-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν ξέρω αν αναφερόμαστε σε αυτό, αλλά πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντέρ που έλεγε πως το μνημείο της Κνωσού είναι ένα κατασκεύασμα του Άγγλου αρχαιολόγου με εκτεταμένες αυθαιρεσίες Βικτωριανης αντίληψης εκ μέρους του και αναθεωρείται όλο το δομημα του Μυκηναϊκού πολιτισμού που απ ότι φαίνεται δεν ήταν ξεχωριστός απ αυτόν την ηπειρωτικής Ελλάδας, οπότε ίσως είναι άλλοι παράγοντες που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο όπως λες.
Εγώ πάντως όπως γκουγκλαρα, έπεσα πάνω του , δεν πολύ ασχολήθηκα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αναφέρεται σε σημερινά αυθαίρετα.
Το δικό σου "εύρημα" είναι σοβαρό! -
Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς του φόρουμ. Τελικά τι αξίζει για αγορά να πάρεις νέοδμητο διαμέρισμα σε μέτρια περιοχή ή παλιό διαμέρισμα 20ετίας στα ίδια χρήματα αν συμπιεριλάβουμε και την ανακαίνιση.
Η εικόνα που έχω σχηματίσει πως ένα παλιό διαμέρισμα σε καλή περιοχή χάνει πιο δύσκολα την αξία του. Αν και πρόκεται για ιδιοκατοίκηση, ενδιαφέρομαι η αξία των χρημάτων μου να πιάσει τόπο σε βάθος 10ετών τουλάχιστον.
-
Δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί ουσιαστικά….εγώ θα προτιμούσα το καινούργιο, ειδικά αν είναι σε φάση κατασκευής ώστε σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή να κάνω τις οποίες αλλαγές ή βελτιώσεις που θα ταιριάζουν με το γούστο μου. Ο ορίζοντας των 10 ετών είναι πολύ μακρινός για να σου πει κάποιος με βεβαιότητα πως θα είναι η αγορά. Άλλωστε όταν υπάρχει οικονομική κρίση αυτή φαίνεται στα ακίνητα μετά την παρέλευση 1-2 ετών.
-
@aerodub said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς του φόρουμ. Τελικά τι αξίζει για αγορά να πάρεις νέοδμητο διαμέρισμα σε μέτρια περιοχή ή παλιό διαμέρισμα 20ετίας στα ίδια χρήματα αν συμπιεριλάβουμε και την ανακαίνιση.
Η εικόνα που έχω σχηματίσει πως ένα παλιό διαμέρισμα σε καλή περιοχή χάνει πιο δύσκολα την αξία του. Αν και πρόκεται για ιδιοκατοίκηση, ενδιαφέρομαι η αξία των χρημάτων μου να πιάσει τόπο σε βάθος 10ετών τουλάχιστον.
Εξαρταται την κατασκευη την πολυκατοικια και την περιοχη. Το καλη και μετρια μπορει να ειναι υποκειμενικο ασε που μετα απο 10 χρονια μπορει να μην ισχυει. 20 χρονων δεν ειναι παλιο παντως.
κανενας δεν προκειται να σου δωσει προφητιες πως θα πιασουν αξια τα χρηματα σου μετα απο 10 χρονια, αυτο πρεπει να εσυ να το αποφασισεις.
Σε καθε περιπτωση οταν μιλαμε για πολυκατοικια ειναι πολλοι παραγοντες που καθοριζουν τις μελλοντικες αξιες.
Παντως με το καινουριο αν το προλαβεις στην κατασκευη και κανεις δικες σου επιλογες για 20 χρονια δεν θα χρειαστει να κανεις κατι αλλο. αυτο μονο κερδιζεις.
-
Για να σας βοηθήσω η πολυκατοικία είναι υπό ανέγερση σε περιοχή με τιμή ζώνης 1650 ( 2021) με πράσινο αλλά μακρύα από σταθέρα μέσα μεταφοράς και σχετικά κακή αισθητική των κτιρίων (π.χ. ημιτελή, παλιά χωρίς ανακαίνιση) ωστόσο με χαμηλή κυρίως δόμηση δύοροφοα και τρίωροφα. Έχει συντελεστή δόμησης 1.0. Η καλή περιοχή είναι στο Χαλάνδρι 10 λεπτά με πόδια από το κέντρο το πολύ, κοντά στο ρέμα, τιμή ζώνης 2000.
Διόρθωση: ΤΟ σπίτι είναι 25 ετών.
Όσον αφορά το νέοδμητο δε θα έχεις επισκευές, στο παλίο θα γίνει ανακαίνιση ριζική οπότε υπολογίζω και εκεί για το ίδιο διάστημα να μην χρειάζεται συντήρηση. Η πολυκατοικία είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. -
Πάντα στα ακίνητα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις, δεν μπορεί να τα έχεις όλα.….εσύ ξέρεις τις προτεραιότητες σου. Πάντως όπως και να το κανείς το παλιό σε 10 χρόνια θα είναι 35 ετών ενώ το καινούργιο θα θεωρείται ακόμα νεόδμητο με ότι αυτό συνεπάγεται στην απαξίωση του.
-
Define το "πιάσει τόπο"
Εννοείται ότι είμαι υπέρ της ιδιοκατοικισης αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος η λογική της "επένδυσης".
Να μιλήσουμε για αγορά καταστήματος εκεί ναι είναι επένδυση καθώς οι απολαβές που μπορείς να έχεις είναι περισσότερες από τυχόν έξοδα που μπορεί να προκύψουν. -
Για να σας βοηθήσω η πολυκατοικία είναι υπό ανέγερση σε περιοχή με τιμή ζώνης 1650 ( 2021) με πράσινο αλλά μακρύα από σταθέρα μέσα μεταφοράς και σχετικά κακή αισθητική των κτιρίων (π.χ. ημιτελή, παλιά χωρίς ανακαίνιση) ωστόσο με χαμηλή κυρίως δόμηση δύοροφοα και τρίωροφα. Έχει συντελεστή δόμησης 1.0. Η καλή περιοχή είναι στο Χαλάνδρι 10 λεπτά με πόδια από το κέντρο το πολύ, κοντά στο ρέμα, τιμή ζώνης 2000.
Διόρθωση: ΤΟ σπίτι είναι 25 ετών.
Όσον αφορά το νέοδμητο δε θα έχεις επισκευές, στο παλίο θα γίνει ανακαίνιση ριζική οπότε υπολογίζω και εκεί για το ίδιο διάστημα να μην χρειάζεται συντήρηση. Η πολυκατοικία είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.Πες μας και την αλλη περιοχη να παρουμε μια ιδεα. Το κεντρο του Χαλανδριου εχει αρκετα μαγαζια και κοσμο οποτε θα εχεις περισσοτερα πραγματα να κανεις. Μαλλον ετσι που τα λες θα πηγαινα σε αυτο που ειναι 25 χρονων. Παντως οι καλες περιοχες πια ειναι στα νοτια προαστεια.
Επενδυση δεν θα ειναι ποτε ενα σπιτι οτι θα βγαλεις χρηματα, αλλα το θεμα ειναι οτι θελεις να ζησεις καπου με την ησυχια σου οποτε θα πας βασικα στην καλυτερη περιοχη που μπορεις για δεδομενο κτιριο.
-
@teo-mak said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Define το "πιάσει τόπο"
Εννοείται ότι είμαι υπέρ της ιδιοκατοικισης αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος η λογική της "επένδυσης".
Να μιλήσουμε για αγορά καταστήματος εκεί ναι είναι επένδυση καθώς οι απολαβές που μπορείς να έχεις είναι περισσότερες από τυχόν έξοδα που μπορεί να προκύψουν.Με την σημερινη κατασταση δηλ τον υψηλο πληθωρισμο ενα σπιτι δικο σου προστατευει την περιουσια σου (οτι εχεις μαζεψει μεχρι τωρα). Δεν ειναι επενδυση γιατι θελει χρηματα να το συντηρησεις αλλα τουλαχιστον δεν θα χασεις ολα τα χρηματα σου συν θα εχεις να κοιμηθεις καποιο.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πες μας και την αλλη περιοχη να παρουμε μια ιδεα. Το κεντρο του Χαλανδριου εχει αρκετα μαγαζια και κοσμο οποτε θα εχεις περισσοτερα πραγματα να κανεις. Μαλλον ετσι που τα λες θα πηγαινα σε αυτο που ειναι 25 χρονων. Παντως οι καλες περιοχες πια ειναι στα νοτια προαστεια.
Το γνωρίζω ότι στα νότια είναι καλύτερα, αναφέρομαι για το Π. Φάληρο. Δε μας βολεύει λόγω εργασίας και οι τιμές εκεί είναι στα ύψη. Η άλλη περιοχή είναι κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η αγορά σίγουρα δεν είναι επένδυση, αλλά σου εξασφαλίζει peace of mind. Απλά θέλω σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης μου, να είναι εύκολο να πωληθεί και κυρίως να μην απαξιωθεί η περιουσία μου, μιας και μιλάμε για σεβαστά ποσά. Να σημειωθεί πως αναφέρομαι για οικογενειακά σπίτια.
-
Πες μας και την αλλη περιοχη να παρουμε μια ιδεα. Το κεντρο του Χαλανδριου εχει αρκετα μαγαζια και κοσμο οποτε θα εχεις περισσοτερα πραγματα να κανεις. Μαλλον ετσι που τα λες θα πηγαινα σε αυτο που ειναι 25 χρονων. Παντως οι καλες περιοχες πια ειναι στα νοτια προαστεια.
Το γνωρίζω ότι στα νότια είναι καλύτερα, αναφέρομαι για το Π. Φάληρο. Δε μας βολεύει λόγω εργασίας και οι τιμές εκεί είναι στα ύψη. Η άλλη περιοχή είναι κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η αγορά σίγουρα δεν είναι επένδυση, αλλά σου εξασφαλίζει peace of mind. Απλά θέλω σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης μου, να είναι εύκολο να πωληθεί και κυρίως να μην απαξιωθεί η περιουσία μου, μιας και μιλάμε για σεβαστά ποσά. Να σημειωθεί πως αναφέρομαι για οικογενειακά σπίτια.
Eπηδη ειμαι στην γειτονια και μενω χρονια (απο το 1989) ξερω και την μεν και την δε. Θα σου στειλω ΠΜ με την γνωμη μου.
-
Το ερώτημα που θέτεις aerodub είναι εξαιρετικά δύσκολο (πρακτικά αδύνατο) να απαντηθεί εξ αποστάσεως, γιατί κάθε διαμέρισμα είναι τελείως διαφορετικό στα πάντα. Δεν είναι σαν να θέλεις π.χ. να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο Yaris, που έχεις να κοιτάξεις μόνο την κατάσταση του από πλευράς συντήρησης, άντε και τον εξοπλισμό.
Σε προσωπικό επίπεδο θα σου έλεγα ότι πρώτα από όλα, ως προαπαιτούμενο πάνω και από τα κριτήρια, θα πρέπει να είναι λειτουργικοί οι χώροι. Και το θέτω αυτό ως βάση συζήτησης, πάνω από τα κριτήρια, γιατί έχουμε δει κατά καιρούς απίστευτα πράγματα. Από εκεί και πέρα, το νούμερο ένα κριτήριο είναι η θέση, είτε σαν περιοχή είτε στη μικροκλίμακα του δρόμου που βρίσκεται το σπίτι. Γιατί η θέση δεν αλλάζει, εν αντιθέσει με σχεδόν όλα τα άλλα που μπορούν να αλλάξουν με μια ριζική ανακαίνιση.
Αν δεν βγάζει αποτέλεσμα το κριτήριο της θέσης, στη σύγκριση μεταχειρισμένου με ανακαίνιση με νεόδμητο, πρέπει να υπολογίσεις με ακρίβεια το τελικό κόστος και βεβαίως πρέπει να προκύπτει κάποιο κέρδος, είτε οικονομικό είτε σε χώρους για να προτιμήσεις το ανακαινισμένο.
Αυτά τα ολίγα εν συντομία.
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Η περιοχή που μιλάς είναι στην Λ. Πεντέλης .
Ο συντελεστής δόμησης είναι 0.9 τα πρώτα 600 τμ και 0.8 τα επόμενα.Είναι μία από τις καλές περιοχές του Χαλανδρίου, αλλά το Χαλάνδρι γενικά έχει χαμηλά κτίρια , όπου δεν είναι μεγάλα τα οικόπεδα , λόγω του πολύ χαμηλού συντελεστή δόμησης και αυτό άλλωστε είναι που του δίνει και αξία.
Τα καλά της είναι ότι είναι πολύ κοντά στο κέντρο, στην αγορά, στα μαγαζιά - εστιατόρια - καφέ.
Σήμερα πρέπει να περπατήσεις 10 λεπτά για να πας στον σταθμό Μετρό Χαλανδρίου που είναι γύρω στα 1500 μ. ή στον Προαστιακό Πεντέλης σε ανάλογη απόσταση.
Τα κτίρια που είναι χτισμένα μετά το 2000 , δεν είναι 20 ετών. Είναι καινούργια, γιατί υπήρξε για 10 χρόνια , μηδενισμός στην κατασκευή νέων κτιρίων.
Επίσης το 25ετίας που λες αν είναι καλή κατασκευή, πρακτικά θέλει μόνο βάψιμο και τίποτα άλλο.
Το καινούργιο έχει καλύτερες μονώσεις , δηλαδή ενώ το 25-30 ετών είναι κατηγορίας Β ή το χειρότερο Γ, τα νέα είναι τουλάχιστον Α.
Εδώ το σημαντικό είναι ότι πριν το 80 τα σπίτια δεν είχαν καθόλου μόνωση, δηλαδή κατηγορία Η , από το 85 και μετά έχουν μονώσεις , που μετά το 90 βελτιώνονται αρκετά και παρέμειναν ίδιες μέχρι το 2012 που ήρθε η νέα νομοθεσία , αλλά σπίτια άρχισαν να χτίζονται μετά το 2018.
Για μένα αν η διαφορά είναι σημαντική και το σπίτι το παλαιότερο σου αρέσει , θα έλεγα να το προτιμήσεις και απλά να το βάψεις.
Εννοείται ότι καλή κατασκευή σημαίνει ότι στα υδραυλικά θα έχει συλλέκτη και ενιαίες σωλήνες , ότι η θέρμανση θα είναι αυτόνομη και θα λειτουργεί, ότι θα έχει διπλά τζάμια κλπ.
Τώρα για τα περί επένδυσης, αν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση , προφανώς και είναι επένδυση, γιατί και τα λεφτά σου εξασφαλίζεις και δεν τα πετάς στο πηγάδι των ενοικίων.
-
Στις οδούς παράπλευρα στο ρέμα Χαλανδρίου οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή δίκυκλο είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Οι προσβάσεις είναι περιορισμένες αφού το ρέμα κόβει στα δύο μία αρκετά μεγάλη περιοχή. Οπότε οι προσβάσεις από την μία πλευρά στην άλλη είναι ουσιαστικά τρία σημεία (μέσα από το κέντρο που συνήθως είναι φρακαρισμένο, από την Πολυδρόσου όπου στην ουσία η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω σημάνσεων και από την Φραγκοκλησσιάς που είναι πολύ ψηλά). Τα μποτιλιαρίσματα στα τρία αυτά σημεία είναι καθημερινό φαινόμενο.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στις οδούς παράπλευρα στο ρέμα Χαλανδρίου οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή δίκυκλο είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Οι προσβάσεις είναι περιορισμένες αφού το ρέμα κόβει στα δύο μία αρκετά μεγάλη περιοχή. Οπότε οι προσβάσεις από την μία πλευρά στην άλλη είναι ουσιαστικά τρία σημεία (μέσα από το κέντρο που συνήθως είναι φρακαρισμένο, από την Πολυδρόσου όπου στην ουσία η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω σημάνσεων και από την Φραγκοκλησσιάς που είναι πολύ ψηλά). Τα μποτιλιαρίσματα στα τρία αυτά σημεία είναι καθημερινό φαινόμενο.
Εχει κινηση και θελει μικρο αμαξι το Χαλανδρι, αλλα μεγαλη ταλαιπωρια δεν ειναι. Προσοχη θελει ομως για μικροατυχηματα. Η ταλαιπωρια ειναι αντιστοιχη με αλλες πυκνοκατοικιμενες περιοχες της Αθηνας. Αλλα το πλεονεκτημα ειναι οτι μπορεις να πας με τα ποδια σετο Χαλανδρι ειναι ωραια περιοχη να την περπατησεις.
-
Πυκνοκατοικημένη είναι η περιοχή σε ακτίνα 300 μ από την πλατεία .
Βασικά δεν είναι πυκνοκατοικημένη, απλά έχει κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή για ψώνια και διασκέδαση. -
Εμένα πάντως το ρέμα Χαλανδρίου μου έχει βγάλει τον αδόξαστο στις μετακινήσεις. Είναι και ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο παρά μόνο το δίκυκλο.
Για ένα διάστημα είχαν ανοίξει την κάθοδο στην Ροδοδάφνης και κατέβαινα εύκολα προς τα κάτω, την έκλεισαν και αυτή και πλέον δεν τσουλάει τίποτα.
-
ενας παραγοντας που πολλοι τον αμελουν, ειδικα οι κατασκευασται...
το μη νεοδμητο να ειναι νομιμο σε καθε περιπτωση.
θελει λεπτομερη εξεταση για παρανομιες που οι συναδελφοι του κριου εκαναν ασυστολα και ατιμωρητα -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
θελει λεπτομερη εξεταση για παρανομιες που οι συναδελφοι του κριου εκαναν ασυστολα και ατιμωρηταΔεν μπορει να γινει μεταβιβαση αυτη την στιγμη αν δεν ειναι νομιμο. Οποτε αφορα αυτον που θελει να πουλησει. Παλαιοτερα γινονταν μεταβιβασεις ακομα και με παρανομιες.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
θελει λεπτομερη εξεταση για παρανομιες που οι συναδελφοι του κριου εκαναν ασυστολα και ατιμωρηταΔεν μπορει να γινει μεταβιβαση αυτη την στιγμη αν δεν ειναι νομιμο. Οποτε αφορα αυτον που θελει να πουλησει. Παλαιοτερα γινονταν μεταβιβασεις ακομα και με παρανομιες.
ανετα γινεται, ισως οχι τοσο ανετα οσο παλια αλλα γινεται μια χαρα. υπαρχουν πολλοι τελειωμενοι να υπογραψουν μαιμουδες
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!