-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μπορούσε να βγάλει το πατάκι έξω.. Κάποιο ποσοστό σκόνης παρά την σκούπα θα χώθηκε στα πιο απίθανα σημεία..
Δεν έχει πατάκι...
Στραβωμάρα
-
Η αλήθεια είναι ότι τα υφάσματα υπάρχουν κι ένα σωρό οικιακά προϊόντα που μπορούν να τα καθαρίσουν μια χαρά. Αλλά υπάρχουν προϊόντα αυτοκινήτου που βγαίνουν τελικά πιο φθηνά! Όπως πχ το Gs και το Po της Koch Chemie τα οποία παίρνουν τεράστια αραίωση. Το πρώτο το έχει νομίζω ο @mastoras78 το δεύτερο το έχω εγώ.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@123lol said:
Έχω αγοράσει πρόσφατα το καθαριστικό autoglym interior shampoo και θα ήθελα καμιά γνώμη σχετικά με αυτό, από κάποιον που το έχει δοκιμάσει.Ο λόγος είναι γιατί είδα ότι είναι πολύ ισχυρό καθαριστικό και η συσκευασία στο πίσω μέρος γράφει "δοκιμάστε την αντοχή του χρώματος".
Αλλά γενικά έχει καλές κριτικές.
Περίμενα ότι κάποιος θα το είχε και θα σου απαντούσε. Έτσι σου απαντώ εγώ, που δεν το έχω αλλά το είχα ψάξει παλιά.
Σκεφτόμουν λοιπόν παλιότερα να το πάρω, αλλά προτίμησα ένα άλλο της koch chemie.
Διαβάζοντας γι' αυτό κατέληξα στην άποψη -η οποία ενισχύεται από την δική σου εμπειρία- ότι έχει αρκετά υψηλό ph κι επομένως θα πρέπει μετά το καθάρισμα να κάνεις πολύ επιμελημένη αφαίρεση του προϊόντος.
Τα πλαστικά, ειδικά τα μαλακά και αφρώδη, είναι πολύ ευπαθή σε ισχυρά καθαριστικά. Τα πιο σκληρά έχουν περισσότερη ανθεκτικότητα, αλλά κι αυτά κινδυνεύουν από αποχρωματισμό και αποσάθρωση.
Συνήθως τα αρνητικά αποτελέσματα δεν εμφανίζονται μετά τις πρώτες χρήσεις, αλλά μετά από καιρό, ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις.
Η λύση είναι αυτό που προανέφερα: να μην αφήνεις υπολείμματα προϊόντος μετά την χρήση. Μια άλλη λύση είναι να το χρησιμοποιήσεις αραιωμένο. Πάλι όμως το ξέπλυμα δεν το αποφεύγεις.Κοίτα φίλε εγώ δεν το πολύ χρησιμοποίησα αλλά σε κάποια σημεία που το πέρασα με πινελάκι, μετά τα πέρασα ξανά με μουσκεμένο πανί. Οπότε, λογικά το "ξέπλυνα" το καθαριστικό. Άλλωστε, το γράφει και στις οδηγίες του ότι μετά το πέρασμα χρειάζεται ξανά πέρασμα με μουσκεμένο πανί και ξέπλυμα το πανί συχνά σε μια λεκάνη με νερό.
-
Ενας από τους πιο ύπουλους λεκέδες είναι από τις ποδάρες που απλώνουν οι γυναίκες στο ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Παίζει να μη βγαίνουν με την καμία αν είναι μαλακό ποιοτικό πλαστικό
-
-
Mastora τι σοι alpha male είμαστε αν αφήνουμε τις γυναίκες να απλώνουν πόδια πάνω στο ταμπλό ! Μετά θα επιλέγουν μουσική, θα ζητάνε να καπνίζουν εντός του αυτοκινήτου ή να τους δίνουμε τα κλειδιά να πηγαίνουν για ψώνια και μετά να τους πληρώνουμε τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Το αυτοκίνητό μας είναι το τελευταίο προπύργιο του α ν τ ρ ι σ μ ο ύ και πρέπει να κρατηθεί ανέπαφο.
#strosimo apo ta prota xiliometraΥ.Γ. πάω να πλύνω τα πιάτα τώρα όσο πιο αθόρυβα μπορώ γιατί η γυναίκα έπεσε για ύπνο νωρίς, ευτυχώς να δω Τμήμα Ηθών στο Μακεδονία TV σαν εργένης
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Tι φάση; Όντως γίνεται η δουλειά που φαίνεται;
Ναι , έχω βρει και DIY kit στο aliexpress .
Άλλος τρόπος είναι με γυαλόχαρτα και αλοιφή , και ο τρόπος του φτωχού που είχα κάνει εγώ είναι με οδοντόκρεμα και πανάκι μικροινόν , απλά η οδοντόκρεμα πρέπει να είναι αυτές που έχουν υλικά τριβής μέσα ( ασβέστιο - άνθρακα κτλ)
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Άλλος τρόπος είναι με γυαλόχαρτα και αλοιφή , και ο τρόπος του φτωχού που είχα κάνει εγώ είναι με οδοντόκρεμα και πανάκι μικροινόν , απλά η οδοντόκρεμα πρέπει να είναι αυτές που έχουν υλικά τριβής μέσα ( ασβέστιο - άνθρακα κτλ)
Εγω σε ελαφρυ θεμα ειχα βαλει και μια αλοιφη που ηταν για τα ασημικα μιλαμε τα ειχε κανει σαν καινουργια
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ενας από τους πιο ύπουλους λεκέδες είναι από τις ποδάρες που απλώνουν οι γυναίκες στο ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Παίζει να μη βγαίνουν με την καμία αν είναι μαλακό ποιοτικό πλαστικό
+αντηλιακά (στην δεξια (όχι πολιτικά ) πορτα)
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγω σε ελαφρυ θεμα ειχα βαλει και μια αλοιφη που ηταν για τα ασημικα μιλαμε τα ειχε κανει σαν καινουργια
στο C3 παλια σε ενα βενζιναδικο με 15€ (το 2008 περιπου) μου τα εκανε σαν καινουργια
με αλιφαδορο και μια κρεμα -
This post is deleted! -
Ο άλλος τρόπος αν είναι σε προχωρημένο στάδιο το θάμπωμα δεν είναι μόνο ένα γυαλόχαρτο. Είναι 3-4 συν αλκοόλη συν αλοιφή και σίγουρα ένας αλοιφαδόρος για καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Ενώ αυτό δείχνει να κάνει την ίδια δουλειά πολύ πιο απλά. -
Ο άλλος τρόπος αν είναι σε προχωρημένο στάδιο το θάμπωμα δεν είναι μόνο ένα γυαλόχαρτο. Είναι 3-4 συν αλκοόλη συν αλοιφή και σίγουρα ένας αλοιφαδόρος για καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Ενώ αυτό δείχνει να κάνει την ίδια δουλειά πολύ πιο απλά.Ομολογω οτι δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο. Αν οντως εχει το αποτελεσμα αυτο με τοσο απλο τροπο τοτε μιλαμε για κατι εντελως πρωτοποριακο.
Παντως σε ολες τις περιπτωσεις που αναφερθηκαν, μπορειννα πετυχουμε τελειο αποτελεσμα αλλα αν στο τελος δεν περαστει καταλληλο βερνικι τοτε σε 1 το πολυ 2 χρονια θα ειναι σαν να μην καναμε τιποτα.
Και δυστυχως ειναι ενα βημα που παραλειπουν οι περισσοτεροι κι ολος ο κοπος παει συντομα χαμενος. -
Διάβασα αυτά που γράφετε για ζημιές από κλαδιά όσοι βγαίνουν εκτός δρόμου ,για κεραμική αν προστατεύει από γρατσουνιές για πανάκριβες ppf μεμβράνες .
Αυτές οι ελαστικές βαφές όπως το plastidip που μπορεί να τις βγάλεις όποτε θες γιατί να μην προτιμώνται; φτιάχνεις ενα σχέδιο με χαρτοταινία όπως τα air bumps των γαλλικών στις πόρτες, παίρνεις το πιο φθηνό (17 € το ανθρακί πχ ) που θα βγάζει άνετα τα 6 στρώματα που θέλει ανα πόρτα και με ενα κατοστάρικο μαξ έχεις έτοιμο το αυτοκίνητο για εξορμήσεις σε παραλίες βουνά και οχι μόνο.
Για τους έχοντες vitara υπάρχουν και κάτι σαγρέ (cobra) που τις απλώνεις με ρολό για πιο μάτσο αποτέλεσμα ...
τα λέω σε αυτό το τοπικό ως εναλλακτική μέθοδο προστασίας του χρώματος -ως προς τις πανάκριβες ,εφαρμογής μόνο από επαγγελματίες πιστοποιημένους μεθόδους- και για αυτοκίνητα που είναι στον "πόλεμο" της καθημερινή και εκδρομικής κίνησης .
-
-
Αν στο βιντεο περνουσε πρωτα μια απο πανω με το χερι του θα το πιστευα, αλλα βλεπω παει κατευθειαν με το μηχανημα, ποιος μου λεει εμενα πως δεν εχει βαλει κατι σαν παγο πανω και οταν το φυσαει φευγει. Τεσπα μακαρι να ειναι αληθεια.
-
Χρησιμοποιώντας για αρκετόν καιρό τα καρναουβικά κεριά collinite 845 και 915 νομίζω (χωρίς να είμαι απόλυτος) ότι:
- Το 845 δίνει μια πιο ζεστή γυαλάδα.
- Το 915 διαρκεί περισσότερο.
- Το 845 αφαιρείται ευκολότερα. (είχα κάνει μια πλύση με gold class και είχε σχεδόν φύγει ολόκληρο)
- Και τα δύο έχουν πολύ καλή υδροφοβία. Μου φάνηκε σα να είναι ισοπαλία εδώ.
Έχει κανένας εμπειρία από το 476; Απ' ότι έχω καταλάβει από αναγνώσεις, δεν είναι τόσο πολύ καρναουβικό όσο τα παραπάνω, διαρκεί περισσότερο αλλά αφαιρείται και δυσκολότερα.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χρησιμοποιώντας για αρκετόν καιρό τα καρναουβικά κεριά collinite 845 και 915 νομίζω (χωρίς να είμαι απόλυτος) ότι:
- Το 845 αφαιρείται ευκολότερα. (είχα κάνει μια πλύση με gold class και είχε σχεδόν φύγει ολόκληρο)
Έχει κανένας εμπειρία από το 476; Απ' ότι έχω καταλάβει από αναγνώσεις, δεν είναι τόσο πολύ καρναουβικό όσο τα παραπάνω, διαρκεί περισσότερο αλλά αφαιρείται και δυσκολότερα.
Eχω εγω. Σαν το 915 ειναι απλα περνιεται δυσκολοτερα. Δεν ειδα κανενα πλεονεκτημα του γι'αυτο και εμεινα στο 915.
Το 845 περνιεται πανευκολα αλλα δεν το θεωρω οπτικα καλυτερο του 915 συν του, οπως σωστα ειπες, δεν αντεχει και τοσο.Γενικα καλυτερο κερι απ'το 915 σαν συνολο ως προς την προστασια, το αισθητικο αποτελεσμα, την ευκολια αλλα και την τιμη δε νομιζω οτι υπαρχει.
Προφανως σε αισθητικο αποτελεσμα υπαρχουν σιγουρα καλυτερα carnauba κερια αλλα ειτε ειναι πολυ ακριβοτερα, ειτε δεν αντεχουν ουτε μηνα. Σε sealant παλι μπορει να υπαρξει παρομοια προστασια με πιο glossy αποτελεσμα στα λεφτα αυτα περιπου αλλα μου αρεσει πιο πολυ το βαθος στο χρωμα του 915 γι'αυτο και το προτιμω απο αντιστοιχης τιμης sealants. -
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Eχω εγω. Σαν το 915 ειναι απλα περνιεται δυσκολοτερα. Δεν ειδα κανενα πλεονεκτημα του γι'αυτο και εμεινα στο 915.
Το 845 περνιεται πανευκολα αλλα δεν το θεωρω οπτικα καλυτερο του 915 συν του, οπως σωστα ειπες, δεν αντεχει και τοσο.Γενικα καλυτερο κερι απ'το 915 σαν συνολο ως προς την προστασια, το αισθητικο αποτελεσμα, την ευκολια αλλα και την τιμη δε νομιζω οτι υπαρχει.
Προφανως σε αισθητικο αποτελεσμα υπαρχουν σιγουρα καλυτερα carnauba κερια αλλα ειτε ειναι πολυ ακριβοτερα, ειτε δεν αντεχουν ουτε μηνα. Σε sealant παλι μπορει να υπαρξει παρομοια προστασια με πιο glossy αποτελεσμα στα λεφτα αυτα περιπου αλλα μου αρεσει πιο πολυ το βαθος στο χρωμα του 915 γι'αυτο και το προτιμω απο αντιστοιχης τιμης sealants.Ίσως το 845 να μου φάνηκε καλύτερο οπτικά επειδή ήταν το πρώτο καλό κερί που είχα χρησιμοποιήσει και από τότε έχω μείνει με την πρώτη όμορφη εντύπωση.
Θέλω να αναφέρω για το 845 κάτι ακόμα. Λένε πολλοί ότι πρέπει να το βάλεις σε ζεστό νερό σα να κάνεις "μπεν μαρί". Πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεται αυτό, εκτός κι αν κάποιος το έχει στο κρύο και έχει στερεοποιηθεί. -
@monman2 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Διάβασα αυτά που γράφετε για ζημιές από κλαδιά όσοι βγαίνουν εκτός δρόμου ,για κεραμική αν προστατεύει από γρατσουνιές για πανάκριβες ppf μεμβράνες .
Αυτές οι ελαστικές βαφές όπως το plastidip που μπορεί να τις βγάλεις όποτε θες γιατί να μην προτιμώνται; φτιάχνεις ενα σχέδιο με χαρτοταινία όπως τα air bumps των γαλλικών στις πόρτες, παίρνεις το πιο φθηνό (17 € το ανθρακί πχ ) που θα βγάζει άνετα τα 6 στρώματα που θέλει ανα πόρτα και με ενα κατοστάρικο μαξ έχεις έτοιμο το αυτοκίνητο για εξορμήσεις σε παραλίες βουνά και οχι μόνο.
Για τους έχοντες vitara υπάρχουν και κάτι σαγρέ (cobra) που τις απλώνεις με ρολό για πιο μάτσο αποτέλεσμα ...
τα λέω σε αυτό το τοπικό ως εναλλακτική μέθοδο προστασίας του χρώματος -ως προς τις πανάκριβες ,εφαρμογής μόνο από επαγγελματίες πιστοποιημένους μεθόδους- και για αυτοκίνητα που είναι στον "πόλεμο" της καθημερινή και εκδρομικής κίνησης .
Αν το αυτοκίνητο τρώει ξύλο δε το σώζουν ούτε κεραμικές ούτε plasti dip ούτε cobra stallone λύσεις. Ίσα ίσα που οι τελευταίες απλά το κάνουν να φαίνεται φτηνιάρικο. Τσάμπα ο κόπος και το κόστος.
Το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να το φροντίζει τακτικά και συμβατικά και κυρίως να αποδεχτεί τις φθορές.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ