-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
...
Εγω μιλάω για το DRIVE που εχει καταντήσει χειρότερο απο το αυτοτρίτη εκθειασμός της Ford μεχρι και απίθανα έγραφαν οτι το αυτοκίνητο έστριβε πριν το σκεφτείς (Fiesta st)
και ΔΕΝ αναμεταδίδει τις αρνητικές ειδήσεις με αποκορύφωμα τα σκάνδαλο των ecoboost που μέχρι και το BBC αφιέρωσε εκπομπή στο κρατικό κανάλι , κάντε μια αναζήτηση στα θέματα του πρώταΕάν συμβαίνει αυτό τότε είναι offside για το θέμα.
Πάντως οι κριτικές του στα διάφορα test drive με βρίσκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σύμφωνο.
Σε αντίθεση με άλλα sites που στρογγυλεύουν ή και παραπλανούν.
Γι αυτό και είναι από τα πρώτα που διαβάζω (αν και εστιάζω κατά 90% σε test drives...) -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
[για να το πούλησες με βαριά καρδιά...κάτι θα έκανε καλάΚαλό ήταν δεν λέω όταν του άλλαξα τα μπροστινά φρένα γιατί με τα μαμα δεν φρέναρε και τα αμορτισέρ γιατί απογειωνόταν στις ανωμαλίες της Εθνικής έγινε καλλίτερο , μετα απο 15 χρόνια όμως απλώς έκαιγε αλλα εξακολουθούσε να εχει ωραίο ήχο ήθελε όμως πολλά ,μαζεύτηκαν τα χλμ και τα ...μαζέματα!
-
[για να το πούλησες με βαριά καρδιά...κάτι θα έκανε καλά
Καλό ήταν δεν λέω όταν του άλλαξα τα μπροστινά φρένα γιατί με τα μαμα δεν φρέναρε και τα αμορτισέρ γιατί απογειωνόταν στις ανωμαλίες της Εθνικής έγινε καλλίτερο , μετα απο 15 χρόνια όμως απλώς έκαιγε αλλα εξακολουθούσε να εχει ωραίο ήχο ήθελε όμως πολλά ,μαζεύτηκαν τα χλμ και τα ...μαζέματα!
Υπάρχουν αμάξια που τα θέλεις για να τα χαίρεσαι στον δρόμο και άλλα για να κάνεις τη δουλειά σου.
Αν μπορείς να έχεις και τα δύο μαζί είναι ιδανικό (αν και δύσκολο...)
Θα ήθελα πολύ να πέσει ένα st στα χέρια μου! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
@Fanis75
και μη πετάτε την μπάλλα στη εξέδρα απαντήστε στο προκείμενο ,Δεν πετάω καμία μπάλα, γιατί απλά δεν γράφω κάτι για τα Ford επειδή δεν έχω άποψη για όλα αυτά που λες. Οπότε τι να γράψω?
Απλά σχολίασα στην πρόταση με τα Audi που έγραψες, γιατί αυτό που λές δεν ισχύει με την καμία. Μια BMW xDrive π.χ. είναι πολύ πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το αντίστοιχο Audi. Ειδικά πλέον που η 4κίνηση της Audi έχει γίνει γιαλαντζί.
Πάντως απο αυτά που εχω οδηγήσει Α5 (μον. 2012) RS3(μον. 2018) εχω άλλη άποψη , εντωμεταξύ ο ιδιοκτήτης του Α5 πριν είχε 335 xdrive στα 400 άλογα εκτιμώ την άποψη του περισσότερο
-
@Fanis75
και μη πετάτε την μπάλλα στη εξέδρα απαντήστε στο προκείμενο ,Δεν πετάω καμία μπάλα, γιατί απλά δεν γράφω κάτι για τα Ford επειδή δεν έχω άποψη για όλα αυτά που λες. Οπότε τι να γράψω?
Απλά σχολίασα στην πρόταση με τα Audi που έγραψες, γιατί αυτό που λές δεν ισχύει με την καμία. Μια BMW xDrive π.χ. είναι πολύ πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το αντίστοιχο Audi. Ειδικά πλέον που η 4κίνηση της Audi έχει γίνει γιαλαντζί.
Πάντως απο αυτά που εχω οδηγήσει Α5 (μον. 2012) RS3(μον. 2018) εχω άλλη άποψη , εντωμεταξύ ο ιδιοκτήτης του Α5 πριν είχε 335 xdrive στα 400 άλογα εκτιμώ την άποψη του περισσότερο
τα συγκεκριμένα είναι από τα καλύτερα της εταιρίας...γιατί τα υπόλοιπα είναι άστριφτα...
αλλά δες και το συγκριτικό VIDEO του drive με το focus rs και το civic type r και το rs3...ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΌ! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...
Εάν συμβαίνει αυτό τότε είναι offside για το θέμα...και αν κάνεις αναζήτηση για 'προβλήματα' Ford κλπ στο Drive η πρώτη αρνητική είδηση /περιπαικτική δηλ για τους καθώς πρέπει Αυστραλούς που κατάσχουν αυτοκίνητα είναι αυτή ... το 2016
https://www.drive.gr/news/kosmos/zetoyn ... drift-mode
ναι και καλά το drift mode
για το οτι δεν υπάρχει RS με τον κινητήρα που βγήκε απο το εργοστάσιο μούγκα....
-
...
Εάν συμβαίνει αυτό τότε είναι offside για το θέμα...και αν κάνεις αναζήτηση για 'προβλήματα' Ford κλπ στο Drive η πρώτη αρνητική είδηση /περιπαικτική δηλ για τους καθώς πρέπει Αυστραλούς που κατάσχουν αυτοκίνητα είναι αυτή
https://www.drive.gr/news/kosmos/zetoyn ... drift-mode
ναι και καλά το drift mode
Σε κάθε περίπτωση ποτέ τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο...Ένα λάθος ή και μερικά ακόμη δεν μπορεί να ακυρώνει όλα τα θετικά. Πιστεύω ότι από κάθε πηγή μπορείς να παίρνεις τα θετικά που έχει να σου προσφέρει και ασφαλώς να βλέπεις και να προβληματίζεσαι για τα αρνητικά. Προσωπικά όσο διαβάζω αξιόπιστες κριτικές test drive από το περιοδικό δεν βρίσκω λόγο να μην το συμβουλεύομαι, αν και πάντα προσπαθώ να σχηματίζω και προσωπική άποψη όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Και η ford μέχρι στιγμής βγάζει αμάξια που μου αρέσουν πάρα πολύ...
Γι αυτό σου πρότεινα εξαρχής να τηρείς λιγότερο 'παθιασμένη' στάση απέναντι στα πράγματα, γιατί ούτε ενδείκνυται, ούτε δικαιολογείται τέτοιο 'μένος'...Ασφαλώς αυτή είναι η γνώμη μου και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει
-
Πως να εχω εμπιστοσύνη στα συμπεράσματα και τις μετρήσεις του Drive όταν αποκρύπτει συστηματικά τις αρνητικές ειδήσεις για την FORD ;
και τι να απαντήσω όταν πάνω απο τους μισούς σε αυτό το σάιτ στις συζητήσεις μας για επιχειρήματα μας παραθέτουν απόψεις και τσιτάτα/σλόγκαν του Drive ;
-
Πως να εχω εμπιστοσύνη στα συμπεράσματα και τις μετρήσεις του Drive όταν αποκρύπτει συστηματικά τις αρνητικές ειδήσεις για την FORD ;και τι να απαντήσω όταν πάνω απο τους μισούς σε αυτό το σάιτ στις συζητήσεις μας για επιχειρήματα μας παραθέτουν απόψεις και τσιτάτα/σλόγκαν του Drive ;
Ενώ όλα τα άλλα sites γράφουν ότι τα ford είναι χάλια ε;
Οι Άγγλοι τα λατρεύουν και τα βγάζουν πρώτα διαρκώς.
Ο Ευρωπαϊκός τύπος τα αποθεώνει...
Φοβάμαι ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος -
...
Εγω μιλάω για το DRIVE που εχει καταντήσει χειρότερο απο το αυτοτρίτη εκθειασμός της Ford μεχρι και απίθανα έγραφαν οτι το αυτοκίνητο έστριβε πριν το σκεφτείς (Fiesta st)
και ΔΕΝ αναμεταδίδει τις αρνητικές ειδήσεις με αποκορύφωμα τα σκάνδαλο των ecoboost που μέχρι και το BBC αφιέρωσε εκπομπή στο κρατικό κανάλι , κάντε μια αναζήτηση στα θέματα του πρώταEχω cmax 1.6 ecoboost 5 χρόνια.και πριν την ανάκληση και μετά την ανάκληση για προλήπτικους λόγους, δεν αντιμετώπισα ποτέ το γνωστό πρόβλημα με την υπερθέρμανση. ο κινητήρας είναι εξαιρετικός σε απόδοση και οικονομία.
μην είσαι τόσο εμπαθής με τα ford...δεν είναι toyota και mazda σε αξιοπιστία, αλλά είναι από τις λίγες εταιρείες που φτιάχνουν ακόμα οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα -
Αγαπητοι κυριοι χαιρετε.
Παρακαλώ για την γνωμη σας για το ποσο λογικό είναι εκτός των άλλων, η αλλαγή τουρμπινας και του εκινητη της, σε Ford transit 12/14 με 188.000 χλμ.
Σας ευχαριστώ
Κώστας Σανιδάς
-
Μισό λεπτό να μυρίσω τα νύχια μου...
Πέρα από την πλάκα, μας ζητάς να σου πούμε είναι λογική και αναμενόμενη η αλλαγή τουρμπίνας σε ένα επαγγελματικό όχημα με 188.000 Km. Χωρίς να ξέρουμε: α) Αν έχει συντηρηθεί σωστά ή αν το μόνο που έχει γνωρίσει είναι συμπλήρωμα στα λάδια, β) αν φορτώνεται καθημερινά με κωλόχαρτα ή με αμόνια, γ) αν έχει οδηγηθεί μόνο από έναν οδηγό ή είναι η πουτ@να της εταιρίας και την έχουν ξεσκίσει 100 διαφορετικοί οδηγοί, δ) αν κινείται μόνο μέσα στην πόλη ή μόνο στον ανοιχτό δρόμο κ.ο.κ.
-
Αν εχει οντως 188.000 χιλ
-
Αν εχει οντως 188.000 χιλ
Αριστη συντήρηση καλύτερο και από μωρό, 1 οδηγος εγώ ο ιδιος, 70% οδήγησης εκτος πόλης, πραγματικα χλμ, φορτία μεταφέρει φυσικά κατω από τα όρια και κάποιες στιγμες ελκει μπαγκαζιερα.
-
Μισό λεπτό να μυρίσω τα νύχια μου...
Πέρα από την πλάκα, μας ζητάς να σου πούμε είναι λογική και αναμενόμενη η αλλαγή τουρμπίνας σε ένα επαγγελματικό όχημα με 188.000 Km. Χωρίς να ξέρουμε: α) Αν έχει συντηρηθεί σωστά ή αν το μόνο που έχει γνωρίσει είναι συμπλήρωμα στα λάδια, β) αν φορτώνεται καθημερινά με κωλόχαρτα ή με αμόνια, γ) αν έχει οδηγηθεί μόνο από έναν οδηγό ή είναι η πουτ@να της εταιρίας και την έχουν ξεσκίσει 100 διαφορετικοί οδηγοί, δ) αν κινείται μόνο μέσα στην πόλη ή μόνο στον ανοιχτό δρόμο κ.ο.κ.
Και κυρίως αν όντως έχει 188.000 χλμ ή ήταν εισαγωγής οπότε είχε τα διπλά από όσο έλεγε...
Πάντως δεν είναι πολύ παράξενο να ζητήσει τουρμπίνα σε αυτά τα χλμ.
-
Θα συμφωνήσω με το Δία. Ακόμη κι αν είχε πολύ καλή και προσεκτική χρήση, δεν παύει να είναι ένα βαρύ επαγγελματικό όχημα, συχνά φορτωμένο, οπότε μια τουρμπίνα δεν είναι παράλογο να αστοχήσει πλησιάζοντας τα 200.000 Km.
Επισκευή δεν σήκωνε;
-
Φίλος με connect την άλλαξε στα 90....
Βέβαια αυτός του έχει αλλάξει τα φώτα στο φόρτωμα....
-
Θα συμφωνήσω με το Δία. Ακόμη κι αν είχε πολύ καλή και προσεκτική χρήση, δεν παύει να είναι ένα βαρύ επαγγελματικό όχημα, συχνά φορτωμένο, οπότε μια τουρμπίνα δεν είναι παράλογο να αστοχήσει πλησιάζοντας τα 200.000 Km.
Επισκευή δεν σήκωνε;
Ευχαριστω για την απάντηση.
Αυτό που σίγουρα χάλασε ήταν ο ηλεκτρονικός ενεργοποιητης της τουρμπινας, το πλαστικό γραναζι '' παιδικού παιχνιδιού '' που έχει μεσα, τον οποίο δεν τον βρήκα πουθενά μα πουθενά μονο του.
Οπότε μόνο στην ford υποχρεωτικά όλο το σύστημα μαζί 1320€.
Το ίδιο και με τον μπιλιοφορο που τον δίνουν μαζί με το ημιαξονιο.
Ευχη μου να μην σπάσω κάποιο φανάρι και με υποχρεώσουν να πάρω, μισό μπροστινό αυτοκίνητο!!!!!
-
Φίλοι μου καλημέρα,
Ενδιαφέρομαι για τo καινούργιo Focus ST ή το Focus Active 1.5 με 150 HP
Είμαστε οικογένεια 5 ατόμων, από χώρους, οκ μας ικανοποιεί... άλλωστε το μπάτζετ μας δεν επιτρέπει κάτι άλλο.
Δεν θα ήθελα να μπούμε στη διαδικασία των προτάσεων για άλλα αυτοκίνητα (μόνο με την Corolla 1.2 κονταροχτυπιέται το Focus σε αυτό που ζητάμε).
Θα ήθελα απόψεις περί αξιοπιστίας, τραβήγματος κινητήρα, εσωτερικών τριγμών, σκουριάς, τέτοια θέματα.
Αν το έχετε το όχημα, ακόμη καλύτερα!
Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με τρομάζει κάπως..... είναι αξιόπιστο;
-
Θα ήθελα απόψεις περί αξιοπιστίας, τραβήγματος κινητήρα, εσωτερικών τριγμών, σκουριάς, τέτοια θέματα.
Υ.Γ. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με τρομάζει κάπως..... είναι αξιόπιστο;
To αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα σε αυτή την κατηγορία (μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τις εντυπώσεις μου 2-3 σελίδες πιο πίσω). Το Active είναι λίγο πιο all-around και άνετο, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες σου διαλέγεις. Προσωπικά, ενώ με εντυπωσίασε το ST Line σε θέμα άνεση, μάλλον το Active θα προτιμούσα για την Ελλάδα.
-
Αρκετά αξιόπιστο είναι, αλλά ως νέο μοντέλο δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία ακόμα. Πάντως τα 8 χρόνια εγγύηση είναι αρκετά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ο κινητήρας είναι πολύ δυνατός, τραβάει πάρα πολύ καλά και είναι από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Αποκλείεται να μείνεις παραπονεμένος από τον κινητήρα και την δύναμή του.
-
Δεν μπορώ να πω, πάντως το test drive 2 μέρες που το είχα δεν έτριζε πουθενά. Και το Κούγκα που έχω με 42.000χλμ και 2.5 χρόνια δεν τρίζει πουθενά.
-
Είναι αστείο να μιλάμε για σκουριά στα νέα αυτοκίνητα και ειδικά σην Ελλάδα. Είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί.
Εαν το πάρεις, για εμένα, θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή.
ΥΓ: Το ηλεκτρικό χειρόφρενο γιατί να σε τρομάζει. Αξιόπιστο είναι, δεν άχω ακούσει για πολλά περιστατικά με προβληματικά ηλεκτρικά χειρόφρενα. Και είναι εξαιρετικά βοηθητικές τόσο η λειτουργία Auto Hold όσο και η Hill Assist (αμφότερα ελέω ηλεκτρικού χειρόφρενου).
-
FORD FORUM