-
Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε η μάρκα! Και σε αντιπροσωπεία κιόλας.
-
Δηλαδή αν έβαζαν κανένα λάδι που να είναι επώνυμο,θα έδινε πάνω απο 200€;;;
Απίστευτη κλοπή.... -
Το συγκεκριμένο λάδι παρότι σχετικά άγνωστο χρησιμοποιείται από τις αντιπροσωπείες VW εδώ κα ιαρκετά χρόνια (πάνω από 15). Έχει αναφερθεί ότι είναι της Divinol.
-
Τα Kolbern είναι τα λάδια της μαμάς vw, δεν είναι άγνωστα, χα, χα. Χρόνια πολλά τα βάζουν τα εξουσιοδοτημένα, δεν υπάρχουν στο εμπόριο. Φυσικά για τους μη vw-ίτες ακούγονται περίεργη μάρκα...
Τα χρεώνουν και πανάκριβα, από 20€/lt και πάνω. Κοροιδία των εξουσιοδοτημένων, όταν λήξει η εγγύηση πρέπει να ρίχνεις μαύρη πέτρα και να μην τους ξαναδείς στη ζωή σου. Ειδικά για vag υπάρχουν εξαιρετικά εξειδικευμένα με καλή τεχνογνωσία και τιμές. -
Η αντιπροσωπεία επιλέχθηκε γιατί ο κάτοχος ήθελε άμεση αλλαγή, καθότι του έβγαλε το σχετικό μήνυμα κι ήθελε να ταξιδέψει. Τα κοντινά εξειδικευμένα ήταν κλειστά λόγω διακοπών. Η αντιπροσωπεία έδωσε ραντεβού την επόμενη μέρα 08.00. Σε μια ώρα ήταν έτοιμο το αμάξι κι ο ιδιοκτήτης ήρθε στη δουλειά του, πληρώνοντας σε 3 άτοκες δόσεις κι έχοντας σχετική σφραγίδα στο βιβλίο σέρβις. Από την αρχή είπαμε ότι θα του έβγαινε πιο ακριβά.
-
@storm said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σε ποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ποιου κατασκευαστή ένα ετήσιο απλό service είναι κάτω από 120euro;
Εγώ τελευταία φορά που έδωσα 80euro για απλό ετήσιο service ήταν σε Hyundai Coupe το 2008 στον Μητρόπουλο. Από τότε σταθερά δίνω πάνω από 120euro για απλό service δηλ. λάδι του κ@λου, φίλτρο, ροδέλα και νερό στους καθαριστήρες. Και υποτίθεται ότι κάνουν και ετήσιο έλεγχο.
Στο δικό μου πέρυσι έδωσα 130euro και φέτος προβλέπω να ξεπεράσω κατά πολύ τα 150 γιατί θα θεωρηθεί "μεγάλο" service 2ετίας. Δηλ. μπούρδες.
Άρα τα 152euro είναι μια χαρά τιμή, αφού όλοι πάνω/κάτω τόσα παίρνουν.
Ναι οκ. Κι εσυ γιατι δινεις 150+ ευρω για λαδι του κ#λου κι αλλαγη φιλτρου?
Το οτι καποιοι δινουν τα χρηματα αυτα για μια απλη αλλαγη λαδιων με λαδια της πλακας σε αμαξια της σειρας κι εκτος εγγυησης δε σημαινει οτι δεν τους δουλευουν τα εξουδιοδοτημενα παντως επειδη ολα εχουν πανω κατω ιδιες τιμες.
Οκ ο φιλος εξηγηθηκε γιατι πηγε εκει (λογω χρονου) αλλα εσυ ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι πας. Εκτος κι αν εισαι εντος εγγυησης. -
Λάδια liqui moly όλα τα φίλτρα + φίλτρο πετρελαίου παραφλου και υγρά φρενων 130€+40εργατικα
-
@otokomae said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Λάδια liqui moly όλα τα φίλτρα + φίλτρο πετρελαίου παραφλου και υγρά φρενων 130€+40εργατικα
Πολυ καλα
-
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σε ποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ποιου κατασκευαστή ένα ετήσιο απλό service είναι κάτω από 120euro;
Εγώ τελευταία φορά που έδωσα 80euro για απλό ετήσιο service ήταν σε Hyundai Coupe το 2008 στον Μητρόπουλο. Από τότε σταθερά δίνω πάνω από 120euro για απλό service δηλ. λάδι του κ@λου, φίλτρο, ροδέλα και νερό στους καθαριστήρες. Και υποτίθεται ότι κάνουν και ετήσιο έλεγχο.
Στο δικό μου πέρυσι έδωσα 130euro και φέτος προβλέπω να ξεπεράσω κατά πολύ τα 150 γιατί θα θεωρηθεί "μεγάλο" service 2ετίας. Δηλ. μπούρδες.
Το οτι καποιοι δινουν τα χρηματα αυτα για μια απλη αλλαγη λαδιων με λαδια της πλακας σε αμαξια της σειρας κι εκτος εγγυησης δε σημαινει οτι δεν τους δουλευουν τα εξουδιοδοτημενα παντως επειδη ολα εχουν πανω κατω ιδιες τιμες.
Οκ ο φιλος εξηγηθηκε γιατι πηγε εκει (λογω χρονου) αλλα εσυ ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι πας. Εκτος κι αν εισαι εντος εγγυησης.Αν το αυτοκίνητο είναι εντός εγγύησης το πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένο.
Αν είναι εκτός εγγύησης δεν ξέρω που να πηγαίνω.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αγόρασα δύο παλιά αυτοκίνητα (Chevy Aveo και Peugeot 206) και έμπλεξα με τα "εξειδικευμένα" συνεργεία. Τώρα έχω ένα Seat. Αν το κρατήσω, μετά την εγγύηση δεν ξέρω που θα το πηγαίνω για service.Αν είναι να αλλάξω μόνο λάδι και φίλτρο δεν θα πάω σε συνεργείο. Θα πάω σε λαδάδικο και θα τα αλλάξω δωρεάν.
Εγώ πραγματικά δεν ξέρω κανένα καλό συνεργείο που να είναι και οικονομικό. Σε καμιά μάρκα.
-
Έχετε Λαδάδικα; Τι ποικιλίες χρησιμοποιούν; Χαχααχ!!
-
Οκ ο φιλος εξηγηθηκε γιατι πηγε εκει (λογω χρονου) αλλα εσυ ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι πας. Εκτος κι αν εισαι εντος εγγυησης.Αν το αυτοκίνητο είναι εντός εγγύησης το πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένο.
Αν είναι εκτός εγγύησης δεν ξέρω που να πηγαίνω.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αγόρασα δύο παλιά αυτοκίνητα (Chevy Aveo και Peugeot 206) και έμπλεξα με τα "εξειδικευμένα" συνεργεία. Τώρα έχω ένα Seat. Αν το κρατήσω, μετά την εγγύηση δεν ξέρω που θα το πηγαίνω για service.Αν είναι να αλλάξω μόνο λάδι και φίλτρο δεν θα πάω σε συνεργείο. Θα πάω σε λαδάδικο και θα τα αλλάξω δωρεάν.
Εγώ πραγματικά δεν ξέρω κανένα καλό συνεργείο που να είναι και οικονομικό. Σε καμιά μάρκα.
Eγω παλι ξερω σιγουρα περισσοτερα εξειδικευμενα συνεργεια που ειναι καλυτερα απο εξουσιοδοτημενα απ'τα οποια γενικα μετα τη ληξη της εγγυησης δεν περναω ουτε απ'εξω. Και με τιμες τουλαχιστον 30% κατω σε αντιστοιχες επισκευες.
-
Κάποια πρόταση για Seat προς τα βόρεια της Αθήνας; Έχουμε πρόβλημα στο Cordoba και σε δύο εξειδικευμένα μόνο χρήματα μας πήραν (και μάλιστα αρκετά), χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.
Και να πεις ότι έχει κάνει και πολλά χιλιόμετρα. Ακόμη δεν έχει περάσει τις 50.000χλμ.
-
Κάποια πρόταση για Seat προς τα βόρεια της Αθήνας; Έχουμε πρόβλημα στο Cordoba και σε δύο εξειδικευμένα μόνο χρήματα μας πήραν (και μάλιστα αρκετά), χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.
Και να πεις ότι έχει κάνει και πολλά χιλιόμετρα. Ακόμη δεν έχει περάσει τις 50.000χλμ.
Προς δυτικά υπάρχει κάποιος που είναι κορυφή για αμάξια του γκρούπ αξίζει η μετακίνηση αν ψάχνεις για κάτι αξιόλογο εκτός επίσημης..
-
90+ ευρω για εργατικα αλλαγης λαδιου και εναν τυπικο ελεγχο ειναι τουλαχιστον αστεια.Πριν αρκετά χρόνια, είχα διαβάσει εδώ για κάποιον με BMW που είχε πληρώσει 110€ για εργατικά αλλαγής λαδιών, και μόνο.
Επειδή(ς) έχουμε πάθει blackout με το ευρώ, τα 150ευρά είναι 50+ χιλιάδες δραχμές.
Πλάκα δεν έχει; -
Τι προβλημα Storm ?
-
@izz said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Προς δυτικά υπάρχει κάποιος που είναι κορυφή για αμάξια του γκρούπ αξίζει η μετακίνηση αν ψάχνεις για κάτι αξιόλογο εκτός επίσημης..
Σε ευχαριστώ. Αποκλείεται όμως να πείσω τον πατέρα μου να "μεταναστεύσει" στην άλλη άκρη της Αθήνας. Με το ζόρι τον έπεισα να το πάμε στην Κλεισθένους στο Γέρακα σε ένα συνεργείο του Group. Πριν το πηγαίναμε Μαρούσι στην Λεωφόρο Αμαρουσίου/Χαλανδρίου. Τώρα το έχει παρατήσει δύο χρόνια το αυτοκίνητο με το πρόβλημα και δεν ασχολείται.
Σκέφτομαι και εγώ που θα πηγαίνω το δικό μου μετά την εγγύηση. Μπλέξιμο.
-
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Τι προβλημα Storm ?
Δυσκολεύεται να πάρει μπροστά. Γυρνάει μίζα, ακούγεται η μηχανή αλλά δεν... Θα πάρει μπροστά μετά από κάποιες προσπάθειες. Μπορεί στην 3η προσπάθεια ,μπορεί στην 5η, μπορεί στην 7η. Στην 1η προσπάθεια δεν θυμάμαι από πότε έχει να πάρει μπροστά.
Φυσικά έχει σκίσει μπαταρίες κλπ...Και έχει αλλάξει τα πάντα. Κοντά στο χιλιάρικο έχουμε δώσει. Και τα δύο συνεργεία ψάχνουν στα τυφλά. Αλλάζουν ότι βρουν, πληρώνουμε και το πρόβλημα παραμένει.
-
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Τι προβλημα Storm ?
Δυσκολεύεται να πάρει μπροστά. Γυρνάει μίζα, ακούγεται η μηχανή αλλά δεν... Θα πάρει μπροστά μετά από κάποιες προσπάθειες. Μπορεί στην 3η προσπάθεια ,μπορεί στην 5η, μπορεί στην 7η. Στην 1η προσπάθεια δεν θυμάμαι από πότε έχει να πάρει μπροστά.
Φυσικά έχει σκίσει μπαταρίες κλπ...Και έχει αλλάξει τα πάντα. Κοντά στο χιλιάρικο έχουμε δώσει. Και τα δύο συνεργεία ψάχνουν στα τυφλά. Αλλάζουν ότι βρουν, πληρώνουμε και το πρόβλημα παραμένει.
Να υποθεσω ότι έχουν ελεγχθεί οι διάφοροι αισθητήρες
-
Δεν γνωρίζω φίλε μου. Θεωρητικά κάνουν κάποιο έλεγχο αλλά καταλήγουν στις εύκολες "λύσεις" των ποιο συχνών προβλημάτων που βγάζουν τα αυτοκίνητα του VW group αυτής της ηλικίας.
Κανένα από τα δύο συνεργεία δεν μπήκε σε διαδικασία να ψάξει την πηγή του προβλήματος.Αλλά και τι να ψάξουν με τόση πελατεία που έχουν; Βγάζουν τόσα φράγκα με τα απλά λιπαντικά service που δεν θέλουν να μπλέκουν με τα δύσκολα. Χαμένες εργατοώρες.
-
Να το πας σε ηλεκτρολόγο. Όταν δυσκολεύεται να πάρει μπρος και οι μηχσνικοί δεν βρίσκουν κάτι πιθανός ύποπτος είναι οι γειώσεις, να ζητήσεις να τις ελέγξουν.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?