-
No, Poretti
-
dstou μ' έσωσες γιατί τόσο καιρό οπότε πάω μαθητές στο Goethe γίνομαι μπουχος και ξανάρχομαι όταν τελειώνουν...
Δια ένα βουναλακι ντονέρ ευχαρίστως θα το χτύπαγα αλλά ο πατριώτης σου ο GRT μ' άφησε παγωτό αφού έκλεισε απότομα τις συμμετοχές στο track day του και έμεινα απ' έξω...Τελικά θα την κάνω τη δουλειά σε ελεύθερη προπόνηση σε άσχετη στιγμη όπως έκανα όταν ήμουν φαντάρος στο Πετρίτσι που σε κάθε έξοδο ορμαγα Σέρρες...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
PorettiΣυμπαθητική lager η απλή. Έχει και κάτι πιο δυνατές 7άρες που είναι 'λουκούμια'!
Τελικά θα την κάνω τη δουλειά σε ελεύθερη προπόνηση
Για μένα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή έτσι κι αλλιώς. Ελάχιστες συμμετοχές, η πίστα δική σου ουσιαστικά, μπαινοβγαίνεις όποτε θέλεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχεις βοήθεια μηχανικού, όπως έχουν τα περισσότερα clubs όταν διοργανώνουν track days, όπως και ασθενοφόρο. Γιατρό, χτύπα ξύλο, ελπίζω να μην χρειαστούμε ποτέ... Α νομίζω με την κρίση μείωσαν και τιμές. Πριν 5-6 χρόνια ήταν €70, τώρα νομίζω είναι κοντά στα €50.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Piadina lumbro στη μαρκίζα . Κάνουμε να παραγγείλουμε και ο σερβιτόρος ήταν Ιταλός με σπαστά ελληνικά, 'ωχ θα φάμε της χρονιάς μας' σκέφτηκα.
Τελικά πήραμε καφέδες και κάτι ναπολιτάνικες πίτες ονόματι πιαντίνες, οι οποίες ουσιαστικά είναι πίτσες με ζύμη πολύ λεπτή, πάχους όσο μία κρέπα και μία ιταλική μπύρα η οποία άρεσε. Ο μαζαγάτορας είναι Ιταλός παντρεμένος με Ελληνίδα, το μαγαζί είναι μερικών μηνών, οι ποικιλίες 100% αυθεντικές ιταλικές, και οι τιμές ξεχασμένες στο 2002 περίπου, εκεί το υπολόγισα, π.χ. καφές 1,7 ευρώ, φανταστικές πιαντίνες με 4-5 ευρά, εύκολα πληρώνεις τα διπλά (και βάλε) για παρόμοια πράγματα σε μαγαζί του κέντρου τη σήμερον ημέρα.Ωραια ανακάλυψη! Θα το τσεκάρω σε πρώτη ευκαρία, ως μέγας οπαδός της πιαντίνας.
Κατά τ' άλλα η γνήσια πιαντίνα είναι πίτα φτιαγμένη με αλεύρι και χοιρινό λίπος. Εξαιρετικά νόστιμη!
-
Aπό αύριο και για ένα 3μερο θα είμαι Θεσσαλονίκη για επαγγελματικό λόγο.
Για πείτε κανένα καλό μέρος για φαγητό (κρέας,σουβλάκι και σπαγγέτι,πίτσα),στην περιοχή του ξενοδ. Holiday Inn.
Όπως και μαγαζί με καλά γλυκά. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Aπό αύριο και για ένα 3μερο θα είμαι Θεσσαλονίκη για επαγγελματικό λόγο.Για πείτε κανένα καλό μέρος για φαγητό (κρέας,σουβλάκι και σπαγγέτι,πίτσα),στην περιοχή του ξενοδ. Holiday Inn.
Όπως και μαγαζί με καλά γλυκά.για σουβλάκι «δάσκαλος»
Παπαφη-στην τούμπαSent from my iPhone using Tapatalk
-
Aπό αύριο και για ένα 3μερο θα είμαι Θεσσαλονίκη για επαγγελματικό λόγο.Για πείτε κανένα καλό μέρος για φαγητό (κρέας,σουβλάκι και σπαγγέτι,πίτσα),στην περιοχή του ξενοδ. Holiday Inn.
Όπως και μαγαζί με καλά γλυκά.Ανέβα Πανόραμα και πήγαινε ντουγρου για τρίγωνα στον Ελενιδη!!!!!!!!!!!
Για φαγητό ας πούνε άλλοι......? -
Τι σχέση έχει το Πανόραμα με το Holiday inn ; Βαρδάρη είναι αυτό... Πολύ καλός ο Ελενίδης, αλλά μακριά πέφτει.
Έχω χρόνια να πάω προς τα εκεί. Γενικά μιλώντας, παλιότερα πήγαινα σε 1-2 πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιά. Παλιότερα μου άρεσε ο Μόλυβος στην Ι. Δραγούμη. Και αυτά δεν είναι και δίπλα... -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Τι σχέση έχει το Πανόραμα με το Holiday inn ; Βαρδάρη είναι αυτό... Πολύ καλός ο Ελενίδης, αλλά μακριά πέφτει.
Έχω χρόνια να πάω προς τα εκεί. Γενικά μιλώντας, παλιότερα πήγαινα σε 1-2 πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιά. Παλιότερα μου άρεσε ο Μόλυβος στην Ι. Δραγούμη. Και αυτά δεν είναι και δίπλα...Ελενίδης υπάρχει και πολύ πιο κοντά από το Πανόραμα, μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Πολύ ωραίο μαγαζί είναι το BLE στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφιας στο κέντρο. Πολύ ωραία όλα του. Εξαιρετικό το τιραμισού του!
-
Όπως και μαγαζί με καλά γλυκά.επαγγελματικο τεκνον κιμων? τι νουμερο μπρα?
μη φας πολυ, γιατρος εισαι, ξερς.... -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Έχω χρόνια να πάω προς τα εκεί. Γενικά μιλώντας, παλιότερα πήγαινα σε 1-2 πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιά. Παλιότερα μου άρεσε ο Μόλυβος στην Ι. Δραγούμη. Και αυτά δεν είναι και δίπλα...Η Μόλυβος δεν ήταν αυτό πάνω στον όροφο νομίζω ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
To holiday είναι στο Βαρδάρη άρα κοντά στο κέντρο το οποίο όμως δεν έχει και πολλές επιλογές. Πρέπει να μας πεις αν θα έχεις μεταφορικό μέσο ώστε να σε στείλουμε σε Τούμπα και Πανόραμα για φαγητό/γλυκό.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
επαγγελματικο τεκνον κιμων? τι νουμερο μπρα?
μη φας πολυ, γιατρος εισαι, ξερς....Xαχα...
Συνέδριο oφ δε χαρτ,ντηαρ ΘοδωρήTo holiday είναι στο Βαρδάρη άρα κοντά στο κέντρο το οποίο όμως δεν έχει και πολλές επιλογές. Πρέπει να μας πεις αν θα έχεις μεταφορικό μέσο ώστε να σε στείλουμε σε Τούμπα και Πανόραμα για φαγητό/γλυκό.
Δεν θα έχω μεταφορικό μέσο.
Αλήθεια,πόσο έχει το εισητήριο από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο; -
Όπως και μαγαζί με καλά γλυκά.Η περιοχή δεν φημίζεται για κάτι, το αντίθετο.
Όμως η Θεσσαλονίκη είναι λίγο χωριό στις αποστάσεις, οπότε με αυτοκίνητο μπορεί να θέλεις π.χ. 30 λεπτά να πας από τη Μοναστηρίου στην Αρετσού, σε μη ώρα αιχμής. Επίσης βολεύουν πολύ τα ταξί. Για λεωφορεία μην ασχοληθείς, από τότε που τα ανέλαβε ο μπαμπάς του υπουργού έχουν το χάλι τους το μαύρο.
Εάν είναι με τα πόδια είναι πολύ κοντά τα λαδάδικα (στο 10λεπτο) που έχει πολλές επιλογές για ότι θέλεις όποια ώρα της ημέρας (και της νύχτας). Εγώ θα πρότεινα το σέμπρικο (δικαστήρια) και το all time classic ΖΥΘΟ.
(δεν γράφεις προτιμήσεις και προϋπολογισμό αλλά γύρω από τα λαδάδικα έχει από καντίνες έως πολυτελή εστιατόρια)
Για γλυκό εάν φθάσεις στο πανόραμα πήγαινε στον Τάσο και όχι στον Ελενίδη για τρίγωνα. Θα σου πρότεινα για μοναδικά τριγωνάκια κρέμας το ζαχαροπλαστείο Ηλιος στην Αντιγονιδών. Είναι τριγωνάκια σφολιάτας, σιροπιασμένα, με κρέμα και όχι με σκληρό φύλλο κρούστας όπως τα γνωστά ως τρίγωνα Θεσσαλονίκης, και πας με τα πόδια από τα τη Μοναστηρίου (έχει και παραδοσιακό παγωτό ντοντουρμά) -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Όμως η Θεσσαλονίκη είναι λίγο χωριό στις αποστάσεις, οπότε με αυτοκίνητο μπορεί να θέλεις π.χ. 30 λεπτά να πας από τη Μοναστηρίου στην Αρετσού, σε μη ώρα αιχμής.Ε ναι, στις 4 τη νύχτα, καθημερινή...
ια γλυκό εάν φθάσεις στο πανόραμα πήγαινε στον Τάσο και όχι στον Ελενίδη για τρίγωνα.
Ποια τρίγωνα και χαζομάρες; Στον Τάσο επιλέγεις προφιτερόλ με κρέμα ζαχαροπλαστικής (αντί για σαντιγί)!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
....προφιτερόλ με κρέμα ζαχαροπλαστικής (αντί για σαντιγί)!!!Έτσι είναι το σωστό προφιτερόλ, η σαντιγί είναι για ευκολία. Η κανονική συνταγή είναι με κρέμα ζαχαροπλαστικής (χειροποίητη, όχι έτοιμη σε σκόνη!).
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Εγώ θα πρότεινα το σέμπρικο (δικαστήρια) και το all time classic ΖΥΘΟ.
To 1o μου φάνηκε λίγο ακριβό -αν και φαινόταν καλό-,στο 2ο πήγα.Σχετικά νόστιμο σουβλάκι,αλλά είχε λίγες ίνες-νεύρα.Οι πατάτες-γαρνιτούρα όμως,ήταν ιδιαίτερα καλά ψημένες και γευστικές!
Θα σου πρότεινα για μοναδικά τριγωνάκια κρέμας το ζαχαροπλαστείο Ηλιος στην Αντιγονιδών. Είναι τριγωνάκια σφολιάτας, σιροπιασμένα, με κρέμα και όχι με σκληρό φύλλο κρούστας όπως τα γνωστά ως τρίγωνα Θεσσαλονίκης,
Όντως εξαιρετικά!
Πήγα και σε ένα παραλιακό για ποτάκι το Σάββατο βράδυ με ωραία live μουσικούλα..Γενικά πέρασα καλά,(ωραίες μέρες Πέμπτη-Παρασκευή,το Σάββατο είχε ένα ψοφόκρυο μετά το πρωινό χιόνι,αλλά τουλάχιστον δεν φυσούσε τρελά όπως Αθήνα).
-
Ελαίας Γη, στο Πολιτεία Τέννις κλαμπ. Έλεος.
Φάγαμε χτε, 14 νοματαίοι, δεν δέχτηκε να μας σερβίρει το μικρό μενού των 14 πιάτων, παρά το γεγονός ότι αυτό είχαμε συμφωνήσει πριν από μία εβδομάδα. Αποτέλεσμα ήταν να παραγγείλει ο καθένας ότι θέλει. Μέτρια πιάτα, τίποτα το αξιομνημόνευτο, ίσως λίγο η μελιντζανοσαλάτα, κατά κύριο λόγο σερβίριζε ψητά (= η εύκολη λύση). Πήραμε απ' όλα, φιλετάκια μοσχαρίσια, μπλακ άνγκους, μαύρο χοίρο, ρίμπ άι, μοσχαρίσια μάγουλα με ταλιατέλες (αυτό μάλλον ήταν και το καλύτερο).
42 ευρώ το κεφάλι με δυο μπουκάλια κρασί Χατζημιχάλη τα οποία ήρθαν ζεστά! ΕΥΚΟΛΑ τρως καλύτερα με 25 ευρώ στην περιοχή, είναι επίτευγμα αυτό. Δεν ξαναπάω, είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Ωραία βεράντα, κάτσαμε έξω κάτω από θεόρατα πλατάνια, τους το πιστώνω αυτό, καθώς και το δεσμευμένο πάρκινγκ ακριβώς στην είσοδο.
Το κουφό ήταν όταν από περιέργεια μπήκα και είδα κριτικές στο τριπ αντβάιζορ. ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ, 1500 σχόλια, τα 830 εξ' αυτών εξαιρετικό! Νο 1 εστιατόριο στην Κηφησιά από τα 187 της περιοχής! Ειλικρινά αυτοί οι σχολιαστές τρώνε στο σπίτι τους ή μόνο σουβλάκια και Γκούντις? Μήπως είναι μποτ? Για μένα είναι κάπου στο υπερτιμημένο μέτριο και μιλώ εκ πείρας στο φαί έξω.
Για τους παλιούς :πρόκειται για τα παλιά ΚΙΟΥΠΙΑ, το διαβόητο ροδίτικο εστιατόριο που έγραψε ιστορία στο νησί στα έιτις και στα νάιντις, πήγε μετά Πολιτεία καθώς και Μύκονο. Μόνο καμία σχέση, πρόκειται πλέον για ντεκαντάνς, έναν αχθοφόρο παλιάς αίγλης κατάλληλο κυρίως για τουρίστες, να τους φάνε τάκα τάκα το 40άρι σε άμε στο καλό.
-
απογευμα σαββατο ειχα πηξει στη δουλεια...
τηλεφωνει η γατα για εξοδος το βραδυ. που σημαινει κουβεντα πολυ με συναδελφους και φιλες της. που βαριεμαι πλεον, του τάιαρντ πλεν. οποτες αντιπροτεινω να πεταχτουμε στο εξοχικο στην ερετρια να δω αν τελειωσανε κατι δουλειες που εχω βαλει τα μαστορια, δεν τις ειχαν τελειωσει, και με την ελπιδα για λιγο απο εκεινο το ρομαντικ και ντερτυ που εχουμε ξεχασει πως γινεται. ειχα και να κοιμηθω βραδυ στο εξοχικο μια πενταετια, μπορει και παραπανω. φορτωμα λοιπον το νιβι, καλος ρυθμος μεταβασης, και σε 50 λεπτα αφιξις. τσαντιστηκα που για μια ακομη φορα βρηκα τα πραγματα μισοτελειωμενα, πηγα να θυμισω τι εχουμε ξεχασει, ληθη επικαλεσθει.
οποτε κατεβασμα πολη και βολτουλα. για μασα. τα μαγαζα εκειθε ειναι στημενες παγιδες για τουρισται. αν θες να φας πρεπει να πας στο λυκο αλλα απο θεα κατι σωβρακα κρεμασμενα. η γατα λοιπον πηγαινει συχνοτερα στο σπιτι καποια σουκου, με την κορακλα λεει, ελπιζω να μη με δουλευουν και οι δυο και υπαρχει πραγματι λογος για τη ληθη παραπανω. μου προτεινε να κατσουμε σε μια πιτσαρια διπλα στο δημαρχειο, αποψις δεν ειχα, αλλα ειχε ζεστα το σημειο αυτο ενω παρακατω αερακι. κατσαμε λοιπον σε ενα μαγαζι, καπριτσιο λεγεται, διπλα σε κατι άις μπιτς, που εχει μονο εξωτερικο χωρο. διπλα στη θαλασσα οπως ολα τα μαγαζα στη παραλια ερετριας. πρωτη εντυπωση το εξαιρετικα καθαρο τραπεζι, εκοψα και απο διπλα που φυγανε καποιοι, πολυ σχολαστικο καθαρισμα και μετα κατι ματζουνια για απολυμανσις. μετα ο καταλογος. λιγα πραγματα και ξεκαθαρα. 5 σαλατες, 5 ορεκτικα, 5 πιτσες, 5 μακαροναδες και γενικα λιγα. πηραμε μια σαλατα σπηντ κατι, παρα, μα παρα πολυ καλη. μετα ενα ορεκτικο μιξ μανιταριων, χρονια ειχα να φαω τοσο καλα μανιταρια. και μια πιτσα με καρπατσιο που επιτελους γουσταρισα τρελα και δεν ειχε γκουντα αλλα μοτσαρελα. οκ, δεν ειμαι γαστρονομοαπαφτος κετς, ειμαι και πολυ ιδιοτροπος στη μασα, αλλα τρωω καθημερινα οξω, μυρια ακουμπιζμενα σε κρεατοψαραδικα και ειμαι και 50 μετρα απο το μπέις γκριλ με αποτεσμα να αμαρτανω, οποτες εχω μια καποια εμπειρια. μου φανηκε ετουτο απο τις καλυτεραι πιτσαριαι - οκ οχι ιταλικο - που εχω φαει. εντυπωση οι νεαρες στο προσωπικο που ηταν πυραυλοι, φερνανε το φαγητο σε σωστο χρονιζμο, δεν σου σπαγανε ταπαφτα αλλα κοβανε με την ακρη του ματιου αν σου λειπει κατιτις. τιμες στα 30 ή 40 για τους δυο που φαγανε για 4, δεν θυμαμαι, φχαριστηθηκα φαί μετα απο καιρο και επειδης στα λέιζουρ γευματα εχω συνεχως πελαται καλομαθημενους σε χλιδες και εκατονταδες γιουρα λογαριαζμων, μου εφανει τζαμπα. μετα εφυγε και η ληθη. επομενως ισχυρη συστασις, αν ελπιζετε για κοκο, εχετε εξοχικο ερετρια, βραδυ πηγαινετε εκειθε.
αντιθετα, στη ναυπακτος υπαρχει ο βλαχοδημητροπουλος, στην ακρη στο γριμποβο, μετα τον πεζοδρομο, απεναντι απο τα ποδηλατο τζαμπαδικο. η παλιοτερη πιτσαρια του εκ καρδιτσης ορμωμενου ιδιοκτητου. με τυρι πλιονι. πηγα καποια στιγμη το καλοκαιρι και δεν μου σηκωνοτανε 2 μερες. κακη σαλατα, αθλια πιτσα, απαραδεχτη μακαροναδα. με τυρι πλιονι παντου, και στη σαλατα. ειναι τζαμπα, πραγματι, για αναλογα με τα παραπανω πρεπει να μην περασαμε τα 15-18 ευρωπουλα. αλλα ακουμπησα και καμποσα, γιουρα και οχι μονο, στη σοφτεξ μετα.
-
@dstou: εχω παει 2 φορές στο Ελαίας Φη, τελευταία ήταν πριν 2.5 χρόνια. Μου είχε αφήσει εξιαρετικές εντυπώσεις, τόσο το φαγητό όσο και η εξυπηρέτηση. Επίσης, πολύ λογική τιμή (πήραμε το μικρό μενού όπου2 άτομα σκάσαμε), στα €35/άτομο.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)