-
@netgeo said in NISSAN FORUM:
Σαν κύλιση το ψψ έχει καλύτερη ανάρτηση για τα γούστα μου, το qq ήταν πιο πηδηχτουλι είχε και 19ρες, θύμισε τιγκουαν.
Εγώ οδήγησα το qq premium με τις 18άρες
Καλό μου φάνηκε σαν άνεση.Όχι κάτι ιδιαίτερο,ούτε αφρός όπως οι πολλ/λοι του Niro,αλλά ανεκτό.
CC ,δεν έχω οδηγήσει. -
@tkin73 said in NISSAN FORUM:
@dstou said in NISSAN FORUM:
προφανώς το ψψ έχει άλλη κλιμάκωση και άλλη ρόπα από το κασκάι.
Ισχύει για την ροπή 255 vs 360 είναι που η ροπή ....δεν παίζει ρόλο... δίλιτρο με 197 άλογα και 25 κιλά ροπή μόνο....
https://zeperfs.com/en/duel10579-10505.htmΕνδιαφέρον αυτό, αν και φαίνεται πρώιμο δεν έχει πολλές μετρήσεις ακόμα. Εμένα το QQ μου φάνηκε πιο "βαρύ" σε σχέση με το ΨΨ.
Από ηχομόνωση δεν το συζητάμε.
Αλλά και τα 10κ παραπάνω είναι σεβαστά...
Μα είναι πιο βαρύ. Αλλά από στάση και σε ρεπριζ γρηγορότερο
Δεν μου φάνηκε στο δρόμο έτσι, αυτό λέω.
Οδηγήσες και τα δύο; Εντάξει δεν έχουν τρελη διαφορά στο βάρος ίσως να μην γίνεται αντιληπτό σε ένα σύντομο τέστ. Παίζει ρόλο και πως κατανέμεται το βάρος το ζύγισμα του , οι αναρτήσεις, η πληροφορία από το τιμόνι. Το κασκαι κακά τα ψέματα είναι 3ης γενιάς αμάξι από το 2007. Αν ξεκινούσε από τα 37Κ που είναι στην Ιταλία νομίζω οι περισσότεροι που φτάνουν την κκ θα έδιναν τα +5 και θα πήγαιναν. Στα +41 βαραίνει πολύ...
Όπως τα λες είναι βέβαια άλλο το +5κ άλλο το +10κ.
37.150 θα είχε η premium epower αν δεν υπήρχε το χαράτσι του τέλους ταξινόμησης της ελληνικής πατέντας 29960 η λτπφ
-
Δεν γνωρίζω αν το Connect είναι ίδιο σε όλα τα τελευταία Nissan, αλλά έχω κολλήσει με το Android Auto στο Juke.
Το συνδέω, ανοίγω το Google Maps και όταν ανοίγει το πληκτρολόγιο για να προσθέσω την διεύθυνση, δεν μπορώ να αλλάξω με τίποτα την γλώσσα! Μου εμφανίζει το εικονίδιο ενός πληκτρολογίου τέρμα αριστερά κάτω (υποθέτω ότι είναι η εναλλαγή γλώσσας), αλλά όταν το πατάω αντί να αλλάξει το πληκτρολόγιο, με βγάζει στο κεντρικό μενού του Android Auto.
Έβαλα και την τελευταία έκδοση του Android Auto που θεωρητικά έχει αρκετές αλλαγές, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Πρακτικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Maps δηλαδή (και όχι μόνο). -
Nissan, κατασκευή κινητήρων EV και E-power
Youtube VideoY.Γ. axel12p,τώρα είδα το post σου για το AA. Εμένα στο QQ δουλεύει μια χαρά,αλλά έχω δώσει εξ'αρχής τον προορισμό μου στο κινητό και κάνω απλά τη σύνδεση στο info.
Θα κοιτάξω την επόμενη φορά να δώσω προορισμό πάνω στην οθόνη του αυτοκινήτου και θα σου πω. -
Δοκίμασα αυτό που λες με το ΑΑ (8άρα οθόνη αυτή που είναι ίδια με juke, όχι η 12αρα) και όντως με οποιοδήποτε τρόπο δεν μπορείς να γράψεις προορισμό στα ελληνικά.
Μπορείς όμως όταν σου βγάζει το πληκτρολόγιο,να πατήσεις το εικονίδιο λίγο πάνω δεξιά, αυτό με εικονογραφημένο ένα μικρό κινητό τηλέφωνο και σου ενεργοποιεί- ή απενεργοποιεί- το πληκτρολόγιο του κινητού σου κι από εκεί γράφεις ελληνικά και στο infotainment. -
OK, αυτό το έχω δει με την πληκτρολόγηση μέσω κινητού, αλλά περίμενα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να πληκτρολογείς απευθείας και από το infotainment. Περίμενα μήπως το διορθώσουν σε καμιά αναβάθμιση του Android Auto, αλλά το πρόβλημα παραμένει δυστυχώς.
@panormus772 said in NISSAN FORUM:
Δοκίμασα αυτό που λες με το ΑΑ (8άρα οθόνη αυτή που είναι ίδια με juke, όχι η 12αρα) και όντως με οποιοδήποτε τρόπο δεν μπορείς να γράψεις προορισμό στα ελληνικά.
Μπορείς όμως όταν σου βγάζει το πληκτρολόγιο,να πατήσεις το εικονίδιο λίγο πάνω δεξιά, αυτό με εικονογραφημένο ένα μικρό κινητό τηλέφωνο και σου ενεργοποιεί- ή απενεργοποιεί- το πληκτρολόγιο του κινητού σου κι από εκεί γράφεις ελληνικά και στο infotainment. -
Πιάνομαι από το xtrail e4orce της nissan για να σχολιάσω τα παρακάτω, το xtrail είναι ουσιαστικά η πρώτη μαζική πλατφόρμα που εφαρμόζεται υβριδική μετάδοση που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς χωρίς κεντρικό αξονα. Υπάρχουν οι λύσεις των toyota/mitsubishi αλλά σε αυτές ο πίσω ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από την μπαταρία. Στο e4orce έχουμε περιπου 160 άλογα από τον ice/mg1 και καμιά 50 άρια από την μπαταρία που θα μοιραστούν ανάμεσα στον μπροστινό και πίσω ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 και 135 ίππων αντίστοιχα.
Το ενδιαφέρον βέβαια στα παραπάνω θα ήταν να είχαν τον πίσω με 200hp 330nm και εκτός από το xtrail να τον έβαζαν και στο idx. Η nissan τόσα κ τόσα είχε βγάλει, μακάρι να δούμε μια ρηξικέλευθη ιδέα.
-
Και το micra τελος ?
Σταμάτησε η παραγωγή ή σταματησαν να το εισαγουν Ελλαδα?
Θα βγει αντικαταστατης?
Ενας που θελει σουπερ μινι τι θα παρει ρε παιδιά? Εχουν μειωθει αρκετα οι επιλογες κ ολα με καπελο 3000 το κατ ελαχιστον -
@slowmotion said in NISSAN FORUM:
Και το micra τελος ?
Θα βγει αντικαταστατης?
Ενας που θελει σουπερ μινι τι θα παρει ρε παιδιά? Εχουν μειωθει αρκετα οι επιλογες κ ολα με καπελο 3000 το κατ ελαχιστονΠαίδες απαντάω εγώ στον εαυτό μου:
https://www.drive.gr/news/nea-montela/oti-gnorizoyme-gia-neo-nissan-micra
-
Και το micra τελος ?
Θα βγει αντικαταστατης?
Ενας που θελει σουπερ μινι τι θα παρει ρε παιδιά? Εχουν μειωθει αρκετα οι επιλογες κ ολα με καπελο 3000 το κατ ελαχιστονΠαίδες απαντάω εγώ στον εαυτό μου:
https://www.drive.gr/news/nea-montela/oti-gnorizoyme-gia-neo-nissan-micra
Με εμπειρία 15 ετών στα μικρά ηλεκτρικά (βλ. Leaf), περίμενα κάτι καλύτερο από την Nissan. Μέχρι να κυκλοφορήσει θα έχει έρθει λογικά το Tesla 2, ενώ και το VAG θα έχει αντίστοιχα μοντέλα σε αυτά τα λεφτά. Για να μην συζητήσουμε για τους Κινέζους καλύτερα, την επέλαση των οποίων προσπαθεί να συγκρατήσει με νύχια και με δόντια η ΕΕ...
Αν θεωρήσουμε ότι το Micra έχει ανέβει κατηγορία, θα ήταν ίσως λογικό να βγάλουν κάποιο μοντέλο αντίστοιχο του Dacia Sping, απλά με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Μέχρι το Κ13, το Micra είχε το ίδιο σχεδόν μέγεθος με το Spring.
-
Πράγματι, όταν έχεις τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και επιπλέον είσαι επιφορτισμένος με το να ανοίγεις το δρόμο στους λοιπούς συνεταίρους σου, το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι χλιαρό.
-
Aνακοινώθηκε σήμερα,πως την Παρασκευή θα παρουσιαστούν τα ηλεκτρικά QQ και Juke:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/report-nissan-build-electric-juke-and-qashqai-sunderland
-
Λίγο πριν τα 260 Κ χιλιόμετρα , στο micra dci ακούστηκε ο πρώτος "περίεργος" θόρυβος από το μηχανοστάσιο. Όταν και μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σχετικά κρύο και με λίγο γκάζι , ακούγεται σε ένα "ευαίσθητο ¨ αυτί μία διαφορετική χροιά από το γνωστό τρατάρισμα του diesel.
Ειδοποιώ τον πεθερό ( συνταξιούχο μηχανικό αυτοκινήτων ) και επιβεβαιώνει τον ήχο. Πρέπει να γύρισε τα μισά συνεργεία της πόλης , απευθυνόμενος σε πρώην συναδέλφους να ακούσουν όλοι τον ήχο. Αρχική διάγνωση , κάπου "άρπαξε" ο εκκεντροφόρος. Και εκεί που έχω μπεί στο αγαπημένο car για αναζήτηση άλλου "χαμάλη" , το πηγαίνει και αντιπροσωπεία (θα μου πεις δεν πήγες από την πρώτη στιγμή , ε ο.κ. , έφερε και βόλτες ο πεθερός σε παλιούς γνωστούς....). Ο εκεί υπεύθυνος αρχικά αρνούνταν την ύπαρξη δυσλειτουργίας. Όταν όμως μπριζώθηκε ( δεν είχε βγάλει τίποτα στο καντράν) , αποκαλύφθηκε ο ένοχος, τα μπεκ στον 1 και 3 , στιγμιαία δυσλειτουργούν λόγω πολύ ελαφρού μπουκώματος. Αγωγή , ένα υγρό καθαριστικό στο ντεπόζιτο για ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Κόστος 30€ , έξω κάνει 5€!!! Ο μηχανικός λέει ότι αν και δεν το αναφέρουν οι οδηγίες καλό είναι να του ρίχνεις κάπου κάπου, θα βγάλει άλλα τόσα ( καλά υπερβολές , αλλά βλέπουμε και κάνουμε). Λοιπά φίλτρα σε πολύ καλή κατάσταση ( αναγεννήσεις στον 1,5 , και στις συνθήκες που τον λειτουργούμε δεν έχω νιώσει ποτέ).
Το πρόβλημα όμως του κρύου αέρα στην καμπίνα δεν το έλυσα και δε θα το λύσω ποτέ. Αργεί λοιπόν , απελπιστικά να φέρει ζεστό αέρα το χειμώνα. Κοιτάξαμε θερμοστάτη , ανοίγει σε σωστή θερμοκρασία , κοιτάξαμε νερά στο ψυγείο έλειπαν ελάχιστα ml, μόνη λύση πλέον να βάλω θερμαινόμενα πλατοκαθίσματα από σκρουτζ.
Κατά τα άλλα συνολικά προβλήματα εκτός αναλώσιμων , κάτι ρουλεμάν τροχού, καθάρισμα στα πίσω ταμπούρα ( αυτό το λες και προβλεπόμενο), και μη ιαπωνικό σασμάν ( το πρώτη δευτέρα κρύο είναι μαρτύριο , στρώνει με αλλαγή βαλβολίνης για πολύ λίγο καιρό όμως). Επίσης ή το δικό μου είχε θέμα ή ανοίγει τρύπες στα δοχεία του πλυστικού υγρού του παρμπριζ λόγω στενάχωρης τοποθέτησης στο μηχανοστάσιο ( έχω αλλάξει δύο).
Εν κατακλείδι , επιβεβαιώνεται προς ώρας η αξιοπιστία του dci, ( και η ανωτερότητα του καθώς ως αντικατάστασης είχα ι20 1,4 diesel του πεθερού ) , απλά υπενθύμιση σε κατόχους αν σας θορυβήσει μία διαφορετική χροιά στην κρύα εκκίνηση κοιτάχτε το λίγο. Επίσης ερώτηση σε λοιπούς κατόχους dci, πότε ζεσταίνει το αυτοκίνητο ( εννοώ σε θερμοκρασίες υπό και πέριξ του μηδενός) ; Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι μπορεί να είναι τα κλαπέτα του μηχανισμού ( αν και δεν.....) .
NISSAN FORUM