-
Αυτά τα νούμερα ανακοινώνουν οι εταιρίες ή υπάρχει κάποιος οργανισμός που κάνει δοκιμές και τα επιβεβαιώνει ;
-
@monman2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Αυτά τα νούμερα ανακοινώνουν οι εταιρίες ή υπάρχει κάποιος οργανισμός που κάνει δοκιμές και τα επιβεβαιώνει ;
Οι μετρήσεις γίνονται από τις εταιρείες φαντάζομαι πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα για αυτό και έχουν ολες τις μετρήσεις στις ιστοσελίδες τους, λογικά αν λέγανε κατι που δεν ισχύει σε περίπτωση ελέγχου θα είχαν πρόβλημα.
Στην τελικη με τα ειδικά "φωτομετρα" βλέπεις ποση IR κόβουν σε πραγματικο χρόνο και αν τα νούμερα συνάδουν με αυτά που γράφουν. -
@beep-beep said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@cirus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
XPEL από μένα την ακριβή σειρά είναι η καλύτερη. Τις έχω 2 χρόνια και ειχα δοκιμάσει και άλλες στο παρελθόν. Ημουν πολύ ευχαριστημένος και με τις 3Μ που είχα αλλά αυτές είναι ακόμα καλύτερες
σε πιο οικονομικές δεν θα πήγαινα σε XPEL καθώς οι πιο οικονομικές της σειρες δεν αξίζουν για μένα
εκεί θα πήγαινα σε 3Μ και LLUMAR.
Η νανοκεραμικη XR της Xpel κόβει IR 78%-82% H νανοκεραμικη που φέρνει η LLumar κόβει 52-55% IR όταν είχα ρωτήσει στο Αιγάλεω στα κεντρικά της,της 3M μόνο η crystalline βγάζει καλα νούμερα αλλά σε τέτοια κατηγορία η XR Plus είναι ακόμα καλύτερη.
Εγώ λέω την Εμπειρία μου και μόνο.
Εχω XR Plus παντου στο PUMA
Εχω XR στο KA πίσω και XR Plus μπροστά
και στο OCTAVIA είχα 3Μ την τότε καλή σειρά της (όχι την τωρινή της)
Η XR Plus είναι ΣΙΓΟΥΡΑ η καλύτερη
Μεγάλες διαφορές στην 3 Μ και την XR δεν είδα αλλά μου φαινόταν καλύτερη η 3M
Ολα αυτά σαν κάτοχος χωρίς μετρησεις που έβαλες
Llumar δεν είχα ποτέ αλλά εχω ακούσει καλά λόγια από φίλο που έχει και είναι ευχαριστημενος. Μπήκε στο Puma όμως και συμφωνεί ότι η XR Plus είναι σιγουρα καλύτερη
Το θέμα όμως είναι και το κόστος γιατι η ΧΡ Plus είναι και η πιο ακριβή νομίζω
τωρα για μετρήσεις ενα καλό που βρήκα είναι αυτό:
https://gearjunkie.com/motors/nano-ceramic-window-tint-explained -
Έβαλα πριν 5 ημέρες με προγραμματισμένο ραντεβού nano ceramic 55 σε όλο το αυτοκίνητο εκτος από το παρμπρίζ στον Γιαννικελη. Πολύ αναλυτικός ο κύριος Κώστας με δοκιμή σε λάμπα IR της κάθε μιας μεμβράνης και με μέτρηση απορρόφησης UV και διαπερατότητας φωτός με ειδικά εργαλεία που πιστοποιούν ότι όσα αναγράφονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή μεμβρανών ισχύουν. Άψογη τοποθέτηση και λογική τιμή τα 260€ σε σχέση με την αγορά (256€ η car glass με προσφορά και 268€ η Llumar με προσφορά).
-
Η αλήθεια ειναι οτι οι 3M CR70 τσούζουν.
Ημουν ομως πολυ ευχαριστιμένος στο Μοκκα πριν, οποτε δεν ξερω αν πρέπει να δοκιμάσω αλλες γιατι δεν ειναι οτι τις αλλαζεις μετα. Συν του οτι πανε οσο και το αυτοκινητο σε χρόνο ζωης.
Δεν ειχα βαλει και εγω σε παμπριζ γιατι ειχα ακουσει για καποιες οτι κανουν διαθλαση φωτός το βραδυ και φοβηθηκα.
-
CR70 στο παρμπρίζ είναι πολύ σκούρο; Επηρεάζει το βράδυ ίσως; Είναι νόμιμο;
Η Xpel βλέπω δεν έχει 90, όπως η 3Μ, οπότε το 70αρι είναι μονόδρομος.
Edit: Βλέπω ότι ακόμα και η CR90 της 3Μ έχει VLT 72%, ο νόμος λέει 75% οπότε ακόμα και αυτή είναι παράνομη, εκτός αν χάνω κάτι...
-
@netgeo said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
CR70 στο παρμπρίζ είναι πολύ σκούρο; Επηρεάζει το βράδυ ίσως; Είναι νόμιμο;
Η Xpel βλέπω δεν έχει 90, όπως η 3Μ, οπότε το 70αρι είναι μονόδρομος.
Edit: Βλέπω ότι ακόμα και η CR90 της 3Μ έχει VLT 72%, ο νόμος λέει 75% οπότε ακόμα και αυτή είναι παράνομη, εκτός αν χάνω κάτι...
Το 70 δεν είναι σκούρο. Αλλά είχα βάλει παντού εκτός από το παρμπρίζ. Και στα πλαϊνά που το όριο είναι 70 η cr70 έχει 69 οπότε εκτός ορίου, αλλά και πιστοποίηση μου έδωσαν και σε κτεο/μεταβίβαση δεν είχα θέμα.
-
Αν θέλετε να βάλετε με ασφάλεια μεμβράνη στο παρμπρίζ βάλτε την ίδια και στα πλαϊνά παράθυρα οδηγού συνοδηγού
αυτό το mondeo πχ φοράει παντού 70άρες...
10 χρόνια δεν με σταμάτησαν ποτέ, πουθενά ,ταξίδευα και εκτός Ελλάδος και δεν είχαν ζητήσει στο ΚΤΕΟ ουτε τα χαρτιά του εγκαταστάτη. -
Αυτό σκεφτόμουν κ γω. 70ρες παντού εκτός από το πισω και το πάνω.
-
Αν θέλετε να βάλετε με ασφάλεια μεμβράνη στο παρμπρίζ βάλτε την ίδια και στα πλαϊνά παράθυρα οδηγού συνοδηγού
10 χρόνια δεν με σταμάτησαν ποτέ, πουθενά ,ταξίδευα και εκτός Ελλάδος και δεν είχαν ζητήσει στο ΚΤΕΟ ουτε τα χαρτιά του εγκαταστάτη.Στάθης?
-
-
10 χρόνια δεν με σταμάτησαν ποτέ, πουθενά ,ταξίδευα και εκτός Ελλάδος και δεν είχαν ζητήσει στο ΚΤΕΟ ουτε τα χαρτιά του εγκαταστάτη.Πολύ ομορφο το Mondeo!!!! Πένα το είχες, αμαξάρα
-
Χθες μπήκαν και οι μεμβράνες στον Αλέξανδρο:
https://tint.town/el/tesla-model-3-2/Το 2ο Μ3 που δουλεύει, XR Plus παντού και στο παρμπρίζ. Για να είμαστε "νόμιμοι" έβαλα μπρος 70 (το πιο ανοιχτό που είχε) και πίσω 35.
-
Κάποτε υπήρχαν μεμβράνες που τοποθετούνταν εξωτερικά των τζαμιών με μικρότερο χρόνο εγγύησης φυσικά. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν τώρα;
-
Καλησπέρα και απο εμένα.
Είμαι σε δίλλημα η σε 3M color stable(cs) η σε νανοκεραμικές armolan.
Σε μετρήσεις η διαφορά τους ειναι στο IRR 3M:70% και οι armolan 92%.
Ο λόγος είναι οτι η μια έχει όνομα και η άλλη δεν είναι τόσο σχετικά γνωστή.
Περιμένω τις απόψεις σας. -
@chazzz said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα και απο εμένα.
Περιμένω τις απόψεις σας.Δώσε κάτι παραπάνω και βάλε 3Μ crystalline, μια φορά θα τις βάλεις. Είναι για την προστασία σου και αν έχεις σταθερά συνεπιβάτες ακόμα πιο σημαντικό.
-
Καλησπέρα και απο εμένα.
Περιμένω τις απόψεις σας.Δώσε κάτι παραπάνω και βάλε 3Μ crystalline, μια φορά θα τις βάλεις. Είναι για την προστασία σου και αν έχεις σταθερά συνεπιβάτες ακόμα πιο σημαντικό.
Το ότι μπορεί να δώσεις τα διπλά-τριπλά δεν κάνει ένα προϊόν καλύτερο
-
@yem said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα και απο εμένα.
Το ότι μπορεί να δώσεις τα διπλά-τριπλά δεν κάνει ένα προϊόν καλύτερο
Συνήθως, και το τονίζω συνήθως, ότι πληρώσεις παίρνεις, σε αυτήν την ζωή...
Και συνήθως το διπλο-τριπλο πληρωμένο ΕΙΝΑΙ καλύτερο...
-
Ένα 50% παραπάνω μου ειχε δώσει τιμή η 3M SSL. Όχι 3 φορές πάνω...
Αλλά ας ρωτήσει και ας κρίνει. -
@antoniokon συνήθως ισχύει , αλλά επειδή είμαστε στην Ελλαδάρα έχουμε δει τι γίνεται , προτιμώ να πάρω το πιο "οικονομικό" και να δώσω την διαφορά για καλύτερο εγκαταστάτη .
Επίσης μιλάμε για armolan η οποία είναι αρκετά καλή μάρκα .
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ