-
Ρε παιδια για Ζ4 3.0 λεμε η για 2.2?
Ακομα δεν καταλαβα...τωρα το ειδα το τοπικ!
Αν λεμε για 3.0lt Z4 και παραγγελια ενα μπλοκε ειμαι ο.κ!
Αν λεμε για 2.2..... -
Ma ti kolima re paidia me th roph. Hlikrina gia autous pou den to exoun odigish na to pane mia bolta prota.
Troxospito 8a trabiksoune?
Pantos IMHO to S einai kai palh anotero apo ka8e pleuras se sxesh me to 3L Z4.
Alla auth einai h filosofia mou. Den psaxno gia xlidh se tetia oxhmata. Psaxno gia agriada.
-
και επειδη οι περισότεροι ακόμα μιλάνε για έλλειψη ροπής χαμηλά να ερθω να εξηγήσω στους ασχετους για ακόμη μια φορά...
στο S2000 έχουνε μοιράσει το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα σε 2 μέρη
1000-5000σαλ πρώτος χρονισμός (φάσμα 4.000σαλ)
5000-9000σαλ δεύτερος χρονισμός (φάσμα 4.000σαλ)Το πλεονέκτημα ενός κινητήρα που δουλέυει σε φάσμα 4.000σαλ μόνο είναι προφανές σε σχέση με εναν κινητήρα πχ Ζ4 που πρέπει να δουλέψει
από 1000-6500σαλ.Όμως έχουμε και ένα δευτερο πλεονέκτημα που αν και αναφέρθηκε πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Το Honda επειδή γυρίζει μέχρι τις 9000σαλ μπορεί να συνδυαστεί με κοντό κιβώτιο και άρα να περνάει τη δύναμη και ροπή του κινητήρα του στο δρόμο. Τι να την κάνω την ροπή των 500 κιλών αν ο κινητήρας μου φτάνει μέχρι τις 5.000σαλ και άρα πρέπει να τον συνδυάσο με μακρυ κιβώτιο και τελικά στο δρόμο να μην βγεί τίποτα...
Μην κοιτάτε λοιπόν μόνο την ροπή και ιπποδύναμη στις χαμηλές στροφές αλλά και το κιβώτιο με το οποίο θα συνδυαστούν αυτά τα μεγέθη.
Τώρα για το πλαίσιο..ουδέν σχόλιο, το Honda είναι απλά σε δική του κατηγορία, να προσθέσουμε το τέλειο στήσιμο, τα ειδικά λάστιχα της Bridgestone, το μαγικό κιβώτιο, το μπλοκέ, κλπ καταλαβαίνουμε οτι πρόκειται για τεχνολογικό διαμάντι σε σχέση με ένα εμπορικό απλά προιόν (Ζ4).
Το μόνο μειονέκτημα στην Ελλάδα είναι η απαράδεκτη τιμή του.
-
Για να μην μπλεξεις με τεραστιες ροπες κι ιπποδυναμεις, με εμπορικα προιοντα που περνανε στην πιστα τα τεχνολογικα διαμαντα, με χλιδατα οχηματα και τροχοσπιτα, αγριαδες και τσαμπουκαδες...
παρε μια Elise να τελειωνει η υποθεση!
καλα μην βαρατε ολοι μαζι, ειπα κι εγω να κανω λιγο το τρολ που ειναι της μοδας τελευταια
-
Δεν θα σχολιασω, ολα τα ποστ συγνωμη αλλα μου ειναι αδυνατο.
Εθεσα καποια πραγματα με το πως ειναι και πως εχουν και οχι με το τι νομιζω μονον εγω.
Οσο για τα τροχοσπιτα που αναφερθηκε ενας φιλος, θα ηθελα να του πω, πως καποιοι μπορουν αν θεωρησουν ηδη τροχοσπιτο το Χοντα γιατι ειναι 1300 κιλα. Και με 2λιτρο μοτερ ειναι πολλα τα κιλα!!!!
Η ροπη απο το κινητηρα, μεχρι τον τροχο επιταχυνει το αυτοκινητο. Σορρυ αλλα δεν μπορω να το αναλυσω περισσοτερο εδω. Εαν καποιος εχει τις μηχανολογικες γνωσεις θα το ξερει, οι αλλοι ας ανατρεξουν σε διαφορα βιβλια. Μην κανουμε το φορουμ αιθουσα Πανεπιστημιου....θα γινει βαρετο.
Οταν ενα σωρο ανθρωποι, βλεπε Autocar και αλλα, μιλανε για ελλειψη ροπης, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, τοτε οι υπολοιποι ας ακουμε να μα8αινουμε.
Εγω βεβαια μιλαω και απο προσωπικες εμπειριες. Δεν ειναι αναγκη να επικαλεστω την ιδιοτητα μου, αλλα γνωριζω εκ των εσωθεν μερικα πραγματα, ουτε θελω να πεισω ολο το κοσμο, οποιος θελει μπορει να συνεχισει να ζει στο κοσμο του.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ!!!
ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΥΒΙΚΑ.
TELOS
Οσο για τον Αριστοτελη, εχει πολυ δικιο. Εαν καποιος θελει αγριες καταστασεις, ας παρει ενα Ελιζ με 122 ή καλυτερα με τα 160 (δεν συνηστω τη 192...) και ας παει να δει τη σημαινει αυτοκινητο. Και οποιος θελει ακομα περισσοτρες αγριαδες, βΑΖΕΙ το μοτερ του Τype R (καλυτερο απο το Σ2000, για εμενα) σε μια Ελιζ!
Με ξηρο καρτερ, διοτι δεν αντεχει τα πολλα g το Χοντα μοτερ σε Ελιζ σασι και πιστες. Εχουν σπασει μερικα. Καπου ειχα ποσταρει και βιντεο....στο Best Engine Sound.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Και οποιος θελει ακομα περισσοτρες αγριαδες, βΑΖΕΙ το μοτερ του Τype R (καλυτερο απο το Σ2000, για εμενα) σε μια Ελιζ!Με ξηρο καρτερ, διοτι δεν αντεχει τα πολλα g το Χοντα μοτερ σε Ελιζ σασι και πιστες. Εχουν σπασει μερικα. Καπου ειχα ποσταρει και βιντεο....στο Best Engine Sound.
παπαπαπααααα μην λες τετοια πραγματα και πεσει φωτια να μας καψει... τα μοτερ χοντα δεν σπανε... ΠΟΤΕ!
σημερα με εχει πιασει η τρολ αμαρα μου σορρυ...
-
Η Z4 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορέσει να οδηγηθεί και άγρια, και ήρεμα, και σε διαδρομές που θα της πιεις το αίμα (είτε με γραμμές είτε με υπερστροφές) και σε μεγάλα ταξίδια χωρίς πρόβλημα. Είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, ένα αυτοκίνητο 'πολλαπλών ρόλων'.
Από την άλλη το Honda είναι αυστηρά καθαρόαιμο, με καλύτερο στήσιμο - αλλά ακατάλληλο για απλά σβέλτη ή χαλαρή οδήγηση. Είναι αυτοκίνητο για άγριες καταστάσεις, το οποίο μάλλον ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί σε δημόσιους δρόμους (καταλαβαίνετε τι εννοώ). Αν όμως ήθελα ένα αυτοκίνητο τέτοιου τύπου σ' αυτά τα χρήματα, θα διάλεγα Elise...Η επιλογή ανάμεσα στα δύο είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων: Θέλεις ένα καθαρόαιμο roadster με πάρα πολύ καλό στήσιμο (όχι όμως καλό για κανονικό δρόμο), αλλά με παραχωρήσεις σε αρκετούς τομείς (κινητήρας, άνεση): πάρε το Honda.
Θέλεις ένα εξ' ίσου καθαρόαιμο roadster το οποίο είναι και αυτό πολύ καλά στημένο, αλλά προσφέρει και άνεση και κάποιον 'αέρα' και που στην 3-λιτρη έκδοση ξεπερνά και σε επιδόσεις το Honda και στις μικρότερες εκδόσεις είναι εν γένει καλύτερο: πάρε τη Bmw.
(αλήθεια, πόσοι έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα στα όρια τους; Για γενική βαθμολογία δεν κοιτάμε μόνο τους χρόνους. Υπάρχουν και άλλοι τομείς σε ένα αυτοκίνητο που είναι σημαντικοί.)
Βάσει των δικών μου προτεραιοτήτων, θα διάλεγα τη Z4. Η τελική επιλογή βεβαίως εναπόκειται στο φίλο ///M, σύμφωνα με τα δική του ιεραρχία προτεραιοτήτων.
Ελπίζω να βοήθησα... -
τωρα αν πεταμε την τεχνολογία στα σκουπιδια με αμερικανιες
του στυλ no replacement for displacement να προτιμησουμε ενα
mustang με 500HP στα ίδια λεφτα και να τελειώνουμε. -
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10042
Mε BMW Z4 3.0 SMG και Honda S2000 στα Mέγαρα
-
Βρήκα τα παρακάτω σχόλια για το S2000. Tα παραθέτω εδώ για να ακούσω τη γνώμη σας.
Για το κεντρικό τούνελ σε όλα τα κουπε/roadster πισωκίνητα αυτοκίνητα ζζεσταίνεται (Και για το RX-8 έχω διαβάσει τα ίδια σχόλια). Τα υπόλοιπα όμως? Ξέρει κανείς τίποτα? Ειδικά η κατακλείδα πρόταση με άφησε άφωνο...Ας μην μηλήσουμε για s2000 παρακαλώ....να αρχίσουμε απο τα ψαλίδια που χρειάζοντε κάθε 6 μήνες αλλαγή,το τούνελ που γίνεται φούρνος μικροκυμάτων και μώλις ακουμπίσεις το πόδι σου ψίνεσαι απο την θερμοκρασία που αναβάζει η εξάτμηση.Για να μην πω επίσεις την κουκούλα που δεν στεγανοποιήτε στην μεριά του τζαμιού με τίποτα...
Εσύ Πάνο δεν ξέρω σε τι αυτοκίνητα έχεις μπει,πάντως εγώ προσωπικά,επειδή το συγκεκριμένο το έζησα 2 χρόνια,και είχα αρκετά παράπονα,όχι μηχανικά,δεν θα το ξανάπερνα,όχι πως δεν μου αρέσει,απλά βαριέμαι να τρέχω συνέχεια στο συνεργεία. -
Ρε παιδια βρηκα Μεταχειρισμενο S2000 2 χρονων με 28000 euro(το εχω υπολογισει σε euro για να καταλαβετε σε για τι ποσο μιλαμε) Ασημι χρωμα kai full extra. Ηρθε απο Αγγλια(Εμεις οδηγουμε δεξια). Το σκεφτομαι σοβαρα γιατι οπως ειπα εχω μια Ε46 320 η οποια εχει τον ιδιο κινητηρα με το Ζ4. 2.2 λιτρα και 170 ιπποι, αλλα δεν ειμαι και πολυ ικανοποιημενος. Οποτε σκεφτομαι να το παρω. αφου πρωτα διαπιστωσω οτι η μηχανικη του κατασταση ειναι καλη φυσικα...
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
τωρα αν πεταμε την τεχνολογία στα σκουπιδια με αμερικανιες
του στυλ no replacement for displacement να προτιμησουμε ενα
mustang με 500HP στα ίδια λεφτα και να τελειώνουμε.Ή δεν διαβαζεις τα ποστ ολα καλα και αργα, ή δεν θελεις να καταλαβεις, ή δεν μπορεις, με το τελευταιο πιο απιθανο θελω να πιστευω.
Ειπαμε υπερ και κατα, εσυ εαν βλεπεις μονο τα υπερ, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Αλλα και το μοτερ της Χοντα εχει πολυ τεχνολογια, ΑΛΛΑ και τα κυβικα ειναι κυβικα.
Οσον αναφορα το Μαστανγκ, παρολο που δεν ειμαι φιλος των Αμερικανικων, θα φας τετοια σφαλιαρα στη πλατη που θα ξεχασεις το VTEC σε χρονο dt.
Αλλά αυτο ειναι άλλο θεμα και δεν θα προχωρησω. Μην Θεοποιουμε καταστασεις, επειδη 2-3 περιοδικα το εκαναν.
Μακαρι να ειχαμε φτηνες βενζινες και φτηνα αυτοκινητα, και θα σου ελεγα εγω μετα πια λυση θα προτιμουσες.
Ή διαφορετικα, οδηγησε ενα καλο 2 τουρμπο το οποιο πολυ χοντρικα ειναι σαν να αυξανει τα κυβικα, και απολαυσε την ΠΑΧΙΑ ροπη τους, και κατεπεκταση το μεγαλο τους τραβηγμα...επιταχυνση.
Ολα τα παραπανω με καλη διαθεση και οχι αντιπαραθεση. Εχουμε μια ωραια κουβεντα και καμια φορα ειναι καλο να ¨χανει' κανεις, διοτι ο 'χαμενος', ειναι και ο κερδισμενος τελικως, αφου θα εχει μαθει κατι καινουριο!!!
Φιλικα 037
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Ρε παιδια βρηκα Μεταχειρισμενο S2000 2 χρονων με 28000 euro(το εχω υπολογισει σε euro για να καταλαβετε σε για τι ποσο μιλαμε) Ασημι χρωμα kai full extra. Ηρθε απο Αγγλια(Εμεις οδηγουμε δεξια). Το σκεφτομαι σοβαρα γιατι οπως ειπα εχω μια Ε46 320 η οποια εχει τον ιδιο κινητηρα με το Ζ4. 2.2 λιτρα και 170 ιπποι, αλλα δεν ειμαι και πολυ ικανοποιημενος. Οποτε σκεφτομαι να το παρω. αφου πρωτα διαπιστωσω οτι η μηχανικη του κατασταση ειναι καλη φυσικα...Φιλε παρτο....δεν θα το παντρευτεις κιολας. Καλο, γρηγορο αυτοκινητο ειναι.
Καλη τιμη εχει. Ειμαι σιγουρος οτι εαν στο βαθος χρονου το βαρεθεις, μπορεις παντα να το πουλησεις και να παρεις κατι αλλο.
Αντε με το καλο, και καλους δρομους.
-
Παει πολυς καιρος να οδηγησω πισωκινητο χωρις ΕSP και διαφορα αλλα ηλεκτρονικα. Απο τοτε που εδωσα την Ε30. Θα ειναι και μια καλη ευκαιρια να θυμηθω τι εννοουμε οταν λεμε πραγματικη οδηγηση
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Παει πολυς καιρος να οδηγησω πισωκινητο χωρις ΕSP και διαφορα αλλα ηλεκτρονικα. Απο τοτε που εδωσα την Ε30. Θα ειναι και μια καλη ευκαιρια να θυμηθω τι εννοουμε οταν λεμε πραγματικη οδηγησηΤώρα μιλάς σωστά. Όσο για την κόντρα που έχει προκύψει, θυμίζει άλλες εποχές και πολύ μου αρέσει
-
Τελικα μπορει καποιος να αναφερει αν αξιζει να προβει καποιος σε αγορα ενος καλου μεταχειρισμενου Honda S2000...
Το οτι το αμαξι παει πολυ γρηγορα το ξερω...εχω μπει και με καλυπτει...Επισης η καταναλωση του ειναι αρκετα καλη...Τι γινεται με τα υπολοιπα ομως..γιατι τα πουλανε σε τιμες περιπου 28κ..
Δεν με ενδιαφερει και το απολυτο κρατημα η οι απολυτες επιταχυνσεις..
-
Oταν το αυτοκινητο ειναι σε καλη κατασταση και εχει διανησει κατω απο 100 000 χιλιομετρα οπως αυτο που εχω βρει εγω γιατι να μην το παρεις? Το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ καλο...
Μπορει να στερειτε ροπης αλλα εχει εναν κινητηρα που τα τελευταια 4 χρονια πηρε 4 βραβεια στην κατηγορια του. Εξαλλου η κινητηρες της Ηοnda ειναι γνωστοι για τν αξιοπιστια τους. Αν λοιπον το αυτοκινητο δεν ειχε 'βασανιστει' απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη του και βρισκεται σε κατασταση καινουργιου δεν ειναι αδικο να δωσεις τα διπλασια λεφτα για να παρεις το καινουργιο?Εγω εχω τα΄λεφτα για ενα καινουργιο αλλα θα προτιμησω το second hand που βρηκα. Αν αναρωτιεσαι γιατι να το δωσει απο τοσο νωρις ο ιδιοκτητης του σου απαντω οτι οι αγγλοι αυτο το συνηθιζουν. Τωρα εχω ενα BMW Ε46 320ci. Ηρθε απο Αγγλια. Το πηρα προς το τελος του 2000 και το αυτοκινητο ηταν του 1999. Το πηρα με καποιες επιφυλαξεις αλλα τελικα αποδειχθηκε μια χαρα αυτοκινητο χωρις κανενα απολυτος πρ0βλημα. Ετσι κανουν οι Αγγλοι μπορει να το παρουν φετος και του χρονου να το δοσουν για να παρουν ενα αλλο. Στην Κυπρο γεμισε ο τοπος με αυτοκινητα απο Αγγλια -
Φιλε 037 ελπιζω να μου επιτρεψεις να ρωτησω κατι λιγο off-topic:
πώς βλέπεις τον συνδιασμό ροπής/ 6 τάχυτου κιβωτίου στην καινούρια Ζ4 2.0 της BMW με τον τετρακύλινδρο κινητήρα; Τα στοιχεία που δίνει η BMW είναι:
Κινητήρας
Αρ. κυλίνδρων/βαλβίδες ανά κύλινδρο. 4/4
Κυβισμός σύμφωνα με Οδηγ.ΕΕ σε cm3 1,995
Διαδρομή/Διάμετρος σε mm 90.0/84.0
Μέγιστη ισχύς (kW) στις rpm 110/6,200
Μέγιστη ροπή (Nm) στις rpm** 200/3,600**Επιδόσεις
Αεροδυναμικός συντελεστής (cw) 0.34
Τελική ταχύτητα (km/h) 220
Επιτάχυνση 0-100 km/h (σε s) 8.2
Επιτάχυνση 80-120 km/h (s) με 4η/5η 8.2/10.6 -
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Οσο για τα τροχοσπιτα που αναφερθηκε ενας φιλος, θα ηθελα να του πω, πως καποιοι μπορουν αν θεωρησουν ηδη τροχοσπιτο το Χοντα γιατι ειναι 1300 κιλα. Και με 2λιτρο μοτερ ειναι πολλα τα κιλα!!!!Sobarologhs? Preph ena motor na einai analoga se kubismo me to baros tou? Tote ti na poume gia sxedon ola ta autokinita pou blephs mprosta sou kahmerinos? Kai milame gia autokinito pou xtipai ta 400m se 13.9 sec etsi. Opos ola ta ala.
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=343&article=10042Mε BMW Z4 3.0 SMG και Honda S2000 στα Mέγαρα
Kai kataferan perasma mono 14.8 sec me to S2K? Ego me thn proth dokimh se pista xoris na to eixa ksanadokimash xtipisa 14.3 sec.
BMW Z4 OR HONDA S2000