-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τον χρόνο παράδοσης? Σε γνωστό μου είπανε 5 μήνες για αυτόματο!!!Κάπου εκεί παίζει η παράδοση. Την περασμένη εβδομάδα έδωσαν για φουλ έξτρα μέσα Δεκεμβρίου.
-
Γεια χαρά, εδώ και λίγο καιρό ψάχνω να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο και έχω χαθεί στον λαβύρινθο των μαντρο-ιδιωτών. Είμαι παντελώς άσχετος από αμάξια και θα ήθελα τα φώτα σας στο τι να πάρω. Θέλω ένα μικρο μεσαίο αμαξι για οικογένεια με ενα μικρό παιδί.
Έχω καταλήξει σε κάποια μεταχειρισμένα όπως:a)Suzuki Swift 2007 b)Ford fiesta 2008 c)Fiat grande Punto 2007 d) Mitsubishi colt 2007 e)Mercedes A150 2007
Το τελευταίο μου αρέσει και το ζαχαρωνω μιας και είναι πολυ προσεγμένο και σε καλή τιμή αλλά και επειδή εχει ολα όσα θέλω απο ένα αμάξι (νομίζω).
Πιστεύετε οτι αξίζει να το πάρει κανείς που έχει ενα μεσαίο μηνιαίο budget? Στοιχίζουν πολύ τα service και τα ανταλλακτικά?
Το όνομα και μόνο με φοβίζει μιας και στο μυαλό μου τα είχα πάντα για πολυτελή αυτοκίνητα για τους φραγκατους.
Θα το χτυπήσω το κεφάλι αν το πάρω?
Όποιος το έχει ας δώσει τα φώτα του please -
Γιατί όλα που ψάχνεις είναι του 2007? Τι προφίλ χρήσης θα έχει το αμάξι? Γενικά, αμάξια 15 χρονών, όλο και κάτι θα ζητάνε, και το Α κλάσε μάλλον τα περισσότερα. Το βραβείο εκταφής 2022 πάντως το κέρδισες επάξια με την πρώτη.
-
Πριν κάποια χρόνια η αδελφή μου πήγε μια Α class αυτής της γενιάς για έλεγχο σε εξειδικευμένο συνεργείο , την ρωτάει ο μάστορας "τι μισθό παίρνεις κοπελιά είσαι μήπως γιατρίνα ;"... τόσο χάλια !
-
Το αμάξι θα το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη και κανα δυο ταξίδια τον χρόνο.
@dstou said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Το βραβείο εκταφής 2022 πάντως το κέρδισες επάξια με την πρώτη.
Δεν φταίω εγώ έφτιαξα καινούργιο νήμα και ο Moderator με έστειλε εδω...
Ψάχνω σε αυτήν περίπου την τιμή έως 5000 και τυχαίνει να παίζω σε αυτές τις χρονιές 2006-7
@monman2 said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
την ρωτάει ο μάστορας "τι μισθό παίρνεις κοπελιά είσαι μήπως γιατρίνα ;"... τόσο χάλια !
Δηλαδή θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι από ότι κατάλαβα.Ακριβή συντήρηση, καύση και ανταλλακτικά να φανταστώ?Το ξανασκέφτομαι ήδη
-
Καλά έκανες και δεν άνοιξες καινούργιο νήμα. Θα σου κάνω μερικές ρεαλιστικές προτάσεις. Μιτσουμπίσι και Α κλάσε ξέχνα τα. Φίατ και σουίφτ αρκετά αξιόπιστα, αλλά μικρά και γυμνά. Καλά για πόλη όμως, άρα για δεύτερο.
Δύο προτάσεις στα 5 χιλιάρικα:
Α. Νισσάν τιίντα. Γαμάουα χώροι, ορατότητα,καθίσματα και άνεση. 1600 κυβικά βενζίνα, ξεφτίλα τιμή, δύο αμαξώματα, χρονολογία 2007-2011.
Β. Τουότα πρίους 2007-2009. Οριακά σε αυτό το μπάτζετ, καλύτερα να δώσεις 7 χιλιάρικα (μην ανησυχείς, στην τελική θα σου βγει φθηνότερο όλων) και να πάρεις κάποιο που έχει αλλάξει υβριδική μπαταρία η οποία κάνει 3.000 και από εκεί και πέρα θα γελάς όταν θα βλέπεις στο δρόμο οτιδήποτε έχει προταθεί μέχρι στιγμής και όχι μόνο, και θα ψάχνεις να με γνωρίσεις για να με ευχαριστήσεις δια ζώσης. Άνεση, ποιότητα, οικονομία, χώροι, αυτόματο χωρίς αλλαγές, μανιτζέβελο, ελεύθερο δακτυλίου, μηδέν τέλη κυκλοφορίας, αξιοπιστία, εξοπλισμός, μακράν αλλού από ότι σκέφτεσαι να συμβιβαστείς. Ζητείται αντίπαλος για κίνηση εντός πόλης, αλλά και σε εθνική για ήρεμο ταξίδι. -
Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλα θέλω κάτι πιο κομπακτ τα αυτοκίνητα που προτείνεις είναι μεγάλα.Κάτι παρόμοιο με Swift ή Punto αλλά δυστυχώς τα Swift τα πουλάνε πανάκριβα και ότι Punto βρήκα είχε θέματα.Τέλος πάντων η αναζήτηση συνεχίζεται..
-
@michaelv said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Θέλω ένα μικρο μεσαίο αμαξι για οικογένεια με ενα μικρό παιδί.
Opel Meriva
Nissan Note
Honda Jazz
Skoda Fabia
Ford Fusion -
Ψάχνω σε αυτήν περίπου την τιμή έως 5000 και τυχαίνει να παίζω σε αυτές τις χρονιές 2006-7
την ρωτάει ο μάστορας "τι μισθό παίρνεις κοπελιά είσαι μήπως γιατρίνα ;"... τόσο χάλια !
Δηλαδή θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι από ότι κατάλαβα.Ακριβή συντήρηση, καύση και ανταλλακτικά να φανταστώ?Το ξανασκέφτομαι ήδη
Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω που σε φοβίζουν! Είχα Α150 και μιλάω εκ πείρας. Τα σέρβις σε εξειδικευμένα (και όχι εξουσιοδοτημένα) συνεργεία είναι στα επίπεδα των γενικών κατασκευαστών. Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο έχει σαφώς καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής από τα άλλα που κοιτάς, ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χώρους για το μέγεθος του, αδιάφορη οδική συμπεριφορά, επαρκή κινητήρα και κατανάλωση ανάλογη της κατηγορίας που κοιτάς.
-
@harisma23 said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω που σε φοβίζουν! Είχα Α150 και μιλάω εκ πείρας. Τα σέρβις σε εξειδικευμένα (και όχι εξουσιοδοτημένα) συνεργεία είναι στα επίπεδα των γενικών κατασκευαστών. Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο έχει σαφώς καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής από τα άλλα που κοιτάς, ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χώρους για το μέγεθος του, αδιάφορη οδική συμπεριφορά, επαρκή κινητήρα και κατανάλωση ανάλογη της κατηγορίας που κοιτάς.
ειχα στην κυρα αυτοματο.... για λιγες μερες. νομιζω ξερεις. οποτε της πηρα σουιφτ.
απο εμενα σουιφτ εποχης, αχαλαστο, ειδικα αν βρεις japan και οχι ουγγαρια
-
@harisma23 said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Καλό αυτό!Αν όντως ισχύει θα το έπαιρνα το αμάξι αλλά έχω ακούσει πολλά αρνητικά σχόλια όπως
@gatoz said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
ειχα στην κυρα αυτοματο.... για λιγες μερες. νομιζω ξερεις. οποτε της πηρα σουιφτ.
και δεν ξέρω τι να πιστέψω.Όπως και να χει θα το δώ το αμάξι και αν μου αρέσει θα αποφασίσω ανάλογα.
-
https://mlfree.com/en/mercedes-benz-a-2004-2012-breakdown-review/
γενικα αξιοπιστο πλην αυτοματου κιβωτιου -
@gatoz said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
https://mlfree.com/en/mercedes-benz-a-2004-2012-breakdown-review/
γενικα αξιοπιστο πλην αυτοματου κιβωτιουΣωστός! Και βεβαίως Α150 δεν αγοράζεις με αυτόματο κιβώτιο, γιατί είναι ψόφια. Επίσης προσοχή αν βρεις αυτοκίνητο με τη γυάλινη ηλιοροφή, καθώς και αυτή χαλάει και έχει ακριβή επισκευή.
Κατά τ' άλλα μια χειροκίνητη Α150 είναι ένα αρκετά αξιόπιστο αυτοκίνητο για την εποχή του.
-
Ένα φεγγάρι μπορεί να αγοράζαμε μια για αυτοκίνητο πόλης και καλα. Είχα πάει και την είχα δει και μου αρεσε. Στην βασική έκδοση έβγαινε και με μπεζ εσωτερικο.
Είχε ωραίο κάθετο τιμόνι και ωραία θέση οδήγησης. Οι δε χώροι όντως ήταν ενός κανονικού οικογενειακού. Στην δεύτερη γενιά ήταν πολύ ποιοτική.
-
@lap said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Ένα φεγγάρι μπορεί να αγοράζαμε μια για αυτοκίνητο πόλης και καλα. Είχα πάει και την είχα δει και μου αρεσε. Στην βασική έκδοση έβγαινε και με μπεζ εσωτερικο.
Είχε ωραίο κάθετο τιμόνι και ωραία θέση οδήγησης. Οι δε χώροι όντως ήταν ενός κανονικού οικογενειακού. Στην δεύτερη γενιά ήταν πολύ ποιοτική.
Για τη δεύτερη γενιά μιλάμε (W169) ούτως ή άλλως. Η πρώτη ήταν κακό αυτοκίνητο.
-
Ναι το ξέρω. Η πρώτη δεν έβγαινε με μπεζ εσωτερικό. Η δεύτερη είχε βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Για εμένα λάθος που σταμάτησε αυτό το σχέδιο.
Χώροι, μικρό μέγεθος, ποιοτικό αυτοκίνητο. Σήμερα δεν βλέπω πολλές α κλαςς όπως παλαιότερα. Είναι ένα άβολο στενάχωρο αυτοκίνητο η σημερινή..
Τώρα που την ξαναβλεπω αρχίζω και θυμάμαι το πόσο καλή ήταν χωροταξικά.
Δείτε εδώ ωραία θέση οδήγησης και ωραία απλή και σοβαρή αισθητική.
-
Η 2η γενιά από ποια χρονιά και μετά είναι?
-
@lap said in Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004):
Ναι το ξέρω. Η πρώτη δεν έβγαινε με μπεζ εσωτερικό. Η δεύτερη είχε βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Για εμένα λάθος που σταμάτησε αυτό το σχέδιο.
Χώροι, μικρό μέγεθος, ποιοτικό αυτοκίνητο. Σήμερα δεν βλέπω πολλές α κλαςς όπως παλαιότερα. Είναι ένα άβολο στενάχωρο αυτοκίνητο η σημερινή..
Τώρα που την ξαναβλεπω αρχίζω και θυμάμαι το πόσο καλή ήταν χωροταξικά.
Δείτε εδώ ωραία θέση οδήγησης και ωραία απλή και σοβαρή αισθητική.Το είχα για περίπου 2 μήνες στην Γερμανία το 2005 και το οδηγούσα καθημερινά. Το Α150, βενζίνη, χειροκίνητο, είχε περίπου 40000χλμ, νοικιάρικο.
Μόνο θετικές απόψεις αποκόμισα. Πως κατάφεραν οι Γερμανοί και σε ένα τόσο μικρό αμάξωμα να δώσουν τόσους εσωτερικούς χώρους είναι απορίας άξιον.
Μπαίναμε στο αυτοκίνητο 5 ενήλικες και δεν μασούσε πουθενά. Στην βροχή κορυφαίο, σε επαρχιακούς δρόμους επίσης. Φοβερή ορατότητα, αθόρυβο, κορυφαία ηχομόνωση. Εμένα μου άρεσε πολύ η θέση οδήγησης. Πάνω στο αυτοκίνητο, έβλεπα τα πάντα. Παρκάρισμα; Παιχνιδάκι. Είχε και GPS το αφιλότιμο.
Αγχολυτικό αυτοκίνητο και ιδιαίτερα ευκολοδήγητο.
-
Τώρα δεν χώρας στην a class. Γενικά η αυτοκίνηση έχει φύγει από την ουσία και πήγε στην εικόνα και το φαίνεσθαι.
Εδώ οι πίσω χώροι της.
-
Ουσία δεν είναι μόνο οι χώροι. Δεν κάνουμε μετακομίσεις όλη μέρα.
Mercedes-Benz A Class (W169 / 2004)