσό αυτό μοιράζεται σε 2πλάσια τμ.
Επίσης το σύνολο των μπαλκονιών, υπόκειται σε περιορισμούς και έτσι το εμβαδόν τους στα μικρά διαμερίσματα, είναι αναλογικά μικρότερο.
Το ίδιο ισχύει και ως προς τις θέσεις στάθμευσης, που έχουν και αυτές ένα κόστος, οπότε στο δυάρι θα δοθούν χαμηλότερης αξίας, από ότι στα μεγαλύτερα.
Αυτά είναι τόσο προφανή, όσο και το γεγονός ότι ο κατάλογος του εξοπλισμού ενός c-suv θα έχει στάνταρ, τον μισό κατάλογο των έξτρα ενός b-suv, γιατί εκεί που τελειώνει η τιμή των δεύτερων, ξεκινάει αυτή των πρώτων.
Επιστρέφοντας στην οικοδομή, αν έχουμε τσόντες δυάρια ή μικρά τριάρια, τότε είναι καλύτερα στους ψηλούς ορόφους, 2 τέτοια να τα κάνουμε μεζονέτα, γιατί αλλιώς η τιμή τους θα είναι παρόμοια, με ένα μεγάλο σπίτι στον 1ο-2ο όροφο, οπότε το ψηλό δυάρι, δεν θα έχει ζήτηση.
Τότε αμέσως καταρρίπτεται αυτό που πρότεινες παραπάνω για αγορά μικρού διαμερίσματος.
Δεν θα ήθελα να γράψω για την δική μου περιπέτεια, όμως όταν δεν υπάρχουν σωστά μικρά διαμερίσματα, τότε οι λύσεις είναι περιορισμένες και όταν υπάρχει και πίεση χρόνου όλα γίνονται βιαστικά.
Για αυτό ισχυρίζομαι ότι η αγορά οικίας, σπιτιού, δεν είναι πάντα πανάκεια. Αν είχα καλούς συμβούλους (μεσιτικά γραφεία) την περίοδο που έτρεχα για αναζήτηση στέγασης, ίσως με έβαζαν σε διαδικασία να σκεφτώ κάπως διαφορετικά. Άλλωστε ήμουν πρωτάρης σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι και αγγελία είχα βάλει εδώ στο φόρουμ και ζητούσα βοήθεια.
Σήμερα, που πέρασαν, 7 χρόνια μετά την αγορά, σκέφτομαι ότι θα ήταν προτιμότερο τότε το 2016 να αγοράσω ένα σπιτάκι στην εξοχή και να μείνω στο ενοίκιο στην Αθήνα, ίσα-ίσα για την εργασία. Με αυτό το τρόπο θα είχα και ένα μέρος να πάω για διακοπές, για αποδράσεις, για να ξεφεύγω από το βόθρο της Αττικής. Και μόλις θα έπαιρνα σύνταξη, θα έφευγα από Αθήνα και θα ζούσα μόνιμα στην επαρχία.
Άλλωστε επαρχία μεγάλωσα, δίπλα σε θάλασσες, εγώ δεν μπορώ τις πολυκατοικίες και τα κοινόβια. Φυλακές.
-
δεν ξερω τι λετε οτι οι εργολαβοι ΔΕΝ κανουν λαμογια
ΑΛΛΑ
εχω παρει 2 ακινητα, ενα οικιακο και ενα επαγγελματικο
και τα δυο ειχαν ημιυπαιθριους και αυθαιρεσιες που κληθηκα ΕΓΩ να τις πληρωσωΕσύ τους χαίρεσαι και τους απολαμβάνεις, άρα σωστά εσύ τους πλήρωσες...
Δηλαδή τι, άλλος τουτ και άλλος πληρώνει ?
-
δεν ξερω τι λετε οτι οι εργολαβοι ΔΕΝ κανουν λαμογια
ΑΛΛΑ
εχω παρει 2 ακινητα, ενα οικιακο και ενα επαγγελματικο
και τα δυο ειχαν ημιυπαιθριους και αυθαιρεσιες που κληθηκα ΕΓΩ να τις πληρωσωΕσύ τους χαίρεσαι και τους απολαμβάνεις, άρα σωστά εσύ τους πλήρωσες...
Δηλαδή τι, άλλος τουτ και άλλος πληρώνει ?
οκ, λαθος εκφραση
τους ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑ αφου τους ειχα πληρωσει για κανονικους στην αγορα -
Δεν ξαναπλήρωσες. Απλά πλήρωσες στο κράτος, αυτό που δεν του είχες πληρώσει τότε...
-
Δεν ξαναπλήρωσες. Απλά πλήρωσες στο κράτος, αυτό που δεν του είχες πληρώσει τότε...
οχι, ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑ καθως το παιχνιδι αναμεσα σε εργολαβους-τραπεζες-συμβολαιογραφους ηταν στημενο και δεν φανηκε πουθενα το πραγματικο ποσο που εκταμιευσα ωστε να το διεκδικησω, οδηγωντας σε φοροδιαφυγη του εργολαβου και των μεσαζωντων.
στην πληροφορικη αν πουλησεις παρανομο λογισμικο εχει επιπτωσεις στον πωλητη. στα ακινητα εισαστε συντεχνια και εχετε μεταβιβασει τις ευθυνες σας. γενικα πολυ πασοκ ο χωρος των κατασκευων, -
Αυτό που εκταμίευσες, αυτό πληρώθηκε και ως φόρος.
Γιατί αν ήθελες να φανεί όλο, θα είχαν φανεί και όλα τα έξοδα...
Αλλά δεν ήθελες και έτσι δεν φαίνονταν και όλα τα έξοδα.Και αν δεν έφταναν τα έξοδα, θα έπαιρνε κανένα φεβ ο εργολάβος να συμπληρώσει...
Η θα πήγαινε τους φίλους του σε κυριλέ εστιατόρια, ή διάφορες άλλες απολαύσεις που θα πέρναγαν ως έξοδα...Τότε θα γκρίνιαζες , για το πόθεν έσχες, για το πόσο παίρνουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες κλπ αναξιοπαθούντες...
-
Αυτό που εκταμίευσες, αυτό πληρώθηκε και ως φόρος.
Γιατί αν ήθελες να φανεί όλο, θα είχαν φανεί και όλα τα έξοδα...
Αλλά δεν ήθελες και έτσι δεν φαίνονταν και όλα τα έξοδα.Και αν δεν έφταναν τα έξοδα, θα έπαιρνε κανένα φεβ ο εργολάβος να συμπληρώσει...
Η θα πήγαινε τους φίλους του σε κυριλέ εστιατόρια, ή διάφορες άλλες απολαύσεις που θα πέρναγαν ως έξοδα...Τότε θα γκρίνιαζες , για το πόθεν έσχες, για το πόσο παίρνουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες κλπ αναξιοπαθούντες...
μισο.... δεν πληρωσα εφορια. και δεν θα πληρωνα τιποτε ουτως ή αλλως. οπως και οι περισσοτεροι. πρωτη κατοικια βλεπεις. ημεις των δυτικων προαστιων δεν εχουμε 9 διαμερισματα και 3 εξοχικα...
-
Μάστιγα είναι αυτοί οι γιαλαντζί αριστεροί μεγαλοεπιχειρηματίες των δυτικών προαστίων. Όλα τους φταίνε και όλο στη γκρίνια και στη μίρλα είναι. Επικριτές των πάντων...
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μάστιγα είναι αυτοί οι γιαλαντζί αριστεροί μεγαλοεπιχειρηματίες των δυτικών προαστίων. Όλα τους φταίνε και όλο στη γκρίνια και στη μίρλα είναι. Επικριτές των πάντων...
πραγματι γιαλαντζι. μονο που δεν ειμαι μεγαλοεπιχειρηματιας και δεν αξιζω να λεγομαι αριστερος.
-
Όλα αυτά είσαι! Και ακόμη παραπάνω!
-
Κρούζερ,
Κάτω Χαλάνδρι, ισόγειο οροφοδιαμέρισμα διπλοκατοικίας, μεσαία κατασκευή μέσα νάιντις, 100 τ.μ., χωρίς πάρκινγκ, πρώτη άδεια 1973 (Για τον ά όροφο), δεύτερη άδεια 1984 για το εν λόγω ισόγειο, με κεντρικό καυστήρα Φ.αέριο, μεσαία κατάσταση, 2 μπάνια, τι λες να πιάνει ρεαλιστικά; Γενικά που είναι η αγορά γι' αυτά; -
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κρούζερ,
Κάτω Χαλάνδρι, ισόγειο οροφοδιαμέρισμα διπλοκατοικίας, μεσαία κατασκευή μέσα νάιντις, 100 τ.μ., χωρίς πάρκινγκ, πρώτη άδεια 1973 (Για τον ά όροφο), δεύτερη άδεια 1984 για το εν λόγω ισόγειο, με κεντρικό καυστήρα Φ.αέριο, μεσαία κατάσταση, 2 μπάνια, τι λες να πιάνει ρεαλιστικά; Γενικά που είναι η αγορά γι' αυτά;Πρώτη άδεια το 1973 για τον Α΄ όροφο και Β΄ άδεια το 1984 για το ισόγειο ?
Αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει πετύχει κάποια εκπληκτική πατέντα να χτίσει τον όροφο χωρίς το ισόγειο, τότε προφανώς ήταν πιλοτή και τελικά τα λεφτά δεν έφταναν για τον β' όροφο και έχτισαν την πιλοτή, ως ισόγειο διαμέρισμα.
Ισόγειο χωρίς πάρκινγκ, παλαιό λέω για 120-150000, εφ΄ όσον είναι σε ικανοποιητική κατάσταση εσωτερικά και ο αγοραστής μπορεί να μείνει αμέσως μέσα.
Το Κάτω Χαλάνδρι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες ως προς την ρυμοτομία του. Υπάρχουν πολλοί μικροί δρόμοι, αδιέξοδα κλπ, που στην περίπτωση αυτή μειώνουν και άλλο την αξία.
Ουσιαστικά λίγο περισσότερο από την τιμή που θα είχε σαν οικόπεδο.
-
Η πιλοτή ανεβάζει πολύ το κόστος σε μια μονοκατοικία; Και αν ναι γιατί το επιλέγουν; Βλέπω πολλές κατοικίες που έχουν πιλοτη ενώ είναι μονοκατοικίες. Γιατί το κάνουν αυτό;
-
Όντως ήτο πιλοτή, και μετά έγινε διαμέρισμα. Η κατασκευή κράτησε πολλά χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1999, αλλά η άδεια είναι του 1984, και αυτό φαίνεται στις μονώσεις, στα αλουμίνια και γενικά στη διαρρύθμιση και στις στενές βεράντες.
Εντύπωση μου κάνει το 120-150, νόμιζα κάτι σε 180-200. -
Κερδίζουν θέσεις στάθμευσης, ελεύθερο χώρο παιχνιδιού και μάλιστα στεγασμένο, ύψος και καλύτερη θέα στα διαμερίσματα και λίγο περισσότερη ασφάλεια.
-
Και από κόστος;
-
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όντως ήτο πιλοτή, και μετά έγινε διαμέρισμα. Η κατασκευή κράτησε πολλά χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1999, αλλά η άδεια είναι του 1984, και αυτό φαίνεται στις μονώσεις, στα αλουμίνια και γενικά στη διαρρύθμιση και στις στενές βεράντες.
Εντύπωση μου κάνει το 120-150, νόμιζα κάτι σε 180-200.Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στις αγγελίες, όντως μπορεί να ζητήσεις 180-200.
Αλλά εγώ προσωπικά θα έδινα σε όλα όσα βλέπω στον σπιτόγατο γύρω στα 100 με 180-240000 και είναι σπίτια 35-50 ετών , πολύ χαμηλότερες τιμές.
Γιατί αν φτάσεις στα 240000, μπορεί να φτάσει και 10-20000 παραπάνω, ή να πας λίγο λιγότερα τμ, γιατί τα 100 τμ εκείνων των εποχών ήταν με 2 υπνοδωμάτια.
Απλά δεν υπάρχουν σπίτια προς πώληση αυτή την εποχή.
Να καταλάβεις ότι αυτή την εποχή πουλάει φίλος 85 τμ στον 4ο όροφο στην καλύτερη περιοχή και στο καλύτερο σημείο, με θέα όλο το λεκανοπέδιο και το μετρό στην άλλη γωνία , κοντά στα 300000 και είναι του 2003. Δηλαδή κάπου 3400 το τμ
Να πας σε παλιότερα, σε ισόγεια 40 ετών, με αρχαίο τρόπο κατασκευής και να δώσεις 2200-2500 το θεωρώ αδιανόητο.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και από κόστος;
Εχει κόστος περίπου 400 ευρώ το τμ.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!