-
Το ποιος γράφει πατάτες το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν.
Τώρα πας να μου αποδώσεις κωλοτούμπα εκεί πόυ δεν υπάρχει, ότι είπα ισχύει και δεν έγραψα πουθενά 'εννοούσα κάτι άλλο' ή 'μα έτσι παίζεται το παιχνίδι βρε παίδες' κλπ.
Εν πάση περιπτώση για να μην πάθει και κανένα έφραγμα ο DAP δε βλέπω να έχω κάτι άλλο να πω και αν και ξέρω πως θα ξανα-ποστάρεις πάλι πως είμαι βλάκας κλπ για να έχεις τον τελευταίο λόγο δύσκολο να απαντήσω.
Συνοψίζοντας σαν επί δεκαετίες αναγνώστης έχω διαπιστώσει ιδιαίτερη εύνοια σε συγκεκριμένες αντιπροσωπείες εταιριών κατά καιρούς. Όποιος έχει εικόνα της αγοράς τότε καταλαβαίνει το επίπεδο της διαπλοκής (πχ bonus lolz, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ). Από εκεί και πέρα η έυνοια δεν είναι κάτι άσπρο-μαύρο, δεν είναι όμως και κάτι αόρατο, παραδείγματα μεταστροφής υπάρχουν πάμπολα (ειδικά από γραπτά του ΣΧ) αλλά εδώ συζητάμε για το αν τα γουρούνια πετάνε και το αν είναι αναμενόμενο να είναι κανείς λαμόγιο..
Πάντως παρόλο που αισθάνεσαι πιθανώς αστειέμπορας γράφοντας αυτό με το λαμόγιο να ξέρεις πως από τα γραπτά σου σαφώς και αυτό προκύπτει (και δεν αναφέρομαι στο άνωθεν ποστ). Τώρα αν ισχύουν όσα γράφεις για τον εαυτό σου εσύ και οι γνωστοί σου το ξέρουν. Εγώ δεν θα έδινα εγγύηση για εσένα λέγοντας πως ο λόγος σου είναι συμβόλαιο βρετανικών προδιαγραφών .
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ρε συ ναςς, το 'ο λόγος του τάδε αποτελεί συμβόλαιο βρετανικού επιπέδου' με το 'ευχαριστούμε τον κύριο ταδε που πάντα έχει διαθέσιμα τα τρελά σας όνειρα σε τροχούς' απέχει λίγο (;) σωστά; ειδικά όταν γράφεται σε περίεργους - οικονομικά - καιρούς.Πότε γράφτηκαν αυτά ? (ειλικρινά δε θυμάμαι, πάντως σίγουρα πριν σκάσει το κανόνι του Απέργη) Το 2007 ? (τότε ήταν το άρθρο που παρέθεσε ο ΙΚΕ) Και τα κρίνουμε με τα μέτρα του 2012 ?
@REALZEUS
Δεν έχεις δίκιο να διαχωρίζεις το περιοδικό από τον ΚΚ, δουλειά του ήταν του ΚΚ να πατήσει πόδι σε κάτι τέτοιο. Δηλαδή 'Alpha Press' 'ΚΚ: Αααα, εγώ απλώς προήδρευα', '4Τ: Υδρογόνο' 'ΚΚ: Ααα, εγώ απλώς προήδρευα' Μην το ψάχνεις, το 'Υδρογόνο' ήταν τεράστιο φάουλ.@IKE
H άποψή σου μου περιποιεί μεγάλη τιμή Και που να δεις τι προκύπτει από τα δικά σου γραπτά για σένα -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
I have skim read it.
Αυτό που είδα όμως είναι ότι ο ΙΚΕ και ο socratesn είναι σφόδρα αντίθετοι στους 4Τ. Γούστο τους και καπέλο τους. Είδα όμως πως υπάρχουν και άδικες γνώμες (κατά την ταπεινή μου άποψη). Ειδικά στον DAP που έχει δει και 30 Ακρόπολις παραπάνω από εμάς, δεν φερόμαστε έτσι.Καλό είναι να έχεις διαβάσει κάτι σε βάθος για να έχεις γνώμη, αλλιώς εκτίθεσαι. Πάντως το τεύχος αυτό έχει σαν αρχισυντάκτη τον ΚΚ, και ξέρεις τι λένε για την υπογραφή μας που τη βάζουμε.
Τον DAP δε τον ξέρω, κρίνω μόνο από όσα μου γράφει. Δεν βλέπω να απάντησε στην ερώτησή μου πάντως, ενδιαφέρον.
-
Παραδείγματα με Renault και Nissan που έσκισαν σε άπειρες δοκιμές; Δεν έχω αρχείο 20ετίας, αλλά και να είχα, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου από το να ψάχνω αναφορές των 4Τ υπέρ των εταιριών. Για Seat ομολογώ πως δε θυμάμαι, πέρα από κάτι άκυρες δοκιμές (π.χ. Seat Ibiza 2.0 GTi 115 ίππων) που δεν ενδιέφεραν κανέναν, με τόσο χαμηλή ιπποδύναμη και τόσο υψηλά τεκμήρια τότε.
Όμως, είναι σαφής η εντύπωση/αίσθηση που έχει αφήσει η διθυραμβολογία για τις δύο εταιρίες που ανέφερα στη μνήμη μου. Έτσι φευγαλέα μπορώ να ανακαλέσω συγκριτικά όπου το Primera έσκιζε (σε μια εποχή που υπήρχαν αμαξάρες όπως η Carina Ε με το πολύ γκάζι και τους σπηλαιώδεις χώρους ή το πρωτοποριακό Mazda Xedos), τα άπειρα συγκριτικά με τα Sunny του Βόλου και μια στήλη του ΣΧ όπου του είχαν παραχωρήσει για Χριστούγεννα ένα χιλιάρι τέτοιο και το εκθείαζε σε όλο το δισέλιδο.
Αν ήμουν εισαγγελέας, προφανώς και θα ήταν η δουλειά μου να βρω περισσότερα και συγκεκριμένα πειστήρια. Τώρα όμως, καληνύχτα! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ασε μας ρε socratesn για ban και λοιπές σαχλαμάρες. Οπως κατάλαβες αργά, συζήτηση κάνουμε. Εσύ είσαι ο πρώτος που ζορίστηκε που σου την είπα και με εγκάλεσες στην πράξη (να μη σου κάνω μάθημα επειδή δεν σε ξέρω κτλ. κτλ.) και τώρα θα μου πεις αν κάνουμε συζήτηση ?
Η άποψή μου είναι ότι ο χώρος αυτός είναι ένα διαδικτυακό καφενείο και δεν το θεωρώ υποτιμητικό εκτός και αν δεν ξέρεις τι εστί 'καφενείο'. Εχεις πάει ποτέ σε πραγματικό καφενείο άραγε ?
Οσο για το σεβασμό για το περιοδικό, το 'λατρεμένο σας περιοδικό' είναι ΙΜΗΟ απρεπές και ειρωνικό και προς το περιοδικό και προς συνομιλητές-συνκαφενόβιους όπως πχ. εμένα που καθόλου δεν έδειξα κάποια λατρεία, ίσα-ίσα που έκανα και κριτική και προς τους 4Τ και προς τον ΚΚ (διάβασε το αντίστοιχο θέμα στον 'Αντίλογο'). Οπότε τα συλλήβδην απαξιωτικά δε βοηθάνε την (όποια) συζήτηση.
Δε θελω να ριξω το επιπεδο,ειλικρινα
Καθεσαι και γραφεις οτι μαλακιες θες για μενα (το οτι λεω σαχλαμαρες,το αν θα σου πω πως κανουμε συζητηση,το αν εχω παει σε καφενειο και το ποσο γρηγορα ή αργα καταλαβαινω),ενω εσυ εισαι foul/επιθετικος εδω με τον τροπο που μιλας επι προσωπικου.Δεν αφορα κανενα η ''διαφωνια'' μας και το κοβω εδω,αλλα πραγματικα απορω με το υφος -
Ρε συ socratesn, τα 'κάνε με μόνιμο ban' δεν είναι σαχλαμάρες ? Ελεος... Τα 'λατρεμένο σας περιοδικό' δεν είνα άκυρη ειρωνεία ?
Εσύ ξεκίνησες στραβά διότι παρεξήγησες ως προσωπικό σχόλιο κάτι που απλά ήταν κριτική στον τρόπο που έδειξες να αντιλαμβάνεσαι τα πράματα.
Εν πάσει περιπτώση, αν σε προσέβαλλα σου ζητώ συγνώμη ως προς τον τρόπο και το ύφος των γραπτών μου (επί της ουσίας επιμένω όμως).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
DAP εσένα ποιά η άποψή σου για την αναφορά του ΣΧ στον Απέργη και για το τεστ των 4Τ με την 'κυψέλη' υδρογόνου?Εγω σου εθεσα ενα θεμα εδω και τρεις σελιδες ...........Εσυ αντ' αυτου πετας τη μπαλα στην εξεδρα.....και μου λες να τρεξω να την πιασω....Καλο μου παιδι ποσο σε καταλαβαινω......
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε συ socratesn, τα 'κάνε με μόνιμο ban' δεν είναι σαχλαμάρες ? Ελεος... Τα 'λατρεμένο σας περιοδικό' δεν είνα άκυρη ειρωνεία ?Εσύ ξεκίνησες στραβά διότι παρεξήγησες ως προσωπικό σχόλιο κάτι που απλά ήταν κριτική στον τρόπο που έδειξες να αντιλαμβάνεσαι τα πράματα.
Εν πάσει περιπτώση, αν σε προσέβαλλα σου ζητώ συγνώμη ως προς τον τρόπο και το ύφος των γραπτών μου (επί της ουσίας επιμένω όμως).
Μα οταν μου λες δε σεβομαι το χωρο που γραφω και εισαι admin,ειπα το δεδομενο.Αν κρινεις πως επανηλειμμενα δε σεβομαι κατι,εχεις το δικαιωμα να με επιπληξεις/τιμωρησεις.
Το ''Μαθε.....'' κ εσενα στραβα θα σου χτυπουσε γιατι παραηταν επι προσωπικου και στο κατω κατω τον εαυτο μου υπερασπιστηκα στο οτι δεν εχω αναγκη να μαθω κατι επειδη μου το λεει καποιος καπου(καμια ειρωνεια εδω).
Κατα τα λοιπα,συζητηση κανουμε,συμβαινουν κ αυτα και λυπαμαι αν κ απο τη μερια μου φανηκε καποιος εκνευρισμος. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παραδείγματα με Renault και Nissan που έσκισαν σε άπειρες δοκιμές; Δεν έχω αρχείο 20ετίας, αλλά και να είχα, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου από το να ψάχνω αναφορές των 4Τ υπέρ των εταιριών. Για Seat ομολογώ πως δε θυμάμαι, πέρα από κάτι άκυρες δοκιμές (π.χ. Seat Ibiza 2.0 GTi 115 ίππων) που δεν ενδιέφεραν κανέναν, με τόσο χαμηλή ιπποδύναμη και τόσο υψηλά τεκμήρια τότε.
Όμως, είναι σαφής η εντύπωση/αίσθηση που έχει αφήσει η διθυραμβολογία για τις δύο εταιρίες που ανέφερα στη μνήμη μου. Έτσι φευγαλέα μπορώ να ανακαλέσω συγκριτικά όπου το Primera έσκιζε (σε μια εποχή που υπήρχαν αμαξάρες όπως η Carina Ε με το πολύ γκάζι και τους σπηλαιώδεις χώρους ή το πρωτοποριακό Mazda Xedos), τα άπειρα συγκριτικά με τα Sunny του Βόλου και μια στήλη του ΣΧ όπου του είχαν παραχωρήσει για Χριστούγεννα ένα χιλιάρι τέτοιο και το εκθείαζε σε όλο το δισέλιδο.
Αν ήμουν εισαγγελέας, προφανώς και θα ήταν η δουλειά μου να βρω περισσότερα και συγκεκριμένα πειστήρια. Τώρα όμως, καληνύχτα!Επειδή το Xedos υπάρχει ακόμα στο γκαράζ μου, οι 4Τ μόνο αντίθετοι δεν ήταν προς αυτό το αυτοκίνητο. 3-4 χρονιές βγήκε το καλύτερο μεσαίο και ήταν πάντα στα Αριστεία. Γκάζι ίδιο και περισσότερο με την Κρίνα Ε (0-100 10 ξερό, τελική 200 αλήθινά), παθητική τετραδιεύθυνση και μεταβλητή υποβοήθηση στο τιμόνι από τότε. ABS, ηλεκτρική ηλιοροφή και σύστημα απομαγνητισμού αμαξώματος εννοούνται για Xedos.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
DAP εσένα ποιά η άποψή σου για την αναφορά του ΣΧ στον Απέργη και για το τεστ των 4Τ με την 'κυψέλη' υδρογόνου?
Εγω σου εθεσα ενα θεμα εδω και τρεις σελιδες ...........Εσυ αντ' αυτου πετας τη μπαλα στην εξεδρα.....και μου λες να τρεξω να την πιασω....Καλο μου παιδι ποσο σε καταλαβαινω......
Έκανα 32073207 ποστ σε 3 σελίδες, σε τι δε σου απάντησα? Εσύ είσαι αυτός που πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και κάνεις χαρακτηρισμούς ('λάσπη') κλπ. μισόλογα και ηλίθια υπονοούμενα.
Μπορεί να έχεις προσωπικά θέματα, δε τα ξέρω και δε με ενδιαφέρουν. Και η μη-απάντηση, είναι απάντηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή το Xedos υπάρχει ακόμα στο γκαράζ μου, οι 4Τ μόνο αντίθετοι δεν ήταν προς αυτό το αυτοκίνητο. 3-4 χρονιές βγήκε το καλύτερο μεσαίο και ήταν πάντα στα Αριστεία. Γκάζι ίδιο και περισσότερο με την Κρίνα Ε (0-100 10 ξερό, τελική 200 αλήθινά), παθητική τετραδιεύθυνση και μεταβλητή υποβοήθηση στο τιμόνι από τότε. ABS, ηλεκτρική ηλιοροφή και σύστημα απομαγνητισμού αμαξώματος εννοούνται για Xedos.Α γεια σου! Σκέψου τώρα τι κοινό έχει αυτό το Xedos με ένα Primera και δε θα καταλάβεις γιατί το τελευταίο πλασαριζόταν τόσο ψηλά στα τεστ της εποχής.
-
Επιτέλους μια απάντηση πολύ ουσιωδέστερη από το μπαλαντέρ 'Απέργη'.
ΙΜΗΟ διαχρονικά darlings των 4T (σε καθημερινά αυτοκίνητα, όχι σε supercars):
Clio
Golf V
FocusΔεν συμφωνώ για το Sunny (πλην του δίλιτρου, που έγραψα ήδη)
Το ερώτημα που έχει σημασία είναι αν ήταν darlings με αιτία ή χωρίς.
Ε, όσα ξέρω και για τα 3 αυτά αυτοκίνητα είναι ότι ήταν/είναι άριστα για την κατηγορία τους. Ακόμα και η ΙΜΗΟ εκνευριστική επιμονή με τα Golf-οειδή τα τελευταία 7-8 χρόνια μπορεί να δικαιολογηθεί: κατά κοινή ομολογία των περισσότερων δημοσιογράφων είναι από πολύ καλά έως άριστα στα πάντα ακόμα και αν δεν είνα εξαιρετικά πουθενά.
Αρα δεν στοιχειοθετείται πρόθεση (--> λαμογιά ) όπως θα γινόταν αν έβγαινε για 'τοπ' κανά λεμόνι.
Δυστυχώς ο ελληνικός ειδικός τύπος είναι γεμάτος από αθλιότητες (πχ. 'σκάνδαλο Fiat' με την ιπποδύναμη και μετά με τα φρένα του Bravo) οπότε οι συμπάθειες των 4Τ προς τα παραπάνω μοντέλα ήταν πταίσματα.Αλλού είναι τα φάουλ των 4Τ και όχι στις δοκιμές αυτοκινήτων ΙΜΗΟ.
-
Το xedos ήταν ακριβότερο από BMW 316...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μα οταν μου λες δε σεβομαι το χωρο που γραφω και εισαι admin,ειπα το δεδομενο.Αν κρινεις πως επανηλειμμενα δε σεβομαι κατι,εχεις το δικαιωμα να με επιπληξεις/τιμωρησεις.Απαντώ μόνο σε αυτό ως διευκρίνηση: οι Mods είναι και αυτοί χρήστες και δικαιούνται να εκφράζουν την άποψή τους. Μάθε λοιπόν ότι μπορούν μια χαρά να μην μπλέκουν τους ρόλους. Οσο λοιπόν δεν παραβαίνεις τον κανονισμό, δεν υπάρχει περίπτωση να 'τιμωρηθεί' η άποψή σου, αυτό έλειπε να ban-άρουμε όποιον διαφωνεί μαζί μας (βρε λες ? ) Οσο για το 'σεβασμό', σου ζήτησα περισσότερο σεβασμό σε αυτόν που πληρώνει το λογαριασμό. Αυτό δε σημαίνει ότι παρέβης τον κανονισμό και ότι πρέπει να τιμωρηθείς, δείχνει μόνο το πως αντιλαμβάνομαι την άποψή σου. Μόνο και μόνο ότι κάνουμε εδώ μέσα αυτή τη συζήτηση δείχνει κάτι για το περιοδικό αυτό.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το xedos ήταν ακριβότερο από BMW 316...Γύρω στο 1 εκ. Δρχ ακριβότερο.
-
Φάουλ είναι να λες τα καλύτερα (σε βαθμό υπερβολής) για ένα μοντέλο μόλις πρωτολανσάρεται και μετά από 2 χρόνια να αναιρείς όσα είχες γράψει τότε αναθεωρώντας (προσοχή, αναθεωρώντας για το τι ίσχυε στο λανσάρισμα, όχι μετά).
Αυτό είναι ένδειξη πως η δημοσιογραφική κρίση είναι υπό αμισβήτηση και απόδειξη πως είναι αναξιόπιστη.
Το παράδειγμα με τον Απέργη είναι εξωφρενικό αλλά φαίνεται πως σε πολλούς -επιλεκτικά?- το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάθε λοιπόν ότι μπορούν μια χαρά να μην μπλέκουν τους ρόλους. Οσο λοιπόν δεν παραβαίνεις τον κανονισμό, δεν υπάρχει περίπτωση να 'τιμωρηθεί' η άποψή σου, αυτό έλειπε να ban-άρουμε όποιον διαφωνεί μαζί μας (βρε λες ? ) Οσο για το 'σεβασμό', σου ζήτησα περισσότερο σεβασμό σε αυτόν που πληρώνει το λογαριασμό. Αυτό δε σημαίνει ότι παρέβης τον κανονισμό και ότι πρέπει να τιμωρηθείς, δείχνει μόνο το πως αντιλαμβάνομαι την άποψή σου. Μόνο και μόνο ότι κάνουμε εδώ μέσα αυτή τη συζήτηση δείχνει κάτι για το περιοδικό αυτό.χαχαχχαχαχα
σε καλό να μας βγεί, επιτέλους και ένα χαριτωμένο ποστ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα οταν μου λες δε σεβομαι το χωρο που γραφω και εισαι admin,ειπα το δεδομενο.Αν κρινεις πως επανηλειμμενα δε σεβομαι κατι,εχεις το δικαιωμα να με επιπληξεις/τιμωρησεις.
Απαντώ μόνο σε αυτό ως διευκρίνηση: οι Mods είναι και αυτοί χρήστες και δικαιούνται να εκφράζουν την άποψή τους. Μάθε λοιπόν ότι μπορούν μια χαρά να μην μπλέκουν τους ρόλους. Οσο λοιπόν δεν παραβαίνεις τον κανονισμό, δεν υπάρχει περίπτωση να 'τιμωρηθεί' η άποψή σου, αυτό έλειπε να ban-άρουμε όποιον διαφωνεί μαζί μας (βρε λες ? ) Οσο για το 'σεβασμό', σου ζήτησα περισσότερο σεβασμό σε αυτόν που πληρώνει το λογαριασμό. Αυτό δε σημαίνει ότι παρέβης τον κανονισμό και ότι πρέπει να τιμωρηθείς, δείχνει μόνο το πως αντιλαμβάνομαι την άποψή σου. Μόνο και μόνο ότι κάνουμε εδώ μέσα αυτή τη συζήτηση δείχνει κάτι για το περιοδικό αυτό.
Βασικα το οτι σπανια το περιοδικο απαντησε επισημα εδω μεσα για τα κακως κειμενα και μικρολαθακια κατα καιρους,δειχνει περισσοτερο οτι ''μας'' εχουν ξεχασει,παρα το οτι αποτελει δειγμα δημοκρατιας η εδω συζητηση. (Δε ξερω τι παιζει με το περιοδικο και το φορουμ,ουτε απαιτω μεσα στην καταιγιδα,να ασχολουνται μ εμας,απλα λεω)
Αν και δεν θα περιμενα απο τους 4Τ να λογοκρινουν τον κοσμο τους.
Αυτος που πληρωνει το λογαριασμο,εχει 20000 μελη να βλεπουν το Logo των 4Τ πανω πανω κ εμεις εχουμε εκεινον να πληρωνει το λογαριασμο και να γραφουμε οτι μας κατεβει.Μπορει να μην ειναι 50-50 η σχεση,ομως σιγουρα και τα τοσα μελη κατι προσφερουν,οποτε ειναι λιγο πιο αμφιδρομη η σχεση απο το ''σας κανω τη χαρη να πλερωνω''Ισως ειπα μια κουβεντα παραπανω λογω του ρολου σου στο φορουμ και του οτι με ξενισε το υφος.Κλεινει εδω το θεμα απο τη μερια μου,με την αναλογη συγγνωμη για τυχον παρεξηγησεις.
-
Δεν γνωρίζω τα εσωτερικά των 4Τ και ούτε με απασχολούν.
Όμως οι εμπορικές σχέσεις είναι πάντα καθοριστικές στο πώς θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο δημ/φικά, το αν θα νικήσει σε συγκριτικό ή ποιά θέση θα πάρει, ακόμα και το αν θα μπει εξώφυλλο (πολλά εξώφυλλα πωλούνται κανονικά).
Αν π.χ. το συγκριτικό που θα γράψει ο συντάκτης δεν ευνοεί το αυτοκίνητο της εταιρείας με την οποία το περιοδικό έχει μια καλή, συμφέρουσα σχέση, την οποία θέλει να διατηρήσει, το κομμάτι πιθανότατα θα επιστραφεί με υποσημείωση να αλλάξει η τελική αξιολόγηση ή κατάταξη. Αν ο συντάκτης αρνηθεί, το κομμάτι θα λογοκριθεί από τον αρχισυντάκτη ή τον δ/ντη σύνταξης και ο συντάκτης ή θα απολυθεί ή θα περιθωριοποιηθεί.Συναντώ τελευταία κάποια άρθρα στο διαδίκτυο από διάφορους τιμητές, υποτιθέμενους μαχητές της δημ/φιας που υπεραμύνονται του τρόπου με τον οποίο δούλευαν, αναφέροντας ότι εκείνοι, τότε, κάποτε, είχαν το θάρρος της γνώμης τους, και ότι μάλιστα δεν δίστασαν να 'θάψουν' αυτοκίνητα, πράξη τους μάλιστα για την οποία το περιοδικό τιμωρήθηκε με διακοπή διαφήμισης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρόκειται παρά για ένα μεγαλειώδες ψέμα. Συνήθως, το θάψιμο επιλέγεται ως μέθοδος είτε για να τιμωρηθεί μία εταιρεία, είτε για να εκβιαστεί (δώσε διαφήμιση, γιατί κοίτα τι μπορώ να σου κάνω), είτε για να δοθεί εμμέσως εύνοια σε κάποια ανταγωνίστριά της. Συνήθως συμβαίνει το πρώτο. Δηλαδή η εταιρεία κόβει τη διαφήμιση και το περιοδικό αρχίζει κατόπιν τα εχθρικά άρθρα εναντίον των αυτοκινήτων που αυτή αντιπροσωπεύει.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φάουλ είναι να λες τα καλύτερα (σε βαθμό υπερβολής) για ένα μοντέλο μόλις πρωτολανσάρεται και μετά από 2 χρόνια να αναιρείς όσα είχες γράψει τότε αναθεωρώντας (προσοχή, αναθεωρώντας για το τι ίσχυε στο λανσάρισμα, όχι μετά).Αυτό είναι ένδειξη πως η δημοσιογραφική κρίση είναι υπό αμισβήτηση και απόδειξη πως είναι αναξιόπιστη.
Το παράδειγμα με τον Απέργη είναι εξωφρενικό αλλά φαίνεται πως σε πολλούς -επιλεκτικά?- το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
Δειχνει πραγματι περιεργο, υποπτο, μεχρι και ενοχικο, να λες στο λανσαρισμα ενος νεου μοντελου τα καλυτερα, απο την πρωτη επαφη-γνωριμια, και στην συνεχεια να τα αναιρεις.
Ομως δεν ειναι και δεδομενο ή κατακριτεο, οταν αφενως διευκρινιζεται οτι πχ το νεο μοντελο δοκιμαζεται για πρωτη φορα, στο εξωτερικο σε ιδανικες συνθηκες -εξαιρετικη ποιοτητα οδοστρωματος- , και στην συνεχεια, σε Ελληνικους μετριους εως απαισιους δρομους.
Επιπλεον, η συγκεκριμενη διαπιστωση μπορει να ισχυει εαν και εφοσον προκυψει καποια τυχον καλυτερη προταση, καποιου ανταγωνιστικου αυτοκινητου-μοντελου στην κατηγορια, σε τετοιο βαθμο που να ανατρεπει τα μεχρι στιγμης δεδομενα στην συγκεκριμενη κατηγορια. Οχι βεβαια στον ακραιο βαθμο, απο 'εξαιρετικο' σε 'μετριο' αλλα σιγουρα σε μια διαφοροποιηση
ως προς τις διαπιστωσεις, πχ απο την εποχη του λανσαρισματος, και στην συνεχεια, αφου εχει περασει ενα ετος.
Τελος δεν θα πρεπει να ξεχναμε και οτι, δεν ειναι απαραιτητως μεμπτο, να υπαρχει στην αρχη μια μετρια εντυπωση για ενα μοντελο, και στην συνεχεια, να εμφανιστουν θετικοτερες διαπιστωσεις. Υπο την εννοια φυσικα οτι συνηθως στις οδηγικες γνωριμιες, τα περισσοτερα νεα μοντελα ειναι σε σταδιο προ-παραγωγης, εχοντας αυξημενες πιθανοτητες, να μην εχουν τις τελικες, εργοστασιακες ρυθμισεις, πχ σε επιπεδο αναρτησεων, ή να εχουν μικροθεματα σε επιπεδο φινιρισματος στο εσωτερικο, κτλ.Για το παραδειγμα, σχετικα με την αναφορα στον Απεργη (και στον οποιο 'Απεργη', δεν φωτογραφιζω εδω τον συγκεκριμενο ανθρωπο, απλως αυτος αναφερθηκε...), παροτι απο πιτσιρικας παρακολουθουσα, διαβαζα, και θεωρουσα ως cool τυπο τον Σ.Χ, με τα αρθρα που σε 'μετεφεραν' στο πεδιο δοκιμων, δυστυχως, για την γενικοτερη ποιοτητα-αξια του περιοδικου θα συμφωνησω, οτι δηλαδη ηταν εξωφρενικο-απαραδεκτο...
Ο καθε 'Απεργης', ειτε ειναι, ειτε δεν ειναι λαμογιο, ενας δημοσιογραφος που σεβεται την δουλεια του, αλλα και τον χωρο που εργαζεται, ακομα και εαν πλεον εχει...αναβαθμιστει σε αναπληρωτη διευθυντη, και ακομα και εαν το σχολιο του περι 'Απεργη' αναφερεται στην προσωπικη του στηλη, δεν θα επρεπε ΙΜΗΟ σε καμμια περιπτωση να αναφερεται κατ' αυτο τον τροπο.
Η χρονια εμπειρια του στο συγκεκριμενο περιοδικο, δεν θα επρεπε να τον οδηγησει σε αναφορες τυχον πρωην 'ανεξοφλητων επιταγων' (πχ να δοθει απο τον συγκεκριμενο αντιπ/σωπο για δοκιμη ετσι απλα και ευκολα μια GT3 RS... )
με τετοιο υφος. Θα μπορουσε να προβει σε ευχαριστιες, να αναφερει την επωνυμια, ακομα ισως και να βαλει...δωρεαν καποια διαφημιση του...Μεχρι εκει ομως. Τα υπολοιπα...γλυψιματικα εως και ακαταλαβιστικα σε στυλ 'γιατι ξερει ο Τακης, και καλη ωρα στην Τουλα που διαβαζει...' που παραπεμπουν σε βαρετους και κουραστικους γριφους, (ακομα και για αυτους που ειναι 'συντονισμενοι' πολλα χρονια με το περιοδικο) θωρω οτι δεν εχουν θεση σε ενα περιοδικο που αναδειχθηκε με την ευθυτητα και καθαροτητα των αποψεων και δοκιμαστικων του...Πλεον βεβαια, ισως λιγη σημασια εχουν αυτα, απο την στιγμη που το περιοδικο οπως το γνωρισαμε και το ζησαμε στην σημερινη του μορφη, δεν θα συνεχισει να υπαρχει.
Εκτος και εαν το πεισμα, η τρελα, το παθος του Καββθα, μαζι με τους αξιολογους συνεργατες του, οδηγησουν σε ενα νεο, ηλεκτρονικο πλεον 'περιοδικο', με τις αξιες, την φιλοσοφια, και το στυλ που ειχαν οι 4τροχοι στις καλες τους εποχες.Κλεινοντας, θα ηθελα, -ευχομενος να συνεχιστει, εστω και ηλεκτρονικα αυτη η προσπαθεια-, να διαβαζω γνωριμιες-δοκιμες-παρουσιασεις, των hot-hatch και σπορ κατασκευων περισσοτερο απο την -πιο- συγχρονη γενια των Κουνιτη, Τεμπεριδη, Τσαντιλη, Χαρπιδη, και λιγοτερο απο τον Σ.Χ. Ο τελευταιος, ιδιαιτερα ικανος, αξιος, και συμμετεχων σε αγωνες, δεν λεω, άλλα νομιζω ειναι καιρος σε αυτο το επιπεδο να παραδωσει την σκυταλη σε νεοτερους, και να ασχοληθει περισσοτερο με την αναζητηση-ευρεση οικονομικων πορων ωστε να υπαρχει εστω και σε ηλεκτρονικη μορφη μια βιωσιμοτητα των 4τροχων.
Ειδικα Κουνιτης και Τεμπεριδης εξαλλου εχουν αποδειξει ποσο ικανοι ειναι αλλα και ποσο ευχαριστοι ειναι να τους διαβαζει κανεις...P.S Αληθεια -αν θυμαμαι καλα- γιατι ενω προσφατα για τον επισημο θεσμο ψηφισης του αυτοκινητου της χρονιας, απεσταλμενος ηταν ο Κουνιτης, πλεον ειναι ο Σ.Χ ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φάουλ είναι να λες τα καλύτερα (σε βαθμό υπερβολής) για ένα μοντέλο μόλις πρωτολανσάρεται και μετά από 2 χρόνια να αναιρείς όσα είχες γράψει τότε αναθεωρώντας (προσοχή, αναθεωρώντας για το τι ίσχυε στο λανσάρισμα, όχι μετά).Αυτό σωστό, το ανέφερα ήδη.
Εχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα ?Κάτι που ενδεχομένως εξηγεί αυτή τη στάση είναι το θέμα της προσωπικής vs. συλλογικής άποψης σε όσους έχουν προσωπική στήλη στο περιοδικό. Γίνεται η δοκιμή, βγαίνει (συνολικά, οι δοκιμές των 4Τ είναι ανυπόγραφες και άρα εκφράζουν το περιοδικό) αστέρι (ή μέτριο) το ΧΥΖ αλλά ο συγκεκριμένος συντάκτης το βρήκε μάπα (ή αστέρι), πράγμα που δε μπορεί να εκφράσει στη δοκιμή αλλά δε χάνει την ευκαιρία να κάνει μετά από Ν χρόνια. Είναι λάθος και προκαλεί σύγχυση στους αναγνώστες αλλά από την άλλη η γνώμη είναι γνώμη.
Αυτό είναι ένδειξη πως η δημοσιογραφική κρίση είναι υπό αμισβήτηση και απόδειξη πως είναι αναξιόπιστη.
Από το 'αναξιόπιστη δημοσιογραφική κρίση' (ανάποδα τα έγραψες: απόδειξη ότι είναι υπό αμφισβήτηση και ένδειξη ότι είναι αναξιόπιστη, προηγείται το πρώτο του δεύτερου, αλλά τι σου λέω τώρα ) μέχρι το 'λαμόγιο' υπάρχει μια τεράστια απόσταση -αλλά βέβαια για σένα δεν υπάρχει καμία δυσκολία κάλυψής της
Φαίνεται ότι για σένα ο ΣΧ και ο πχ. Θέμος είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία. Δεν πειράζει, στο κάτω-κάτω κάτι σχετικό είχε πει και ο Dirty Harry, σου ταιριάζει 100%.Τέλος πάντων, σε ό,τι με αφορά συγνώμη που σε αναγκάζω να ρίχνεις τόσο χαμηλά το δυσθεώρητο επίπεδό σου
P.S Αληθεια -αν θυμαμαι καλα- γιατι ενω προσφατα για τον επισημο θεσμο ψηφισης του αυτοκινητου της χρονιας, απεσταλμενος ηταν ο Κουνιτης, πλεον ειναι ο Σ.Χ ?
Οχι στο COTY μετά τον ΚΚ ήταν ανέκαθεν ο ΣΧ. Μάλλον αναφέρεσαι στο International Engine of the Year που ήταν (είναι ?) ο Κουνίτης.
Σχετικά με τον Απέργη (και τον κάθε Απέργη): όταν η αγορά λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα, 'σου δίνω αυτοκίνητο ή άλλη υπηρεσία' --> 'μου δίνεις γκρίζα διαφήμιση'. Δεν είμαι ρομαντικός να νομίζω ότι είμαστε στο 1970. Μου αρέσει ? Οχι. Το καταννοώ σαν modus operandi ? Ναι. To αποδέχομαι ? Είναι θέμα προσωπικό του καθενός, εγώ που είμαι λαμόγιο ναι ο άλλος που είναι ο των πάντων τιμητής όχι. Αυτό άλλωστε έγραψα (με λάθος ύφος ίσως) στον socratesn.
Και βέβαια με την Απέργη είναι εύκολη η εκ των υστέρων κριτική, όλοι οι γάτοι ήξεραν τι παίζει...
Το φάουλ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι που δε βγήκε ο ΣΧ μετά να πει: 'συγνώμη, έσφαλλα για τον συγκεκριμένο'.
A ναι: ρε συ Γρηγόρη, εσύ δεν έλεγες πως οι δρόμοι που κάνουν τις δοκιμές είναι πολύ καλύτερο από το μέσο όρο των ελληνικών δρόμων ? Τι έγινε ξαφνικά και η ποιότητα των δρόμων των δοκιμών έγινε μέτρια εως απαίσια ?
@dimsabas
Ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω στην προηγούμενη δημοσίευσή μου:
Το καλύτερο παράδειγμα ενάντια στη θεωρία συνωμοσίας είναι η υποδοχή που επιφύλαξαν οι 4Τ στα υπόλοιπα μοντέλα της ίδιας εταιρείας.
Αν δηλαδή διαχρονικά υμνείς το Clio αλλά εξίσου διαχρονικά είσαι χλιαρός απέναντι στο Megane (πλην εννοείται του RS ) ή το Laguna, πως στοιχειοθετείται κάτι περισσότερο από απλή προτίμηση στη Renault (ή στο Μανιατόπουλο ) και όχι στο συγκεκριμένο μοντέλο (για καλούς λόγους όπως ανέφερα ?)
Ομοίως για τα Nissan, αναφέρεται το Sunny (επίσης, πλην του δίλιτρου, δε θυμάμαι καμιά ιδιαίτερη προτίμηση) και το Primera (στο οποίο -υποτίθεται- ότι υπήρχε προτίμηση, έλα όμως που στα συγκριτικά έβγαινε καλύτερο το Xedos... που είναι η προτίμηση λοιπόν ?)
Δε θυμάμαι περίπτωση στους 4Τ διαχρονικής προτίμησης απέναντι σε μία εταιρεία και όχι σε συγκεκριμένο μοντέλο, η μόνη περίπτωση που κάπως πλησιάζει (πάντα σε καθημερινά αυτοκίνητα, όχι για Ferrari) είναι το VAG.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό