-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
για victoria ασφαλιστικη εχει κανενας προσφατη εμπειρια? ειναι αξιοπιστη?Λοιπόν στη victoria ασφάλισα την Alfa...
Κοντινός συγγενής ο ασφαλιστής μου (όχι ότι αυτό λέει απαραίτητα και πολλά, αλλά λέμε τώρα) μου είπε καλά λόγια και ότι δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας επ'ουδενί...Άρα ένα + ακόμα κι από μένα (από αυτόν μάλλον ) στους προλαλήσαντες που τη χαρακτήρισαν ok και νοικοκυρεμένη...Μικτή λοιπόν με ασφαλιζόμενη αξία 30 k με απαλλαγή 300 ευρώ με όλες τις καλύψεις = 776 ευρώ το εξάμηνο ( 750 θα είναι εν τέλει γιατί ήθελα και μία πυρός για το σπίτι οπότε ο συνδυασμός θα ρίξει ως έκπτωση τα ασφάλιστρα στα 750 το εξάμηνο).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι (το έθεσα επίμονα ) το αυτοκίνητο δεν έχει αγοραία αξία 30 k αλλά λιγότερη (αγοράστηκε 31, με μειωμένο τέλος ταξινόμησης 2500 ευρώ) ...Επέμεινε όμως ο ασφαλιστής μου ότι σε περίπτωση κλοπής πχ τον πρώτο χρόνο θα καλύψει η ασφάλεια το αυτοκίνητο για αξία 30 k όπως έχει ασφαλιστεί...Αν και εν τέλει το ασφάλισα για 30 k διατηρώ ακόμα πολλές αμφιβολίες ...Έχει κανείς άποψη ;
Δεύτερο θέμα είναι οι αερόσακοι : είδα ασφαλιστικό ποσό 3000 ευρώ (σύστημα αερόσακων σε Α κίνδυνο) που είναι μικρό αν ανοίξουν από 'λάθος' χωρίς άλλες ζημιές δηλ.) κάποιοι αερόσακοι δεδομένου του υψηλού κόστους αντικατάστασής τους (και έχει 7 αν θυμάμαι καλά). Προφανώς δεν θεωρούν τους αερόσακους ίδιες ζημιές και δεν τους βάζουν 'μέσα' στη μικτή...
Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος με πρόσκρουση ΚΑΙ άνοιγμα αερόσακων όπου έχεις ζημιές πχ 10k λαμαρίνες κλπ και 6 K αερόσακους στους αερόσκακους μάλλον θα ενργοποιηθεί το όριο και θα καλύψουν μόνο τα 3 k ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να θεωρηθούν ίδιες ζημιές και να ισχύει το γενικό όριο της μικτής...
Δεν το βρίσκω λογικό και δε μου άρεσε... -
ένας χρυσός κανόνας που εφαρμόζω πρώτα σε ασφάλειες και έπειτα σε όλες τις άλλες συναλλαγές μου
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ!
φαντάσου να διεκδικείς μια μεγάλη αποζημιώση και να τσακωθείς με τον πρώτο σου ξάδερφο
-
Γιατί την αποζημίωση θα την διεκδικώ από τον ξάδερφο ; Τι θα γίνει κι αν τσακωθώ δηλ., δε βλέπω καμία σχέση ...Από την ασφαλιστική θα τη διεκδικώ, τι σχέση έχει ο πράκτορας που μεσολάβησε και μου την πούλησε με την αγωγή (ή το εξώδικο) που θα στρέφεται κατά της (όποια) victoria ;
Γενικώς ο κανόνας είναι σωστός αλλά (για μένα) αφορά υποθέσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά και όχι τώρα για ασφάλιστρα αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι (το έθεσα επίμονα ) το αυτοκίνητο δεν έχει αγοραία αξία 30 k αλλά λιγότερη (αγοράστηκε 31, με μειωμένο τέλος ταξινόμησης 2500 ευρώ) ...Επέμεινε όμως ο ασφαλιστής μου ότι σε περίπτωση κλοπής πχ τον πρώτο χρόνο θα καλύψει η ασφάλεια το αυτοκίνητο για αξία 30 k όπως έχει ασφαλιστεί...Αν και εν τέλει το ασφάλισα για 30 k διατηρώ ακόμα πολλές αμφιβολίες ...Έχει κανείς άποψη ;
Γενικά παίρνεις ότι λέει το ρημάδι το ότο τρίτη!
Γνωστός που έχει ασφάλεια στην αλιάνς πληρώνει κάτι λίγο παραπάνω και έχει έξτρα κάλυψη την αποζημίωση ατο ποσό που γράφει ακριβώς το ασφάλιστρο. (εγγύηση κάτι λέγεται...) -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
είναι δυνατόν να έχει στο site της κάτι φάτσα-κάρτα χωρίς να ανταποκρίνεται;;;;
Ξαναδιάβασε χριστιανέ μου αυτό που παρέθεσες:
'Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ'Κατά τη γνώμη μου είναι borderline παραπλανητική διαφήμηση...
καλά χριστιανέ...
ούτως ή άλλως μικτή έχω από αυτούς θα τα πάρω...οπότε...
-
παιδιά έχετε ακούσει κάτι για commercial value? είδα ένα post παραπάνω και ανησύχησα, αν και απ 'ότι έχω καταλάβει δεν είναι για κλείσιμο, μάλλον για πρόστιμο ή υποχρεωτική αύξηση κεφαλαίου
Επίσης , ξέρει κανείς πως μπορώ να δηλώσω έδρα οχήματος άλλη πόλη; (για να μειωθεί το ασφάλιστρο όπως καταλάβατε..) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είναι δυνατόν να έχει στο site της κάτι φάτσα-κάρτα χωρίς να ανταποκρίνεται;;;;
Ξαναδιάβασε χριστιανέ μου αυτό που παρέθεσες:
'Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ'Κατά τη γνώμη μου είναι borderline παραπλανητική διαφήμηση...
καλά χριστιανέ...
ούτως ή άλλως μικτή έχω από αυτούς θα τα πάρω...οπότε...
Αν δεν κάνω λάθος, δεν ισχύει πάντα αυτό. Αν φταίει ο άλλος, θα τα πάρεις από τον άλλο, ή όχι;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μόνο 100€ επιπλέον κόστος της απλής;
Είσαι σίγουρος; Επειδή το έψαξα, το παραπάνω κόστος ήταν περίπου διπλάσιο για το δικό μου τουλάχιστον...(από 550, πήγαινε σχεδόν 1000€, και είχε και 1000€ απαλλαγή... )
Ή η μεικτή είναι πολύ φτηνή, ή η απλή είναι πολύ ακριβή στην ασφαλιστική σας, δεν εξηγείται αλλιώς!
Το έχω αναφέρει ξανά...
Στην Εθνική πλήρωσα γι΄αυτό το εξάμηνο 298,32 €, από τα οποία τα 49,03 € αφορούν τις ιδίες ζημιές μέχρι του ποσού των 7000 €.
Έκανα ζημιά 2158 € και πλήρωσα 461 €, τα 400 € της απαλλαγής και τα 61 € λόγω παλαιότητας (1η άδεια τον 1ο του 2003). -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έκανα ζημιά 2158 € και πλήρωσα 461 €, τα 400 € της απαλλαγής και τα 61 € λόγω παλαιότητας (1η άδεια τον 1ο του 2003).
Η παλαιότητα παράνομη παράνομη, αλλά όλοι την πληρώνουν!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έκανα ζημιά 2158 € και πλήρωσα 461 €, τα 400 € της απαλλαγής και τα 61 € λόγω παλαιότητας (1η άδεια τον 1ο του 2003).
Για 61 € δεν τα χαλάσαμε...
Η ΕΘνική αναφέρει πάντως ότι αποζημιώνει πλήρως την αξία της ζημιάς πλην την απαλλαγή σε αμάξια μέχρι 5 ετών. Εμένα είναι σχεδόν 7.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ακριβως! αλλα να σου πω κατι! με τις ασφαλιστικες η μια μετα την αλλη να κλεινουν δε νομιζω οτι θα το διακινδυνευες να κανεις δικαστηριο και να περιμενεις οταν και ποτε θα παρει κατι ψυχουλα....ασε που τα εξοδα θα ειναι πολλα παραπανω..εκει ακριβως πατανε οι απατεωνες και βαζουν την παλαιοτητα!! εγω ακουσα σημερα το κορυφαιο!
Βρεθηκα με τον ασφαλιστη μου και ενω περιμενα τα λεφτα απο την commercial value να πληρωθω για το τρακαρισμα μου και επισης περιμενα σημα και συμβολαιο, μου λεει οτι η commercial value ΔΕΝ ασφαλιζει οδηγους κατω των 23 με μεικτη ασφαλιση!!! Επαθα πλακα! Μου λεει μετα μην ανησυχεις ομως γτ το κανονισα! του λεω το καλο που σε θελω να παρω τα λεφτα! και με ασφαλισε στην εθνικη απο μονος του! Εγω ομως θελω να αλλαξω ασφαλιστη! τι γινεται τωρα? πως να φυγω? τωρα περιμενω μεσα στον νοεμβριο οπως μου ειπε ο αλλος να πληρωθω τη ζημια και μετα βλεπουμε.... -
Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς άτυχους που δεν πρόλαβαν να αποσύρουν το σαπάκι τους. Το λέω αυτό επειδή το προς απόσυρση όχημα (Honda Civic '82) δεν το χρησιμοποιούσα τους τελευταίους 4 μήνες και ως εκ τούτου ήταν παρατημένο και δεν έπαιρνε μπροστά. Ανέθεσα σε κάτι γνωστούς μηχανικούς της γειτονιάς να ψιλοασχοληθούν έτσι ώστε να παίρνει μπροστά για να μπορέσω να το παραδώσω. Το ευτράπελο της ιστορίας είναι ότι οι εν λόγω μηχανικοί επικοινώνησαν μαζί μου στις 2/11/2009 (πρωί) για να μου πουν ότι είναι έτοιμο (τους το είχα αφήσει 4 μέρες πριν). Τους είπα ότι θα πήγαινα την επόμενη να το πάρω και θα έπαιρνα τηλέφωνο κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για rdv. Αντιλαμβάνεστε ότι πήρα τον π0ύλ0 παραμάσχαλα.....
Είμαι λοιπόν στη φάση που ως ευσυνείδητος πολίτης θα το παραδώσω αφιλοκερδώς. Το πρόβλημά μου είναι ότι η ασφάλεια έχει λήξει από τις 5/11/2009 -δεν την είχα ανανεώσει εν όψει απόστυρσης- και είχα ήδη ενημερώσει την ασφαλιστική να μην προβεί σε ανανέωση.
Για να μεταβώ στο κέντρο ανακύκλωσης είναι μια απόσταση ~40 χλμ και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να την κάνω ανασφάλιστος. Γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος να ασφαλιστώ για 5-10 μέρες ξέρω 'γω έως ότου το αποσύρω? Από την ασφαλιστική που ήμουν μου λένε ότι το minimum διάστημα ασφάλισης είναι το 6μηνο. -
elteo έχεις pm.
-
Ο χρήστης vasath έγραψε:
παιδιά έχετε ακούσει κάτι για commercial value? είδα ένα post παραπάνω και ανησύχησα, αν και απ 'ότι έχω καταλάβει δεν είναι για κλείσιμο, μάλλον για πρόστιμο ή υποχρεωτική αύξηση κεφαλαίου
Επίσης , ξέρει κανείς πως μπορώ να δηλώσω έδρα οχήματος άλλη πόλη; (για να μειωθεί το ασφάλιστρο όπως καταλάβατε..)Ειλικρινά από αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν πρέπει να σε επιπλήξω ή να σε βοηθήσω .
Κατάλαβες τι έγραψες ?
Δεν σε καταλαβαίνω θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Πως θα γίνει αυτό ?Για να σε βοηθήσω θα σου απλά να αλλάξεις εταιρεία στην ανανέωση αν φοβάσαι . Ως εκεί όμως τίποτα παραπάνω.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πες στον ασφαλιστή σου να το ξαναασφαλίσει (για εξάμηνο) και όταν το αποσύρεις θα το ακυρώσει.Θα σου χρεώσει μόνο τα δεδουλευμένα (2,3 μέρες).Αν και μπορεί να το ακυρώσει από έναρξη και να μην πληρώσεις τίποτα.Σωστός ως προς το πρώτο κομμάτι.
Θα το ασφαλίσης με το ελάχιστο διάστημα που έχει η ασφαλιστική, θα πληρώσεις την προκαταβολή και θα λάβεις το προσωρινό σήμα που ισχύει έναν μήνα.
Όταν ξεμπερδέψεις θα ζητήσεις την ακύρωση του συμβολαίου και θα εισπράξεις τα μη δεδουλευμένα.Το δεύτερο κομμάτι δεν ισχύει αγαπητέ, πώς γίνεται να το ακυρώσει από την έναρξη αφού θα πάρει το προσωρινό σήμα ;;;
Ακόμα και αν το επιστρέψει την ίδια μέρα θα του παρακρατήσουν ένα κομμάτι.Καλό είναι να ρωτήσεις από πριν επειδή πολλές ασφαλιστικές παρακρατάνε την προκαταβολή.
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Για να μεταβώ στο κέντρο ανακύκλωσης είναι μια απόσταση ~40 χλμ και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να την κάνω ανασφάλιστος. Γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος να ασφαλιστώ για 5-10 μέρες ξέρω 'γω έως ότου το αποσύρω? Από την ασφαλιστική που ήμουν μου λένε ότι το minimum διάστημα ασφάλισης είναι το 6μηνο.Γιατί να το ασφαλίσεις και να μπαίνεις σε μπελάδες; Πάρε τηλέφωνο την εταιρεία ανακύκλωσης και πές τους να περάσουν να το πάρουν. Δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις, αλλά στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν εταιρείες που έρχονται και το παραλαμβάνουν με γερανό από το σπίτι σου...
-
Επισης οι ασφαλειες ξεκινούν απο τις 12:00 το μεσημερι .Προλαβαίνεις να φτασεις στην ανακυκλωση ,αν το κανεις αυθημερόν ?
-
Κι εγω οπως το λεει ο SV2 το εκανα οταν απεσυρα ενα αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το δεύτερο κομμάτι δεν ισχύει αγαπητέ, πώς γίνεται να το ακυρώσει από την έναρξη αφού θα πάρει το προσωρινό σήμα ;;;
Ακόμα και αν το επιστρέψει την ίδια μέρα θα του παρακρατήσουν ένα κομμάτι.Καλό είναι να ρωτήσεις από πριν επειδή πολλές ασφαλιστικές παρακρατάνε την προκαταβολή.
Γίνεται...η δουλειά μου είναι .
Επειδή και εμένα είναι δουλειά μου μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πώς γίνεται να ασφαλίσεις αυτοκίνητο και μετά να πάρεις πίσω ΟΛΑ τα λεφτά που έδωσες ;;;;
Yπάρχει ασφαλιστική που χαρίζει τα ασφάλιστρα ακόμα και αν είναι για λίγες ώρες ;;;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
για victoria ασφαλιστικη εχει κανενας προσφατη εμπειρια? ειναι αξιοπιστη?
Λοιπόν στη victoria ασφάλισα την Alfa...
Κοντινός συγγενής ο ασφαλιστής μου (όχι ότι αυτό λέει απαραίτητα και πολλά, αλλά λέμε τώρα) μου είπε καλά λόγια και ότι δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας επ'ουδενί...Άρα ένα + ακόμα κι από μένα (από αυτόν μάλλον ) στους προλαλήσαντες που τη χαρακτήρισαν ok και νοικοκυρεμένη...
Μικτή λοιπόν με ασφαλιζόμενη αξία 30 k με απαλλαγή 300 ευρώ με όλες τις καλύψεις = 776 ευρώ το εξάμηνο ( 750 θα είναι εν τέλει γιατί ήθελα και μία πυρός για το σπίτι οπότε ο συνδυασμός θα ρίξει ως έκπτωση τα ασφάλιστρα στα 750 το εξάμηνο).εκανα μια ερευνα αγορας για να ασφαλισω τα αυτοκινητα σε καποια απο τις λεγομενες 'φερέγγυες' ασφαλιστικες.
για το WagonR η καλυτερη προσφορα ειναι απο την AIG με 150€ το εξαμηνο (περιπου οι βασικες καλυψεις)στο Σουμπαρου που θελω μικτη, την καλυτερη προσφορα την πηρα απο Ολυμπιακη Βικτορια, 583€ με 300 € απαλλαγη. (ασφ. ποσο 28000, + οδικη βοηθεια)
Η Βικτορια λοιπον κανει μια εκπτωση αν εχεις παιδια, οποτε μου ζητησαν πιστοποιητικο οικ. καταστασης
βγαινει λοιπον περιπου 50€ πιο φτηνη απο ΑΤΕ και AIG (χωρις οδικη αυτες)Την Ιντεραμερικαν την απεριψα γιατι ειχε πολυ μεγαλη απαλλαγη.
Φανταζομαι η Ολυμπιακη Βικτορια δεν εχει τιποτα σκιες να πλανωνται πανω της, ή μηπως οχι;
Την Ρroton τη σταματαω γιατι μου την εσπασε που εκανε 5 μηνες να με πληρωσει
Δεν βρηκα καμια ασφαλιστικη που να κανει επεκταση μικτης ή κλοπης στο εξωτερικο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ