-
Εχω γραψει αλλου πως αν τα κριτηρια επιλογης για αυτοκινητο αφορουσαν μονο το συμφερον, οι λυση Τουοτα θα ηταν μονοδρομος. Ενα σταρλετ, μια κορολλα και μια καρινα με συνολικα 800000 χλμ δε με αφησαν ποτε να ζησω τη εμπειρια της ΛΕΑ. Με αλλα εχω πολλες ιστοριες να πω για πολυ μικροτερη χρηση.
-
@spi_duster said in TOYOTA FORUM:
Εαν δεν εχετε καταλαβει διαφορα πραγματα τοσα χρονια δε σημαινει οτι θα το καταλαβαινατε τωρα. Ειδικα οι δυο τελευταιοι. Ο ενας με το καγκουρικο και ο αλλος με τον καναπε σε ροδες.
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι?Σε 20 χρόνια θα είναι μία πολύ ωραία ανάμνηση που με έκανε να περάσω πολύ όμορφα. Αυτό φτάνει και περισσεύει. Προπερσυ το πήρα το χρέπι
Πες μου σε τι θα είναι αυτή η μ@λακία με ρόδες εκτός από θαυμαστή τεχνολογία στην εποχή του?
Μ@λακία με ρόδες στην εποχή του, Μ@λακία με ρόδες 20 χρόνια μετά. Είναι διαχρονικό όντως
-
Εχω γραψει αλλου πως αν τα κριτηρια επιλογης για αυτοκινητο αφορουσαν μονο το συμφερον, οι λυση Τουοτα θα ηταν μονοδρομος. Ενα σταρλετ, μια κορολλα και μια καρινα με συνολικα 800000 χλμ δε με αφησαν ποτε να ζησω τη εμπειρια της ΛΕΑ. Με αλλα εχω πολλες ιστοριες να πω για πολυ μικροτερη χρηση.
Σωστά το θέτεις φίλος .για αυτό παίρνεις και ένα μιατα για να έχεις μόνιμα το χαμόγελο στο στόμα
-
@criuser said in TOYOTA FORUM:
Εαν δεν εχετε καταλαβει διαφορα πραγματα τοσα χρονια δε σημαινει οτι θα το καταλαβαινατε τωρα. Ειδικα οι δυο τελευταιοι. Ο ενας με το καγκουρικο και ο αλλος με τον καναπε σε ροδες.
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι?Ο καναπές σε ρόδες, ήταν πιο άνετος από τον κουασιμόδο σε ρόδες, πιο γρήγορος και πήγαινε καλύτερα σε στροφές. Και μιλάω για το 25χρονο πλέον αυτοκίνητο.
με αυτό το εσωτερικό
και μάλιστα πρόκειται για μοντέλο που βγήκε στην αγορά πριν 30 χρόνια.Στο ταξίδι με 1.8 112 άλογα κινητήρα, έκαιγε 7,5 λίτρα στα 100 με ταχύτητες 120-140 και στην πόλη 10-11 στα μποτιλιαρίσματα εκείνης της εποχής που με τα έργα για τους ΟΑ, η Αθήνα ήταν ακίνητη.
Αν μάλιστα μπορούσαμε να πάρουμε και τους ωραίους δίλιτρους ντίζελ που είχε τότε θα είχα πολύ καλύτερη κατανάλωση.
ΑΥΤΟ ήταν ΑΜΑΞΑΡΑ φίλε με ολη την σημασία της λέξης
-
Σωστό
Ευτυχώς δεν είναι όμως. Τουλάχιστον για κάποιους
-
@cirus said in TOYOTA FORUM:
20 χρονια αυτοκινητο. Πειτε μου σε 20 χρονια τι θα ειναι τα χρεπια που πηρατε περυσι?Σε 20 χρόνια θα είναι μία πολύ ωραία ανάμνηση που με έκανε να περάσω πολύ όμορφα. Αυτό φτάνει και περισσεύει. Προπερσυ το πήρα το χρέπι
Πες μου σε τι θα είναι αυτή η μ@λακία με ρόδες εκτός από θαυμαστή τεχνολογία στην εποχή του?
Μ@λακία με ρόδες στην εποχή του, Μ@λακία με ρόδες 20 χρόνια μετά. Είναι διαχρονικό όντως
Ξερεις σε καταλαβαινω, μα μη νομιζεις πως επειδη δε γνωριζεις απο αυτοκινητα ειναι απαραιτητα ολοι ετσι. Απλα ως καταναλωτικο προιον ο καθενας εχει απο ενα. Οι μαστορες ευτυχως γνωριζουν πως ο πολυς ο κοσμος παιρνει αυτοκινητο οπως θα παιρνε και τηλεοραση. Αλλιως θα πεθαιναν απο την πεινα. . Απο εκει και μετα εσυ θα το θυμασαι το δικο σου. Οσοι δε το πηραν οχι. Αντιθετα το πριους το ξερουν ολοι 20 χρονια μετα.
-
Επίσης δεν ανέφερα κάπου ότι όποιος έχει πριους το αγόρασε για αίσθηση οδήγησης για να στρίβει και να χαμογελάει κ.α.οσο αφορα εμφάνιση είναι υποκειμενικό καθαρά.σαφως και δεν διεκδικεί δάφνες στη σχεδίαση του είχε ομως την ταυτότητα του και ξεχώριζε.
Ανεφερα ότι κάλυψε(gen 2) και καλύπτει(gen3) τις οικογενειακές ανάγκες μου με το παραπάνω από το 2009 άνετα.
οικονομικά ξεκούραστα χωρίς προβλήματα και συνεργεία, με ασφάλεια και πλήρη μα πλήρη εξοπλισμό.
για αυτούς τους λόγους λοιπόν το επαινώ. -
@miata_4ever said in TOYOTA FORUM:
Επίσης δεν ανέφερα κάπου ότι όποιος έχει πριους το αγόρασε για αίσθηση οδήγησης για να στρίβει και να χαμογελάει κ.α.οσο αφορα εμφάνιση είναι υποκειμενικό καθαρά.σαφως και διεκδικεί δάφνες στη σχεδίαση του είχε ομως την ταυτότητα του και ξεχώριζε.
Με πρωτεργάτη το Prius και εξελίσσοντας περαιτέρω την υβριδικη της τεχνολογία, η Toyota κάλυψε (και με το παραπάνω) και αυτούς τους τομείς (αίσθηση οδήγησης, στρίψιμο, ευχαρίστηση στην οδήγηση, εμφάνιση) σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητά της, διατηρώντας την απαράμιλλη αξιοπιστία και τις λοιπές αρετές της (value for money, πρακτικότητα, μεταπώληση κλπ.), γι'αυτο και σπάει ταμεία
στις πωλήσεις σε ιδιώτες (ευτυχώς που υπάρχει το leasing, γιατί κάποιες άλλες εισαγωγικές εταιρειες θα είχαν κλείσει προ πολλού).
Αυτή είναι η αλήθεια, έστω κι αν κάποιοι,με παρωπίδες ή μη, που πάντως δεν έχουν ζήσει με υβριδικό Toyota, (κάνουν πως) δεν καταλαβαίνουν. -
@pp said in TOYOTA FORUM:
Είναι να μην ασχοληθεί σοβαρά με κάτι ή Toyota.
Θα το κάνει με τον τρόπο της ("The Toyota Way") και θα προσπαθήσει να είναι η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη.
Απείχε συνειδητά από την ηλεκτροκίνηση μέχρι πρότινος, γιατί θεωρούσε πιο βιώσιμη λύση τα υβριδικά αυτοκίνητα (συμφωνώ κι επαυξάνω, ειδικά για την ελληνική πραγματικότητα), αλλά εφόσον μπήκε στον χώρο, προβλέπω ότι θα πρωτοστάτησει κι εκεί.
Και μην ξεχνάμε το υδρογονο: Το Toyota Mirai βρίσκεται ήδη στη 2η γενιά του ως αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. -
Πως τα δικά σας είναι συνεργείο και τα 11 δικά μου δεν ήξεραν τι σημαίνει αυτό πέρα από το σέρβις και μόνο όσα κρατήθηκαν πάνω από 10 χρόνια άρχισαν να ζητάνε.
Οσο για την σύγκριση της υδρο με τον τότε ημιάκαμπτο, είναι σαν να συγκρίνεις την Μπάρτσα με την Προοδευτική...
-
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
@pp said in TOYOTA FORUM:
Είναι να μην ασχοληθεί σοβαρά με κάτι ή Toyota.
Θα το κάνει με τον τρόπο της ("The Toyota Way") και θα προσπαθήσει να είναι η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη.
Απείχε συνειδητά από την ηλεκτροκίνηση μέχρι πρότινος, γιατί θεωρούσε πιο βιώσιμη λύση τα υβριδικά αυτοκίνητα (συμφωνώ κι επαυξάνω, ειδικά για την ελληνική πραγματικότητα), αλλά εφόσον μπήκε στον χώρο, προβλέπω ότι θα πρωτοστάτησει κι εκεί.
Και μην ξεχνάμε το υδρογονο: Το Toyota Mirai βρίσκεται ήδη στη 2η γενιά του ως αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.Mirai...τι να πεις για αυτό το όχημα.απλησιαστο για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.
-
ΤΟΥΟΤΑ. Γιατι καλες οι παπατζες αλλα η ουσια μενει. Επισης οταν ειχα την Gli 1.6 114hp 16v L/b η bmw μολις που περναγε στην σειρα 3 τους 100hp, το Audi 80 1.6 εβγαινε με 30hp λιγοτερους. Η τουοτα μοιραζε παντα πονο. Με το πριους εγιναν οι πρωτοι κατοχοι, κοινωνοι της ιδεας αναγνωσης δεδομενων στο αυτοκινητο μεσω οθονης. Τοτε που ακομη υπηρχαν κινητα παντοφλες για λιγους (καρτοκινητα τα περισσοτερα). Καποιος ειχε γραψει πως το αυτοκινητο βασιστηκε σε ιδεες του Ιουλιου Βερν. Αλμα τεχνολογιας για την εποχη που θεωρουνταν δυνατος ενας υπολογιστης με 2×256 Ram και 25 G σκληρο.
Μαστορια σηκωναν το καπο, εξηναν το κεφαλι και το κλειναν λες και εβλεπαν UFO στην area 51. Ναι 20 χρονια μετα εχουν φτιαξει και οι αλλοι πραγματα μα διχως την σταθεροτητα - αξιοπιστια μιας Τουοτα. Οποιος θελει μπορει να τσεκαρει στο νημα του formator και του 3008 τι εννοω.
Επισης τωρα που μιλουμε η Τουοτα εχει ηδη ετοιμες τις τεχνολογιες της επομενης 20ετιας. Εκει που οταν φτασουμε αν ειμαστε υγιεις, θα μας δωσει μια γευση πως θα ειναι το πριους του 2060. Καλη συνεχεια σε ολους. -
Επίσης δεν ανέφερα κάπου ότι όποιος έχει πριους το αγόρασε για αίσθηση οδήγησης για να στρίβει και να χαμογελάει κ.α.οσο αφορα εμφάνιση είναι υποκειμενικό καθαρά.σαφως και δεν διεκδικεί δάφνες στη σχεδίαση του είχε ομως την ταυτότητα του και ξεχώριζε.
Ανεφερα ότι κάλυψε(gen 2) και καλύπτει(gen3) τις οικογενειακές ανάγκες μου με το παραπάνω από το 2009 άνετα.
οικονομικά ξεκούραστα χωρίς προβλήματα και συνεργεία, με ασφάλεια και πλήρη μα πλήρη εξοπλισμό.
για αυτούς τους λόγους λοιπόν το επαινώ.Μια χαρά οικονομικότατο είναι. απλά χάλια οδηγικά. Υποκειμενική είναι η εμφάνιση αλλά το prius είναι χάλια ,δεν ξέρω κανέναν να το εξυμνεί για την εμφάνιση του (το καινουργιο που βγαινει τωρα μου αρέσει όμως)
Και μένα το Ka πολύ οικονομικό μικρό για μέσα στην πόλη είναι. Δεν θα σου το επαινέσω ποτέ για οδηγική συμπεριφορά. Μάπα είναι
ασε που δεν πάει βημα. Ομως μέσα στην πόλη είναι οικονομικό, παρκάρει παντού και με πάει περα δώθε στην δουλειά. Αυτός είναι ο μόνος σκοπός του και την κάνει καλά σχετικά. Ανετα θα έπαιρνα YARIS υβριδικο μεταχειρισμένο που θα ήταν πολύ καλύτερο αλλά δεν μου εβγαιναν τα χρήματα. επρεπε να αρκεστώ σε κάτι φτηνότερο.
Για να μην λέτε ότι δεν λέω και τιποτα θετικο για Toyota
-
Ξερεις σε καταλαβαινω, μα μη νομιζεις πως επειδη δε γνωριζεις απο αυτοκινητα ειναι απαραιτητα ολοι ετσι. Απλα ως καταναλωτικο προιον ο καθενας εχει απο ενα. Οι μαστορες ευτυχως γνωριζουν πως ο πολυς ο κοσμος παιρνει αυτοκινητο οπως θα παιρνε και τηλεοραση. Αλλιως θα πεθαιναν απο την πεινα. . Απο εκει και μετα εσυ θα το θυμασαι το δικο σου. Οσοι δε το πηραν οχι. Αντιθετα το πριους το ξερουν ολοι 20 χρονια μετα.
Επειδή δεν συμφωνούμε με λες καγκουρα (που είμαι λίγο το παραδέχομαι, I give you that) και ότι είμαι ασχετος με αμάξια. οκ
εγω όμως ούτε προσβάλω ούτε χαρακτηρίζω άσχετο κάποιον που δεν γνωρίζω απλά και μόνο επείδη διαφωνώ μαζί του.
Ευτυχως που υπάρχετε εσείς που ξέρετε από αμάξια και μιλάτε μόνο για καταναλώσεις και αξιοπιστία.
Ξέρεις σε καταλαβαίνω λοιπόν. Οταν θα μάθω από αμάξια (δηλαδή θα πιασω τα 60 μου) θα πάρω και γω TOYOTA που δεν σπάνε, δεν χαλάνε και κάνουν οικονομία.
Μέχρι τότε λέω να οδηγάω λίγο και ας είμαι ασχετος από αυτοκίνητα όπως λες......................
Τελος το αμάξι μου αμα το θυμάμαι μόνο εγώ όπως λες και έχω ευχαριστες αναμνήσεις για το που ταξίδεψα με αυτο, εχει εκπληρώσει τον σκοπό του. Δεν χρειάζεται να το θυμάται κανένας άλλος. Ας θυμούνται την πατάτα με ρόδες και μπαταρίες περισσότεροι
ΤΟΥΟΤΑ για όσους είναι ψαγμένοι και γνώστες του αυτοκινήτου και όλοι οι άλλοι ασχετοι.
Εγω πάντως αν εβαζα την αξιοπιστία πάνω από όλα θα έπαιρνα MAZDA ή HONDA που την κατουράνε την toyota μια ζωή και είναι και αμαξάρες όχι γερονταμαξα.
αλλά τι ξέρω εγώ
-
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
Επίσης δεν ανέφερα κάπου ότι όποιος έχει πριους το αγόρασε για αίσθηση οδήγησης για να στρίβει και να χαμογελάει κ.α.οσο αφορα εμφάνιση είναι υποκειμενικό καθαρά.σαφως και διεκδικεί δάφνες στη σχεδίαση του είχε ομως την ταυτότητα του και ξεχώριζε.
η Toyota κάλυψε (και με το παραπάνω) και αυτούς τους τομείς (αίσθηση οδήγησης, στρίψιμο, ευχαρίστηση στην οδήγηση, εμφάνιση) σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητά της, διατηρώντας την απαράμιλλη αξιοπιστία και τις λοιπές αρετές της (value for money, πρακτικότητα, μεταπώληση κλπ.), πάντως δεν έχουν ζήσει με υβριδικό Toyota, (κάνουν πως) δεν καταλαβαίνουν.
αισθηση οδήγησης , στρίψιμο και εμφάνιση και μιλάς για TOYOTA??
απλά οδηγα κανα οδηγοκεντικό αμάξι που δεν είναι τάφος και θα φύγει αυτός ο μύθος. Σε εμφανιση εχουν βελτιωθει πολυ όμως και σε οδηγηση δεν αντιλεγω αλλά η οικονομία ειναι το βασικο ατου και το VFM. στα υπόλοιπα που αναφέρεις εδώ υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΜιλάς για πρακτικότητα με το CHR???? απλά ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
Εχει τους μικρότερους χώρους από ΟΛΑ τα CSUV που ανήκει και τον μικρότερο χώρο αποσκευών επίσης. ΠΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ έχει ???????
το εχω ξαναπει και το εννοω. Το KUGA που είναι CSUV επίσης χωράει μέσα ενα CHR και μιλάτε για πρακτικότητα -
Σορρυ που απο μικρος ειμαι μεσα στα αμαξια και πολλα αλλα μηχανηματα. Ναι εκει την αστοχια της τοποθετησης του αλλου στον τομεα αυτο την καταλαβαινω. Σε πολλα αλλα ειμαι ασχετος. Τωρα αμα σε πληγωσα λιγο τι να κανω?. Θελω πολλα χρονια ακομη να πιασω τα 60 μα και τοτε δε σε κοβω να αποκτησεις περισσοτερες γνωσεις μιας και ο τροπος που πιανεις το θεμα ειναι γκαγκουρικος . Καλη συνεχεια και προσοχη στα ορια ταχυτητας. Εχουν ισχυ για ολους.
-
Να πούμε για εξοπλισμό οθόνη αφής είσοδο χωρίς κλειδί έκανες τα πάντα από το τιμόνι .ο μόνος λόγος που το πούλησα ήταν ότι ήθελα να πάω στο επόμενο μοντέλο ,11 χρόνια το είχα .όταν έγινε 13 ετών έβγαλε μπαταρία την οποία έκανα επισκευή και ακόμα είναι με αυτή
αλλά δεν ήταν, αυτοκίνητο που σου άρεσε να το βλέπεις. Το τιμόνι ήταν απαράδεκτο και ας είχε 200 κουμπάκια. Έστριβε καλά; Σε έκανε να το πιέζεις σε στροφές;
-
Σορρυ που απο μικρος ειμαι μεσα στα αμαξια και πολλα αλλα μηχανηματα. Ναι εκει την αστοχια της τοποθετησης του αλλου στον τομεα αυτο την καταλαβαινω. Σε πολλα αλλα ειμαι ασχετος. Τωρα αμα σε πληγωσα λιγο τι να κανω?. Θελω πολλα χρονια ακομη να πιασω τα 60 μα και τοτε δε σε κοβω να αποκτησεις περισσοτερες γνωσεις μιας και ο τροπος που πιανεις το θεμα ειναι γκαγκουρικος . Καλη συνεχεια και προσοχη στα ορια ταχυτητας. Εχουν ισχυ για ολους.
ε αφου την καταλαβαίνεις τι να κάνω. είσαι γάτος. Πια όμως είναι η αστοχία ακριβώς? ότι τα αμαξια είναι για να τα αγοράζεις μονο για να είναι αξιόπιστα και οσοι ψωνίζουν κάτι άλλο εκτος toyota είναι ασχετοι?
Να πληγωθω ? Οχι οχι καθόλου. Με πληγώνουν μόνο όσοι με νοιαζει η γνωμη τους για μένα και με ξέρουν. Εσυ ούτε με γνωρίζεις ούτε με νοιαζει ότι και να πιστεύεις. Δικαίωμα σου είναι και καλά κάνεις
Πότε δεν θα αποκτήσω τις γνώσεις σου. Είμαι κάγκουρας. Και δεν νιωθω και την ανάγκη να υποστηρίξω κάπως ότι είμαι γνώστης. Εσεις που είστε μπράβο σας
Καλή συνέχεια. Μην ανυσηχείς εχουν γνώση και οι ασχετοι για τα όρια ταχύτητας
-
Και που να σε ειχε πειραξει αυτο που ειπα. Θα με ειχες βγαλει τον υπερηλικα του φορουμ. Ωστε η μαζντα και η χοντα κατουρουν την τουοτα? Μαλιστα. Σοβαρη τοποθετηση. Σε παρεξηγησα. Σορρυ.
-
Και που να σε ειχε πειραξει αυτο που ειπα. Θα με ειχες βγαλει τον υπερηλικα του φορουμ. Ωστε η μαζντα και η χοντα κατουρουν την τουοτα? Μαλιστα. Σοβαρη τοποθετηση. Σε παρεξηγησα. Σορρυ.
Δεν είπα ΠΟΤΕ ότι εγω ειμαι σοβαρός.
Ασχετος και Κάγκουρας το δέχομαι.
Σοβαρός όχι. Μονο για χαβαλέ είμαι. Αφήνω τους σχετικούς για τα υπόλοιπα
το αλλο ναι. χρόνια τώρα την κατουρούν σε αξιοπιστία
ΥΓ σορυ για την ηλικία. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι είσαι μικρότερος
TOYOTA FORUM