-
@mastoras78 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
@wantone said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο και αν θες να φας κρεατικά χύμα μέχρι θανάτου, δες στα Καλύβια Αττικής τις ταβέρνες. Τρίγωνο, Χριστόφορος, Μουρούζης είναι οι πιο γνωστές.
Αν θες κάτι πιο γκουρμέ δεν σου κάνουν όμως
Tα κρεατα ειναι καλης ποιοτητας; Φθηνο και ποιοτικο δεν βγαινει η εξισωση οσο και να το στρεσσαρεις.
Δυνατές χασαποταβερνες με τεράστια κατανάλωση, τεράστιες μερίδες και αλάτι. Εννοείται θα σκάσετε από το φαγητό..
True , σκας απο τα ορεκτικά , οι μερίδες είναι Grande έως και υπερβολικές και στο τέλος 1 κιλό γιαούρτι με 4 μπολ γλυκά του κουταλιού για να λιποθυμήσεις σίγουρα .
Βρε @gatoz άσε τις κουκουβάγιες και τις σπονδές στην άκρη , άντε μεχρι τον Βασίλαινα παραπέρα δεν πάω. Μου λέει η γυναίκα να πάμε Feedελ ακούω Fidel και τις λέω αυτά τα κουμουνιστικά δεν μας τα είπες απο πρίν...ααχχαχαχ
-
Κουτσόπουλο να πας @yem. Φτηνά τηρουμένων των αναλογιών και καλά θα φας. Σε καμία επέτειο κτλ.. Ξέρεις εσύ ️
-
Σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο και αν θες να φας κρεατικά χύμα μέχρι θανάτου, δες στα Καλύβια Αττικής τις ταβέρνες. Τρίγωνο, Χριστόφορος, Μουρούζης είναι οι πιο γνωστές.
Tα κρεατα ειναι καλης ποιοτητας; Φθηνο και ποιοτικο δεν βγαινει η εξισωση οσο και να το στρεσσαρεις.
Δυνατές χασαποταβερνες με τεράστια κατανάλωση, τεράστιες μερίδες και αλάτι. Εννοείται θα σκάσετε από το φαγητό..
το θεμα ειναι να μην σκασει το στομαχι μου απο κακης ποιοτητας κρεας
-
Κουτσόπουλο να πας @yem. Φτηνά τηρουμένων των αναλογιών και καλά θα φας. Σε καμία επέτειο κτλ.. Ξέρεις εσύ ️
ο chef κουτσό δεν έχει το Fidελ στην γλυφάδα?
Ο Βασίλαινας είναι καλός αλλά τσιμπάει . Ovio θέλω να πάω που είναι ο Ιωαννίδης . Μου έστειλε η αδερφή μου :
ΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ
14 Φεβρουαρίου 2022Ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας»
σερβίρεται με αραβικές πίτες
Σολομός
παντζάρι, φύκια
Σούπα
πράσο, χέλι
Ταρτάρ τόνου
τοπιναμπούρ, τρούφα
Φαγκρί
πορτσίνι, ρεβυθάδα, Σαν Μιχάλη
Χοιρινό Ibérico
κόκκινο λάχανο, παντζάρι, ραβιόλια με τυρί Kυανό
Μους λευκής σοκολάτας
παστέλι με φιστίκι, σορμπέ φραμπουάζWine Pairing
Οινοποιείο Δουλουφάκη, Δάφνιος, Βιδιανό, Κρήτη ’20
Οινοποιείο Βασάλτης, Νασσίτης, Ασύρτικο-Αηδάνι-Αθήρι, ΠΟΠ Σαντορίνη ’20
Cubillo Crianza, Viña Tondonia, Grenache Noir-Tempranillo, DOC Rioja ’12
ΕΟΣ Σάμου, “Anthemis”, Μοσχάτο, ΠΟΠ Σάμος ’20Μενού 60€ / άτομο
Wine Pairing 25€ / άτομο -
το θεμα ειναι να μην σκασει το στομαχι μου απο κακης ποιοτητας κρεας
Σωστό.. Ακόμα ζούμε πάντως..
@yem ναι επειδή είπες fidel γιαυτό στον πρότεινα. Στην Γλυφάδα περάσαμε πολύ καλά. Καλοκαίρι είχα πάει, έχει περάσει καιρός πρίν τα lockdown
-
Πλέον δεν έχω την άνεση-διάθεση να πηγαίνω τακτικά σε τέτοια μαγαζιά αλλά μια φορά το χρόνο "ξεβλαχεύω" και εγώ από τα πιο απλά "καθημερινά" όπως Tony Bonanno - Da bruno - Thanasis 1948 μέχρι τα βαρούλκα . Μου αρέσει πολύ το φαγητό έξω , όχι το service αυτό μου είναι αδιάφορο , δεν θέλω υπηρέτες για 90' . Η εξαιρετικά καλομεταχειρισμένη πρώτη ύλη μου αρέσει πολύ , το τελικό αποτέλεσμα το στήσιμο του πιάτου η αφοσίωση του μάγειρα , για μένα είναι μαγεία . Βέβαια δεν θα κάτσω να μου πιάσουν τον πισινό για 5 ραβιόλια ... με μέτρο !
-
η αληθεια ειναι οτι ο γατος εχει σε αποσταση 'οσο να κλασεις' μερικα εξαιρετικα μαγαζα...
οποτε ε, ψιλοπαω
μπέις γκριλ ας πουμε 3-4 φορες το μηνα.
τραβολτα 1-2
κουκουβαγια μια στο διμηνο
μακαρουνες 3-4 το μηνα ή και παραπανω οταν θελω να ριξω τη γατα
και σε οποιο βρεθει στο δρομο μου και πειναω....
ειδικα καθως βγαινω σε βουνα και χωρια, ε, δοκιμαζω εμμεσα το ντοπιο χορταρι αν ειναι καλο. μεταβολισμενο.
κυριως βεβαια σουβλακερες με το λιπος να σταζει στο πιγουνι -
Τακτικά πάω σε πιο low budget , κοντά σου η Μουριά νομίζω , από εδώ σε εμάς Ο Βασίλης στης φυλακές του Κορυδαλλού και καμιά φορά το τρίμηνο πάω την μάνα στο ταβερνάκι του Σαμψών στην Παλλήνη για να φάει τα δικά της . Το κινέζικο μου αρέσει πολύ αλλά η γυναίκα θέλει μόνο pasta...ππφφφφ
EDIT: άντε κόφτε την κουβέντα γιατί πες- πες πείνασα γμτ -
@yem said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Τακτικά πάω σε πιο low budget , κοντά σου η Μουριά νομίζω , από εδώ σε εμάς Ο Βασίλης στης φυλακές του Κορυδαλλού και καμιά φορά το τρίμηνο πάω την μάνα στο ταβερνάκι του Σαμψών στην Παλλήνη για να φάει τα δικά της . Το κινέζικο μου αρέσει πολύ αλλά η γυναίκα θέλει μόνο pasta...ππφφφφ
EDIT: άντε κόφτε την κουβέντα γιατί πες- πες πείνασα γμτοι μουριες, στον Αη Γιαννη τον κυνηγο? οχι και πολυ φθηνια....
παρε τηλεφωνο να ερθω, ειμαι 100 μετρα
μηπως ομως λες τη μυρτια που ειναι τζαμπα? δεν εχει ομως κατι το ιδιαιτερο. κοντα στο παλιο αλτερ, απεναντι απο τον συνγαυρο περιπτερα, τον χρηστο.
να πας και πετρουπολη παραδεισο και ανεμο, το δευτερο οχι τοσο τρομερα καλο φαι οσο ο παραδεισος αλλα τρομερη θεα. και τα 2 τζαμπα. -
Ταβέρνα Μουριές
https://maps.app.goo.gl/3jn2DgpGnEPAwiRP9 -
Ταβέρνα Μουριές
https://maps.app.goo.gl/3jn2DgpGnEPAwiRP9 -
ο chef κουτσό δεν έχει το Fidελ στην γλυφάδα?
Ο Βασίλαινας είναι καλός αλλά τσιμπάει . Ovio θέλω να πάω που είναι ο Ιωαννίδης . Μου έστειλε η αδερφή μου :Γλυφάδα αλλά και Σύνταγμα...2 έχει. Ovio θα πάω Κυριακή και θα σας πω. Επίσης Alio εξαιρετικό όπως και το Ψωμί & Αλάτι. Ααα και το Μαύρο πρόβατο για μεζεδοπωλείο στυλ.
-
ψωμί και αλάτι ωραίο όντως και με normal τιμές για αυτό που προσφέρει
-
Καλησπέρα σε όλους!
Η argentina που πρότεινε ο Yem υποθέτω πως είναι το γνωστό steak house? -
Ναι, στο μαραθώνα. Δεν είναι και μια ευθεία από το αεροδρόμιο.
Κάτι άλλο, δεν γνωρίζω πως τρώτε, αλλά άμα πας για ντερλίκωμα Σάββατο βράδυ, για πρωινό την Κυριακή και για μεσημεριανό ντερλίκωμα Κυριακή μεσημέρι, θα ψάχνετε μετά για κανένα στρώμα να ταβλιαστείτε δύο τρεις μέρες για τη χώνεψη. -
@dstou said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κάτι άλλο, δεν γνωρίζω πως τρώτε, αλλά άμα πας για ντερλίκωμα Σάββατο βράδυ, για πρωινό την Κυριακή και για μεσημεριανό ντερλίκωμα Κυριακή μεσημέρι, θα ψάχνετε μετά για κανένα στρώμα να ταβλιαστείτε δύο τρεις μέρες για τη χώνεψη.Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο μακριά γιατί έψαχνα να πάω άλλη φορά και στους χάρτες φαινόταν άλλου…
Φυσιολογικά θα φάμε! Θα ρίξουμε πολύ περπάτημα στην Horeca οπότε θα τα έχουμε κάψει πριν μπούμε στο αεροπλάνο την Κυριακή βράδυ! -
Αφού θα είσαι λοιπόν στη χορέκα, να πας στην ταβέρνα Φωλιά, που είναι ανάμεσα στην Παιανία και στο Κορωπί, δίπλα στην Ιντρακόμ, επί της Λ. Λαυρίου.
Παραδοσιακό μαγαζί με εντελώς φυσιολογικές χρεώσεις και ωραία ψητά. Είναι για δεκαετίες στην ίδια θέση και με την ίδια διεύθυνση-εγγύηση. -
@limited_one said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
@dstou said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κάτι άλλο, δεν γνωρίζω πως τρώτε, αλλά άμα πας για ντερλίκωμα Σάββατο βράδυ, για πρωινό την Κυριακή και για μεσημεριανό ντερλίκωμα Κυριακή μεσημέρι, θα ψάχνετε μετά για κανένα στρώμα να ταβλιαστείτε δύο τρεις μέρες για τη χώνεψη.Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο μακριά γιατί έψαχνα να πάω άλλη φορά και στους χάρτες φαινόταν άλλου…
Φυσιολογικά θα φάμε! Θα ρίξουμε πολύ περπάτημα στην Horeca οπότε θα τα έχουμε κάψει πριν μπούμε στο αεροπλάνο την Κυριακή βράδυ!δεν είναι και δίπλα αλλά πάς ωραία βόλτα για αυτό είπα τα 2 στον Μαραθώνα link text [link text] και link text
-
Ρε συ μακριά τον έστειλες! Πες του να πάει στο Τρίγωνο στα Καλύβια. Και κοντά του είναι και θα ευχαριστηθεί κρέας: https://goo.gl/maps/KJgsJjL3uqN4SbVC7
-
Καλύβια προτάθηκαν απο μάστορα και είναι τα πιο κοντινά και πολύ ιδιαίτερα , σαν ενναλακτική να κάνεις 40' δρόμο στην "εξοχή" της Αττικής δεν είναι κάτι το απαγορευτικό .Αν ήξερα κάποια σίγουρα καλή - που σίγουρα υπάρχει- σε πόρτο ράφτη ή Ραφίνα σίγουρα θα πρότεινα αλλά δεν ξέρω
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)