-
Εσείς που βρίσκετε τα πάντα
θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίναμε τουριστικό συνάλλαγμα στην Ελλάδα, Γαλλία σαν δύο παραδείγματα χωρών Ευρώ με χώρες όπως Ταϋλάνδη, Αίγυπτος - κι ακόμα καλύτερα αν ξέρουμε και αριθμό τουριστών/αφίξεις
Μπορεί κάποιος να τα βρεί? -
Άλλο ένα 'αστέρι' από τους καμμένους έλληνες.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/bild_ ... 89024.html -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Η νομισματική πολιτική όμως είναι αλληλένδετη με τον προϋπολογισμό. Δεν θα ισοσκελιστεί ποτέ όσο είμαστε τόσο μη ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτόχρονα τόσο ισχυρό νόμισμα.
Εγώ απορώ γιατί δε κοιτάμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο ευρώ και κοιτάμε να αλλάξουμε νόμισμα!!!
Γιατι πολυ απλα ΔΕΝ γινεται μεσα στο ευρω
Και εγω σου λέω γίνεται.
Γινεται,αν εχουμε υπομονη 20 χρονια μεσα στα οποια η Γερμανια θα μας τα σταζει χοντρα
Σού κόψανε 100 δις χρέους, και σου δώσανε ούτε και εγώ θυμάμαι πόσα δις σε νέα δάνεια (130?). Πόσο άλλο θες να στα στάξουν, για να αρχίσεις να απολύεις υπεράριθμους, να κλείσεις άχρηστους οργανισμούς, να μηχανογραφήσεις το δημόσιο, να πατάξεις την διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων και να κόψεις τις σπατάλες σε υγεία, δημόσια έργα κλπ.?
Δεν γίνονται αυτά !!! Δραχμούλα , έξοδος από ευρωζώνη και Ε.Ε., κολλητιλίκια με Αφρική και γλύψιμο στην Βενεζουέλα για καμιά στάλα πετρέλαιο. Διαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον
Στο παραπάνω zorz να συμπληρώσω ότι αν μια χώρα βγει εκτός γιούρο και ορθοποδήσει (χωρίς λιτότητα ή έστω μια τσαπού 20ετίας για να έχει να πορεύεται), αυτό θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης.
Να σου πω κάτι ρε Eddie;
Ειλικρινά, στ'αρχίδια μου!
Πραγματικά δεν δίνω μια. Φυσικά είναι μάλλον ανεπιθύμητο να διαλυθεί το ευρώ γιατί θα γίνει της πουτάνας παντού, και για την ώρα κανείς δεν το αντέχει. Αλλά το πρωταρχικό κριτήριο μου είναι το συμφέρον και η (πραγματική, όχι πλαστή παπανδρεϊκή) ευημερία της χώρας μου. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στο διάολο, for all I care. Αν είναι να σκοτώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε το ευρώ τότε χέσε μέσα.
Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του eddie είναι η μελλοντική ευμάρεια της Ευρώπης αλλά το ότι η Ευρώπη θα μας ξεσκίσει ασάλιωτα σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, διπλωματικό κλπ) για να μην ορθοποδήσουμε με τίποτα
και να μας βλέπουν τα άλλα pigs και να μην κάνουν παρόμοιες σκέψεις. Είναι τόσο προφανές ότι θα μας λιώσουν που απορώ πως μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι θα οργανωθούμε κάπως και θα τα καταφέρουμε καλύτερα από το αν ήμασταν μέσα στην ΕΕ και κάναμε τα αυτονόητα, την αποπασοκοποίηση του κράτους δηλαδή...
Ετσι τιμωρητικά έδρασαν και με το μνημόνιο + την τεράστια ανικανότητα για αποκρατικοποιήσεις, προσέλκυση επενδύσεων και την φορομπηχτική πολιτική του Πασόκ και δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Τρέχουν τώρα να τα ψιλομαζέψουν γιατί σαλτάραν οι ψηφοφόροι τσιφτετΕλληνες και επιλέγουν να γίνουν Ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα -
Τι σχέση έχει η ανταγωνιστικότητα με το ισχυρό νόμισμα? Δηλαδή χώρες παρόμοιου μεγέθους (πληθυσμιακά) όπως π.χ. η Αυστρία ή η Ολλανδία (ή η Φινλανδία που είναι ακόμα μικρότερη) δεν έχουν το πρόβλημα του ισχυρού νομίσματος?Realzeus, θες να μου πεις ότι η Ελλάδα έχει παραγωγή, και απλώς το ισχυρό νόμισμα (άρα ακριβά προϊόντα) δεν μας αφήνει να μετατρέψουμε την παραγωγή αυτή σε εξαγωγές εκτός Ε.Ε.?
Ακόμα και αν ισχύει αυτό ( ), γιατί δεν εξάγουμε τουλάχιστον μέσα στην ΕΕ?Η έλλειψη ανταγωνιστικότητα έγκειται στην μη υψηλή παραγωγικότητα. Μη μπορώντας όμως να κάνουμε καν εσωτερική υποτίμηση δεν θα βγούμε από αυτό το τέλμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η νομισματική πολιτική όμως είναι αλληλένδετη με τον προϋπολογισμό. Δεν θα ισοσκελιστεί ποτέ όσο είμαστε τόσο μη ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτόχρονα τόσο ισχυρό νόμισμα.
Εγώ απορώ γιατί δε κοιτάμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο ευρώ και κοιτάμε να αλλάξουμε νόμισμα!!!
η Γερμανια, η Γαλλια και τοσες αλλες χωρες διαφωνουν μαζι σου
αν το μαγαζι σου (η χωρα εννοω) ειναι μπουρδελο δεν σου φταιει το €. Και πριν το € μπουρδελο ηταν. Και αν δεν ειχες το χαμηλο δανεισμο μεσα στο €, θα ειχες φτασει στη χρεοκοπια πολυ νωριτερα.
Και στη τελικη, φτιαξε εσυ το μαγαζι σου να δουλευει ρολοι, και μετα αποφασισε αν θελεις € ή δρχ.
Τώρα κάνεις πλάκα! Συγκρίνεις Γερμανίες και Γαλλίες με Ελλάδα; Και μετά λέτε τον ΣΥΡΙΖΑ ονειροπόλο...
-
-
Και εγω σου λέω γίνεται.
Δεν γίνεται και βάζουμε και στοίχημα αν θέλεις.
-
Μήπως είναι ώρα να κλειδώσει το τόπικ; Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, ότι και να ψηφίσουμε ο Αλέξης θα είναι σύντομα ο νέος πρωθυπουργός.
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Μήπως είναι ώρα να κλειδώσει το τόπικ; Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, ότι και να ψηφίσουμε ο Αλέξης θα είναι σύντομα ο νέος πρωθυπουργός.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!! Δε σε περίμενα για τόοοοοοοοοοοσο απαισιόδοξο!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Μήπως είναι ώρα να κλειδώσει το τόπικ; Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, ότι και να ψηφίσουμε ο Αλέξης θα είναι σύντομα ο νέος πρωθυπουργός.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!! Δε σε περίμενα για τόοοοοοοοοοοσο απαισιόδοξο!
Απαισιόδοξος μπορεί να γίνει μόνο ο αισιόδοξος
Εδώ πλέον πρέπει να το πάρουμε απόφαση για να πάμε παρακάτωσοβαρά τώρα, δεν βγαίνει κανένα σενάριο αλλιώς, σκεφτείτε το, νομοτελειακά θα ζήσουμε στιγμές κυβέρνησης τσίπρα
-
Εδώ πλέον πρέπει να το πάρουμε απόφαση για να πάμε παρακάτωσοβαρά τώρα, δεν βγαίνει κανένα σενάριο αλλιώς, σκεφτείτε το, νομοτελειακά θα ζήσομυε στιγμές κυβέρνησης τσίπρα
Άμα είναι για στιγμές ΟΚ.... για παραπάνω να μην είναι.
Πάντως δε βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό παρά μόνο με ψήφο ανοχής! (αν βγεί πρώτος και έχει τους απαιτούμενους βουλευτές) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και στη τελικη, φτιαξε εσυ το μαγαζι σου να δουλευει ρολοι, και μετα αποφασισε αν θελεις € ή δρχ.
Τώρα κάνεις πλάκα! Συγκρίνεις Γερμανίες και Γαλλίες με Ελλάδα; Και μετά λέτε τον ΣΥΡΙΖΑ ονειροπόλο...
Αυστρία , Φινλανδία , Ολλανδία .
Καλύτερα τώρα ; -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Καλύτερα τώρα ;Όχι, καθόλου καλύτερα! Μόνο την Πορτογαλία μπορείς να συγκρίνεις με το χάλι μας.
-
Εδώ πλέον πρέπει να το πάρουμε απόφαση για να πάμε παρακάτωσοβαρά τώρα, δεν βγαίνει κανένα σενάριο αλλιώς, σκεφτείτε το, νομοτελειακά θα ζήσουμε στιγμές κυβέρνησης τσίπρα
Εγώ συνεχίζω να μη μπορώ να δώσω απάντηση στο γιατί συνεχίζετε να δίνετε 'ψήφο εμπιστοσύνης' σ' αυτούς που εδώ και 30-40+ χρόνια σας κοροϊδεύουν, σας κλέβουν, σας προδίδουν... εκτός κι αν διατηρείτε... 'πελατειακή' σχέση μαζί τους, οπότε καταλαβαίνω την πρεμούρα σας!..
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το πρόβλημα σου στον παραπάνω κώδικα είναι ότι ενώ φαίνεται efficient απλά αγνοεί ένα βασικό χαρακτηριστικό. Αρχές! Και αξίες! Γιατί τόσο το 1ο statement που έβαλες όσο και τα υπόλοιπα δεν αποκλείουν ένα κόμμα. Απλά λειτουργούν αθροιστικά. Και αυτό μπορεί να έχει αξία σε έναν αχταρμά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αδιαπραγμάτευτοι όροι. Όροι που σήμερα μπορεί να είναι αδιαπραγμάτευτοι, αύριο μπορεί να μην είναι.... Τι να κάνω εγώ τη δήλωση περί 'απλής αναλογικής' όταν μία από τις συνιστώσες έχει ανθελληνικές θέσεις; Γιατί προσωπικά ελάχιστα καίγομαι αν βρεθώ έξω από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ως Χώρα μία τέτοια προοπτική θα ακύρωνε το σύνολο των θυσιών του Ελληνικού Λαού για να ενταχθεί σε αυτό το κλάμπ των λίγων και εκλεκτών και βέβαια τις γενικότερες επιπτώσεις όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ειδικά με την ανερχόμενη τοπική υπερδύναμη εξ Ανατολών που είναι βέβαιο ότι θα τρίβει τα μάτια της βλέποντας το δωράκι που της προσφέρουμε στο πιάτο.
Και όπως πάντα βέβαια συνεχίζεις να θεωρείς ότι ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων είναι σειριακός και γραμμικός. Πόσο predictable ή όπως θα έλεγε κάποιος πόσο '3D way of thinking'.
Ένα πράγμα έχω μάθει στα 40+ χρόνια της ύπαρξης μου. Ότι δεν υπάρχει ούτε απόλυτη αλήθεια ούτε και απόλυτο ψέμα.
Αλλά βέβαια μπορεί κάποιος να πεί ότι όλα αυτά που λέω εντάσσονται μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς του αστικού κράτους και των βολεμένων.
Οψόμεθα....
Με αδικείς πολύ. Κατ'αρχάς δεν κάνουμε διαγωνισμό προγραμματισμού και χαίρομαι που η παρατήρησή σου αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες κατεγράφη, διότι ισχύει τόσο στον δικό μου κώδικα όσο και στον δικό σου. Αρχές και αξίες έχουν ΚΑΙ οι αριστεροί Έλληνες και οι δεξιοί (αν και για μένα, ο χαρακτηρισμός Έλληνας υπερβαίνει κάθε πολιτικό πρόθεμα). Για τον Μίκη Θεοδωράκη π.χ. μπορείς να πεις ότι θέλεις και να προβάλλεις τα λάθη του και την γεροντική του έλλειψη κρίσεως σε στιγμές. Δεν μπορείς όμως, γνωρίζοντας τη ζωή του, να αμφισβητήσεις ότι στον άνθρωπο αυτό καίει μέσα του πάθος για την Ελλάδα και τον πολιτισμό που κληρονόμησε.
Ο κώδικας που έδωσα δίνει την ευκαιρία στον καθένα να βάλει όσες παράμετρους θέλει για να αποφασίσει το τελικό σκορ. Αυτές οι 3 που έβαλα εγώ είναι αυτές που θεωρώ σαν απολύτως απαραίτητες γιατί
- Αν δεν υπάρχει ασυλία, τότε η κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να κριθεί και νομικά, όχι μόνο πολιτικά, ώστε η τιμωρία της να είναι αποτελεσματική και διδακτική για τους επόμενους. Έτσι, ας έχει η κάθε συνιστώσα ότι άποψη θέλει. Θα κριθεί.
- Η απλή αναλογική θα εξαναγκάσει τα κόμματα σε μεγαλύτερη συνεργασία και θα τα υποχρεώσει να σκέφτονται όχι μόνο ετσιθελικά αλλά συλλογικά προς το συμφέρον της χώρας και όχι το δικό τους (γιατί θα υπάρχει ο φόβος του [1]).
- Η πλήρης διαφάνεια είναι προαπαιτούμενο ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να ελέγχει τους εκλεγέντες με βάση το 2 και να μπορεί να χτίζει επιχειρήματα είτε για να προτείνει λύσεις, είτε για να διώκει νομικά τους υπεύθυνους.
Αυτές οι 3 διαστάσεις για μένα είναι οι απολύτως απαραίτητες για να διορθωθεί η πολιτική κρίση και κατόπιν μπορούμε να προσθέσουμε και πάνω σ'αυτές ότι άλλο νομίζουμε.
Ας μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Πολλάκις οι 'ξένοι σύμμαχοι' μας κρέμασαν και μας άφησαν αβοήθητους. Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα προστρέξουν να μας βοηθήσουν αν η Τουρκία προσπαθήσει να πάρει κάποιο από τα νησιά μας.
Είτε είμαστε όμως εντός Ευρώ και εντός ΕΕ είτε όχι, οι ανίκανοι και φαύλοι πολιτικοί μας δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το οποιοδήποτε πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Αυτό το τελευταίο, δυστυχώς, είναι απόλυτα αλήθεια.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Εγώ συνεχίζω να μη μπορώ να δώσω απάντηση στο γιατί συνεχίζετε να δίνετε 'ψήφο εμπιστοσύνης' σ' αυτούς που εδώ και 30-40+ χρόνια σας κοροϊδεύουν, σας κλέβουν, σας προδίδουν... εκτός κι αν διατηρείτε... 'πελατειακή' σχέση μαζί τους, οπότε καταλαβαίνω την πρεμούρα σας!..
Ειδικά σε σχέση με τη παράθεση που έκανες, καμία σχέση το σχόλιό σου.
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
...καλά, χέσε την παράθεση!...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλύτερα τώρα ;Όχι, καθόλου καλύτερα! Μόνο την Πορτογαλία μπορείς να συγκρίνεις με το χάλι μας.
Γιατί ; Αυτές οι χώρες να σου θυμίσω ότι δεν έχουν ούτε το 1/20 των εσόδων από τουρισμό που έχουμε εμείς. Ουτε το 1/20 των εσόδων από την ναυτιλία που έχουμε εμείς.
Γιατί αυτές μπορούν στο ευρώ και δεν μπορούμε εμείς αν διορθώσουμε τα στραβά μας ; -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Είτε είμαστε όμως εντός Ευρώ και εντός ΕΕ είτε όχι, οι ανίκανοι και φαύλοι πολιτικοί μας δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το οποιοδήποτε πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Αυτό το τελευταίο, δυστυχώς, είναι απόλυτα αλήθεια.
+άπειρο. Γι αυτό και δεν βλέπω την έξοδο απο το ευρώ σαν την μαγική συνταγή που θα μας κάνει ξαφνικά ανταγωνιστικούς.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...καλά, χέσε την παράθεση!...
Ακόμα και χωρίς τη παράθεση....καμία σχέση το σχόλιό σου.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα