-
Γεννήθηκα με Τογιότα μεγάλωσα με αυτά
...είχα σταρλετ επ70 turbo το 1998.
ο κολοσσός αυτός στεναχωρεί πολλούς και όλοι αυτοί βγάζουν χολή που δε μπορούν να την ξεπεράσουν.εχουν τα πάντα φτιάχνουν τα πάντα...
Όταν πήρα μεταχειρισμένο prius gen 2 το 2009 με κοίταζαν σαν εξωγήινο άσχημο μου έλεγαν ...ε πάρτε πασατ πετρέλαιο τους απαντουσα.
εξαιρετικο όχημα κάλυπτε με το παραπάνω τις οικογενειακές ανάγκες.το άλλαξα πριν δύο + χρόνια με prius gen 3 solar pack μοντέλο του 2010.δυσκολευομαι να βρω αντίπαλο για αυτά που έχει τον εξοπλισμό του την οικονομία του ακόμα και με μοντέλα του 2020 από Ευρώπη μεριά. -
Ήτο αμαξάρα το πρίους μκ2, το έχω πάρει στη γυναίκα και παραμιλάει ακόμη. Φοβερό κόνσεπτ, για πλάκα 10-15 χρόνια μπροστά από την εποχή του.
-
@dstou said in TOYOTA FORUM:
Ήτο αμαξάρα το πρίους μκ2, το έχω πάρει στη γυναίκα και παραμιλάει ακόμη. Φοβερό κόνσεπτ, για πλάκα 10-15 χρόνια μπροστά από την εποχή του.
ετσι ειναι οπως το ειπες
-
Έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το τι είναι αμαξάρα τότε...
-
Παντως δεν ειναι μικρο πραγμα. Η Τουοτα 20 χρονια πριν με το πριους εδωσε αμαξι βενζινης με αυτονομια ντιζελ.
-
Για να καταλάβει κανείς τι άλμα επί κοντώ ήταν το κόνσεπτ Πρίους μκ2, όχι μόνο για την Τουότα, αλλά γενικά για την αυτοκίνηση, θα πω το εξής:
Τω καιρώ εκείνω, με euro 2 standard εν ισχύ, το Πρίους υπερκσλυπτε τις απαιτήσεις του euro 4 , ενώ έχασε για πολύ λίγο τα όρια του euro 5 τα οποία επεβλήθησαν 10 χρόνια μετά!
Και όλα αυτά σε ένα πακέτο το οποίο προσέφερε ντίζελ λάηκ οικονομία, την πιο εύκολη οδήγηση, κορυφαία αξιοπιστία, καμπίνα Λέξους και χώρους λίμο, σε τιμή λίγο πάνω από οκτάβια 1.6τδι αυτόματο.
Οι δε συντάκτες ύλης των ελληνικών πρωκτοπεριοδικών και τσοντοεκπομπών αυτοκινήτου, είτε λόγω αδυναμίας να τα αντιληφθούν αυτά, είτε λόγω κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, το διακωμωδούσαν στις παρουσιάσεις τους. Αντίστοιχα και εδω μέσα, αλλά και στο ακατανόμαστο, από απλά μέλη μέχρι μοντς. -
Να πούμε για εξοπλισμό οθόνη αφής είσοδο χωρίς κλειδί έκανες τα πάντα από το τιμόνι .ο μόνος λόγος που το πούλησα ήταν ότι ήθελα να πάω στο επόμενο μοντέλο ,11 χρόνια το είχα .όταν έγινε 13 ετών έβγαλε μπαταρία την οποία έκανα επισκευή και ακόμα είναι με αυτή
-
Εντάξει διάβασα τα σχόλια σας και είπα να το ψάξω παραπάνω...
https://autoholix.com/2019/02/11/toyota-prius-ii-my-09-veterancar-testdrive/
-
Η τεχνολογία που είχε ήταν φοβερη και τρομερό κονσεπτ. Μεχρι εκεί του το δίνω.
Το ίδιο το αμάξι ηταν, είναι και θα είναι ΠΑΤΑΤΑ με ρόδες. Δεν μπορώ να βρω λέξεις που να το περιγράφουν καλύτερα
Για ανθρώπους που ΔΕΝ αγαπούν την οδήγηση και πάνε με τα όρια μόνιμα και για παππούδες είναι μια χαρά. Για οποιονδήπωτε αλλο είναι μαύρο χάλι
-
@cirus said in TOYOTA FORUM:
Το ίδιο το αμάξι ηταν, είναι και θα είναι ΠΑΤΑΤΑ με ρόδες. Δεν μπορώ να βρω λέξεις που να το περιγράφουν καλύτερα
Για ανθρώπους που ΔΕΝ αγαπούν την οδήγηση και πάνε με τα όρια μόνιμα και για παππούδες είναι μια χαρά. Για οποιωνδήπωτε αλλο είναι μαύρο χάλι
Εγώ με τις καταναλώσεις που διάβασα και τις τιμές του ντίζελ εκείνης της εποχής, μην σου πω και της βενζίνης, δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, που θα σε έκανε να αποδεχθείς το σχήμα του.
-
Το αυτοκινητο αυτο χαραξε το δρομο που 20 χρονια μετα προσπαθουν οι αλλοι να ακολουθησουν. Δεν ειναι για σπορ οδηγηση αλλα οι αρετες του ειναι τετοιες που εκ ανθρωποι σε ολο τον κοσμο το επελεξαν. Ξερετε δεν εχουν ολοι την μαλακια του μεσου Ελληνα που την βλεπει βατανεν και τα ΣΚ του καλοκαιριου συναγωνιζεται φαντασματα κανοντας σφηνες αναμεσα σε ησυχους ανθρωπους που θελουν απλα να πανε να δροσιστουν.
Ενας μεσος Αμερικανος που θα ακολουθησει την διαδρομη 66 το λατρευει σε σχεση με τις εδω βλακειες που καθε 470 χλμ πανε για γεμισμα. -
@criuser said in TOYOTA FORUM:
@cirus said in TOYOTA FORUM:
Για ανθρώπους που ΔΕΝ αγαπούν την οδήγηση και πάνε με τα όρια μόνιμα και για παππούδες είναι μια χαρά. Για οποιωνδήπωτε αλλο είναι μαύρο χάλι
Εγώ με τις καταναλώσεις που διάβασα και τις τιμές του ντίζελ εκείνης της εποχής, μην σου πω και της βενζίνης, δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, που θα σε έκανε να αποδεχθείς το σχήμα του.
για μέσα στην πόλη ήταν τρομερό σε κατανάλωση. Το Diesel μέσα σε βαριά κίνηση δεν είναι το καλύτερο. Οι diesel κινητηρες υποφέρουν μέσα σε κίνηση. Σε ανοικτό δρόμο με σταθερές στροφές είναι το καλύτερο τους
Επισης το diesel με όλους τους πανηλίθιους που βγάζουν τα DPF είναι σκέτος καρκίνος. Δηλαδή ΟΛΑ τα ταξί πχ
-
@spi_duster said in TOYOTA FORUM:
Το αυτοκινητο αυτο χαραξε το δρομο που 20 χρονια μετα προσπαθουν οι αλλοι να ακολουθησουν. Δεν ειναι για σπορ οδηγηση αλλα οι αρετες του ειναι τετοιες που εκ ανθρωποι σε ολο τον κοσμο το επελεξαν. Ξερετε δεν εχουν ολοι την μαλακια του μεσου Ελληνα που την βλεπει βατανεν και τα ΣΚ του καλοκαιριου συναγωνιζεται φαντασματα κανοντας σφηνες αναμεσα σε ησυχους ανθρωπους που θελουν απλα να πανε να δροσιστουν.
Ενας μεσος Αμερικανος που θα ακολουθησει την διαδρομη 66 το λατρευει σε σχεση με τις εδω βλακειες που καθε 470 χλμ πανε για γεμισμα.Δεν είναι έτσι. Ειναι τραγικό και σε ταχύτητες μέσου οδηγού. Δεν μιλάω για σπορ οδήγηση.
Στην αμερική έχουν μονο ευθείες.....
Στο ότι χάραξε το δρόμο και η τεχνολογία του ήταν πολύ μπροστά συμφωνω
-
Ενας μεσος Αμερικανος που θα ακολουθησει την διαδρομη 66 το λατρευει σε σχεση με τις εδω βλακειες που καθε 470 χλμ πανε για γεμισμα.Εντάξει ο Αμερικάνος θέλει 8κύλινδρα με 600 άλογα, για να πηγαίνει με 110 χαω...
Δεν είναι μέτρο σύγκρισης.
Ασε που οι περισσότεροι έχουν φορτηγάκια και μεγάλα τζίπ...
-
Εαν δεν εχετε καταλαβει διαφορα πραγματα τοσα χρονια δε σημαινει οτι θα το καταλαβαινατε τωρα. Ειδικα οι δυο τελευταιοι. Ο ενας με το καγκουρικο και ο αλλος με τον καναπε σε ροδες.
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι? -
ντίζελ μεχρι τα τελη του ΄10 δεν επιτρέπονταν στην Αθήνα Θεσσαλονίκη και μετα για τα euro5 δεν ήταν οτι καλλίτερο για το dpf η κίνηση στο μποτιλιάρισμα, οπότε ναι το prius ήταν βασιλιάς!
-
Εαν δεν εχετε καταλαβει διαφορα πραγματα τοσα χρονια δε σημαινει οτι θα το καταλαβαινατε τωρα. Ειδικα οι δυο τελευταιοι. Ο ενας με το καγκουρικο και ο αλλος με τον καναπε σε ροδες.
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι?Ο καναπές σε ρόδες, ήταν πιο άνετος από τον κουασιμόδο σε ρόδες, πιο γρήγορος και πήγαινε καλύτερα σε στροφές. Και μιλάω για το 25χρονο πλέον αυτοκίνητο.
με αυτό το εσωτερικό
και μάλιστα πρόκειται για μοντέλο που βγήκε στην αγορά πριν 30 χρόνια.Στο ταξίδι με 1.8 112 άλογα κινητήρα, έκαιγε 7,5 λίτρα στα 100 με ταχύτητες 120-140 και στην πόλη 10-11 στα μποτιλιαρίσματα εκείνης της εποχής που με τα έργα για τους ΟΑ, η Αθήνα ήταν ακίνητη.
Αν μάλιστα μπορούσαμε να πάρουμε και τους ωραίους δίλιτρους ντίζελ που είχε τότε θα είχα πολύ καλύτερη κατανάλωση.
-
Για να σας βάλω στο κλίμα του Σεπτεμβρίου 2014 όταν το πήρα, και πως κατέληξα σε αυτό:
Είχε σπάσει για δεύτερη φορά ο κινητήρας του χαμαιτυπείου Ρόβερ 75 1.8 που είχα, και αποφάσισα να μην το επισκευάσω ξανά.
Ήμουν άνεργος από καιρό, είχα ένα σωρό απλήρωτες απαιτήσεις από προηγούμενες δουλειές (παραμένουν έτσι και σήμερα), 10 χιλιάρικα όλα κι όλα στην τράπεζα, χωρίς αμάξι όλη η οικογένεια, ενώ πλέον ψαχνόμουν και για φυγή στα Εμιράτα.
Έψαχνα για κάτι στα 5.000 ευρώ, το πολύ πολύ!, και έβλεπα διάφορα οκτάβια, φόκους,μοντέο, αβένσις, πριμέρα, κάπου έπεσα πάνω σε ένα σιτροέν C4 euro4 πετρέλαιο που δεν κυκλοφορεί Αθήνα στα 10 χιλιάρικα! (ήταν η χρυσή εποχή του ντίζελ).
Μέχρι που πήγα στη Θεσνίκη για ένα γάμο, και παράλληλα σε μια μάντρα είδα 5-6 υβριδικά, όλα Λέξους RX και το εν λόγω Πρίους. Tα είχε στην άκρη, τυχαία τα είδα, είχα πάει για ένα Τολέδο 1.6 και κουβέντα στην κουβέντα μου έλεγε τον πόνο του. Άσε μου λέει την πάτησα με δαύτα, δεν τα πλησιάζει κανένας, τα δίνω τζάμπα να φύγουν τόσο καιρό και δεν χτυπάει καν το τηλέφωνο, δεν ξέρω τι να κάνω, τι μαλάκας είμαι, κτλ...
Μπήκα μέσα και οδήγησα το Λέξους, νταξ΄ έπαθα, και μετά το Πρίους σε μια μεγάλη διαδρομή. Σοκ και με αυτό. Τον ευχαρίστησα και έφυγα, δεν διέθετα τα 8.000 που ζήταγε, (ή τα 13 για το Λέξους).
Μια-δυο βδομάδες μετά στην Αθήνα πετυχαίνω ένα καλό μακρόχρονο συμβόλαιο με παροχή αυτοκινήτου (Ντάτσια Ντάστερ 1.5δ), οπότε είχα πλέον μια ανάσα στο οικονομικό, γλίτωσα και την αραπιά που ερχόταν με φόρα. Πάω Γλυκά Νερά σε μια άλλη μάντρα, βλέπω με το αφεντικό ένα άλλο Πρίους στα 10 χιλιάρικα, της άρεσε, οπότε παίρνω τον Θεσσαλονικιό στο τηλέφωνο. Το αμάξι ήταν ακόμη διαθέσιμο, και μου το έδωσε 7.700 χωρίς κλάψες, με μεταφορά σε Αθήνα με νταλίκα!
Με άλλα 350 ευρώ του έβαλα λάστιχα, και έκτοτε έχει γίνει αυτοκόλλητο με τη γυναίκα μου.
Έκτοτε σωθήκαμε. Η γυναίκα μου είναι πρώην επαγγελματίας εκπαιδευτής οδηγών και λέει για το Πρίους : 'ρε συ, τι κάναμε τόσα χρόνια με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα? εδώ μπαίνεις μέσα να πας στη δουλειά σου, και παράλληλα ξεκουράζεσαι'. -
Υπεροχο αυτοκινητο και πολυ ανω του μεσου ορου η Ξανθια. Ναι, εδω με ταπωσες.
-
@criuser said in TOYOTA FORUM:
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι?Ο καναπές σε ρόδες, ήταν πιο άνετος από τον κουασιμόδο σε ρόδες, πιο γρήγορος και πήγαινε καλύτερα σε στροφές. Και μιλάω για το 25χρονο πλέον αυτοκίνητο.
με αυτό το εσωτερικό
και μάλιστα πρόκειται για μοντέλο που βγήκε στην αγορά πριν 30 χρόνια.Στο ταξίδι με 1.8 112 άλογα κινητήρα, έκαιγε 7,5 λίτρα στα 100 με ταχύτητες 120-140 και στην πόλη 10-11 στα μποτιλιαρίσματα εκείνης της εποχής που με τα έργα για τους ΟΑ, η Αθήνα ήταν ακίνητη.
Αν μάλιστα μπορούσαμε να πάρουμε και τους ωραίους δίλιτρους ντίζελ που είχε τότε θα είχα πολύ καλύτερη κατανάλωση.
Δηλαδή συγγνώμη τώρα μου συγκρίνεις το ξανθια με το πριους ;αληθεια τώρα...το οδηγούσα σε μάλιστα έκδοση ct (2 λίτρο turbo)
όσες φορές δηλαδή δεν ήταν συνεργείο και μόνο άνεση είχε καλοκαίρι με καύσωνα απλά δεν το έβγαζες γιατί δεν ήξερες εάν θα φτάσεις.να συγκρίνω την εικοσαετία με το βιβλίο σερβις ανοιγμενο και το κόστος δίπλα.οσο για την άνεση δεν νομίζω να υστερούσε σημαντικά το πριους σε ταξίδι.και ας έχει και ημιακαμπτο.
TOYOTA FORUM