-
@monman2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Τον οδηγό τον βλέπεις μέσα απο το παρμπρίζ αν είναι σταματημένος κανονικά σε STOP δηλ πίσω απο το STOP.
Αν πρέπει να τον δείς μέσα απο το πλαϊνό τζάμι παει να πει οτι εχει βγεί πολύ μπροστά και τότε τα φιμέ είναι το τελευταίο που ενοχλεί γιατί τότε 100% υπάρχουν παρκαρισμένα πάνω στις γωνίες , πες /στείλε mail στον διοικητή της τροχαίας στην Κρήτη να το δεi και αυτό
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν νόμιμες αποχρώσεις/σκουρότητες που ακόμα και στην Κρήτη δεν θα ασχοληθούν /να σε σταματήσουν καν ...
Για να δεις αν είναι δυνατόν να εισέλθεις με ασφάλεια σε ένα δρόμο, ελέγχεις από το παράθυρο του οδηγού (ή του συνοδηγού). Αυτό σημαίνει ότι θα κοιτάς τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Από τη στιγμή που έχεις οπτική επαφή με αυτά, μέσω του πλευρικού παραθύρου, τότε σίγουρα έχουν οπτική επαφή με σένα και οι οδηγοί τους. Τα παρκαρισμένα δεν αλλάζουν κάτι στον παραπάνω συλλογισμό. Εσύ στις διασταυρώσεις κοιτάς από το παρμπρίζ;
Η αστυνομία κάνει αυτό που σας είπα. Βέβαια από τη μία κυρίως ασχολούνται με τα αγροτικά ΙΧ αυτοκίνητα και από την άλλη, η τροχαία ειδικά, τη στήνει σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη και γράφει για κράνη.
Αν σε ένα αυτοκίνητο είναι νόμιμη ή "σκουρότητα" και είναι ορατός ο οδηγός, γιατί να βεβαιώσουν παράβαση;
-
@mastoras78 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Μπράβο στους Κρητικούς τροχαίους. Μακάρι να έκαναν τη δουλειά τους και στις υπόλοιπες πόλεις γιατί οκ να είσαι κάγκουρας , πρόβλημα σου, αρκεί να μην είσαι και επικίνδυνος ταυτόχρονα.
Το θέμα είναι ότι η τροχαία δεν την κάνει τόσο συχνά όσο πρέπει. Εδώ υπάρχουν βέβαια και άλλα προβλήματα για αυτό και υπάρχει έντονη αστυνόμευση αλλά ειδικά η τροχαία όπως έγραψα και πιο πάνω μου δίνει την εντύπωση ότι είναι μόνο για τα κράνη και τις ζώνες.
-
Στην Αττική πλέον μπλόκο πρίν νυχτώσει για τα καλά δε πετυχαίνεις πάντως
-
@mastoras78 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Στην Αττική πλέον μπλόκο πρίν νυχτώσει για τα καλά δε πετυχαίνεις πάντως
Μια χαρα δεν φαινεται και η σκουροτητα!!!
-
@meco said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Εδώ στη Κρήτη παίρνουν δίπλωμα και άδεια για τα φιμέ οδηγού και συνοδηγού, με συνοπτικές διαδικασίες και πολύ καλά κάνουν. Τα επιστρέφουν νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία μόνο αν παρουσιάσεις το αυτοκίνητο και τα έχεις αφαιρέσει.
Όπου οι σύντεκνοι οπλοφορούν οι αρχές επιβάλλεται να είναι κάπως αυστηρότερες ως προς τον οπτικό έλεγχο των επιβαινόντων
-
Ρωτησα τιμές για Cupra Formentor όλα εκτός απο παμπριζ + ηλιοροφή
3Μ CR70 = 440 + 120 η ηλιοροφή = 560€
ΧΡ PLUS 70 = 350 + 160 η ηλιοροφή = 510€ -
Καλησπέρα, η σκουρότητα είναι αναγκαίο κακό για μεμβράνες με σκοπό την δροσιά της καμπίνας και προστασία ακτινοβολίας; Υπάρχουν τέτοιες λύσεις;
Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου η σκουροτητα, έτσι και άλλιως τα πίσω σκούρα είναι από το εργοστάσιο.
Απλά θέλω μεμβράνες για δροσιά και προστασία δεν θέλω σκουράδα.
-
@czio said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα, η σκουρότητα είναι αναγκαίο κακό για μεμβράνες με σκοπό την δροσιά της καμπίνας και προστασία ακτινοβολίας; Υπάρχουν τέτοιες λύσεις;
Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου η σκουροτητα, έτσι και άλλιως τα πίσω σκούρα είναι από το εργοστάσιο.
Απλά θέλω μεμβράνες για δροσιά και προστασία δεν θέλω σκουράδα.
δες τις 3Μ CR70
-
@k-m said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
δες τις 3Μ CR70
Σε ευχαριστώ από ότι βλέπω είναι όντως αυτό που χρειάζομαι , ποσό κοστίζει για όλα τα παράθυρα πλην το μπροστά συνήθως; Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος εφαρμοστής, αλλά υπάρχουν για llumar και Xpel, μήπως γνωρίζεις ποιες είναι οι αντίστοιχες για αυτές τις 2 μάρκες;
-
Αντίστοιχα οι Xpel xr plus
https://www.xpel.com/web-assets/downloads/XPEL-PRIME-Spec-Sheet-USA-V2-1.pdf
-
Έχω τον εξής γρίφο, όπως βλέπετε τα πίσω τζάμια είναι ήδη σκούρα από εργοστάσιο, αν βάλω 70% που είναι το ελάχιστο, θα έχω πρόβλημα με τον νόμο ακόμη και ορατότητας;
-
Έχω τον εξής γρίφο, όπως βλέπετε τα πίσω τζάμια είναι ήδη σκούρα από εργοστάσιο, αν βάλω 70% που είναι το ελάχιστο, θα έχω πρόβλημα με τον νόμο ακόμη και ορατότητας;
τα πισω πλαϊνα και το πισο πορτας δεν το πιανει ο νομος (εφοσον το αμαξι εχει καθρέφτες πλαϊνούς
αλλα και στα μπροστα το 70 (που στην πραξη ειναι 68-69) ειναι εκτός προδιαγραφών γιατι το τζαμι ήδη εχει καποια σκουροτητα
-
δες τις 3Μ CR70
Σε ευχαριστώ από ότι βλέπω είναι όντως αυτό που χρειάζομαι , ποσό κοστίζει για όλα τα παράθυρα πλην το μπροστά συνήθως; Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος εφαρμοστής, αλλά υπάρχουν για llumar και Xpel, μήπως γνωρίζεις ποιες είναι οι αντίστοιχες για αυτές τις 2 μάρκες;
Για το δικο μου οι τιμές ήταν
3Μ CR70 = 440 + 120 η ηλιοροφή = 560€
ΧΡ PLUS 70 = 350 + 160 η ηλιοροφή = 510€αλλα παιζει ρόλο και το μεγεθως των γυαλινων επιφανειων
-
αλλα και στα μπροστα το 70 (που στην πραξη ειναι 68-69) ειναι εκτός προδιαγραφών γιατι το τζαμι ήδη εχει καποια σκουροτητα
Αυτό σημαίνει ότι και με 70αρια στα μπροστά πλαϊνά επειδή έχουν ήδη μια ελαφριά σκουροτητα θα είμαι εκτός νομικού πλαισίου;
-
Αυτό σημαίνει ότι και με 70αρια στα μπροστά πλαϊνά επειδή έχουν ήδη μια ελαφριά σκουροτητα θα είμαι εκτός νομικού πλαισίου;
ναι οπως ολοι, αλλα σε τοσο μικρες διαφορες κανεις δεν ασχολειται
-
Θα δεις ότι στο αυτοκόλλητο του κατασκευαστή που υπάρχει στη γωνία του τζαμιού, αναφέρεται και το % διαπερατότητας του τζαμιού από το εργοστάσιο.
-
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη. Έχω ένα kia xceed που πίσω έχει μαμα φιμε τζάμια μετρημένα 30% αλλά σίγουρα θέλει αντιηλιακές μεμβράνες. Έχοντας πλέον πάρει την απόφαση για να βάλω αντηλιακές μεμβράνες και έχοντας βρει και 2-3 μαγαζιά που θα μου κάνουν τη δουλειά, αλλά δέχομαι και προτάσεις φυσικά, έχω κολλήσει στο τι απόχρωση θα βάλω. Τι ποσοστό σκουρότητας να βάλω στα μπροστά τζάμια για επιτύχω όσο το δυνατόν ομοιομορφία με τα πίσω τζάμια? Στο παρμπρίζ είναι άνετο το 70% ή καλύτερα 80%? Για το πίσω παρμπρίζ οι απόψεις από τα μαστόρια διυστανται. Άλλοι λένε βάλε κανονικά και άλλοι λένε μην βάζεις γιατί δεν θα έχεις τόσο ζεστή από πίσω , αλλά και το βασικότερο αν γίνει κάποιο θέμα και χρειαστεί να τις βγάλεις μπορεί να ξηλωθεί η αντίσταση και μετά θέλει αλλαγή παρμπρίζ. Με 50% στα μπροστά τζάμια πλησιάζει από έξω η σκουρότητα με τα πίσω ή πάμε στο 35% όπου μπορεί να έχουμε πρόβλημα ορατότητας το βράδυ? Ο ένας που βάζει xpel xr plus στα 320, τέσσερα παράθυρα και παρπριζ μπροστά, λέει βάλε 35% παράθυρα και 70% παρπριζ και είσαι μια χαρά και χωρίς θέμα με αστυνομίες γιατί βάζει και σε περιπολικά. Ο άλλος που βάζει global στα 300 με όλα τα παραθυρα και τα δύο παρπριζ, μάλλον armolan είναι από το κουτί που είδα, λέει βάλε 80% παντού ή αν θέλεις το πολύ πολύ 50% στα μπροστά παράθυρα. Ρώτησα ιδιωτικό κτεο και δεν βγάζω άκρη ποιο είναι το επιτρεπόμενο για μπροστά. Η απάντηση του ήταν σαν να πήρα σε δημόσιο, μην βάζεις τίποτα μπροστά ή μόνο διάφανο. Κοινώς δεν μπορώ να καταλάβω τι να βάλω. Μια βοήθεια, αν έχει και κάποιος το ίδιο αμάξι θα ήταν υπερπολύτιμη. Συγνώμη για το μακροσκελές μύνημα.
-
@guzgun-1 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Ρώτησα ιδιωτικό κτεο και δεν βγάζω άκρη ποιο είναι το επιτρεπόμενο για μπροστά. Η απάντηση του ήταν σαν να πήρα σε δημόσιο, μην βάζεις τίποτα μπροστά ή μόνο διάφανο.Ξεκινάς από αυτό.
Αν βάλεις κάτι που να κόβει πραγματικά, θα έχεις πρόβλημα σε έλεγχο.
Ακόμα και μεμβράνες που μπήκαν σε αντιπροσωπεία σε καινούριο αυτοκίνητο με τα χαρτιά του εγκαταστάτη, κατέληξαν να ξηλωθούν και να πληρωθεί και πρόστιμο. Μιλάμε πάντα για μπροστά τζάμια. Πίσω παρμπρίζ βάζεις ο,τι θέλεις αρκεί να βλέπεις. Τόσα χρόνια κανέναν δεν διάβασα να αναφέρει ότι είχε πρόβλημα με την αντίσταση.
Ομοίως και στα πίσω παράθυρα. -
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη. Έχω ένα kia xceed ...
Η πρώτη και βασική ερώτηση , τι ηλικία εχεις ;
άλλη η αντιμετώπιση απο το μπλόκο της τροχαίας αν είσαι 20-30 άλλη αν είσαι 50-60εγω πάντως δεν θα προσπαθούσα για την ομοιομορφία εμπρός πίσω αλλα να γλυτώσω ζέστη , γιαυτό θα έβαζα σε όλα τα παράθυρα την πιο καλή διάφανη .
-
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη. Έχω ένα kia xceed που πίσω έχει μαμα φιμε τζάμια μετρημένα 30% αλλά σίγουρα θέλει αντιηλιακές μεμβράνες. Έχοντας πλέον πάρει την απόφαση για να βάλω αντηλιακές μεμβράνες και έχοντας βρει και 2-3 μαγαζιά που θα μου κάνουν τη δουλειά, αλλά δέχομαι και προτάσεις φυσικά, έχω κολλήσει στο τι απόχρωση θα βάλω. Τι ποσοστό σκουρότητας να βάλω στα μπροστά τζάμια για επιτύχω όσο το δυνατόν ομοιομορφία με τα πίσω τζάμια? Στο παρμπρίζ είναι άνετο το 70% ή καλύτερα 80%? Για το πίσω παρμπρίζ οι απόψεις από τα μαστόρια διυστανται. Άλλοι λένε βάλε κανονικά και άλλοι λένε μην βάζεις γιατί δεν θα έχεις τόσο ζεστή από πίσω , αλλά και το βασικότερο αν γίνει κάποιο θέμα και χρειαστεί να τις βγάλεις μπορεί να ξηλωθεί η αντίσταση και μετά θέλει αλλαγή παρμπρίζ. Με 50% στα μπροστά τζάμια πλησιάζει από έξω η σκουρότητα με τα πίσω ή πάμε στο 35% όπου μπορεί να έχουμε πρόβλημα ορατότητας το βράδυ? Ο ένας που βάζει xpel xr plus στα 320, τέσσερα παράθυρα και παρπριζ μπροστά, λέει βάλε 35% παράθυρα και 70% παρπριζ και είσαι μια χαρά και χωρίς θέμα με αστυνομίες γιατί βάζει και σε περιπολικά. Ο άλλος που βάζει global στα 300 με όλα τα παραθυρα και τα δύο παρπριζ, μάλλον armolan είναι από το κουτί που είδα, λέει βάλε 80% παντού ή αν θέλεις το πολύ πολύ 50% στα μπροστά παράθυρα. Ρώτησα ιδιωτικό κτεο και δεν βγάζω άκρη ποιο είναι το επιτρεπόμενο για μπροστά. Η απάντηση του ήταν σαν να πήρα σε δημόσιο, μην βάζεις τίποτα μπροστά ή μόνο διάφανο. Κοινώς δεν μπορώ να καταλάβω τι να βάλω. Μια βοήθεια, αν έχει και κάποιος το ίδιο αμάξι θα ήταν υπερπολύτιμη. Συγνώμη για το μακροσκελές μύνημα.
Χαίρετε. Εμπρόσθια παράθυρα εως 70 τοις εκατο.
Παρμπρίζ εως 75 τοις εκατο διαπερατοτητα.Κοινο σε ολα τα κρατη Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ