-
Καλησπέρα στην παρέα. Ήθελα την γνώμη σας για προϊόντα καθαρισμού ματ χρώματος μιας και η νέα μου μοτοσικλέτα είναι σε ματ χρώμα/βερνίκι. Ψάχνω σαμπουάν για πλύσιμο, κάποιο quick detailer / sealant και κάτι για προστασία. Στα μεταλλικά μέρη θα παίξει προστατευτικό teflon. Για καθαρισμό στην υπόλοιπη μηχανή θα χρησιμοποιείται το Muc-Off που έχω και τώρα και AutoGlym Engine Cleaner.
Ευχαριστώ -
Μάλλον κανείς μας δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με αλάτια, ούτε με ματ χρώματα. Δε γνωρίζω αν τα τελευταία χρειάζονται ειδική μεταχείρηση/προιόντα.. google is our friend
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
To βουνό ακόμα δεν έχει καθαρίσει από τα αλάτια που είχανε ρίξει πριν κανένα μήνα που χιόνισε.
Δύο φορές πέρασα, έχει νόημα να πάω να το ξεπλύνω λίγο από κάτω και τους θόλους ή να το αφήσω για τη μεθεπόμενη βδομάδα που θα σηκωθεί σε ράμπα και θα πλυθεί κανονικά το σασί;
Μιλάμε για κάτι ελάχιστο και σε στεγνό οδόστρωμα οπότε δε θα κολλήσει κάτι, απλά στους θόλους κάτι θα πάει. Βέβαια δε γνωρίζω αν μετά από τόσο καιρό αυτό το αλάτι διατηρεί τις ιδιότητές του και παραμένει ''λειτουργικό''.Φυσικά και παραμένει λειτουργικό. Δεν είναι το λίγο αλατάκι που θα κολλήσει μια φορά. Είναι ότι κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, θα αναβάλλεται το πλύσιμο για αργότερα. Το αποτέλεσμα είναι να μένει για μήνες (κάθε χρόνο) αλάτι σε επαφή με το μέταλλο.
Έχεις προσέξει ότι τα σημεία που σκουριάζουν στα αυτοκίνητα είναι αυτά που συνήθως κολλάει η λάσπη; Αυτά τουλάχιστον καθάρισε. Αν θέλεις δε να το προστατέψεις για επόμενες περιπτώσεις, βάλε σφραγιστικό ή κερί για να προστατεύεται καλύτερα. -
Παίδες έχω ρωτήσει προσωπικά δύο αξιότιμα μέλη του αξιότιμου φόρουμ περί ppf.
Μου είπαν δύο μαγαζιά, το οποίο μάλλον γίνεται ένα.
Έχουμε καμία άλλη ιδέα προς τα Β.Π. δοκιμασμένη;Σκέφτομαι για μερική κάλυψη, προφυλακτήρα καπό καθρέπτες.
Αν δώσω 1,500€ τουλάχιστον να γίνει καλή δουλειά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
@netgeo said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν δώσω 1,500€ τουλάχιστον να γίνει καλή δουλειά.
Κοίτα είμαι γνωστός τσίπης στην εδώ παρέα , αλλά 1500ε???
Υπερεκτιμημένο νομίζω , και είμαι και παθών με γρατζουνιά άσχημη .
500ε με το ζόρι θα το σκεφτόμουν σε καθρέπτες / προφυλακτήρες / φανάρια ...
Δικά σου τα λεφτά βέβαια και ότι γουστάρεις να το κάνεις εννοείται .
Γνώμη μου είναι πολλά , υπερβολικά πολλά . -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@netgeo said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν δώσω 1,500€ τουλάχιστον να γίνει καλή δουλειά.
Κοίτα είμαι γνωστός τσίπης στην εδώ παρέα , αλλά 1500ε???
Υπερεκτιμημένο νομίζω , και είμαι και παθών με γρατζουνιά άσχημη .
500ε με το ζόρι θα το σκεφτόμουν σε καθρέπτες / προφυλακτήρες / φανάρια ...
Δικά σου τα λεφτά βέβαια και ότι γουστάρεις να το κάνεις εννοείται .
Γνώμη μου είναι πολλά , υπερβολικά πολλά .Δεν έχω ιδέα πόσο πάει να πω την αλήθεια, δεν έχω πάρει προσφορά ακόμα.
Ο Στέφανος ειχε γράψει ότι η 3Μ ήθελε πάνω από 1,000€ για μερική στο ΨΨ.
Βασικά δεν καίγομαι να κάνω απλά προτιμώ να το αποφασίσω τώρα που είναι καινούριο αλλιώς να το αφήσω να σαπίσει όπως το Λεον.
-
Βάλε μπροστά στην μούρη, καπό και πισω προφυλακτήρα. Καθρέφτες δεν νομίζω να χρειάζεται από τη άλλη 500 άλογα αυτοκίνητο είναι αυτο, και το παραμικρό μυγακι μετατρέπεται σε πετραδάκι.
Αν και σίγουρα θα υπάρξουν οι κομπλεξικοι ανώμαλοι που θα σκεφτούν να στο κάνουν με κλειδί.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Βάλε μπροστά στην μούρη, καπό και πισω προφυλακτήρα. Καθρέφτες δεν νομίζω να χρειάζεται από τη άλλη 500 άλογα αυτοκίνητο είναι αυτο, και το παραμικρό μυγακι μετατρέπεται σε πετραδάκι.
Αν και σίγουρα θα υπάρξουν οι κομπλεξικοι ανώμαλοι που θα σκεφτούν να στο κάνουν με κλειδί.
Χαχα μου το είχαν κάνει στο Λεον την 1η εβδομάδα, πάντα το πάρκαρα εξω. Αυτό θα το έχω μέσα τώρα. Ευχαριστώ παιδιά.
-
Καλημέρα! Έχει κανείς εμπειρία από τις υπηρεσίες του swell;
-
Είναι ίσως ο top στην Ελλάδα. Απλά και ωραία..
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα! Έχει κανείς εμπειρία από τις υπηρεσίες του swell;
Θα καλέσω και εκεί, πήρα την SSL και περιμένω απάντηση...
-
Πήρα τηλ. Swell, το σήκωσε κάποιος και μου είπε πως έχουν σταματήσει, μάλλον τις ppf εννοούσε ή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Ήταν λίγο κοφτος... Αυτά!
-
Ppf όντως δεν ξέρω αν ασχολείται. Στα υπόλοιπα είναι top
-
Μήπως έχει κανείς πρόταση link για αγορά των παρακάτω:
-Πανάκι/Πετσέτα στεγνώματος του εξωτερικού, για μετά την επίσκεψη σε self service πληντύριο.
-Κάποιο ήπιο καθαριστικό για καθίσματα δερματίνης, για ένα απλό φρεσκάρισμα
-Κάποιο ήπιο καθαριστικό για τα εσωτερικά πλαστικά. -
@error404 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
-Πανάκι/Πετσέτα στεγνώματος του εξωτερικού, για μετά την επίσκεψη σε self service πληντύριο.
-Κάποιο ήπιο καθαριστικό για τα εσωτερικά πλαστικά.Για το Α)
https://www.skroutz.gr/s/22697839/Armor-All-Πανί-Μικροϊνών-XL-Στεγνώματος-για-Αμάξωμα-40009100.htmlΣτο δικό μου Puma ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει κανενός είδους καθαριστικό για εσωτερικό. Μόνο swiffer όπως προτείνει κι ο Mastoras78 κι ένα μικροινών νωπό για φρεσκάρισμα.
-
-Κάποιο ήπιο καθαριστικό για τα εσωτερικά πλαστικά.Η armor all έχει καλό feedback αλλά και αυτή μου φαίνεται κομπλέ χωρίς να την έχω δοκιμάσει ακόμα.
https://www.skroutz.gr/s/29531017/K2-Flossy-Pro-Πετσέτα-μικροϊνών-στεγνώματος-D0220.html
Για εσωτερικά που λές οποιοδήποτε επώνυμο προιόν για την ανάλογη χρήση θα σε καλύψει μια χαρά
-
-Κάποιο ήπιο καθαριστικό για τα εσωτερικά πλαστικά.Κοιτα αυτο,εγω το εχω και κανει καλη δουλεια.Λιγο ακριβο αλλα κανει για πλαστικα δερματινες οθονες οποτε ειναι σαν να παιρνεις 3 σε1.
https://autoplanet.gr/el/ximika/meguiar_s-katharistiko-eswterikwn-epifaneiwn-473ml-g13616-p-58429.html?gclid=Cj0KCQjwuLShBhC_ARIsAFod4fKWjxSSIDzgGwzvww7W9B2LXli4PZGrnvk02e7T17aippZ85YribgYaAljBEALw_wcB -
This post is deleted! -
Άνοιξε καινούργιο πληντύριο.
Πολύ καλό.
Εκεί θα πηγαίνω το αυτοκίνητο.
.
.
.
Youtube Video -
Που είναι? Θέλω και εγώ
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ