Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά αναρωτιέμαι ποιό το νόημα του να κινηθεί κάποιος στο κέντρο με ποδήλατο και όχι με σκουτεράκι (που έχει φρένα και δεν έχει μέγιστη ταχύτητα 20-30 χλμ). Τα καυσαέρια που βγάζει το σκουτεράκι ή η βενζίνα που (δεν) θα κάψει το σκουτεράκι;
Νομίζω πάντως ότι αν βγω με το αμάξι στη Μεσογείων και πάω τσουλητός συνέχεια (με 20 τελική) μπορεί να μου την πει τροχαίος για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.
Δεν καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό πρέπει λεωφορεία, αμάξια κλπ να πρέπει να μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν λωρίδα σε μποτιλιάρισμα (και να δημιουργήσουν πρόσθετο μποτιλιάρισμα + κίνδυνο ατυχήματος) επειδή κάποιου του κάβλωσε να κάνει τον Amstrong 8 το πρωί στο κέντρο.
Είναι πολλά, ξεκινώντας από τα καυσαέρια που οτιδήποτε σε δίχρονο είναι ατελείωτα φάουλ, χώρια που τα μηχανάκια καίνε και εκπέμπουν ρύπους αναλογικά με τα κυβικά τους πολύ περισσότερο σε σχέση με τα ΙΧ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε την ηχορύπανση. Ας σκεφτούμε όμως το εκπληκτικό του ποδηλάτου, ότι έχει 0 ρύπους (τουλάχιστον κατά τη χρήση) διατηρώντας αξιοσέβαστες ταχύτητες. Και ο λόγος των 2-3 λτ/100χλμ του παπακίου διά τα 0 του ποδηλάτου τείνει στο άπειρο, το ποδήλατο είναι απείρως λιγότερο ενοχλητικό (πωπω τρελή σοφιστεία έβγαλα πάλι )
Το ΙΧ είναι πολύ πιο δύσκολο να το προσπεράσεις σε σχέση με το ποδήλατο με πλάτος κάτω του μέτρου, οπότε δικαίως θα σε επιπλήξει το όργανο της τάξεως.
Επίσης μην μπερδεύεις τους κουρσάδες που έχουν συχνά ακουμπήσει σε ποδήλατο/εξοπλισμό ακόμα και πεντατραψήφια ευρώ, και βγαίνουν αέρα πατέρα σε λεωφόρους για τις προπονήσεις, υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει για μεταφορά. Και στο κάτω σε ίδια διαδρομή με απαγόρευση κυκλοφορίας, έχω κάνει χρόνο σε στάνταρ διαδρομή 30-40% κάτω, γιατί να με εμποδίζουν τα ΙΧ . Προφανώς τα ΙΧ είναι πολύ περισσότερα αναλογικά, αλλά χρειάζονται και πίεση για να αλλάξουν οι συσχετισμοί όσον αφορά τις υποδομές. Ένα πολύ καλό μέσο πίεσης είναι ένας εργαζόμενος που πάει στη δουλειά του με αυτό, όχι μόνον επειδή του αρέσει, αλλά επειδή βλέπει ότι από πλεύράς κόστους/χρόνου/δευτερευόντων παραγόντων τον συμφέρει, με την προσθήκη επιπλέον υποδομών, να βελτιώνει περαιτέρω το όφελος του. Οπότε και η πιθανή (ελάχιστη κατ'εμέ μπροστά στο όφελος του να βγάζεις ένα ΙΧ από τους δρόμους) όχληση στου ΙΧήδες είναι ανεκτή εφόσον είναι για ένα καλό σκοπό στο μέλλον
Για τα τύπου φριντέι ο λάππας μίλησε σωστά περί του όγκου, ενώ εγώ θα προσθέσω ότι επειδή υπάρχει μηδενική ποδηλατική παιδεία, σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπάρχει πολλή καγκουριά. Σαν να λέμε ότι θα πάει εκδρομή το 4ΤΦ σε απάτητα βουνά και θα τηρεί τα όρια ταχύτητας και θα χορτάσει με ραδίκια . Μιλάμε για βόλτες αναψυχής, όπου πολλοί βγάζουν το άχτι τους απέναντι στο ΙΧ, και το χειρότερο όλων οι περισσότεροι μπορν αγκαίν ράιντερς έχουν εμπειρία 1-2 ετών ή και μηνών/ημερών μετά την πρόσφατη έκρηξη που έγινε στο ποδήλατο που φέτος κορυφώθηκε και με την οποία και εγώ ξαναμπήκα στο ποδήλατο.
Η κίνηση ποδηλάτων οφείλει να υποστηριχτεί με την απρόσκοπτη είσοδό τους στο μετρό και με σημαντικούς και σωστά προετοιμασμένους ποδηλατικούς άξονες.
Είμαι μέσα για τους άξονες, αλλά σε καμία περίπτωση όχι μέσα στο μετρό πρωινές ώρες, τουλάχιστον με την υφιστάμενη διαμόρφωση βαγονιών. Απλά θα γίνει πόλεμος με τους πεζούς χρήστες. Όσοι έχουν δοκιμάσει να βάλουν ποδήλατο μέσα σε μετρό νόμιμες ή παράνομες ώρες όπου υπάρχει όμως πολύς κόσμος, ξέρουν τι λέω. Βέβαια το ξήλωμα της μισής καμπίνας του τελευταίου βαγονιού, θα σκότωνε μερικές θέσεις (8?) αλλά θα αλλάζε τελείως τα δεδομένα. Τουλάχιστον το μετρό δεν είναι προαστιακός από πλευράς διαμόρφωσης ούτε και τραμ...