-
.Δηλαδή εν μέσω πανδημίας που θα έπρεπε -κι υποτίθεται υποστηρίζουν- να κάνουν τα πάντα για να αποφεχθεί ο συνωστισμός κι η γραφειοκρατία,ψηφίζουν νόμο να προσθέτει κι άλλο ένα έγγραφο κι άλλη μια υπηρεσία και μάλιστα με φυσική παρουσία.. Μα πόσο καμμένοι είναι..
Πφφφ.. εγω θέλω να βγαλω ποινικό μητρώο, βλέπω με χαρά οτι μπορει να βγει στο Gov.gr, αλλά σα πρώτο βήμα, θέλει να πας από το Δικαστικό Μέγαρο να εγκρινουν κωδικούς... απλά δε χρειάζεται να ξαναπας να το παραλάβεις.... ηλ. κράτος απο τα λιντλ...
Θα πάω στο ΚΕΠ. -
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιοι θέλουν να πουλήσουν ένα σπίτι, ένα οικόπεδο και από παρεξήγηση το 'δώσουν' ταυτόχρονα σε 2 μεσίτες?
-
Εκτός αν υπογράψεις αποκλειστική διάθεση, είναι συνηθισμένο αυτό. Όποιος μεσίτης κλείσει την δουλειά παίρνει τα λεφτά.
-
Εκτός αν υπογράψεις αποκλειστική διάθεση, είναι συνηθισμένο αυτό. Όποιος μεσίτης κλείσει την δουλειά παίρνει τα λεφτά.
Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση.
Η ερώτηση έγινε επειδή, ενώ δεν έχει υπογραφει τίποτα και οι 2 μεσίτες ρώτησαν εαν τους επιτρέπουμε να τοποθετήσουν την ταμπέλα τους στο ακίνητο οποτε θεωρώ ότι μπορεί να βρεθουν προ εκπλήξεως όταν δει ο ενας τον άλλο στο ίδιο οικόπεδο. Μήπως να τους ενημερώσουμε τι έχει γίνει?
-
Εφ' όσον δεν υπάρχει έγγραφη συμφωνία με κανέναν από τους δύο, να τοποθετήσετε μία δική σας ταμπέλα, με τα δικά σας στοιχεία. Οι μεσίτες είναι χρήσιμοι, όταν βρίσκουν ενδιαφερόμενο μέσα από το δικό τους πελατολόγιο, ή με δικές τους ενέργειες (όπως καταχωρίσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα). Με την δική σας ταμπέλα, θ' αναγκαστούν να είναι και περισσότερο ενεργοί στα παραπάνω.
-
Υπάρχει τρόπος στην Ελλάδα να παραχωρήσει κάποιος οικόπεδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ας πούμε 20 ή 50 χρόνια. Για εφ'άπαξ ποσό ή ενοίκιο.
Μπόρεί να διατυπωθεί σε συμβόλαιο αυτό όπως σε άλλες χώρες? Αν ναι, υπάρχει ιδέα για τα φορολογικά βάρη μιας τέτοιας κίνησης?
-
Μπορεί .
Το αντάλλαγμα είναι εισόδημα από ενοίκιο . Αν στο τέλος της μίσθωσης σου μείνει κάτι περισσότερο από αυτό που έδωσες , θα πρέπει το κόστος του , να το έχεις θεωρήσει ως ενοίκιο κατά την διάρκεια της μίσθωσης .
-
Έκανες οικονομίες μια ζωή για να αγοράσεις ένα διαμερισματάκι. Και το κατάφερες το 2016. Μέχρι τότε ήσουν μια χαρά από υγεία, όλα υπό έλεγχο, τίποτα το ανησυχητικό.
Μετακομίζεις και από το πουθενά αρχίζουν και σκάνε προβλήματα υγείας παντός τύπου σε διάφορα σημεία του σώματος. Ψάχνεις να βρεις τι συμβαίνει και θεωρείς ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά.
Όταν το πρόβλημα όμως σκάει στην όραση (απώλεια όρασης) και σου λέει ο χειρούργος οφθαλμίατρος ότι χάνεις την όρασή σου από κάποια σοβαρή αλλεργία που σου προκαλεί φλεγμονές τότε αρχίζεις και πανικοβάλλεσαι. Και κάπου εκεί αρχίζουν να εξηγούνται τα προβλήματα υγείας.
Ο γιατρός σε μένα τα είπε έξω από τα δόντια. Να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μετακομίσω γιατί τέτοια προβλήματα στα μάτια δύσκολα επιλύονται οριστικά. Οι φαρμακευτικές αγωγές δεν μπορεί να είναι μόνιμες. Τρεις οφθαλμίατροι, μόνος ένας βρήκε την πηγή του προβλήματος. Οι άλλοι δύο μου έλεγαν ότι έχω έντονη ξηροφθαλμία.
Τι κάνουμε τώρα;;;;
Για πείτε κάποια ιδέα, γιατί τρεις μήνες τώρα πέφτω σε τοίχους (κυριολεκτικά και μη).
-
Σου εύχομαι περαστικά να είναι... Απ' όσο καταλαβαίνω υπάρχει κάτι που σου προκαλεί αλλεργία στον νέο σου τόπο διαμονής? Πραγματικά απίστευτο και πολύ κρίμα..
Μήπως να άλλαζες τόπο διαμονής για ένα μικρό διάστημα και να δείς αν καλυτερέψεις ώστε να σιγουρευτείς ότι όντως έχεις θέμα με αλλεργία?
-
-
#perastika
-
να σου γραψει ενα καλο σετακι με ραστ να δεις ποια ειναι η αιτια, το πιο πιθανο δεν ειναι να σχετιζεται με το σπιτι αλλα με το περιβαλλον ή τη διατροφη. παντως μπορει να προσδιορισθει.
-
-
Περαστικά, Storm!
Zόρικη απόφαση για μετακόμιση αφού έχεις αγοράσει το σπίτι.
Αλλά κι υγεία -ειδικά στα μάτια- δε σου αφήνει επιλογές.Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις οφθαλμολογίας,αλλά όπως λέει κι ο γάτος ακόμη κι αν είναι αλλεργία σου έδωσαν να κάνεις κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις; Μήπως βρεθεί κάτι πιο συγκεκριμένο ως αιτία,γιατί κι αν μετακομίσεις αλλού και το πρόβλημα συνεχίζεται; Μήπως να συμβουλευτείς κι αλλεργιολόγο;
-
Παιδιά σας ευχαριστώ.
Πράγματι απέκτησα μόνιμα αλλεργικά συμπτώματα και εδώ και δύο μήνες είμαι με φάρμακα παντός τύπου. Κάτι στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού με κρατάει μόνιμα σε αλλεργία.
Δεν ξέρω αν μπορεί να εντοπισθεί το αίτιο του προβλήματος και αν μπορεί να δοθεί λύση. Ο οφθαλμίατρος από την εμπειρία του μου είπε ότι αν το πρόβλημα είναι έξω από το σπίτι (π.χ. κάποιο δέντρο, ή φυτό ή κατοικίδιο της πολυκατοικίας) τότε δύσκολα θα βρεθεί κάποια λύση. Και από ότι φαίνεται κάπου εκεί είναι το αίτιο του προβλήματος. Έχω πάει σε αλλεργιολόγο και το ψάχνουμε. Τώρα ψάχνουμε και το αίμα. Σήμερα έμαθα ότι μου έχει ανεβάσει κατακόρυφα και την πίεση και μου έχει ρίξει και τον αιματοκρίτη στα τάρταρα. Για αυτό και δεν μπορώ να παίρνω συνέχεια κορτιζόνη. Μπερδεμένη ιστορία.
Η περίπτωση της οριστικής μετακόμισης είναι πολύ πιθανό σενάριο. Για αυτό έγραψα στο θέμα αυτό γιατί έχω μπλέξει με την διαδικασία ενοικίασης σπιτιού. Εδώ μάλλον θα βοηθήσει ο cruiser γιατί έχω απορίες και θέλω απόψεις από έμπειρους του χώρου των ακινήτων.
-
φίλε στη θέση σου θα έκανα δύο πράγματα:
άμεση προσωρινή μεταγκατάσταση είτε σε άλλο σπίτι της οικογένειας αν υπάρχει ή π.χ. σε ένα επιπλωμένο τύπου AirBnB που θα μπορέσεις να βρεις σε λογικό κόστος για διάστημα 1-2 μηνών. Παράλληλα άμεση επίσκεψη σε ειδικευμένο Αλλεργιολόγο για να γίνουν όλα τα τέστ και να εντοπιστεί το αίτιο, ώστε να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις κατάλληλα και να πάρεις έπειτα τις αποφάσεις.
Περαστικά όσο γίνετια πιο γρήγορα, δράσε όμως άμεσα.
-
Περαστικά και... Ότι είπαν οι προηγούμενοι.
Λύθηκαν Τα προβλήματα με την πολυκατοικία;
-
Storm περαστικά . Το να νοικιάσεις το σπίτι είναι εύκολο , γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά ..
Οπως σου είπαν οι άλλοι πήγαινε σε ειδικούς . Πράγματι μπορεί κάτι να σε πειράζει . Μείνε σε ένα επιπλωμένο για ένα μήνα στο κέντρο , που δεν έχει φυτά .
Από την άλλη δες μήπως στα κάνει από άγχος υπέρμετρο .
Αν και προέρχομαι από ιατρική οικογένεια , δεν τα πάω καλά με αυτά .
Από την άλλη υπάρχουν πολλά που μπορούν να σου δημιουργούν αλλεργία .
Περιμένουμε να μας πεις τι είπε ο αλλεργιολόγος .
-
Περαστικά Στόρμ!
Εαν θές, έχω να σου συστήσω εξαίρετο οφθαλμίατρο, ίσως ο καλύτερος στην Ελλάδα και αρκετά κοντά σου. Πρόβλημα ότι δεν έχει διαθέσιμα ραντεβού, αλλά εαν εξηγήσεις το επείγον του πράγματος ίσως σε βάλει κάπου ή εαν έχει κάποια ακύρωση.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ.
Τα ιατρικά τα έχουν αναλάβει οι γιατροί οπότε είμαι σε διαδικασία να δούμε τι συμβαίνει γενικότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν μετακομίσω Χαλάνδρι δεν είχα τέτοιας υφής προβλημάτων υγείας.
Αυτό που θέλω είναι να αποδεσμευτώ από την έννοια 'επιβίωση σε πολυκατοικία'. Εκεί εστιάζω γιατί τελικά το πείραμα σε μένα απέτυχε παταγωδώς από όποια οπτική γωνία και αν το δω.
Μετά από 44 χρόνια σε μονοκατοικίες ... η πολυκατοικία μου έχει καταστρέψει τη ζωή και μαζί και την υγεία μου.
@cruiser θα σε πείραζε αν σου έστελνα ένα PM μέσω της πλατφόρμας σχετικά με ακίνητα; Χρειάζομαι απόψεις από κάποιον που ξέρει από σπίτια γιατί με τα μεσιτικά γραφεία θα την πατήσω πάλι.
-
Βέβαια μπορείς να μου στείλεις ότι θέλεις . Απλά όταν το στείλεις , γράψε και εδώ να το δω , γιατί το βάζει στα ανεπιθύμητα και ξεχνάω να τα κοιτάξω....
-
Όποτε βρεις λίγο χρόνο ρίξε μία ματιά στα mail σου. Ευχαριστώ.
-
Περαστικά βρε Στορμ!
Ωρες ώρες λέω, ουτε καν μονοκατοικία μιας και δε ξέρεις δίπλα ποιος θα είναι.. δε τα λύνει κάποιος έτσι τα θέματα με τους γείτονες. Μόνη λύση (και φοβερή) το αυτοκινούμενο! Απο απλο μέχρι κτήνος.Πάντως, στα συμπαθητικά νεά της νέας (ελπίζω προς το τέλος του χρόνου γειτονιάς στο Π.Φ.) είναι η αναβάθμιση (νομίζω δηλαδή) της περιοχής με το εν λόγω ακίνητο που σχεδιάζεται να ανεγερθεί στο τελευταίο ελεύθερο παραλιακό οικόπεδο από Πειραιά μέχρι Ελληνικό.
Αντε να αναπλαστεί και η μαρίνα Καλαμακίου..
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!