-
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Εφόσον λοιπόν κάποιος τηρεί τους νόμους κατά γράμμα μπορεί να έχει κατοικίδιο και δη σκύλο είτε μας αρέσει είτε όχι. Και για να είμαι ειλικρινής δεν με τρελαίνει αυτό αλλά η χώρα δεν μου ανήκει. Ανήκει σε όλους μας.
Αυτό ακριβώς είναι το 2ο ζήτημα, ότι δεν τους τηρεί.
Το 1ο είναι ότι ο νομοθέτης θεώρησε εσφαλμένα ή από δολιότητα ότι η διατήρηση τουλάχιστον 3 σκυλόγατων σε διαμέρισμα (χωρίς κανένα ελέγξιμο κριτήριο, βάρους, εμβαδού, πληθυσμιακής πυκνότητας περιοχής, διαθέσιμων δημόσιων χώρων εκτόνωσης για τα ζώα κτλ κτλ) είναι δόκιμη πρακτική αρκούμενος σε μια νεφελώδη αναφορά σε "κανόνες ευζωίας" κτλ που απλά καθιστούν την κατάσταση πρακτικά ανεξέλεγκτη.
Όπως έγραψα στην δική μου περιοχή τις καλοκαιρινές βραδιές με άπνοια και υγρασία η κατρουλίλα και η σκατίλα από το παρακείμενο πάρκο φτάνει μέχρι τα ρετιρέ των γειτονικών πολυκατοικιών. Και ναι πέραν των εκκλήσεων στο δήμο βγαίνουμε συχνά οι ίδιοι με τα λάστιχα και τις χλωρίνες για να καθαρίζουμε την κόπρο του Αυγεία.
-
Εάν μπορεί να συντηρήσει τρία σκυλιά με ηρεμία τότε δεν βλέπω θέμα. Είχαμε γυναίκα με δύο σκυλιά δίπλα μας τα οποία ήταν ήρεμα και δεν τα άκουγε κανείς. Τα εκπαίδευσε από μικρά να σέβονται και να κρατούν τις ορμές τους για γαύγισμα. Αν μάλιστα ξέφευγαν τα μάλωνε και ηρεμουσαν.
Εαν δεν μπορεί σημαίνει ότι κάποιον νόμο θα παραβαίνει. Οπότε εκεί είναι η πλευρά του κράτους να επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους και να δει αν παραβιάζεται κάποιος νόμος που ενοχλεί τους συγκατοίκους ή τα ίδια τα σκυλιά.
Για το πάρκο που λες , για αυτό ανέφερα πως πρέπει να φτιαχτεί ένας χώρος για τα ζώα. Εκεί μέσα αυτά μπορούν να κάνουν την ανάγκη τους σε συγκεκριμένο σημείο το οποίο έχει ειδικό χώμα και καθαρίζεται. Ούτε θα λερωναν τα πάρκα που καθετε ο κόσμος ούτε θα σας ενοχλούσαν οι μυρωδιές από ακαθαρσίες.
Συνεπώς ισως τελικά είναι προς το συμφέρον σου να πληρώσει το κράτος και να φτιάξει ειδικους χώρους. Άσε που σε αυτούς τους χώρους παίζουν και τρέχουν και μετά στο σπίτι κοιμούνται όλη μέρα διότι είναι σαν τα μικρά παιδιά που πρέπει να εκτονώσουν την ενέργεια τους. Αν αφήσεις ένα σκυλί να παίξει μια ώρα με άλλα σκυλιά και να τρέχει κοιμάται όλη την υπόλοιπη μέρα. Δεν έχει δύναμη ούτε να γαβγίσει ούτε να σηκωθεί. Είναι σαν να τελειώνει η μπαταρία τους.Συμφωνώ γενικά πως τα σκυλιά δεν είναι για την πόλη, αλλά εφόσον οι άνθρωποι ζουν σε αυτήν, τι να κάνουμε; Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση συνύπαρξης.
-
Γάτες @lap , αποκλειστικά γάτες και μικρόσωμα σκυλιά "σαλονιού" στα διαμερίσματα, και ίσως, αν και έχω επιφυλάξεις, ειδικών προδιαγραφών καθαριζόμενοι χώροι - όπου υπάρχει δυνατότητα - που θα επιτρέπεται αποκλειστικά εκεί το χέζειν και του κατουρείν των τετράποδων ζώων, και γιατί όχι, των δίποδων κοπριτών αφεντικών τους.
-
Ε δεν κοστίζει και πολύ ένας τέτοιος χώρος. Βάζεις γύρω γύρω ψηλά καγεκλα να μην βγούνε τον δρόμο, παγκάκια για να κάθονται και να μιλάνε οι ιδιοκτήτες, φωτισμό για το βράδυ και ειδικό χώμα και λίγο γρασίδι σε ένα σημείο. Βάζεις μέσα και τίποτα παλιά λάστιχα σαν παιχνίδια και τα αφήνεις να τρέχουν. Αυτά περνάνε πολύ καλά μεταξύ τους. Τρέχουν γύρω γύρω και κυνηγιούνται. Κάνουν και παρέες και πηγαδάκια μεταξύ τους ακριβώς όπως οι άνθρωποι και τα παιδιά που παίζουν, μετά μυρίζουν το ένα το άλλο..χαχαχα
Παραδόξως σε τέτοια πάρκα για σκυλιά, δεν ακούς γάβγισματα. Γιατί τρέχουν και λαχανιαζουν και δεν γαβγίζουν!
Τα γέρικα σκυλιά κάθονται και αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα και τα άλλα σκυλιά να παίζουν. Όπως οι άνθρωποι δηαλδη.
Μετά έχουν κουραστεί τόσο πολύ που τα σέρνεις για να περπατήσουν. Μόλις γυρίσουν σπίτι τρώνε πίνουν λίγο νερό και καταρρέουν και κοιμούνται για ατελείωτες ώρες.
Όταν όμως δεν έχουν οι πόλεις μας τέτοιους χώρους ξεκινούν τα ημίμετρα και οι λογικές αντιδράσεις οσων δεν έχουν σκυλιά.
-
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Ε δεν κοστίζει και πολύ ένας τέτοιος χώρος. Βάζεις γύρω γύρω ψηλά καγεκλα να μην βγούνε τον δρόμο, παγκάκια για να κάθονται και να μιλάνε οι ιδιοκτήτες, φωτισμό για το βράδυ και ειδικό χώμα και λίγο γρασίδι σε ένα σημείο. Βάζεις μέσα και τίποτα παλιά λάστιχα σαν παιχνίδια και τα αφήνεις να τρέχουν. Αυτά περνάνε πολύ καλά μεταξύ τους. Τρέχουν γύρω γύρω και κυνηγιούνται. Κάνουν και παρέες και πηγαδάκια μεταξύ τους ακριβώς όπως οι άνθρωποι και τα παιδιά που παίζουν, μετά μυρίζουν το ένα το άλλο..χαχαχα
Παραδόξως σε τέτοια πάρκα για σκυλιά, δεν ακούς γάβγισματα. Γιατί τρέχουν και λαχανιαζουν και δεν γαβγίζουν!
Τα γέρικα σκυλιά κάθονται και αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα και τα άλλα σκυλιά να παίζουν. Όπως οι άνθρωποι δηαλδη.
Μετά έχουν κουραστεί τόσο πολύ που τα σέρνεις για να περπατήσουν. Μόλις γυρίσουν σπίτι τρώνε πίνουν λίγο νερό και καταρρέουν και κοιμούνται για ατελείωτες ώρες.
Όταν όμως δεν έχουν οι πόλεις μας τέτοιους χώρους ξεκινούν τα ημίμετρα και οι λογικές αντιδράσεις οσων δεν έχουν σκυλιά.
To ξέρεις υποθέτω ότι υποδομές όπως αυτές που περιγράφεις σε πολλές μα πάρα πολλές γειτονιές δεν υπάρχουν ούτε καν για τα (ανθρώπινα) παιδιά, έτσι?
-
Μα δεν χρειάζεται να είναι πολλές. Μια ανά κάποια τετράγωνα είναι αρκετη.
Μάλιστα μαθαίνουν τα σκυλιά και κρατιούνται μέχρι να πάνε εκεί για να κάνουν την ανάγκη τους. Διότι μυρίζουν την περιοχή που θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους και εφόσον διαπιστώσουν πως κάνουν και άλλα σκυλιά εκεί την ανάγκη τους τότε την κάνουν και αυτά. Για αυτό και εγώ έβαζα καθαριστικά στο νερό που καθάριζα διότι τα οδηγεί να μην ξανακάνουν την ανάγκη τους εκεί.
Για αυτό σου λέω, πως αν δεν ζήσεις με σκυλί δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα.
-
Υπαρχει στο Αλσος Βεικου τετοιο παρκο σκυλων οπως και στο Ν Ηρακλειο και αλλου.
Το θεμα ομως ειναι η γαιδουρια καποιον κατοχων σκυλων που δεν μαζευουν και δεν καθαριζουν αυτα που κανει ο σκυλος τους.
Τα κατοικιδια ειναι για τις κατοικιες και επειδη εχω δει μεγαλο δανο να βγαινει απο διαμερισμα στην Τσεχια, δεν ειναι αποτρεπτικος παραγοντας το μεγεθος του σκυλου.
Δυστυχως με ολα τα στραβα που εχουμε ως λαος δεν θα μπορουσε να αποτελει εξαιρεση η διαχειριση στα κατοικιδια.
Οπως οδηγουμε, περπαταμε, πεταμε τα σκουπιδια μας και το χειροτερο, μεγαλωνουμε τα παιδια μας, ετσι κανουμε και με τα σκυλια μας.
-
Κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σοβαρά θέματα αλλεργιών που οφείλονται στα κατοικίδια.
Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν και το θάνατο, αλλά και σοβαρά προβλήματα π.χ. δερματικά, οράσεως, ρινικά, βρογχικά, και διάφορα άλλα.
Επίσης τα τελευταία χρόνια πολλοί συγχέουν αυτά τα προβλήματα υγείας με τα αυτοάνοσα νοσήματα ενώ δεν είναι. Ίσως επειδή η χρήση της έννοιας αυτοάνοσο ρίχνει την ευθύνη στον νοσούντα.
Μου κάνει εντύπωση που τέτοια θέματα που αφορούν την υγεία περνάνε απαρατήρητα.
Σίγουρα όμως πριν 15 και 20 χρόνια τέτοια έξαρση δεν υπήρχε. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει η κατάσταση ειδικά στις αστικές περιοχές.
-
Πλέον δεν υπάρχουν πάρκα για τους ανθρώπους, θα βρεθούν για τα σκυλιά;
Είναι για λύπηση (;) όμως, να βλέπεις ανθρώπους πολύ πρωί ή βράδυ, μέσα στο ψωφόκρυο, ή εν μέσω καύσωνα, να... τους πηγαίνουν βόλτα τα σκυλιά τους. -
Ο ρανταμπλάν μάλωνε με τον λαδέμπορα - μαυραγορίτη στην βουλή για να υπερασπιστούν τον Κούλη και τον Αλέξη.
Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που κατέκλεψε την μισή Αττική.
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα σχολεία με μπούλινγκ και τσαμπουκάδες από ανήλικους.
Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του Άλκη και την φωτιά στο Μάτι.
Ακόμα ψάχνουν τους βιαστές της 12χρονης.
Άλλη μία γυναικοκτονία στην Θεσσαλονίκη.
Ο σύντροφός της διαζευγμένης που τον έβαλε στο σπίτι της, βίαζε τον ανήλικο γιο της.
Οι τιμές των καυσίμων του ρεύματος και των ειδών πρώτης ανάγκης στα ύψη.
Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο Ερντογάν απειλεί με πυραύλους στην Αθήνα
Τα σκάνδαλα στο ευρωκοινοβούλιο συνεχίζονται, από αυτούς που στείλαμε για να μας εκπροσωπήσουν.
Μια βόλτα είπα να κάνω σήμερα το απόγευμα στο πάρκο, για να απολαύσω την ηρεμία της πόλης, δίπλα στους αραχτούς λαθροεπενδυτές που απολάμβαναν το απόγευμα τους στο γρασίδι, και δεν άντεξα.............
τέτοια μπόχα από τις ακαθαρσίες των βρωμόσκυλων δεν την περίμενα, να τα εξολοθρεύσουμε όλα για να βρούμε επιτέλους την υγειά μας. -
Τα χριστούγεννα που ήμουν Γαλάτσι για 10 μέρες παρατήρησα το εξής. Αμολούσαν τα σκυλιά σε περιφραγμένα γηπεδα μπάσκετ με αποτέλεσμα να μη μπορείς να παίξεις με το παιδί σου και όταν έφευγαν άφηναν μια τουλάχιστον αναμνηστική κουράδα. Απαραίτητα μωρομάντηλα μαζί για να καθαρίζουμε τη μπάλα από τα σκατά των σκύλων.
-
Δεν είναι η ύπαρξη πάρκων για σκύλους το πρόβλημα. Είναι η νοοτροπία αυτού του σάπιου λαού.
Εξηγώ στον άλλο, μη πάρεις σκύλο, θέλει 2-3 φορές βόλτα τη μέρα, δεν έχεις χρόνο. Αποτέλεσμα; Το σπίτι γεμάτο αυτές τις πάνες χαλιά που κατουράνε. Μυρωδιά αξέχαστη. Αλλά, φιλοζωος. Αγγελίες υιοθεσία στο FB φουλ.
-
Παντα στο πορτ μπαγκαζ εχω μια κονσερβα για να ταισω ενα πεινασμενο ζωντανο. Το προβλημα ειναι τα διποδα που τα παρατανε οταν δουν πως δεν ειναι κουκλακια και πως εχουν και αυτα αναγκες.
-
Με έχει δαγκώσει σκύλος δύο φορές. Την πρώτη πολύ άγρια. Σε καμία περίπτωση δεν είχα κάνει κάτι επιλήψιμο. Συνεπώς δεν γουστάρω καθόλου τους σκύλους.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το είδος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τα σκυλιά δαγκώνουν, τρομάζουν κόσμο με το γαύγισμά τους και όσοι ρίχνουν γλωσσόφιλα στους σκύλους τους είναι βρωμιάρηδες.
-
Έτυχε, έπεσες σε σκυλί που είτε είχε ψυχικά τραύματα και αντιδρούσε, είτε είχε κάποια αρρώστια, είτε το εκπαίδευσαν να είναι βίαιο, είτε είναι και στην φύση του λόγω ράτσας.
Και εμένα με είχε δαγκώσει σκύλος αδέσποτος. Και αυτός που φιλοξενούσα με δάγκωνε στο παιχνίδι διότι κάναμε άγριο παιχνίδι, παλεύαμε έτσι για χαβαλε. Αλλά με δάγκωνε ίσα ίσα μέχρι να αγγίξει τα δόντια του στο δέρμα μου. Μόλις το έκανε με άφηνε, ούτε κόκκινο δεν άφηνε, τίποτα. Μάλιστα, μια δυο φορές μεσα στο άγριο παιχνίδι που κάναμε και "παλεύαμε", όπως κάνουν και τα παιδιά που παλεύουν, με δάγκωσε λιιιιιγο παραπάνω μέσα στον χαμό από το παιχνίδι (μιλάμε για άγριο παιχνίδι, να γκρεμίζουμε το σπίτι ολόκληρο. Αλλά ήταν ευτυχία, το να σας λέω και τι να το ζείτε.) και μόνο του άρχισε και εκλαιγε, σταμάτησε το παιχνίδι και με εγλυφε σε εκείνο το σημείο. Ήταν πανέξυπνο. Εγώ δεν είχα πάθει τίποτα φυσικά. Αλλά ήξερε τα όρια.
Από όσο ξέρω, δεν τα ξέρω όλα περί σκύλων αλλά αναγκάστηκα να διαβάσω και να μάθω, στα σκυλιά εφόσον τους κάνεις τα εμβόλια που ορίζουν οι κτηνίατροι κάθε έτος για να μην πάθουν λύσσα κτλ όχι μόνο είναι σαν ζωντανα αρκουδάκια αλλά πραγματικά απορεις με την υπομονή που έχουν στα πειράγματα. Ο μέσος άνθρωπος δεν θα άντεχε τα πειράγματα και την καταπίεση που αντέχουν τα σκυλιά από τον άνθρωπο.
Είναι ζώα που λατρεύουν τα χάδια και είναι δεμένα με τον άνθρωπο.
Το πιο χαρακτηριστικό. Έκαναν πείραμα με εγκεφαλογράφημα σε σκυλιά και όταν τους έδειχναν κουτάβια δεν ενεργοποιούσαν το σημείο της στοργής και αγάπης και όταν τους έδειχναν άσχετους ανθρώπους, όχι τους ιδιοκτήτες τους, ο εγκέφαλος τους έκανε πάρτι. Δηλαδή πέρασε στο dna τους να μας ακολουθούν και να μας αναζητούν. Εξού και το δέσιμο μεταξύ των δύο αυτών ειδών του ζωικού βασιλείου. Σκύλων και ανθρώπων.
Τα ίδια έλεγα και εγώ για την καθαριότητα. Τα σιχαίνομαι, τα θεωρώ πολύ βρόμικα κτλ αλλά αυτό που κράτησα εγώ, εκτός του ότι το καθάριζα πολύ συχνά σε πατούσες κτλ ναι ήταν τόσο καθαρό που δεν βρομαγε αν θες το πιστεύεις, τελικά η αγάπη κέρδισε και το δέχτηκα για όσο το κράτησα. Μετά από χρόνια βρίσκω τρίχες ακόμα σε διάφορα σημεία και αναπολώ με αγάπη τις μέρες που μου βρωμιζε το σπίτι.
Επισης έπαθα αυτό που λέει ο Σπύρος. Παλιά δεν έδινα σημασία. Τώρα πολύ συχνά οπότε μπορώ ταιζω αδέσποτα που συναντώ και ήταν άτυχα στην ζωή και δεν δέχτηκαν την αγάπη και την στοργή ενός σπιτιού.
-
Ένα χιουμοριστικό βίντεο. Δεν πολύ απέχει όμως από την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα αν αναπτύξεις καλή σχέση με τον σκύλο μπορείς να καταλάβεις την αντίδραση του σε αυτά που του λες αν μάθεις την γλώσσα του σώματος τους.
-
Το 1ο ζώο που εξημέρωσε ο πρωτόγονος άνθρωπος ήταν ο λύκος. Το έκανε επειδή κυνηγούσαν μαζί και ο λύκος είδε στον άνθρωπο ένα φίλο, που του πετούσε αποφάγια, και ο άνθρωπος είδε στο λύκο έναν σύμμαχο για το κυνήγι. Έτσι γεννήθηκαν μετά οι σκύλοι, ως απόγονοι των λύκων, που εξημέρωσε ο άνθρωπος. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, επειδή είναι δημιούργημα δικό μας! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να στραφεί ένας σκύλος κατά ενός ανθρώπου. Εδώ οι άνθρωποι στρέφονται κατά άλλων ανθρώπων. Άρα να μην συμπαθούμε κανέναν άνθρωπο, με αυτήν την λογική; Το πιο επικίνδυνο ζώο του πλανήτη είμαστε εμείς, όχι οι σκύλοι. Σκέψου απλά πόσοι άνθρωποι σκοτώνονται από άλλους ανθρώπους κάθε μέρα (αυτήν την στιγμή μερικές εκατοντάδες στην Ουκρανία και κάθε μέρα 5-10 από δολοφονίες στις ΗΠΑ) και πόσοι από σκύλους...
-
Τα σκυλιά δεν μου αρέσουν. Θεωρώ ότι δεν είναι για διαμερίσματα.
Δεν φταίνε όμως αυτά για ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα αδέσποτα.
Ζούμε σε μία υποκριτική κοινωνία και ακόμα και σε αυτό το θέμα υπάρχει υποκρισία.
Από φιλόζωους και κράτος. -
Κάποια μικρόσωμα σκυλια ίσως είναι για διαμέρισμα. Ποτέ μου δεν είχα σκυλί σε διαμέρισμα όμως. Το δικό μου ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό, θηρίο, 35 κιλών, έτρεχε έξω στον κήπο και ήταν το πιο γλυκό πλάσμα που υπήρξε. Ποτέ δεν δάγκωσε άνθρωπο, αλλά σκότωνε γάτες... το ένστικτο βλέπεις.
-
Απαπα, αυτό που φιλοξενησα εγώ έκλαιγε από χαρά όταν έβλεπε γάτες.
Ήθελε να παίξει μαζί τους. Οποιο πλάσμα και αν έβλεπε ήθελε να παίξει. Ακόμα και μύγες όταν κυνηγούσε μόλις τη δάγκωνε την άφηνε να φύγει.
Πολύ αστεία εικόνα να κυνηγά μύγες. Να προσπαθεί να τις δαγκώσει στον αέρα.
ΧαχαχαΗ αλήθεια είναι αυτή, τα μεγάλα σκυλιά δεν είναι για διαμέρισμα. Κακώς τα υιοθετούν στις πόλεις. Βασανίζονται και αυτά.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα