-
@babisstinson said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Καλημέρα, ψάχνω αλυσίδες για το αμάξι, μιας και ξεκινάει η περίοδος που πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά στο όχημα. (Να δούμε αν θα έχουμε κάνα χιόνι φέτος).
Βλέπω από χιονοκουβέρτες των 60 ευρώ μέχρι συστήματα των 400 ευρώ..! Δεν θα πάω εύκολα στα χιόνια, αλλά αρκετές φορές ο Ταΰγετος παγώνει, όπως και ο δρόμος για Ελάτη στα Τρίκαλα.
Μία μέση και καλή λύση ποια θα ήταν;Ημουν στο ιδιο διλημμα περισυ.
Σκεπτομενος οτι θα βαλω μετα all season ελαστικα δεν αγορασα αλυσιδες ή τις αντιστοιχες Michelin (τις εψηνα πολυ) και πηρα αυτες.
Τις αφησα να υπαρχουν στο πορτ-μπαγκαζ και αν χρειαστουν βλεπουμε...
Απλα οπως διαβασα θελουν χιονι και οχι ασφαλτο γιατι θα σκιστουν. -
@gtsartsal said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
@a-d-p said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
@gtsartsal said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
@babisstinson said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Καλημέρα, ψάχνω αλυσίδες για το αμάξι, μιας και ξεκινάει η περίοδος που πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά στο όχημα. (Να δούμε αν θα έχουμε κάνα χιόνι φέτος).
Βλέπω από χιονοκουβέρτες των 60 ευρώ μέχρι συστήματα των 400 ευρώ..! Δεν θα πάω εύκολα στα χιόνια, αλλά αρκετές φορές ο Ταΰγετος παγώνει, όπως και ο δρόμος για Ελάτη στα Τρίκαλα.
Μία μέση και καλή λύση ποια θα ήταν;Εγώ αυτές αγόρασα.
Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει καθώς αποφεύγω τα χιόνια και δεν έχει τύχει προς το παρόν να τις χρειαστώ.
Τις επέλεξα σαν μια μέση λύση από θέμα κόστους , ευκολίας και ανθεκτικότητας.Δεν μπορώ να βρω την διάσταση μου 215/50-18
Το Amazon προτείνει αυτήν για T-ROC
Επίσης έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, σπάνιο φαινόμενοhttps://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B01N2M2IZJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
https://carshop.com.gr/axesoyar/alysides-chionioy/chionoalysida-pani-michelin.html
Ρίξε μια ματιά εδώ.
Από εδώ τις αγόρασα.
Αν θυμάμαι καλά έχει πίνακες με τις διαστάσειςΔεν αναφέρει σε κανέναν πίνακα την διάσταση που φοράει το T-ROC
-
-
@fanis75 said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Δεν μπορώ να βρω την διάσταση μου 215/50-18
Evo 11 λογικά, αφού ειναι πολύ κοντά με το 215/55/17 η διάστασή σου.
Η Evo 9 που προτείνει το αμαζον είναι αρκετά πιο μικρή σε διάμετρο και δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει.
215/55-17 φοράει στάνταρ το R-Line
Και 215/60-16 το Life
Οπότε το Amazon προτείνει για την έκδοση Life -
Οι πανινες η χιονοκουβερτες πως λεγονται πρεπει να ειναι ολο καλυμενο το μετωπο της ζαντας και οχι να συγκρατουνται με λωριδες .
Αυτο μετα απο συμβουλη του Γατου που ανεβαινει βουνα .
Εγω εχω και κανονικες αλυσιδες και χιονοκουβερτες .
Οπου χιονι απλο χιονοκουβερτες οπου γνωριζω οτι υπαρχει και παγος αλυσιδες .
Οι αλυσιδες βγαινουν σε διαφορα παχη , προτιμω τις λεπτοτερες .
Αυτοι που δεν ξερουν να βαζουν αλυσιδες καλο ειναι να μην κυκλοφορουν οταν χιονιζει .
Πιτσιρικαδες ειχαμε βαρεθει να βαζουμε αλυσιδες σε Αθηναιους και αθηναιες στον παρνασσο.
Το ανωτερο ολων που εχω οδηγησει λαστιχα με καρφια στον μακρινο βορα. Αλλά για μια φορα στην πενταετια χιονι δεν αξιζει τον κοπο να αγορασεις εκει που εχουν παει τα ελαστικα .
Για καποιο λογο δεν μου αρεσαν τα χειμερινα σε σχεση με τα παλιοτερα με καρφια , δεν τους εχω εμπιστοσυνη , ισως γερασα και προτιμω αυτο που ξερω οτι σιγουρα κανει δουλεια.
Οτι παρετε να κανετε προπονηση πως μπαινοβγαινουν και οχι να ψαχνετε το μανιουαλ μεσα στα χιονια . -
Η Evo 9 που προτείνει το αμαζον είναι αρκετά πιο μικρή σε διάμετρο και δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει.
Και 215/60-16 το Life
Οπότε το Amazon προτείνει για την έκδοση LifeΔε θέλω να σε στεναχωρήσω. Αλλά ... δεν παίρνει αλυσίδες το T-Roc. Το έψαχνα πέρυσι, μέχρι την Kosmocar έφτασα και τζίφος. Βασικά ούτε αυτοί ήξεραν, μου τα μάσαγαν, ότι δεν το ξεκαθαρίζει η vw και καλύτερα να τις αποφύγω μη γίνει ζημιά στο αυτοκίνητο κλπ.
Τελικά πήρα κάποιο πλέγμα της Michelin, σα χιονοκουβέρτα μοιάζει.
Πριν αρχίσεις να "ουρλιάζεις" . Έχε υπόψη σου ότι στη Γερμανία απαγορεύονται οι αλυσίδες, μόνο χειμερινά λάστιχα.
-
Συνηθως λένε λεπτο παχος και να μην μπαινουν στο εσωτερικο της ροδας. Για αυτο σε Mοκκα και Formentor πλεον εχω της Thule
-
@andya3 said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Και 215/60-16 το Life
Οπότε το Amazon προτείνει για την έκδοση LifeΔε θέλω να σε στεναχωρήσω. Αλλά ... δεν παίρνει αλυσίδες το T-Roc. Το έψαχνα πέρυσι, μέχρι την Kosmocar έφτασα και τζίφος. Βασικά ούτε αυτοί ήξεραν, μου τα μάσαγαν, ότι δεν το ξεκαθαρίζει η vw και καλύτερα να τις αποφύγω μη γίνει ζημιά στο αυτοκίνητο κλπ.
Πριν αρχίσεις να "ουρλιάζεις" . Έχε υπόψη σου ότι στη Γερμανία απαγορεύονται οι αλυσίδες, μόνο χειμερινά λάστιχα.
Για αυτό πλέγμα συζητάμε Michelin Easy Grip
Αλλά γιατί να μην παίρνει αλυσίδες; -
@andya3 said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Και 215/60-16 το Life
Για αυτό πλέγμα συζητάμε Michelin Easy Grip
Αλλά γιατί να μην παίρνει αλυσίδες;Το Michelin easy grip πήρα. Καλό είναι το έχω χρησιμοποιήσει. Μπαίνει και βγαίνει πανεύκολα και δε σκίζεται.
Μου είπαν αυτό που γράφει ο @k-m από πάνω. Ότι δεν πρέπει να μπαίνει η αλυσίδα στο εσωτερικό της ρόδας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει? να γδάρει? να τραυματίσει? τα σωληνάκια των φρένων.
Οπότε καταλαβαίνεις, δεν ήμουνα διατεθειμένος να πάρω τέτοιο ρίσκο και να συμβεί τίποτα με τα φρένα και να κινδυνέψουμε.
-
Πάντως και το πλέγμα που λέτε έχει κάποια χιλιοστά πάχος, δεν είναι κουβέρτα, να το δείτε ακριβώς.
-
Παιδιά έχετε δοκιμάσει το Michelin Easy Grip σε χιόνι/πάγο; Διαβάζω τα σχόλια στο γερμανικό amazon και γράφουν μερικοί στα σχόλια ότι κατά την διάρκεια οδήγησης τους έφυγαν από τα ελαστικά γτ ήταν πολύ οριακή η τοποθέτησή τους καθώς δεν έχουν ρυθμιστή.
Είμαι σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω αυτές αλλά με προβλημάτισαν αυτά τα σχόλια.
https://www.amazon.de/-/en/MICHELIN-Easy-Grip-Limited-Chains-dp-B0CC2CC7DZ/dp/B0CC2CC7DZ/ref=dp_ob_title_auto?th=1
Αντιολισθητικές Αλυσίδες