-
Δεν έχουν τίποτα τα Γαλλικά...
Απλά στην Οπελ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Απογερμανοποίηση και βγάζουν γερμανικές βλάβες...
-
@criuser said in OPEL FORUM:
Δεν έχουν τίποτα τα Γαλλικά...
Απλά στην Οπελ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Απογερμανοποίηση και βγάζουν γερμανικές βλάβες...
Αχαχαχαχα!! Χρέπια είναι αλλά τα αγαπάμε όπως όλες τις Γαλλίδες. Αλλά έχουν πολλά θέματα όπως και οι κατασκευαστές τους...ιδιότροπος λαός!
-
Καλησπέρα.
Ποια θα ήταν αποδέκτη τιμή να μου δώσουν για το astra της γυναίκας μου σε αγορά άλλου μεταχειρισμένου;
Πρόκειται για astra H του 2007, 1.4 90ps με 91.000 πραγματικά χλμ. με service book με τα πάντα όλα μέσα. Το αμάξι μηχανικά είναι σαν καινούργιο (χωρίς υπερβολή!)
Εμφανισιακά υποφερουμε λιγάκι: έχει πέσει ο ουρανός, το καπό και ο ουρανός έχουν αλλοιωσεις στο χρώμα και υπάρχουν γρατζουνιες σε διάφορα σημεία γύρω γύρω στο αυτοκίνητο.Τι λέτε; τι τιμή αν μου πουν θα ήταν αποδεκτή;
-
Αν το δωσεις 4k πιστεύω είναι πολυ καλά.
-
Έχω το corsa '10, 1.3 multijet με 200.000κμ ως δεύτερο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει πολλά από τα τελευταία 100.000κμ (τα πρώτα 100.000 τα έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) μέσα σε πόλη και σε μικρές διαδρομές.
Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ ότι σε ταξίδι κάποιες λίγες φορες ενώ πηγαίνω πορεία με 120, αλλα πολύ συχνότερα αν από τα 120 προσπαθήσω να επιταχύνω και το πιέσω, ο ήχος του κινητήρα αλλάζει. Το συνεχές κροτάλισμα του diesel, διακόπτεται από κάτι σαν σύρσιμο που επαναλαμβάνεται κάθε 1sec περίπου. Ταυτόχρονα, είναι αισθητό και ένα ελαφρύ κλώτσημα (μικρή αλλά αισθητή μείωση του τραβήγματος). Δεν το κάνει πάντα αλλά το κάνει συχνά. Ρώτησα στο συνεργείο αλλά όταν κάναμε βόλτα με τον μάστορα, δεν το παρουσίασε το πρόβλημα για να διαμορφώσει άποψη, οπότε κατέφυγα σε κάτι γιατροσόφια όπως διαδρομή 20-25κμ με υψηλές στροφές και χαμηλή σχέση, και ταξίδι στην Εγνατία με 140, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. (Αν και είχα κάποια στιγμή την εντύπωση ότι βελτιώθηκε η κατάσταση).
Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία ή σκέφτεται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι αυτό σύμπτωμα προβλήματος με το dpf; -
@andreas72 said in OPEL FORUM:
Έχω το corsa '10, 1.3 multijet με 200.000κμ ως δεύτερο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει πολλά από τα τελευταία 100.000κμ (τα πρώτα 100.000 τα έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) μέσα σε πόλη και σε μικρές διαδρομές.
Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ ότι σε ταξίδι κάποιες λίγες φορες ενώ πηγαίνω πορεία με 120, αλλα πολύ συχνότερα αν από τα 120 προσπαθήσω να επιταχύνω και το πιέσω, ο ήχος του κινητήρα αλλάζει. Το συνεχές κροτάλισμα του diesel, διακόπτεται από κάτι σαν σύρσιμο που επαναλαμβάνεται κάθε 1sec περίπου. Ταυτόχρονα, είναι αισθητό και ένα ελαφρύ κλώτσημα (μικρή αλλά αισθητή μείωση του τραβήγματος). Δεν το κάνει πάντα αλλά το κάνει συχνά. Ρώτησα στο συνεργείο αλλά όταν κάναμε βόλτα με τον μάστορα, δεν το παρουσίασε το πρόβλημα για να διαμορφώσει άποψη, οπότε κατέφυγα σε κάτι γιατροσόφια όπως διαδρομή 20-25κμ με υψηλές στροφές και χαμηλή σχέση, και ταξίδι στην Εγνατία με 140, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. (Αν και είχα κάποια στιγμή την εντύπωση ότι βελτιώθηκε η κατάσταση).
Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία ή σκέφτεται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι αυτό σύμπτωμα προβλήματος με το dpf;Καδένα χρονισμού έχεις αλλάξει?
-
@georgekn said in OPEL FORUM:
Καδένα χρονισμού έχεις αλλάξει?
Επειδή δεν το πήγαινα πάντα εγώ για service, δεν είμαι σίγουρος. Θα δω αύριο στο βιβλιαράκι.
Στα ποσά κμ συνήθως χρειάζεται αλλαγή; -
@andreas72 said in OPEL FORUM:
Καδένα χρονισμού έχεις αλλάξει?
Επειδή δεν το πήγαινα πάντα εγώ για service, δεν είμαι σίγουρος. Θα δω αύριο στο βιβλιαράκι.
Στα ποσά κμ συνήθως χρειάζεται αλλαγή;Ανάλογα με το τί λάδια έβαζαν μέσα και με τί συχνότητα τα άλλαζαν στο σέρβις...
Γύρω στα 120000 χλμ (στην χειρότερη περίπτωση) και πάνω θέλει αλλαγή... -
καλησπερα σε ολους..διαβαζω αυτα που λετε, εχω διαβασει και σχετικα προβληματα της psa στο citroen club και εχω φρικαρει καθως αγορασα ενα corsa 1.5 102 αλογα το 2020 χωρις να εχω καμια γνωση για αυτο το ελαττωματικο συστημα
Ετσι μιλησα με την αντιπροωπεια οπελ να δω τι γινεται με αυτο το προβλημα..αυτο που μου ειπανε ηταν οτι οποτε χαλαει το συστημα ο πελατης θα εχει συμμετοχη 8%
Βγαινει περιπου 120-150€
Οταν ρωτησα ωστοσο εαν αυτη η καλυψη υπαρχει απο πλευρας οπελ επ αοριστον η απαντηση τους ητανε ''ε δεν θα χαλαει και για παντα''..οποιος καταλαβε οτι καταλαβε καταλαβε
Αυτα απο μενα καθως εχω φρικαρει με την οικονομικη καταστροφη που μπορει να επελθει σε μια προσπαθεια να κανεις οικονομια και τις εκδομες σου σαν ανθρωπος
Να αναφερω πως αυτη τη στιγμη αυτο το αυτοκινητο ειναι και το οικογενειακο μιας 4μελους οικογενειας καθως ετσι ηρθαν τα πραγματα και υπαρχει περιορισμενο budget οποτε αν χρειαστει να μεινει για καιρο σοτ συνεργειο την πατησαμε -
Μην τρελαίνεσαι.
Αρχικά έχεις εγγύηση 5 χρόνια νομίζω. Αν δεν έχει λήξει μπορείς να την πας από τα 60000 χλμ στα 100000 χλμ αν κάνεις πολλά χλμ με κόστος 400 ευρώ, ή 200 για τα 80000 χλμ.
Μέσα σε αυτό το διάστημα δεν δίνεις τίποτα.
Μετά και μέχρι τα 150000 χλμ έχεις την έκπτωση που σου είπαν.
Επίσης μέσα μένεις 1 μέρα. Τόσο έμεινε το δικό μου.
Αν θα ξαναχαλάσει και βασικά αν θα χαλάσει γενικά είναι θέμα τύχης.
Είναι πρόβλημα του παρόχου του δοχείου, της Μπος και ψάχνουν λύση.
-
@turin-turambar said in OPEL FORUM:
καλησπερα σε ολους..διαβαζω αυτα που λετε, εχω διαβασει και σχετικα προβληματα της psa στο citroen club και εχω φρικαρει καθως αγορασα ενα corsa 1.5 102 αλογα το 2020 χωρις να εχω καμια γνωση για αυτο το ελαττωματικο συστημα
Ετσι μιλησα με την αντιπροωπεια οπελ να δω τι γινεται με αυτο το προβλημα..αυτο που μου ειπανε ηταν οτι οποτε χαλαει το συστημα ο πελατης θα εχει συμμετοχη 8%
Βγαινει περιπου 120-150€
Οταν ρωτησα ωστοσο εαν αυτη η καλυψη υπαρχει απο πλευρας οπελ επ αοριστον η απαντηση τους ητανε ''ε δεν θα χαλαει και για παντα''..οποιος καταλαβε οτι καταλαβε καταλαβε
Αυτα απο μενα καθως εχω φρικαρει με την οικονομικη καταστροφη που μπορει να επελθει σε μια προσπαθεια να κανεις οικονομια και τις εκδομες σου σαν ανθρωπος
Να αναφερω πως αυτη τη στιγμη αυτο το αυτοκινητο ειναι και το οικογενειακο μιας 4μελους οικογενειας καθως ετσι ηρθαν τα πραγματα και υπαρχει περιορισμενο budget οποτε αν χρειαστει να μεινει για καιρο σοτ συνεργειο την πατησαμε#chrepia
#gia_petama
μεχρι τωρα ποσες φορες σε εχει αφησει?
πηρα στον μικρο ενα ιδιο με το δικο σου και εχει γινει κολλητος με την ιντεραμερικαν βοηθειας -
Μπα και εδώ έχεις βάλει αλάρμ ?
Δεν τον έχει αφήσει..
Το δικό σου έχει πρόβλημα, γιατί αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα...
-
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εχεις περισσοτερες να μου δωσεις σχετικα με αυτο που ανεφερες οτι ειναι κατασκευαστικο το προβλημα και ψαχνουνε λυση?Επισης, γνωριζεις κοσμο απο πλευρας σου ο οποιος αντιμετωπιζει αυτο το θεμα με το συγκεκριμενο νεο κινιτηρα ντιζελ? Οσο διαβαζα τα φορουμ πιστευα οτι σε αυτο το νεο μοντελο το προβλημα ειχε λυθει
-
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εχεις περισσοτερες να μου δωσεις σχετικα με αυτο που ανεφερες οτι ειναι κατασκευαστικο το προβλημα και ψαχνουνε λυση?Επισης, γνωριζεις κοσμο απο πλευρας σου ο οποιος αντιμετωπιζει αυτο το θεμα με το συγκεκριμενο νεο κινιτηρα ντιζελ? Οσο διαβαζα τα φορουμ πιστευα οτι σε αυτο το νεο μοντελο το προβλημα ειχε λυθει
Δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια....το πρόβλημα συνεχίζει να εμφανίζεται σε αυτά τα μοτέρ...
Καλά ξεμπερδεματα. -
Μα στο νέο μοντέλο εμφανίστηκε το πρόβλημα, γιατί είναι στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων.
Σου είπα ότι και εγώ το αντιμετώπισα. Στα 27000 χλμ σε ένα C3 aircross.
Εμεινε μέσα μία μέρα, έκαναν και το σέρβις μαζί και το πήρα το απόγευμα.
-
Δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια....το πρόβλημα συνεχίζει να εμφανίζεται σε αυτά τα μοτέρ...
Καλά ξεμπερδεματα.Νομίζω ότι στον 1.5 μόνο. Στους παλιότερους έχουν θέμα λόγω παλαιότητας με κάποιο φίλτρο όχι το ίδιο και όχι πριν περάσουν χρόνια και χλμ
-
Δεν με εχει αφησει ακομα
Ωστοσο απο οτι αντιλαμβανομαι ειναι αναποφευκτο αργα η γρηγορα.Αν ηταν τυχαιο εργοστασιακο λαθος σ εκαποια συγκεκριμενα αμαξια δεν νομιζω να ειχε τοσος κοσμος προβλημα..γιατι εσας ποσες φορες εχει χαλασει?συγγνωμη αν υπαρχει τοσο χοντρο θεμα δεν οφειλει η αντιπροσωπεια να αντικαταστησει πληρως το αυτοκινητο?
Στην τελικη αναγκαζεσαι να καταργησεις το συστημα απροκαληπτα και χωρις ενοχες κιολας..Για αλλους αυτα τα ψρηματα ειναι κολατσιο και για αλλους αιματηρη οικονομια..δεν γινεται να σου πουλανε ενα αμαξι με τετοια θεματα και να σε αναγκαζουνε να πληρωνεις τις ζημιες με χρονο και ταλαιπωρια μερα απο χρημα..και αν δεν συμμορφωνεσαι να σε ακινητοποιουνε σε 1200 χλμ ξερω γω -
χαχαχα
ειναι προβλημα γενικο το adblue
υπαρχουν καποιοι που εχουν κανει κινησεις νομικες
σιγουρα απο το 3008 γκρουπ στο fb και νομιζω καποιοι με σιτροεν
ο κοσμος δεν το εχει παρει ακομη γραμμηδες τι γινεται και με το προβλημα με τις καδενες.
ακομη χειροτερα...κριμα.
-
@gatoz said in OPEL FORUM:
χαχαχα
ειναι προβλημα γενικο το adblue
υπαρχουν καποιοι που εχουν κανει κινησεις νομικες
σιγουρα απο το 3008 γκρουπ στο fb και νομιζω καποιοι με σιτροεν
ο κοσμος δεν το εχει παρει ακομη γραμμηδες τι γινεται και με το προβλημα με τις καδενες.
ακομη χειροτερα...κριμα.
αμα διαβασεις το παρακατω φορουμ θα κλαψει η ψυχη σου
Με τις καδενες?
Καλα μην το ξεκοκκαλισουμε τωρα το θεμα αμα πιασουμε καθε προβλημα που μπορει να προκυψει μας βλεπω να γινομαστε ερημιτες σε κανα υποπτο χωριο
Εσεις τι θεματα εχετε αντιμετωπισει με το adblue? -
Τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Αρχικά ο κινητήρας έχει πουληθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αμάξια και σε κάποια, προφανώς αρκετά σαν αριθμός αλλά όχι τόσο μεγάλος σαν ποσοστό έχει εμφανίσει το θέμα αυτό.
Το βασικό είναι ότι εντός εγγύησης στο φτιάχνει δωρεάν. Μετά μέχρι τα 8 χρόνια και τα 150000 χλμ με μεγάλη έκπτωση.
Αυτό το τελευταίο κερδήθηκε μετά από πίεση των ιδιοκτητών στην Ελλάδα.
Προφανώς λόγος για αντικατάσταση του αυτοκινήτου δεν είναι η βλάβη σε ένα εξάρτημα, εδώ σε άλλες μάρκες χαλάνε τα αυτόματα κιβώτια κάθε 30000 χλμ και δεν λένε κάτι.
Τώρα ότι μπορείς να το ακυρώσεις ισχύει, θα έχεις θέμα με τους ρύπους και αυτοί που τα κάνουν αυτά, έχουν αμάξια πολύ παλιά.
Οταν φτάσεις και εσύ εκεί βλέπεις τι θα γίνει, δηλαδή σε χρόνια.
OPEL FORUM