-
Δηλαδή ούτε ΕΝΑΣ δεν πήρε είδηση το πόση μπαρούφα πέταξε στο βίντεο του Σαρημπαλίδη; Ούτε ΕΝΑΣ δεν αναρωτήθηκε πού έγινε όλο αυτό το αυτοκίνητο που υποτίθεται είναι έτοιμο μηχανικά; Πού είναι τα εργαστήρια; Πού είναι τα εργαλεία και ο χώρος συναρμολόγησης; Πού είναι όλοι οι 3D printers που υποτίθεται το φτιάξανε; Που έδειξε πλαστική μπιέλα από laser sintering 3D printer και καλά κεραμική; Που έδειξε ένα ψυγείο (ΟΥΑΟΥ) και ένα autoclave (σούπερΟΥΑΟΥ) και λέει μόνο στη McLaren έχουν το ίδιο (ναι και σε κάθε άλλο κατασκευαστή supercar, aerospace, αγωνιστικών τύπου Dallara και δεν ξέρω πόσων άλλων προμηθευτών) και 3 gaming PC που υποτίθεται σχεδιάζουν; Έχουν δει ποτέ στη ζωή τους πώς είναι τα κέντρα σχεδιασμού για μηχανολογικά εξαρτήματα; Γιατί μπορώ να διαβεβαιώσω πως δεν είναι με τετραπλές οθόνες στα 10 μέτρα μακριά λες και βλέπεις μπάλα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ...
Δηλαδή η παπάτζα πάει σύννεφο και ακόμα και μέσα όπως οι 4Τ τους δίνουν βήμα να διαφημίζουν τη βλακεία τους... Εντάξει το ξέρω ότι όλα στην Ελλάδα έχουν βαρέσει πάτο αλλά αυτό πραγματικά με θύμωσε, γιατί ζω στο εξωτερικό, δουλεύω σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ως μηχανικός στα chassis controls, και τύποι σαν αυτόν αντί να κάνουν μια ουσιαστική προσπάθεια μας δουλεύουν μέσα στη μούρη και ξεφτυλίζουν όλους εμάς που ελπίζουμε να γυρίσουμε κάποια στιγμή... Έχει δει κανείς πόσο μετρημένοι και σοβαροί είναι άνθρωποι που όντως έκαναν τα δικά τους hypercar, όπως ο Pagani, o Koenigsegg, και ακόμα πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα ο Rimac; Που κι αυτός ξεκίνησε από το μηδέν σε μια μικρή χώρα χωρίς αυτοκινητιστική κουλτούρα (Κροατία); Γιατί να μην έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο και αντιθέτως να έχουμε τον παπατζή κάγκουρα που μηδενίζει κάθε ελπίδα;
Είναι δυνατό να μη βλέπει κανείς πόσο απάτη είναι η όλη φάση και ότι πάει για μεγάλο φαγοπότι ΕΣΠΑ κλπ και μετά να εξαφανιστεί; Έλεος γμτ τα πήρα πάλι μεσημεριάτικα.Υ.Γ αυτό ταιριάζει και στο 'μ'αρέσει - δε μ'αρέσει' υποθέτω.
-
...είμαστε ευγενικοί και περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Scripta manent, και ειδικά στο ίντερνετ. Αν πετύχει και δεν είναι παπατζής (που το βλέπουμε από χιλιόμετρα ότι είναι αλλά τέλος πάντων) εγώ πρώτος θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη και θα στείλω βιογραφικό την ίδια στιγμή.
Υ.Γ. Έχω να προτείνω και όνομα για το... δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχουν ονομάσει ακόμα: ATMOS 2 (από το vaporware).
-
Κι εμένα το άρθρο μου φάνηκε πρωταπριλιάτικο που κατά λάθος συμπεριλήφθηκε στο τεύχος Μαρτίου. Συμβαίνουν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά (και αόριστα) εδώ και τόσο καιρό αλλά κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Ένα χωριό είμαστε ειδικά στον χώρο του αυτοκινήτου.
-
Ρωτάω εδώ γιατί δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω. Καταρχήν να πω για άλλη μια φορά, ότι κάθε μέρα στης 3 το μεσημέρι είναι η αγαπημένη μου στιγμή. Η ΕΡΤ σπορτ παίζει σε επανάληψη αγώνες φόρμουλα 1. Δεν μπόρεσα να δώ κανένα από αυτούς τους περυσινούς αγώνες λόγω δουλειάς ,οπότε είναι κάτι το όμορφο για μένα.
Μετά το τέλος των αγώνων έχει μια εκπομπή αυτοκινήτου. Βλέπω ότι σε όλα τα test drive αυτοκινήτων και μηχανών γίνονται γυρίσματα σε μια απίστευτη στροφή η οποία αν θυμαμαι καλά έχει διαχωριστικό στη μέση και έχει και 4 λωρίδες. Που είναι αυτό το μέρος? Έχω δει τα περασμένα χρόνια άπειρα test drive από πολλές εκπομπές που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο. Πρέπει να είναι τρομερό να στρίβεις σε εκείνο το σημείο (ειδικά αν είσαι σε πισωκούνητο
)
-
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορεί να εκφράζει την συμπαθεια στην κυβέρνηση κάτι το οποίο σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου σηκώνει αρκετή συζήτηση.
Αν πιάσουν πάτο οι πωλήσεις θα φταίει η κυβέρνηση δηλαδή? Άρα δεν έπρεπε να μπούμε όλοι σε καταντίνα, αυτό λές?
-
Ωραίο το τεύχος αυτού του μήνα και ωραία η ιδέα της Ιταλίας.
Πάλι όμως ο ΣΧ πιστός στη συνήθεια του κάθε μήνα να εκφράζει στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτή τη φορά:
...-και γκρινιάζετε ελεύθερα, αγαπητοί, αλλά αυτή η προσπάθεια έχει το ονοματεπώνυμο του κυβερνήτη. Μόνο τυχαία δεν κλειδωθηκαμε και πειθαρχησαμε.
Άρα οταν ΣΧ οι ταξινομησεις καινούργιων ΙΧ γνωρίσουν νέα χαμηλά και οι (αγαπημένοι μας) ελληνικοι αγώνες πατωσουν οριστικα (καλά για φέτος δεν κάνουμε καν κουβέντα για το τι και πώς θα γίνει) δε θα φταίει κανένας Μιχελακακης και κανένας Φατούρος. Αλλονου το ονοματεπώνυμο θα είναι φαρδύ πλατύ γραμμενο δίπλα στο νέο χάος. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν οι γόνοι και οι πλούσιοι ώστε να μη πεθάνει εντελώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Συμβαίνει και εις WRC όπου είδαμε 6/8 της generation next να είναι γιοι του μπαμπά τους ή πλούσιοι.
Eδω είμαστε, θα τα δείτε...
Το να λέει κάποιος πως οι έλληνες πειθάρχησαν στην ταμπέλα 'Μητσοτάκης' μπορεί να χατακτηριστεί από ύβρις μέχρι 'μεγάλη μαλ@κια'. Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος στον οποίο όλοι αναφέρονται με το υποκοριστικό'Κούλης' και δεν εμπνέει καμιά ιδιαίτερη αφοσίωση και σεβασμό. Μέχρι κι αυτοί που τον γλύφουν σήμερα, στο πρόσφατο παρελθόν τον παρουσίαζαν ως τον κακομαθημένο πλούσιο γόνο πολιτικής οικογενείας...
Οι έλληνες φέρθηκαν είτε με φιλότιμο για το κοινωνικό σύνολο είτε με φόβο για το τομάρι τους, λίγη σημασία έχει αν ήταν πρωθυπουργός στη συγκυρία ο Μητσοτάκης ή ο Σιμήτης ή ο Βασίλης Λεβέντης...
-
Εντάξει μην πας και εσύ στην άλλη άκρη . Κούλης είναι , γόνος είναι , αλλά εδώ το έπαιξε πολύ καλά . Γιατί έβαλε ένα επιστήμονα με ήπιο λόγο και έρριξε τον Ελληνα στο φιλότιμο . Είχε και τον Χαρδαλιά βέβαια ως Α/Φ που έκανε τις εφοδίες , αλλά ρίσκαρε με το κλείσιμο και του βγήκε .
Τώρα αν του βγεί και λίγο ο τουρισμός και η ύφεση δεν περάσει το 5 % , θα είναι καβάλα στ΄ άλογο .
Από την άλλη επειδή στα θέματα του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου κάτι σκαμπάζω , βλέπω ότι η αντιπολίτευση μλκζτε εντελώς .
Και με πειράζει που γνωστοί και φίλοι που είναι σύριζα , κκε , ανταρσία κλπ , παίζουν όλοι την ίδια ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ κασέτα προπαγάνδας που σε ένα που ξέρει 5 πράγματα μπορεί να τους ξεφτιλίσει σε δημόσιο διάλογο .
Σαν ένα φίλο μου ΚΚΕ , γιατρό , που ξεκίνησε την προπαγάνδα και του λέω αγόρι μου ασχολήσου με αυτά που ξέρεις και μην εκτίθεσαι για τα κωλοκόμματα . Γιατί εγώ είμαι φίλος και δεν παρεξηγώ , αλλά άλλοι θα σε δουν αλλιώς και δεν κάνει να ρισκάρεις το κύρος σου ως επιστήμονας .
-
Στον Πηλιουρίτη τα έλεγα επειδή το πολιτικοποίησε ..
-
Στο τευχος Ιουνιου 2020, σε συγκριτικο Bmw 118i Auto, Merc A200 7G-DCT και Golf 1.5 eTSI 150 DSG, στο τμημα του αρθρου 'στο δρομο', μεταξυ αλλων γινεται και λογος για την οδικη συμπεριφορα της Α200.
Συγκεκριμενα, αφου πρωτα αναφερεται η πολυ καλη συμπεριφορα της 118i χαρις και στην ανεξαρτητη πισω αναρτηση, στην 2η παραγραφο λεγονται τα εξης:
'Aυτη η ισορροπια δεν υπαρχει στην A200, o ημιακαμπτος αξονας της οποιας (ακομη αναρωτιωμαστε εαν το εξτρα πακετο με αναρτηση πολλ/λων συνδεσμων και ηλεκτρονικα ελεγχομενη αποσβεση δινει κατιπαραπανω) αντιδρα πιο αποτομα στις εγκαρσιες ανωμαλιες, ενω υπολειπεται σε ακριβεια σε σπορτιφ ρυθμους, σε συγκριση παντα με την 118i.'
Σημειωτεον δε οτι στις φωτογραφιες, η εικονιζομενη λευκη Α200, με πινακιδες ΙΥΧ 7259, φαινεται ξεκαθαρα να διαθετει το εξωτερικο αλλα και εσωτερικο οπτικο πακετο AMG.
Συμφωνα παντα με την επισημη Ελληνικη ιστοσελιδα της Mercedes, κατα την διαμορφωση μιας Α-Class, οταν επιλεγει το πακετο AMG (κοστους 3,100ευρω), μεταξυ αλλων προστιθεται ανεξαρτητη αναρτηση στον πισω αξονα (+multi link axle γραφει η λιστα καταλογου για το εξοπλιστικο πακετο AMG Line) , αναιρωντας την υπαρξη ημιακαμπτου πισω αξονα (-Torsion beam axle γραφει ταυτοχρονα η λιστα του πακετου Style που αναιρειται για να προστεθει το AMG Line)
Εφοσον ισχυουν τα παραπανω, γιατι στο αρθρο γινεται λογος για ημιακαμπτο στην λευκη Α200 του συγκριτικου που φοραει το AMG line πακετο?
-
Για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιες φορές άλλα αυτοκίνητα δοκιμάζονται και άλλα φωτογραφίζονται...
-
Έχω και έναν άλλο απλούστατο λόγο, κάποιες φορές οι συντάκτες κάνουν λάθη.
-
Για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιες φορές άλλα αυτοκίνητα δοκιμάζονται και άλλα φωτογραφίζονται...
...ναι αλλα στην προκειμενη περιπτωση ειναι τριπλο συγκριτικο, φαινονται και τα 3 μαζι σε φωτογραφια. Εχουν και τα 3 πολυ προσφατες πινακιδες. Δεν προκειται για ενα πχ μεμονωμενο δοκιμαστικο, που στην μια περιπτωση πχ παλαιοτερα ηταν η αυτοματη εκδοση, τωρα ειναι η χειροκινητη και μπερδευτηκαν οι φωτογραφιες...
-
Γιατί ότι πακέτο και ανάρτηση να έχει είναι χειρότερη από την BMW οπότε είτε α) δεν έδωσαν σημασία είτε β) έιπαν να το γράψουν κάπως πιο κομψά και να το ρίξουν στον ημιάκαμπτο!
-
Γιατί πολλές φορές, οι συντάκτες έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Δε λέω ότι αυτό γίνεται πάντα, προφανώς είναι η εξαίρεση. Δεν είναι όμως απίθανο.
-
Τι τευχάρα έβγαλαν οι άνθρωποι. Πρέπει να το δούλευαν μήνες. Πολλά συγχαρητήρια!
-
Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του περιοδικού που μας μεγάλωσε αυτοκινητιστικά και κοινωνικά! Ένα τεύχος που οφείλουμε όλοι να αγοράσουμε και να το κρατήσουμε. Καλή μελέτη!
-
Με ποιά εφημερίδα Γιάννη? Δεν το πήρα είδηση!
-
'Με τον φάρο του αστικού κόσμου της χώρας' Φανη...
Ούτε με το google δεν βρήκα ποια εφημερίδα είναι....αχαχα!!!
-
Φάρος λόγω ηλικίας είναι η Εστία...
-
Εξαιρετική κίνηση και των δύο μερών. Καλή επιτυχία.
https://www.kathimerini.gr/k/sunday-edition/561291421/4trochoi-nea-epochi/
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό