Πάτρα, μαύρο R8 με ασημί φιλετάκια και πινακίδες ΑΖΑ-****, στην Ηρώων Πολυτεχνείου και αργότερα στον νέο δρόμο προς Πάτρα.
Πεινάει η πόλη λέμεεεεεεε...
Πάτρα, μαύρο R8 με ασημί φιλετάκια και πινακίδες ΑΖΑ-****, στην Ηρώων Πολυτεχνείου και αργότερα στον νέο δρόμο προς Πάτρα.
Πεινάει η πόλη λέμεεεεεεε...
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κρήτη;
Δαφνί.
Θέλω να προσθέσω κάτι στη συζήτηση αναφορικά με τα φάρμακα, μιας και σήμερα το πρωί ο κος. Λοβέρδος ξαναβγήκε και είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα συμβεί το ίδιο στα καύσιμα και τα τρόφιμα.
Κε Λοβέρδο, 435 εκατομμύρια ευρώ επιλέξατε να πληρώσετε για τα ομόλογα των vulture funds.
Να σας θυμίσω και κάτι που λέμε στην Πάτρα από την οποία λείπετε καιρό και θα το ξεχάσατε μάλλον: Δεν πάτε στο γεροδιάολο κι εσείς κι όλη σας η φάρα κε Λοβέρδο; Τα έχετε κάνει σαν τον κώλο σας και βγαίνετε να μιλήσετε κιόλας.
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Όπως είπα, καλώς ή κακώς, τα κουκιά έβγαιναν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εκτός κι αν απαγορεύεται να υπάρχει αντιπολίτευση (απ' όποιο χώρο κι αν προέρχεται). Η προσωπική μου εκτίμηση πάντως είναι ότι θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Ίδωμεν...
Άντε ρε, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε.. το είπε και ο Λοβέρδος
«Σήμερα η έλλειψη φαρμάκων προκαλείται από τρεις παράγοντες:
α. από ορισμένες μεγάλες εταιρίες που πωλούν μόνο μετρητοίς
β. από ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, που στέλνουν δικούς τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να αγοράσουν ακριβά φάρμακα για να μην δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους και
γ. από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξ αιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας.
http://www.skai.gr/news/health/article/ ... ou-suriza/
Εμείς μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και μόνοι μας ώστε να έχουμε πάρει το 1 δις αλλά δεν θέλαμε χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός δεν ήθελε, οπότε αυτός φταίει που δεν πήραμε το 1 δις.
Επίσης, το κράτος δεν πληρώνει τους φαρμακοποιούς και τις εταιρείες και φταίνε αυτοί που δεν τα βάζουν από την τσέπη τους.
Επίσης σήμερα αγόρασα ένα αντιφλεγμονώδες που μου έγραψε ο γιατρός, αυτό που μου έγραψε είχε 17 ευρώ και το φαρμακείο δεν το είχε αλλά μου έδωσε ένα άλλο ίδιας σύνθεσης με 9 ευρώ, το οποίο στην Αγγλία το αγοράζω με 3 λίρες.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Πάντως κι εγώ βλέπω κι άλλες εκλογές, εκτός αν γίνει η έκπληξη και πει ο λαός 'ας κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του να δούμε τι θα καταλάβει', στην οποία περίπτωση αν τα κάνει κώλο τους επόμενους 2-3 μήνες, πάλι πάμε σε εκλογές.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χωρίς ΔΗΜΑΡ δεν γινόταν, το γνωρίζεις. Κι η ΔΗΜΑΡ φώναζε 'Αλέξηηη! Έλα μωρέ κι εσύ!' κι ο Αλέξης απαντούσε 'Πήγαινε, πήγαινε, προδοτάκο'.
Ε, τι μου λες τώρα για αριστερά κλπ; Πήρε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο ο Τσίπρας, καθάρισε εσωκομματικά τον Κουβέλη, πάει ο Κουβέλης και παίρνει μια εξάρα από το πουθενά, φωνάζει τον Τσίπρα να συμμετάσχει, τον αφήνει ο τελευταίος να καεί για να πάρει και τις δικές του ψήφους.
Εκτός κι αν έχεις άλλη ερμηνεία.
@@ καπαμά φίλε, σόρρυ.
Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε και με λιγότερους βουλευτές και πέρασε επαχθέστεστατα μέτρα και πολιτικές. Δεν τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πιστεύουν τόσο πολύ στο πρόγραμμά τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στην κυβερνητική τους ικανότητα και στη συνεργασία τους με την τρόικα, ας κυβερνούσαν, ευθύνη τους ήταν να πείσουν και τους υπόλοιπους για την ορθότητα του δρόμου που υπερασπίζονται. Ευθύνη όποιου πιστεύει σε κάτι είναι να δίνει τη μάχη για να πείσει και τους υπόλοιπους ότι έχει δίκιο, να κάνει τη δουλειά του σωστά και να γυρίζει πίσω με απτά επιχειρήματα για να δείξει το δίκιο που έχει. Όμως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ξεμείνει από επιχειρήματα. Πλασάρονται ως 'δυνάμεις ευθύνης' αλλά τα πεπραγμένα τους λένε άλλα.
Όπως σωστά έχει ειπωθεί, το μνημόνιο είχε ΚΑΙ καλά ΚΑΙ κακά στοιχεία. Αλλά δεν εφαρμόστηκε στην ολότητά του γιατί αυτοί που το έφεραν, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να εφαρμόσουν κάτι. Είχαν 2.5 χρόνια να μας πείσουν ότι ναι μεν θα τρώγαμε σκατό αλλά θα φαινόταν και κάποιο μικρό φως στο τούνελ και αντί γι'αυτό, έφεραν την πλήρη απόγνωση. Προσοχή τώρα: Δεν απέδειξαν ότι το μνημόνιο είναι κακό. Αυτό που απέδειξαν ήταν ένα και μόνο πράγμα: Ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν για το καλό της χώρας. Ότι είναι ανίκανοι, άχρηστοι και επικίνδυνοι.
Λοιπόν, ποιός θέλετε να συγκυβερνήσει μαζί τους; Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος τι θα θέλατε να κάνει; Να συνεργαστεί με ποιούς; Να τους ελέγξει με ποιόν τρόπο; Να τους βοηθήσει σε τι;
Ο Κουβέλης είναι 100% μαλάκας ή μας κοροϊδεύει όταν μας λέει ότι πιστεύει στην δυνατότητα μιας συνεργασίας; Δεν μπορεί να ισχύει και κάτι άλλο, γιατί δεν μπορεί να πείσει ότι μπορεί να ελέγξει και να κοντρολλάρει την ασυδοσία ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς, είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα, μια πανώλη που έχει καταφάει τις σάρκες της χώρας. Δεν μπορεί κανείς σώφρων άνθρωπος να πιστεύει ότι γλοιώδη και αποδεδειγμένα διαπλεκόμενα υποκείμενα που προορίζονται για κυβερνητικές θέσεις όπως ο Παπακωνσταντίνου ή ο Νικολόπουλος, καθώς και οι προσωπικοί τους στρατοί, μπορούν να συνεργαστούν με τον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε στόχο άλλο από την δική τους εξέλιξη και όφελος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος και η ΧΑ καλά έκαναν και είπαν ότι δεν συνεργάζονται. Αν θέλετε μπορείτε να τους καταλογίσετε μικροκομματικό συμφέρον αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι κανείς ο οποίος διατείνεται ότι κόπτεται για την σωτηρία της χώρας δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (ειδικά από θέση μειοψηφίας εδρών). Αλλά θα πρέπει να καταλογίσετε όμως το ίδιο μικροκομματικό συμφέρον και στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν ο Μπένι είπε την αλήθεια ότι 'θέλουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει κανείς Έλληνας που να γυρίσει να πεί ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος και δεν τον δοκιμάσαμε'. Συγκάλυψη - διαπλοκή - φασισμός. Ποιός θα συνεργαστεί με τους ανθρώπους αυτούς;
Ο χρήστης nass έγραψε:
Έτσι εφήυραν την Ελληνική περίπτωση.
Τι δηλαδή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από αυτά που έγραψα παραπάνω (χρέος, 0 παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα κτλ.), όλα είναι εφεύρεση ?
Είδαμε πόσο παραδειγματικά τιμωρήθηκε η Ελλάδα (ακόμα μέσα στο ευρώ είναι, κουρεύτηκε το ιδιωτικό χρέος, της δάνεισαν πολλά δις (και αγύριστα... προβλέπω...), ούτε χρεωκοπία ούτε φάση Αργεντινής) και πόσο έπιασε το κόλπο (οι Ισπανοί τους είπαν 'δε θέλουμε συνταγή Ελλάδας, δε μασάμε')
Ακριβώς επειδή έχουμε τα παραπάνω που είπες, επέλεξαν την Ελλάδα και όχι κάποια άλλη χώρα. Αναφορικά με την παραδειγματική τιμωρία:
Ο χρήστης nass έγραψε:
3)το Ελλάντα είναι χρυσορυχείο για αυτούς (γαιοπολιτική θέση, ορυκτός πλούτος, φυσική ομορφιά, εντός της ευροζώνης),
είναι αναμφισβήτητο ότι η ιστορία ήταν προμελετημένη, καρφωτή και λαδωμένη που λέει και ο Τσιτσάνης: να βάλουνε το Ελλάντα στο χέρι.
Ελεος με τις θεωρίες συνομωσίας
Απ΄όσα λες, @@ γεωπολιτική θέση έχουμε (το κέντρο βάρους του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια μετατοπίζεται προς ανατολικά, διάβασες για το δόγμα των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια ? Ασία-Ειρηνικός...), ορυκτός πλούτος στο μέσο όρο και ο περισσότερος αναπόδεικτος ακόμα, ΟΚ τα άλλα 2 ισχύουν (όπως όμως ισχύουν και για Ισπανία πχ. και αυτή συνομωσία ? ή στην Ιρλανδία που μόνο το ευρώ έχει ?)
Η Ελλάδα είναι χρυσωρυχείο αλλά για άλλους λόγους. Κυρίως, για το ότι η παραδειγματική της τιμωρία κάνει ευκολότερη την αποδοχή τρομακτικών μέτρων σε όλη την Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Θυμίζω πως για τον φόβο ότι θα 'πάθετε ότι και οι Έλληνες' αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης παντού, έγιναν ιδιωτικοποιήσεις, χρηματοδοτήθηκαν άπληστες τράπεζες στα πρόθυρα κατάρρευσης με δάνεια τα οποία ανέλαβαν τα κράτη, πάγωσαν μισθοί, αυξήθηκε η φορολογία κτλ κτλ.
Βασικά μη λέμε πολλά πολλά. Όλη η ιστορία είναι ως εξής: Οι τράπεζες έχουν πάρει τον πούλο πανευρωπαϊκά, λόγω έκθεσης όχι τόσο στα Ελληνικά ομόλογα αλλά σε άλλου είδους τοξικά προϊόντα (φούσκα ακινήτων Ισπανίας, subprimes κτλ κτλ). Κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί το 'χάρισμα' τρισεκατομμυρίων στις τράπεζες για να ξελασπώσουν, το οποίο θα μπορούσε να προέλθει μόνο από τα κράτη, τα οποία για να βρουν λεφτά έπρεπε να τα πάρουν από τους πολίτες, τους οποίους έπρεπε κάπως να εκφοβίσουν για να μην αντιδράσουν. Έτσι εφήυραν την Ελληνική περίπτωση.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους.
Καλά συνεχίστε να τσακώνεστε εσείς. Εγώ πάντως σας βρήκα τη λύση για περισσότερη δημοκρατία ΚΑΙ ανάπτυξη:
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (γιατί σιγά μη φτιαχθεί καμμιά κυβέρνηση τώρα) θα κατεβάσω το κόμμα Λ.ΕΥ.ΚΟ (Λαϊκό ΕΥρωπαϊκό ΚΟμμα) με το εξής πρόγραμμα:
Αν μας ψηφίσετε υποσχόμαστε
Έτσι θα σας προσφέρω ΚΑΙ καλύτερης ποιότητας δημοκρατία (το λευκό θα έχει νόημα) ΚΑΙ ανάπτυξη μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Πρωτού αρχίσετε να γελάτε , τα πρώτα 2 ελπίζω να σας δείχνουν πόσο έχουν ανάγκη αναθεώρησης οι θεσμοί της δημοκρατίας σήμερα (ανυπαρξία πραγματικής αντιπροσώπευσης στη βουλή + ΓΤΠΚ η παρουσία των βουλευτών και η συνεισφορά τους, καθοδηγούμενη μόνο από κομματικές γραμμές) και το 3ο για να σας δείξει ότι η μάσα του στυλ ΕΣΠΑ δεν πρόκειται ποτέ ούτε να δημιουργήσει ποτέ ανάπτυξη ούτε θέσεις εργασίας.
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το πρόβλημα σου στον παραπάνω κώδικα είναι ότι ενώ φαίνεται efficient απλά αγνοεί ένα βασικό χαρακτηριστικό. Αρχές! Και αξίες! Γιατί τόσο το 1ο statement που έβαλες όσο και τα υπόλοιπα δεν αποκλείουν ένα κόμμα. Απλά λειτουργούν αθροιστικά. Και αυτό μπορεί να έχει αξία σε έναν αχταρμά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αδιαπραγμάτευτοι όροι. Όροι που σήμερα μπορεί να είναι αδιαπραγμάτευτοι, αύριο μπορεί να μην είναι.... Τι να κάνω εγώ τη δήλωση περί 'απλής αναλογικής' όταν μία από τις συνιστώσες έχει ανθελληνικές θέσεις; Γιατί προσωπικά ελάχιστα καίγομαι αν βρεθώ έξω από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ως Χώρα μία τέτοια προοπτική θα ακύρωνε το σύνολο των θυσιών του Ελληνικού Λαού για να ενταχθεί σε αυτό το κλάμπ των λίγων και εκλεκτών και βέβαια τις γενικότερες επιπτώσεις όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ειδικά με την ανερχόμενη τοπική υπερδύναμη εξ Ανατολών που είναι βέβαιο ότι θα τρίβει τα μάτια της βλέποντας το δωράκι που της προσφέρουμε στο πιάτο.
Και όπως πάντα βέβαια συνεχίζεις να θεωρείς ότι ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων είναι σειριακός και γραμμικός. Πόσο predictable ή όπως θα έλεγε κάποιος πόσο '3D way of thinking'.
Ένα πράγμα έχω μάθει στα 40+ χρόνια της ύπαρξης μου. Ότι δεν υπάρχει ούτε απόλυτη αλήθεια ούτε και απόλυτο ψέμα.
Αλλά βέβαια μπορεί κάποιος να πεί ότι όλα αυτά που λέω εντάσσονται μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς του αστικού κράτους και των βολεμένων.
Οψόμεθα....
Με αδικείς πολύ. Κατ'αρχάς δεν κάνουμε διαγωνισμό προγραμματισμού και χαίρομαι που η παρατήρησή σου αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες κατεγράφη, διότι ισχύει τόσο στον δικό μου κώδικα όσο και στον δικό σου. Αρχές και αξίες έχουν ΚΑΙ οι αριστεροί Έλληνες και οι δεξιοί (αν και για μένα, ο χαρακτηρισμός Έλληνας υπερβαίνει κάθε πολιτικό πρόθεμα). Για τον Μίκη Θεοδωράκη π.χ. μπορείς να πεις ότι θέλεις και να προβάλλεις τα λάθη του και την γεροντική του έλλειψη κρίσεως σε στιγμές. Δεν μπορείς όμως, γνωρίζοντας τη ζωή του, να αμφισβητήσεις ότι στον άνθρωπο αυτό καίει μέσα του πάθος για την Ελλάδα και τον πολιτισμό που κληρονόμησε.
Ο κώδικας που έδωσα δίνει την ευκαιρία στον καθένα να βάλει όσες παράμετρους θέλει για να αποφασίσει το τελικό σκορ. Αυτές οι 3 που έβαλα εγώ είναι αυτές που θεωρώ σαν απολύτως απαραίτητες γιατί
Αυτές οι 3 διαστάσεις για μένα είναι οι απολύτως απαραίτητες για να διορθωθεί η πολιτική κρίση και κατόπιν μπορούμε να προσθέσουμε και πάνω σ'αυτές ότι άλλο νομίζουμε.
Ας μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Πολλάκις οι 'ξένοι σύμμαχοι' μας κρέμασαν και μας άφησαν αβοήθητους. Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα προστρέξουν να μας βοηθήσουν αν η Τουρκία προσπαθήσει να πάρει κάποιο από τα νησιά μας.
Είτε είμαστε όμως εντός Ευρώ και εντός ΕΕ είτε όχι, οι ανίκανοι και φαύλοι πολιτικοί μας δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το οποιοδήποτε πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Αυτό το τελευταίο, δυστυχώς, είναι απόλυτα αλήθεια.
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....
Πιο ανησυχητική είναι η έλλειψη χρήσης else με αποτέλεσμα ο κώδικας να εκτελεί άσκοπα όλα τα conditional statements για κάθε τιμή της μεταβλητής χ
Στην πραγματικότητα, αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά, το statement else, δεν υπάρχει σε μία μηχανή διαφορών όπως είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ως τέτοια μηχανή, όλα τα conditions εξετάζονται και στη συνέχεια η τελική λύση δίνεται μέσα από μία χάβρα συνάψεων (Δημοκρατία). Κύτταρα των οποίων οι προτάσεις οδηγούν στα μη επιθυμητά αποτελέσματα ταπεινώνονται και δεν λαμβάνονται υπόψη ξανά.
Οπότε δεν είναι το θέμα του else statement....
Από τα παραπάνω ίσως αν αντιληφθούμε σοβαρά τι σημαίνουν τότε θα καταλάβουμε ότι και ακόμα και αν δεν υπήρχε η Δημοκρατία θα την είχαμε εφεύρει και βέβαια ότι η επιβίωση εξασφαλίζεται μόνον αν έχεις μνήμη και αν με ρεαλισμό αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι τιμωρώντας αυτούς που βλάπτουν το σύνολο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες για να περνά η ώρα.
ΥΓ. Προγραμματιστικά, έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με νέες γλώσσες.... η FORTRAN** μου αρκεί.
** Ναι είμαι Δεινόσαυρος.....
Ενδιαφέρουσα άποψη, από την άλλη η χρήση του else επιβάλλεται όταν ο περιορισμός των διαθέσιμων υπολογιστικών πόρων είναι υπαρκτό πρόβλημα.
Υπό αυτή τη σκοπιά και λαμβάνοντας υπ'όψιν αυτό που σωστά παραθέτεις (από τη βιβλιογραφία στην θεωρία παιγνίων) ότι μια κοινωνία πάει καλύτερα όταν 'τιμωρεί' τις παραβατικές εγωιστικές συμπεριφορές:
boolean selectParty(GreekParty party)
{
int partypoints=0;
if (party.name=='ΠΑΣΟΚ' || party.name='ΝΔ')
{
println('do not vote');
return false;
}
else
{
if(party.members_pasok_percent>0.2 || party.members_nd_percent>0.2)
{
println('do not vote');
return false;
}
else
for (i=0; i=3)
return true;
else
return false;
}
}