Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ναι αλλά στο πεζοδρόμιο δεν θα μπορέσω να κάνω τζόκινγκ όπως γουστάρω.
Πέρα από την πλάκα τα πράγματα είναι πολύ απλά, οι πεζοί κινούνται στα πεζοδρόμια και οι ποδηλάτες στους δρόμους, καθώς στα πεζοδρόμια/πεζόδρομους απαγορεύεται. Στο εξωτερικό αστυνομικίνα με είχε κατεβάσει κάτω με επιτακτικό ύφοςσε αχανή πλατεία και μου είπε να το πάω τσουλητό. Πρόσφατα πήγα βόλτα σε πεζόδρομους (όχι ποδηλατόδρομους) με φίλους που μου λέγαν ατάκες τύπου 'θα σε πάμε σε γ@μ@τη διαδρομή ήσυχη και ωραία' όπου πήγαινα με 5 προσπαθώντας να αποφύγω θείες με ψητά καλαμπόκια. Οπότε αναγκαστικά πάω σε δρόμους, και προσπαθώ τα μέγιστα για την ασφάλεια μου προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσψ τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία. Άμα έχω ποδήλατόδρομους, φυσικά θα τους χρησιμοποιήσω, αλλά εάν δεν έχω θα φροντίσω πρώτα για την ασφάλεια μου...
Το θέμα της χρήσης του κέντρου της λωρίδας έχει πολλές μεριές. Όντως μπορείς να γίνεις σπ@σ@ρχίδ@ς εάν κινείσαι με 20 στο μέσο της κιφησίας, σπ@σ@ρχίδ@ς θα είσαι και αν κινείσαι ακόμη και στις νόμιμες λεωφορειολωρίδες εφόσον υπάρχει ο πολύ πιο ασφαλής, ήσυχος και με λιγότερο καυσαέριο για σένα παράδρομος δεξιά. Τώρα εάν είσαι αλήτης κουρσάκιας και κινείσαι με 40 ή σφηνάρεις σε πρωινό μποτιλιάρισμα (μπορείς να τρώς σε μέση ταχύτητα ακόμα και δίκυκλα καθώς δεν χωράν παντού!) άλλάζει το πράγμα.
Όμως στο στενάκι με τις κατοικίες θα πάς κέντρο, γιατί ούτε θές να κάνεις σλάλομ μεταξύ των φρεατίων υδροσυλλογής που φοβούνται οι ζάντες σου, είτε εάν έχουν παρκάρει, να κινδυνεύεις να φας κυριολεκτικά να φας πόρτα της κότας που τρέχει από το SUVλάκι της να προλάβει τις εκπτώσεις. Εάν έχεις χώρο αλλάζουν τα πράγματα, αλλά σε στενή οδό, μην αφήνετε να σας περνάνε όταν υπάρχει ελάχιστος χώρος μεταξύ της επικίνδυνης πόρτας και του οχήματος που σας προσπερνάει...