-
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σε αυτούς που αγοράζουν ξεχάσατε τους περισσότερους. Αυτούς που κάνουν αιματηρές οικονομίες για δεκαετίες, πουλάνε κ' ένα παλιό δυαράκι που έχουν, βάζουν κ' ένα δάνειο και αγοράζουν κάτι με πχ 300Κ.
Μια άλλη κατηγορία, μικρή αλλά διακριτή, είναι αυτοί που φέρνουν χρήμα απ' έξω. Χρήμα που αποκτήθηκε δηλαδή μετά από κάποια χρόνια διαμονή στην ξενιτιά, προφανώς όχι με μισθούς 1000 ευρώ.Προσωπικά πάντως, τρέχοντας την "προσομοίωση" για την πρώτη κατηγορία και έχοντας οικογενειακά σχετικά καλούς μισθούς σε σχέση με τον μ.ο. , ούτε μπορώ να μαζέψω π.χ. 50Κ με αιματηρές οικονομίες, ούτε θα μπορούσα να βάλω 150Κ δάνειο στο κεφάλι μου (υποθέτοντας ότι έβρισκα και κάτι να το πουλήσω με 100Κ, για βρειτε το...). Μιλάμε για δόσεις 1000-1500 ευρω τον μήνα, ποιος μπορεί να το κάνει αυτό; Και όμως, αρκετοί όπως φαίνεται μπορούν...
Είναι πολύ μυστήρια χώρα η Ελλάδα. Τα έχουμε ξαναπεί, μόνο μια βόλτα στην Αττική στις "καλές" περιοχές ή στην "εξοχή" προς Μεσόγεια, δεκάδες (ή εκατοντάδες;) χιλιαδες τα σπίτια των 250+Κ... -
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σε αυτούς που αγοράζουν ξεχάσατε τους περισσότερους. Αυτούς που κάνουν αιματηρές οικονομίες για δεκαετίες, πουλάνε κ' ένα παλιό δυαράκι που έχουν, βάζουν κ' ένα δάνειο και αγοράζουν κάτι με πχ 300Κ.
Μια άλλη κατηγορία, μικρή αλλά διακριτή, είναι αυτοί που φέρνουν χρήμα απ' έξω. Χρήμα που αποκτήθηκε δηλαδή μετά από κάποια χρόνια διαμονή στην ξενιτιά, προφανώς όχι με μισθούς 1000 ευρώ.ωπα-ωπα....
ποιοι ειναι αυτοι που με αιματηρες οικονομιες βγαζουν προκαταβολη και μαζι με τριαρακι παιρνουν κατι με 300 χιλιαρικα?
δεν ξερω καποιον....
ειμαι σε αυτα που λεει ο πυρετος τζι στο 1%, μη σου πω στο 0.1%. και παλι δεν....
στο ελλαντα αν καπου ψιλιαζομαι οτι προκυπτουν σπιτια και παλατια ειναι απο καταστασεις πασοκ, πριν απο αυτο, κατα τη διαρκεια αυτου αλλα μετα απο αυτο. τωρα δα καλη ωρα ειναι μια εποχη πασοκ με κουλοστελεχη και κουλοδιαπλεκομενους να τσιμπανε οτι γιουρο κυκλοφορει ή δεν κυκλοφορει γιατι το τσιμπησανε απο πριν. -
Ε καλά πόσοι είναι οι διαπλεκόμενοι σε μια χώρα;
Από την άλλη σας το έχω πει. Κομμωτές έπρεπε να γίνουμε. Όλοι μας έχουμε υψηλή αντίληψη σε αυτό το φόρουμ, το ταλέντο είναι κυρίως αντίληψη άρα θα είχαμε και ταλέντο.
Για τεσλα θα μιλούσαμε και όλοι σε μονοκατοικίες θα μέναμε. Ο δε γάτος που θα ήταν παλιά καραβάνια θα έιχε plaid s και θα εψαχνε στα φανάρια τον cirus με την μαστανγκ την ηλεκτρική.
Δεν φαντάζεστε το τι βγάζουν .
-
Οι προκαταβολές των 50.000 για σπίτι ενοχλούν οι αγορές των σουβ των 30-40 χιλιάδων θεωρούνται λογικές αυτό το forum μήπως να το ξαναδείτε λιγάκι;
-
Και βέβαια ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια δεν χτίστηκαν οικοδομές και ότι τώρα χτίζονται αστείος αριθμός σε σχέση με τη δεκαετία του 80 και του 90 πού χτίζονταν 600.000 σπίτια στη δεκαετία και 700.000 αντίστοιχα
-
Επίσης 1000 με 1.500 δοση θεωρείται τρελό ποσό, το ίδιο ποσό σε ενοίκιο το δίνετε εύκολα μήπως τα έχουμε μπλέξει πάλι γιατί κάποιος το να δίνει 1500 δόση και να κάνει το σκατό του παξιμάδι είναι λογικό το να δίνει 1500 ενοίκιο είναι παράλογο ή να το δίνει σαν δοση για tesla
-
Ε δεν έχουμε Τέσλα χριστιανε μου, μανία με το Τέσλα.
Ντεν έχει Τέσλα καρντια μου
-
Πολλά είναι θέμα επιλογών. Έχω φίλο με 2 παιδιά και η γυναίκα του δεν εργάζεται. Έχει πολύ καλό μισθό (κάπου €2.800 καθαρά), αλλά ζορίζεται για τα €1.000/μήνα ως δόση. Ειδικά για 1 χρόνο που θα πληρώνει ταυτόχρονα ενοίκιο €1.000 και δόση €1.000. Επέλεξε να το κάνει, ώστε να μείνει κάτι στα παιδιά του. Το βρίσκει "χαζό" να πληρώνει €1.000 ενοίκιο και σε 25 χρόνια να μην έχει τίποτα.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οι προκαταβολές των 50.000 για σπίτι ενοχλούν οι αγορές των σουβ των 30-40 χιλιάδων θεωρούνται λογικές αυτό το forum μήπως να το ξαναδείτε λιγάκι;
ωπα-ωπα....
με 50000 δεν παιρνεις ουτε καλυβα, στα 240 εγω εδωσα 130 προκαταβολη ΚΑΙ 20 σε εξοδα.
διαμενοντας σε ημιυπογειο 15 χρονια, με το σκατο παξιμαδι και με πουλημενο, το μοναδικο, εμπορευσιμο ακινητο.
οι εργολαβοι μηδενιζετε τα παντα για να βγειτε οσίες, στην πραγματικοτητα ειστε η πληγη με τα υπερκερδη, τις παρανομιες που φορτωνετε τους αγοραστες και τη χαμηλη ποιοτητα κατασκευης.
και 1000-1500 ενοικιο μονο οι επισης 'νοικοκυραιοι' αστοι δινουν, οι ιδιοι που δεν μπαινουν σε σπιτι με μωσαικο αλλα θελουνε γρανιτη και πανω. μπαινουν ομως σε καθε πιθανη και απιθανη λαμογια του εκαστοτε πασοκ, καλη ωρα του νουδουλας της καρδιας σας τωρα.
οταν δεν εχετε μαθει τι εστι κατασχεση εισοδηματος απο το κρατος με την εφορια, δεν αντιλαμβανεστε τι σημαινει ενας παρα πολυ υψηλα αμοιβομενος μετα απο χρονια εργασιας και σπουδων να μην μπορει να υποστηριξει τετοια ποσα οσο και να σφιχτει. βλεπεις γραφετε στα συμβολαια την 'αντικειμενικη' και τα αλλα καταμαυρα. -
Ερώτηση προς γνώστες.
Στις αγοραπωλησίες ακινήτων ο αριθμός των ατόμων που θα μείνουν σε ένα ακίνητο π.χ. σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι λόγος για να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης;
Και για να το πω στα ίσα. Πουλιέται διαμέρισμα 90τμ και το θέλει οικογένεια π.χ. μεταναστών που είναι μόνο ενήλικοι αλλά είναι πολλά άτομα π.χ. 7 ή 8 ή και 9 άτομα. Μπορεί κάποιος να σταματήσει την αγοραπωλησία;
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ωπα-ωπα....
με 50000 δεν παιρνεις ουτε καλυβα, στα 240 εγω εδωσα 130 προκαταβολη ΚΑΙ 20 σε εξοδα.Πολλά έδωσες!! Μέχρι το 2010 οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν μέχρι και 80%, ήτοι 190.000 και με 50Κ προκαταβόλα ήσουν ΟΚ. Μήπως πήρες πιο μετά?? Μετά το 2011-2012 έγινε χαμός, δίνανε μαξ 50% δάνειο. Επίσης έδωσες πολλά σε έξοδα (εκτός εαν εννοείς έξοδα για εξοπλισμό).
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και για να το πω στα ίσα. Πουλιέται διαμέρισμα 90τμ και το θέλει οικογένεια π.χ. μεταναστών που είναι μόνο ενήλικοι αλλά είναι πολλά άτομα π.χ. 7 ή 8 ή και 9 άτομα. Μπορεί κάποιος να σταματήσει την αγοραπωλησία;
Όχι, εκτός εαν το γράφει ρηττά το καταστατικό της πολυκατοικίας (πάρα πολύ σπάνιο έως και αδύνατον), όπως π.χ. γράφει ότι απαγορεύεται το διαμέρισμα να χρησιμοποιηθεί π.χ. ως επαγγελματική στέγη.
-
Καλή φάση. Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον.
-
Ερώτηση προς γνώστες.
Στις αγοραπωλησίες ακινήτων ο αριθμός των ατόμων που θα μείνουν σε ένα ακίνητο π.χ. σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι λόγος για να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης;
οχι βεβαια. εκτος αν αποδειχθει καποιου ειδους επαγγελματικη παρανομη εκμεταλευση
-
Τι να αντιδράσεις;. Θα σε πουν ρατσιστή σκατοψυχο θα σου έρθει επίσκεψη η μαναισα και η μαναζακι το παρατηρητήριο του σωστού σταλινισμού και όλη η παρέα των χρήσιμων ηλίθιων.
Βασικά αγαπούλα πούλα και εσύ γιατί μετά θα το χαρίζεις.
Α και σκέψου πριν ψηφίσεις
-
Εσύ τώρα σε ποιον απαντάς; Σε μένα ή σε κάποιον άλλον;
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ωπα-ωπα....
με 50000 δεν παιρνεις ουτε καλυβα, στα 240 εγω εδωσα 130 προκαταβολη ΚΑΙ 20 σε εξοδα.Πολλά έδωσες!! Μέχρι το 2010 οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν μέχρι και 80%, ήτοι 190.000 και με 50Κ προκαταβόλα ήσουν ΟΚ. Μήπως πήρες πιο μετά?? Μετά το 2011-2012 έγινε χαμός, δίνανε μαξ 50% δάνειο. Επίσης έδωσες πολλά σε έξοδα (εκτός εαν εννοείς έξοδα για εξοπλισμό).
μα τι λες?
συμβολαιογραφος, δικηγορος, εξοδα δανειου, εξοδα μηχανικου, ελεγχος, ελειψεις σπιτιου, μετακομιση κλπ. και λιγα εβαλα για εξοδα.
οσο για το ποσο και ολο μου το δινανε
αλλα- με μεγαλυτερο επιτοκιο
- θα επρεπε να πληρωνω το εναμισο χιλιαρικο που λεει ο κριου οποτε δεν θα ειχα να φαω
τωρα με το δανειο να ειναι μικροτερο απο την αντικειμενικη εχω πολυ ανταγωνιστικο επιτοκιο και παρολο το χαμηλο ποσο δανειου λογω της προκαταβολης, παρολο το μεγαλο χρονο δανειου που θα το πληρωνω και απο το φερετρο, εξακολουθω να δινω 570 ευρω το μηνα μαζι με τις υποχρεωτικες ασφαλισεις της τραπεζες με δικαιουχο την ιδια!
βασικα εργολαβοι και τραπεζες ειναι το ιδιο πραγμα, πινουν το αιμα της λαικης οικογενειας για να χαιρονται μαιζωνετ, μερκεντε και τσιπουρακια στην υγεια των κορόιδων.
και αμα κατι παει στραβα, παλι το κορόιδο θα κερασει τα τσιπουρα και θα πληρωσει το κοκκινα δανεια. -
εγω να ρωτησω? εχεις σκεφτει κατι σατανικο για εκδικηση?
-
εγω να ρωτησω? εχεις σκεφτει κατι σατανικο για εκδικηση?
Εκδίκηση; Όχι ρε συ. Απλά θα προτιμήσω αγοραστές που θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην αρένα μίας πολυκατοικίας.
Και όχι αγοραστές που θα την πατήσουν όπως εγώ που ήμουν άπειρος.
Το καλό είναι ότι εγώ επιλέγω ποιος θα το αγοράσει και δεν επιλέγουν άλλοι.
-
Θεωρητικά και μιλάμε για πολύ θεωρεία, κάθε πολυκατοικία έχει μέγιστο αριθμό ατόμων. Αυτό βάση κτιριοδομικού και κανονισμού ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας. Γιατί , θεωρητικά πάλι, ένα κλιμακοστάσιο θα πρέπει να μπορεί να μην φρακάρει όταν θα τρέξουμε όλοι σε ένα σεισμό π.χ. Παρόμοια οι υδραυλικές μελέτες διαστασιολογούν συγκεκριμένες παροχές και ικανότητες.
Αλλά πιθανότατα ακόμα και έτσι , μάλλον είναι εντός ανοχής τα έξτρα αυτά άτομα και δεν έχω ακούσει ποτέ καταγγελία για παραβίαση κτιριοδομικού σε μη επαγγελματικό χώρο .
Βρήκα και πόσα άτομα προβλέπονται, δε ξέρω αν άλλαξε κάτι... ( Χρήση κατοικίας (κατηγορία Α)'Ενα άτομο ανά 18 τμ μικτού εμβαδού ) . Να γράψω πάλι ότι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, όλα αυτά είναι αρκετή θεωρεία.....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!