-
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αλλαγη δισκων (zimmermann), τακακιων (textar), υγρων φρενων (textar), λαδιων, φιλτρου λαδιου και μπουζι μαζι με ελεγχο του αυτοκινητου, κοστος 300 ευρω.
Λαδια, φιλτρο και μπουζι τα πηγα εγω, το κοστος αφορα τα εργατικα και τα φρενα (δισκους, τακακια, υγρα).
Αφορα bmw 320i του 2007 σε εξειδικευμενο συνεργειο.Πολύ φτηνά. Κοντά 200€ είναι τα υλικά δίσκοι - τακάκια. Άλλαξες μπρος-πίσω?
-
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αλλαγη δισκων (zimmermann), τακακιων (textar), υγρων φρενων (textar), λαδιων, φιλτρου λαδιου και μπουζι μαζι με ελεγχο του αυτοκινητου, κοστος 300 ευρω.
Λαδια, φιλτρο και μπουζι τα πηγα εγω, το κοστος αφορα τα εργατικα και τα φρενα (δισκους, τακακια, υγρα).
Αφορα bmw 320i του 2007 σε εξειδικευμενο συνεργειο.Πολύ φτηνά. Κοντά 200€ είναι τα υλικά δίσκοι - τακάκια. Άλλαξες μπρος-πίσω?
Oχι! Ξεχασα να το αναφερω. Μονο μπροστα τα αλλαξα.
Αλλα και παλι λογικη τιμη ειναι. Ξεχασα να αναφερω κι αισθητηρα φρενων (bosch αν θυμαμαι καλα) που αλλαχτηκε κι αυτος.Αν αλλαζονταν και τα πισω, το κοστος των ανταλλακτικων μονο θα ηταν πολυ πανω απ'τα 200 ευρω που ανεφερες .
Για τα μπροστα μονο, τακακια, δισκοι κι αισθητηρας ειναι ελαχιστα κατω απο 200 ευρω (180-185 ευρω για την ακριβεια). -
@ggab said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@yem said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Για ποιό λόγο αγοράζετε αυτοκίνητο εισαγωγής και μετά το πληρώνετε χρυσό;;;
Για να μην πληρώσουν χρυσό το "ντόπιο" σαπάκι του μαντρά
Δηλαδή μεταχειρισμένα μόνο από έμπορο βρίσκεις;;;
Όλοι οι έμποροι έχουν μόνο σαπάκια;;;;
Την έχεις πατήσει και εσύ εισάγοντας την πλέμπα των ευρωπαίων;;;Βρίσκεις ιδιώτη να κάνει δόσεις;
-
@bassstarlet said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Την έχεις πατήσει και εσύ εισάγοντας την πλέμπα των ευρωπαίων;;;Βρίσκεις ιδιώτη να κάνει δόσεις;
Πίτα ολόκληρη και σκύλο χορτάτο;;;
-
@bassstarlet said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Πίτα ολόκληρη και σκύλο χορτάτο;;;
Παίρνεις ένα καταναλωτικό δάνειο και αγοράζεις απ' τον ιδιώτη.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ούτε καταναλωτικό δάνειο, δεν μπορείς στην πραγματικότητα να αγοράσεις και συντηρείς αυτοκίνητο.
-
Έχω κάποια θεματάκια, μικρά προς το παρόν αλλά αν δεν τακτοποιηθούν θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, με τη σκουριά στο L200.
Καταρχήν στην οροφή 20-30 μικρές σκουριές οι περισσότερες απο τις οπόιες θα προήλθαν από τα κλαδιά των ελιών. Επίσης υπάρχει σκουριά στο πίσω παράθυρο περιμετρικά.
Πήρα μια προσφορά από γνωστό. Βαφή όλου του ουρανού, αφαίρεση του πίσω τζαμιού και βαφή στις σκουριές. Το πίσω τζάαμι πρέπει να βγει γιατί οι περισσότερες σκουριές είναι πρακτικά κάτω από το τζάμι.
Ξαναλέω είναι μικρές σκουριές αλλά πρέπει να κάνω κάτι τώρα.
Πως σας ακούγεται η τιμή 260 ευρώ? -
Αρκετά καλή τιμή νομίζω,αφού θα επισκευαστεί και θα βάψεις όλο τον ουρανό και την πλάτη.
-
Καλή τιμή
-
Μικρο σερβις σε αμαξι εκτος εγγυησης.
Λαδια και φιλτρο λαδιου τα αλλαζει ενα συνεργειο πιο κατω με 10€, τα υπολοιπα εγω (φιλτρο αερα,μπουζι-προσοχη θελει δυναμοκλειδο, φιλτρο καμπινας, φιλτρο βενζινης). Συνολο 110€ -
@johnny-0 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Λαδια και φιλτρο λαδιου τα αλλαζει ενα συνεργειο πιο κατω με 10€, τα υπολοιπα εγω (φιλτρο αερα,μπουζι-προσοχη θελει δυναμοκλειδο, φιλτρο καμπινας, φιλτρο βενζινης). Συνολο 110€Κάπου μπερδεύτηκες στη σύνταξη. Λάδια και φίλτρο λαδιού με 10€ δεν γίνεται.
-
@johnny-0 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Λαδια και φιλτρο λαδιου τα αλλαζει ενα συνεργειο πιο κατω με 10€, τα υπολοιπα εγω (φιλτρο αερα,μπουζι-προσοχη θελει δυναμοκλειδο, φιλτρο καμπινας, φιλτρο βενζινης). Συνολο 110€Κάπου μπερδεύτηκες στη σύνταξη. Λάδια και φίλτρο λαδιού με 10€ δεν γίνεται.
Λαδια+φιλτρο λαδιου δικα μου
-
Εργατικά λοιπόν εννοείς 10€.
-
Golf 1.6 tdi μοντέλο 2015
Λάδια Koblen 5-30, φίλτρο, ροδέλα και εργατικά 42€
Καρέντα Θεσσαλονίκης, 152€ σύνολο. -
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Golf 1.6 tdi μοντέλο 2015
Λάδια Koblen 5-30, φίλτρο, ροδέλα και εργατικά 42€
Καρέντα Θεσσαλονίκης, 152€ σύνολο.Κλοπή από Καρεντα!!!!!
-
Γιατι καποιος να παει ενα συμβατικο αμαξι του 2015 σε εξουσιοδοτημενο για μια απλη αλλαγη λαδιων και να πληρωσει διπλα ή τριπλα χρηματα απ'ο,τι θα'πρεπε ειναι πραγματικα αποριας αξιον.
-
Θεωρητικά τα 152euro είναι καλή τιμή, γιατί φαντάζομαι ότι αφορά ετήσιο service, οπότε υποτίθεται ότι έγινε και κάποιος έλεγχος ώστε να συμπληρωθεί το service book (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά).
Σε ένα εξωτερικό συνεργείο ανάλογα τι ζητήσει ο πελάτης χρεώνουν. Αν ζητήσει π.χ. απλή αλλαγή λαδιών και φίλτρου θα χρεώσουν μόνο αυτά. Αν ζητήσει έλεγχο θα ζητήσουν κάτι άλλο. Και αν ζητήσει ετήσιο service, κάνουν έλεγχο και ότι προκύψει.
-
@storm said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Θεωρητικά τα 152euro είναι καλή τιμή, γιατί φαντάζομαι ότι αφορά ετήσιο service, οπότε υποτίθεται ότι έγινε και κάποιος έλεγχος ώστε να συμπληρωθεί το service book (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά).
Σε ένα εξωτερικό συνεργείο ανάλογα τι ζητήσει ο πελάτης χρεώνουν. Αν ζητήσει π.χ. απλή αλλαγή λαδιών και φίλτρου θα χρεώσουν μόνο αυτά. Αν ζητήσει έλεγχο θα ζητήσουν κάτι άλλο. Και αν ζητήσει ετήσιο service, κάνουν έλεγχο και ότι προκύψει.
Oυτε θεωρητικα ουτε πρακτικα ειναι καλη τιμη τα 152 ευρω για αλλαγη λαδιων που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους και φιλτρου λαδιου σ'ενα καθημερινο αυτοκινητο.
Ο ελεγχος κανονικα δεν χρεωνεται, οι επισκευες χρεωνονται. Και να χρεωνοταν παντως, αν υποθεσουμε οτι το κοστος των ανταλλακτικων θα επρεπε να ειναι το πολυ 50-60 ευρω, 90+ ευρω για εργατικα αλλαγης λαδιου και εναν τυπικο ελεγχο ειναι τουλαχιστον αστεια. -
Σε ποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ποιου κατασκευαστή ένα ετήσιο απλό service είναι κάτω από 120euro;
Εγώ τελευταία φορά που έδωσα 80euro για απλό ετήσιο service ήταν σε Hyundai Coupe το 2008 στον Μητρόπουλο. Από τότε σταθερά δίνω πάνω από 120euro για απλό service δηλ. λάδι του κ@λου, φίλτρο, ροδέλα και νερό στους καθαριστήρες. Και υποτίθεται ότι κάνουν και ετήσιο έλεγχο.
Στο δικό μου πέρυσι έδωσα 130euro και φέτος προβλέπω να ξεπεράσω κατά πολύ τα 150 γιατί θα θεωρηθεί "μεγάλο" service 2ετίας. Δηλ. μπούρδες.
Άρα τα 152euro είναι μια χαρά τιμή, αφού όλοι πάνω/κάτω τόσα παίρνουν.
-
Αν το αμάξι δεν είναι εντός εγγύησης δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε στις αντιπροσωπείες όπου σας χρεώνουν κάποιους γελοίους δήθεν ελέγχους. Επί πλέον δεν έχουν και ιδέα από μηχανολογια.
-
90€ πλήρωσα την πρώτη ετήσια αλλαγή λάδια φίλτρο με 0-30 πέρυσι στην τρικαλινη Σιτροέν... ~130€ θα είναι η φετινή που θα χει και τα αεροφιλτρα μέσα.
Στον Βόλο +40 με 50€ σε μαγαζί που υπολείπεται...Η έλλειψη ανταγωνισμού είναι το θέμα
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?