Nov 10, 2009, 11:22 AM

Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
για victoria ασφαλιστικη εχει κανενας προσφατη εμπειρια? ειναι αξιοπιστη?

Λοιπόν στη victoria ασφάλισα την Alfa...
Κοντινός συγγενής ο ασφαλιστής μου (όχι ότι αυτό λέει απαραίτητα και πολλά, αλλά λέμε τώρα) μου είπε καλά λόγια και ότι δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας επ'ουδενί...Άρα ένα + ακόμα κι από μένα (από αυτόν μάλλον ) στους προλαλήσαντες που τη χαρακτήρισαν ok και νοικοκυρεμένη...

Μικτή λοιπόν με ασφαλιζόμενη αξία 30 k με απαλλαγή 300 ευρώ με όλες τις καλύψεις = 776 ευρώ το εξάμηνο ( 750 θα είναι εν τέλει γιατί ήθελα και μία πυρός για το σπίτι οπότε ο συνδυασμός θα ρίξει ως έκπτωση τα ασφάλιστρα στα 750 το εξάμηνο).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι (το έθεσα επίμονα ) το αυτοκίνητο δεν έχει αγοραία αξία 30 k αλλά λιγότερη (αγοράστηκε 31, με μειωμένο τέλος ταξινόμησης 2500 ευρώ) ...Επέμεινε όμως ο ασφαλιστής μου ότι σε περίπτωση κλοπής πχ τον πρώτο χρόνο θα καλύψει η ασφάλεια το αυτοκίνητο για αξία 30 k όπως έχει ασφαλιστεί...Αν και εν τέλει το ασφάλισα για 30 k διατηρώ ακόμα πολλές αμφιβολίες ...Έχει κανείς άποψη ;

Δεύτερο θέμα είναι οι αερόσακοι : είδα ασφαλιστικό ποσό 3000 ευρώ (σύστημα αερόσακων σε Α κίνδυνο) που είναι μικρό αν ανοίξουν από 'λάθος' χωρίς άλλες ζημιές δηλ.) κάποιοι αερόσακοι δεδομένου του υψηλού κόστους αντικατάστασής τους (και έχει 7 αν θυμάμαι καλά). Προφανώς δεν θεωρούν τους αερόσακους ίδιες ζημιές και δεν τους βάζουν 'μέσα' στη μικτή...
Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος με πρόσκρουση ΚΑΙ άνοιγμα αερόσακων όπου έχεις ζημιές πχ 10k λαμαρίνες κλπ και 6 K αερόσακους στους αερόσκακους μάλλον θα ενργοποιηθεί το όριο και θα καλύψουν μόνο τα 3 k ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να θεωρηθούν ίδιες ζημιές και να ισχύει το γενικό όριο της μικτής...
Δεν το βρίσκω λογικό και δε μου άρεσε...