-
@gatoz said in OPEL FORUM:
ι καπουτ, οδικη βοηθεια.
Η νουμερο 1 βλαβη σε ολα τα ad blue του PSA τωρα τελευταια, εχει επηρεασει πολυ κοσμο σε πολλα διαφορετικα μοντελα. Δυστυχως, οφειλεται ξεκαθαρα σε αστοχια εκ κατασκευης.
Θα περιμενα να την εχουν διορθωσει στα πιο φρεσκα αυτοκινητα - νομιζω Corsa F εχει ο γιος σου? -
Γεια σας και Καλή Χρονιά! Έχω βρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με 270000 χιλιόμετρα και τιμή στα 1000€. Είναι 1200 κυβικά, 75 άλογα μοντέλο του 2003. Το έκανα μια βόλτα και μου φάνηκε πολύ ελαφρύ το τιμόνι ότι δεν ήταν τόσο στιβαρό και επίσης υπήρχε μια δυσκολία στο να ''κουμπώσει'' η πρώτη (δεν γνωρίζω αν είναι έτσι το τιμόνι στα Corsa). Αξίζει η αγορά του για κυκλοφορία στην Αθήνα και για κανένα μικρό ταξίδι; Υ.Γ. Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από τον κινητήρα. (εξωτερικά δεν έβγαλα αλλά είναι σε καλή κατάσταση)
https://ibb.co/ngG3nSk
https://ibb.co/BsbH4Vs
https://ibb.co/PtNVrRX
https://ibb.co/CHRYDYQ -
Χαίρεται και καλη σας ημέρα !! Αναζητώ την αγορά του 1ου μου αυτοκινήτου και επειτα απο μήνες αντιφάσεων σε μαρκες και μοντέλα , εχω καταλήξει να κοιτάζω για αγορά του Opel Astra H η του Corsa D .. Μπορειτε να μου πείτε απόψεις για τα εν λόγω αυτοκίνητα ;;; Κοιτάζω μεχρι 1.4 βεβαια που και παλι τα θεωρω πολλά cc , απλα θελω να μαθω προβληματα που βγαζουν τα συγκεκριμένα .. εχω την εντυπωση οτι το κόρσα ειναι πιο στηβαρό και καταναλώνει και λιγότερο .. Ότι γραψετε , ειναι χρήσιμο . σας ευχαριστω !!
-
Το Astra H το 14αρι το οδηγουσα για μια δεκαετια, φουλ αξιοπιστο, ανετο και στιβαρο σε εθνικη. Το μειονεκτημα ειναι οτι ο 1400 με τα 90 δεν τραβαει, ειδικα το καλοκαιρι με το a/c ηταν λιγο δραμα. Μονο για αυτο θα προτεινα το corsa d πετρελαιο.
-
@cynic9 said in OPEL FORUM:
Το Astra H το 14αρι το οδηγουσα για μια δεκαετια, φουλ αξιοπιστο, ανετο και στιβαρο σε εθνικη. Το μειονεκτημα ειναι οτι ο 1400 με τα 90 δεν τραβαει, ειδικα το καλοκαιρι με το a/c ηταν λιγο δραμα. Μονο για αυτο θα προτεινα το corsa d πετρελαιο.
To Auto Τρίτη το έβγαζε δυναμομετρημένο 96 ή 98 άλογα. Επίσης θρυλικό παλαιό μέλος εδώ μέσα ορκιζόταν και το αποδείκνυε συχνά προσκομίζοντας αποδείξεις διοδίων ότι μπορούσε το αυτοκίνητο να διατηρεί αρκούντως παραβατική μέση ταχύτητα.
-
Έχω το Corsa D του 2008, έκδοση Sport (1.4 90HP 5πορτο) εδώ και μια δεκαετία. Το είχα ως εργένης, το είχα σε σχέση, το είχα με 1 παιδί το έχω και τώρα με 2 παιδια (εντάξει, οριακό πλέον, γιαυτό και θα το αλλάξω σύντομα). Δηλώνω υπερευχαριστημένος και θα το δώσω με στεναχώρια. Εξαιρετικό στο δρόμο για την κατηγορία του (φοράει 195 λάστιχο το δικό μου με 16αρα ζάντα). ΟΚ, δε θα βάλεις φωτιά στο δρόμο αλλά κινείται αξιοπρεπέστατα και ειδικά αν δεν είναι φορτωμένο το ευχαριστιέσαι, νιώθεις άνετα με το γκαζάκι του και το πατημα του. Το αισθάνεσαι στιβαρό και γεροδεμένο (σε εμένα με 145.000 χλμ δε τρίζει τίποτα) και με ωρκετά ωραία υλικά μέσα. Γενικά τσιμπάει λίγο κατανάλωση για "μικρό" αλλά σε σχέση με αυτά που μου προσφέρει δεν με απασχολεί, εξάλλου οπως ειπα το νιωθω πολύ στιβαρό και το προτιμώ έτσι παρα να το νιώθω φτερό στο άνεμο. Για εμένα είναι κάπου στα 7.8/100χλμ μ.ο. αλλά όπως σου είπα είτε πήγαινα φορτωμένος και χαλαρά (ταξίδι με οικογένεια στα 120 πχ) είτε άδειος και με 140-150. Και φυσικά δε θα πήγαινα με τόσα αν δεν ένιωθα ασφάλεια. Ισως το δικό μου που είναι το Sport και φοράει τα 195αρια λάστιχα να μου δίνει αυτή την αίσθηση, δε ξέρω τι ισχύει με τα άλλα. Σε θέματα χώρου είναι πολύ καλό (για την κατηγορία του πάντα), και για οδηγό συνοδηγό και για τους πίσω, και σε πορτ μπαγαζ καπου στα 280 λίτρα που με πολύ τέτρις με κάλυπταν με 1 μικρό παιδι καρότσια ρουχα πράματα εξοπλισμος κτλ για ταξιδι (συν καποια μαλακά πράματα, τυπου ρουχα στρωματακι μωρου στη θεση του συνοδηγου εννοειται, δε βγαίνει αλλιώς). Δεν ανέφερες για τι χρηση το θέλεις (μόνος, οικογενειακό, 2ο οικογενειακό ή κάτι άλλο) αλλά στα αναφερω όλα και βγάζεις τα συμπεράσματα σου.
Του έχω βάλει και φιμέ τζάμια και ακόμα και σήμερα δείχνει πολύ όμορφο σε συνδυασμό με το ασημί χρώμα του, τις ζάντες του και το γενικότερα σχήμα του.
Το δικό μου έχει και αυτόματο κλιματισμό και cruise control και πραγματικά για την εποχή του δεν του έλειπε τίποτα και όπως είπα πριν θα το δωσω με μιση καρδια.Αν θα άλλαζα 1 πράγμα σε αυτό το όχημα θα ήταν η προσθήκη 6ης ταχύτητας.. ίσως υπερβολή για την κατηγορία του (αν και σήμερα νομιζω βγάζουν με 6 ταχύτητες τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα). Πιστεύω τη σήκωνε και θα έκανε πιο οικονομικά τα ταξίδια.
-
το κορσακι του γιου μενει πλεον απο προσδιορισμενους και απροσδιοριστους λογους, περιπου συνεχεια. για μια ακομη φορα εσβησε το σταρτ στοπ τον κινητηρα σε ενα φαναρι και δεν ματαξαναπηρε ποτες. αντμπλου και παλι.
μετα πηγε αντιπροσωπεια. και μια που λειπουν αμαξια απο της νοικιαρικες γιατι τα εχουν στειλει νησια για τουρισμο τσακιστικαν και το φτιαξανε αμεσως, προφανως ριχνωντας καποιον φουκαρα που περιμενε μηνες, οπως ολοι, το ανταλλακτικο.
οποτε το πηρε, κατεβαινε κηφισσιας με απενεργοποιημενο το σταρτ-στοπ, εχει μυαλο το καμαρι μου, αλλα εκει που πηγαινε, απλα εσβησε και δεν ματαξαναπηρε.
και παλι οδικη και φορτωμα. και με προειδοποιηση οτι δεν το ξανακουβαλανε πριν περασουν 10 μερες.
αντιπροσωπεια με καποιου ειδους γενικη διαγνωση = ηλεκτρικο/ηλεκτρολογικο προβλημα. ειπανε αλλαξανε εγκαφαλο και ξαναδουλευει.
ισως για μερικες μερες υποθετω...
2/2020-43000km-1.5 μαζουτ μανιουαλ.
οπως θα ελεγε και ο κριου για τα γαλλικα, ε, δεν επρεπε να κανει πολλα χιλιομετρα.
οπως και της αδελφης μου του c3, 6/2019-3400km βενζινα 110 μανιουαλ. με ερωτα σε συνεργεια μεγαλο.
οπως θα ελεγε και ο κριου για τα γαλλικα, ε, θα πρεπει να κανει πολλα χιλιομετρα.
χαχαχ
χρεπια -
το κορσακι του γιου μενει πλεον απο προσδιορισμενους και απροσδιοριστους λογους, περιπου συνεχεια. για μια ακομη φορα εσβησε το σταρτ στοπ τον κινητηρα σε ενα φαναρι και δεν ματαξαναπηρε ποτες. αντμπλου και παλι.
μετα πηγε αντιπροσωπεια. και μια που λειπουν αμαξια απο της νοικιαρικες γιατι τα εχουν στειλει νησια για τουρισμο τσακιστικαν και το φτιαξανε αμεσως, προφανως ριχνωντας καποιον φουκαρα που περιμενε μηνες, οπως ολοι, το ανταλλακτικο.
οποτε το πηρε, κατεβαινε κηφισσιας με απενεργοποιημενο το σταρτ-στοπ, εχει μυαλο το καμαρι μου, αλλα εκει που πηγαινε, απλα εσβησε και δεν ματαξαναπηρε.
και παλι οδικη και φορτωμα. και με προειδοποιηση οτι δεν το ξανακουβαλανε πριν περασουν 10 μερες.
αντιπροσωπεια με καποιου ειδους γενικη διαγνωση = ηλεκτρικο/ηλεκτρολογικο προβλημα. ειπανε αλλαξανε εγκαφαλο και ξαναδουλευει.
ισως για μερικες μερες υποθετω...
2/2020-43000km-1.5 μαζουτ μανιουαλ.
οπως θα ελεγε και ο κριου για τα γαλλικα, ε, δεν επρεπε να κανει πολλα χιλιομετρα.
οπως και της αδελφης μου του c3, 6/2019-3400km βενζινα 110 μανιουαλ. με ερωτα σε συνεργεια μεγαλο.
οπως θα ελεγε και ο κριου για τα γαλλικα, ε, θα πρεπει να κανει πολλα χιλιομετρα.
χαχαχ
χρεπιαΓατε σοβαρά το κορσα του υιού είναι 2 χρονών αυτοκίνητο και μένει συνεχώς;
υπάρχει πιθανότητα αντικατάστασης;
τα Όπελ τι εγγύηση έχουν; -
ναι, νομιζω εχουν 5 ετη...
αλλα μενει απο οτι μενουν πλεον ολα τα γαλλικα
αντ μπλου - ουρια
νομιζω υπαρχει και κινηση-ενωση καταναλωτων που εχουν γαλλικα και στρεφονται εναντι στην psa στη χωρα μας με καταγγελιες κλπ.
βλεπω τα ιδια σε 3008 και τρεμω και για τα c4
βασικα ολα εχουν θεμα πρωτιστα με ουρια και κατα δευτερο με ηλεκτρικα -
Το όλα ισχύει για όσους λατρεύουν σχιστομάτες και βεβηλώνουν άλλες μάρκες...
Είναι απλά θεία δίκη...
ή Νέμεσις... -
Η Νέμεσις είναι απασχολημένη στην Ουκρανία. Είναι απλά τα γνωστά, παραδοσιακά Γαλλικά. Με τα ηλεκτρολογικά τους. Αυτά που με άφηναν στη μέση του δρόμου με το Citroen και με "ανάγκασαν" να πάρω Γερμανικό.
Πρώτα βγαίνει η ψυχή που λένε και μετά το χούι... -
Ναι αλλά δεν σου έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι με τα γαλλικά...
Με τα γερμανικά όμως ?
-
Πλάκα πλάκα τη Τρίτη πέτυχα στην ΕΟ καινούριο C4 να το μαζεύει η οδική...
-
Σου πέφτει, αλλά δε σε αφήνει στο δρόμο τ' αμάξι. Και με 120€ σ' έναν ταπετσέρη τον κάνεις καινούργιο και καθαρίζεις.
Εκτός αν κάποιος έχει τις φοβίες του Αστερίξ και του Οβελίξ, οπότε οκ, ας τα αποφύγει τα Γερμανικά... -
Τα αποφεύγουμε όχι από φοβίες, αλλά από παθήματα...
Που μας έγιναν μαθήματα...
-
Απαραδεκτο σε νεα αυτοκινητα να πεφτει ο ουρανος.Παθων και εγω σε Γκολφ 5.Και πολυ σημαντικος λογος που δεν ξαναπηρα VW.
Νιωθω τυχερος που δυο χρονια με το Κλιο αλλαξα μονο την καμερα......;) -
Πάρτε καμπριο vag
-
βασικα ολα εχουν θεμα πρωτιστα με ουρια και κατα δευτερο με ηλεκτρικα
Πάντα είχαν θέμα με τα ηλεκτρικά οι Γάλλοι και ακόμα έχουν. Δεν το κατέχουν, απλό είναι. Μου έχει εξηγήσει ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων τους λόγους, αλλά ούτε κατάλαβα πολλά ουτε τους θυμάμαι. Πάντως υπάρχει λόγος που έχουν θέμα τα ηλεκτρικά τους, είναι εκ κατασκευής.
-
Θυμίσου κάτι. Ενδιαφέρον είναι. Παράξενο μου φαίνεται αφού πολλά συστήματα είναι universal
-
@lap said in OPEL FORUM:
Θυμίσου κάτι. Ενδιαφέρον είναι. Παράξενο μου φαίνεται αφού πολλά συστήματα είναι universal
Δεν ήταν θέμα συστημάτων αλλά καλοδιώσεων, τα καλώδια που χρησιμοποιούν, το τρόπος που κάνουν τις συνδέσεις κλπ. Μου έλεγε π.χ. ότι όλες οι BMW (μιλάμε για εποχή 2006, δεν ξέρω σήμερα τι γίνεται) έχουν ίδια ηλεκτρικά ενώ π.χ. στα VAG μόνο τα ακριβά μοντέλα έχουν καλή ποιότητα ηελκτρικών ενώ τα πιο φτηνά έχουν άλλα της σειράς. Και διάφορες άλλες τέτοιες λεπτομέρειες, που δεν τις έχω συγκρατήσει.
OPEL FORUM