-
@mastoras78 Το Gs έχει ωραίο άρωμα;
-
Ούτε που το έχω προσέξει. Λογικά άοσμο, θα πάρω τζούρα αργότερα και αν παρατηρήσω κάτι διαφορετικό θα ενημερώσω
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ούτε που το έχω προσέξει. Λογικά άοσμο, θα πάρω τζούρα αργότερα και αν παρατηρήσω κάτι διαφορετικό θα ενημερώσω
Μην πάρεις μεγάλη τζούρα και την ακούσεις!
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Με αλοιφή δε φεύγουν οι γρατζουνιές από το piano black?
Φευγουν σε πολυ ικανοποιητικο βαθμο.
Ειτε με γυαλιστικη αλοιφη για πλαστικα ειτε ακομα και με κανονικη ψιλη (finishing) γυαλιστικη αλοιφη.
Μιλαμε φυσικα για μικρογρατζουνιες-αραχνη, οχι χοντρες γρατζουνιες που να εχουν κανει μικροβαθουλωματα κλπ. -
Πριν κανα δυο μήνες το Yaris είχε ενα "ατύχημα" έπεσε πάνω του άχνη απο ηλεκτροστατική βαφή στο εργοστάσιο που δουλεύει ο γιός ...
το λάθος αναγνωρίστηκε και μας είπαν φτιάξτε το και φέρτε τιμολόγιοΕδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα πήγα σε φανοποιεία , βαφεία , πλυντήρια , πλυντήρια που εχουν μια εσάνς ντιντέιλερ οι τιμές απο 200 - 370 +ΦΠΑ και κάποιοι είπαν θέλει ξύσιμο /βάψιμο 1200 € κοστολόγιο.
Λέω δεν παω να ρωτήσω (εγκυκλοπαιδικά) και στο γνωστότερο κατάστημα της Θεσσαλονίκης για αλοιφές κεραμικές κλπ .
Ο Αντρέας μου έδωσε ίδια τιμή με υπόγεια φανοποιεία που είχαν καμμιά δεκαριά αυτοκίνητα το ενα πάνω στο άλλο και μου είπαν απο Σεπτέμβριο φέρτο γιατί κάνει ζέστη !Οπότε πήρε την δουλειά και είμαι και εγω επίσημα "Θαμβωμένος"
και μια φωτογραφία απο την μεμβράνη μετα απο την ηλεκτροστατική ,τον πηλό και τα γυαλίσματα που χρωστάω στον mastoras78
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα δοκιμάσω στο εσωτερικό γυαλιστική αλοιφή με το χέρι γύρω απο την οθόνη του vitara που είναι τέτοιο μαύρο πλαστικό όταν θα έχω χρόνο και θα σας πω αν έχει σοβαρή βελτίωση. Υπάρχουν και αλοιφαδοροι που παίρνουν πολύ μικρά σφουγγάρια αλλά δεν πολύψήνομαι.. Είναι και πανάκριβοι
@yem θα πάρω κάποια στιγμή ενα σφουγγάρι μικροινας με μέγιστη κοπτικότητα και ανάλογη αλοιφή για ζόρικες καταστάσεις.. Η και ντουκόχαρτα
Μάστορα ξέρεις τι λέω εγώ φίλε? Δεν παίρνεις ένα αγροτικο και να το φορτώσεις πράγματα και να κάνεις detailing κατοικων . Σαν μερικούς Αμερικανούς που βλέπουμε στο YouTube? Άλλοι πληρώνουν personal trainer εμείς personal detailer .
Υ. Γ το σκέφτηκα και γω αυτό με τις μεμβράνες για το piano black αλλά που να πάω δεν ξέρω.εγώ τις έχω βάλει στο cx 30... μια χαρά μπήκαν.... αν πιάνουν λίγο τα χέρια είναι πανευκολα
-
@monman2 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πριν κανα δυο μήνες το Yaris είχε ενα "ατύχημα" έπεσε πάνω του άχνη απο ηλεκτροστατική βαφή στο εργοστάσιο που δουλεύει ο γιός ...
το λάθος αναγνωρίστηκε και μας είπαν φτιάξτε το και φέρτε τιμολόγιοΕδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα πήγα σε φανοποιεία , βαφεία , πλυντήρια , πλυντήρια που εχουν μια εσάνς ντιντέιλερ οι τιμές απο 200 - 370 +ΦΠΑ και κάποιοι είπαν θέλει ξύσιμο /βάψιμο 1200 € κοστολόγιο.
Λέω δεν παω να ρωτήσω (εγκυκλοπαιδικά) και στο γνωστότερο κατάστημα της Θεσσαλονίκης για αλοιφές κεραμικές κλπ .
Ο Αντρέας μου έδωσε ίδια τιμή με υπόγεια φανοποιεία που είχαν καμμιά δεκαριά αυτοκίνητα το ενα πάνω στο άλλο και μου είπαν απο Σεπτέμβριο φέρτο γιατί κάνει ζέστη !Οπότε πήρε την δουλειά και είμαι και εγω επίσημα "Θαμβωμένος"
και μια φωτογραφία απο την μεμβράνη μετα απο την ηλεκτροστατική ,τον πηλό και τα γυαλίσματα που χρωστάω στον mastoras78
Τόσες φορές έχω γράψει για τον Ανδρέα…ο άνθρωπος και τα παιδιά εκεί είναι κορυφή απλά….αν δεις πως έγινε το εσωτερικό του c4 μετά τον βιολογικό θα πάθεις σοκ…ούτε από το εργοστάσιο δεν βγήκε έτσι.
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα δοκιμάσω στο εσωτερικό γυαλιστική αλοιφή με το χέρι γύρω απο την οθόνη του vitara που είναι τέτοιο μαύρο πλαστικό όταν θα έχω χρόνο και θα σας πω αν έχει σοβαρή βελτίωση. Υπάρχουν και αλοιφαδοροι που παίρνουν πολύ μικρά σφουγγάρια αλλά δεν πολύψήνομαι.. Είναι και πανάκριβοι
@yem θα πάρω κάποια στιγμή ενα σφουγγάρι μικροινας με μέγιστη κοπτικότητα και ανάλογη αλοιφή για ζόρικες καταστάσεις.. Η και ντουκόχαρτα
Μάστορα ξέρεις τι λέω εγώ φίλε? Δεν παίρνεις ένα αγροτικο και να το φορτώσεις πράγματα και να κάνεις detailing κατοικων . Σαν μερικούς Αμερικανούς που βλέπουμε στο YouTube? Άλλοι πληρώνουν personal trainer εμείς personal detailer .
Υ. Γ το σκέφτηκα και γω αυτό με τις μεμβράνες για το piano black αλλά που να πάω δεν ξέρω.εγώ τις έχω βάλει στο cx 30... μια χαρά μπήκαν.... αν πιάνουν λίγο τα χέρια είναι πανευκολα
Για πες για πες που τις βρίσκουμε αυτές και πως τις ζητάω?
-
Πέρασα με γυαλιστική αλοιφή ψιλή τα μαύρα πλαστικά που είχαν πολύ αράχνη γύρω από την οθόνη. Όντως βελτιώθηκε πολύ, βοηθάνε και τα fillers/λαδίλα της αλοιφής. Φυσικά δε φύγανε τελείως. Το πανάκι μικροίνας μαύρισε λίγο αλλά ήταν αναμενόμενο. Δεν ασχολήθηκά πάνω από πέντε με δέκα λεπτά. Φώτο πρίν/μετά προσπάθησα να βγάλω αλλά βγήκανε χάλια δυστυχώς
Έκανα και ένα πέρασμα με τον αλοιφαδόρο την νέα αλοιφή(essence plus) εκεί που είχε γίνει η "ζημιά" στην κεραμική και τις επόμενες μέρες θα δείξει αν άξιζε τον κόπο.
@monman2 Έγραψες για ατύχημα και προς στιγμήν ανησύχησα αλλά μετά σκέφτηκα ότι το Yaris δεν έχει acc και ησύχασα
Ωραίο το γιάρις, το περίμενα πιο καγκούρικο και ήθελα να σε πειράξω για αυτό ζήτησα φώτο. Κατέβα να τα στήσουμε, ίδιο έχω σαν εταιρικό, πάει καλά και πέφτει πολύ γέλιο καθημερινά που το χρησιμοποιώ απέναντι σε "δυνατότερους" συνδιασμούς.
Ξεμπέρδεψες και με την άχνα.. @kkostask ισχύει για τον Dazzle, μόνο καλά λόγια έχω ακούσει και έχω ψωνίσει πολλές φορές από αυτόν. Ο αρχαιότερος στην Θεσσαλονίκη είναι και εννοείται κορυφή. Έφτιαξε και τον monman, όλα κομπλέ.
-
Αν φτιαξεις τις αράχνες στο μαύρο γκλος πλαστικό στο ταμπλό κανέ ένα μάστερ κλας.
-
Από AliExpress τα παρήγγειλα και ήταν μια χαρά.... λογικά θα έχει και για το δικό σου μοντέλο
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν φτιαξεις τις αράχνες στο μαύρο γκλος πλαστικό στο ταμπλό κανέ ένα μάστερ κλας.
Αυτά τα δύο βίντεο είναι αρκετά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι πιο real world και για αυτό το έβαλα. Στο δεύτερο είναι πιο ψαγμένο αλλά δύσκολο για τον μέσο χρήστη μιας και συνήθως δεν έχουμε τόσες επιλογές σε pads και εξοπλισμό. Εν ολίγοις είναι δύσκολο να αφαιρεθούν εντελώς οι γρατζουνιές και η αράχνη στα piano black κομμάτια αλλά μπορούν να βελτιωθούν πάρα πολύ
-
Εντωμεταξυ στο εσωτερικό έχει λίγο αραχνη το γκλοςς πλασιρκο γύρω απο τη οθόνη μάλλον από τα πανακια μικροινων.
Με τίποτα άλλο δεν τα έχω κάνει και απέκτησαν μια μικρή αράχνη. Δεν ξέρω με τι να το καθαρίζω. -
Από AliExpress τα παρήγγειλα και ήταν μια χαρά.... λογικά θα έχει και για το δικό σου μοντέλο
Ωχ και δεν το χω καθόλου με αγορές από εξωτερικό. Σκέφτομαι να ρωτήσω εκεί που μου βάλανε τα φιμε γιατί εμένα τα χέρια δεν πιάνουν για τέτοιες λεπτοδουλειες. Από aliexpress μου άρεσε το προστατευτικο για την οθόνη.
-
Τελικά @mastoras78 το Gs έχει άρωμα;
Να αναφέρω εγώ με την σειρά μου πάντως οτι το άρωμα του multi interior cleaner δεν έμεινε. Αν τώρα θα έπρεπε να ξοδέψω το μισό μπουκάλι για να μυρίζει... αυτό δε θα το κάνω γιατί αν είναι έτσι, αγοράζω ένα άρωμα της επιλογής μου και ψεκάζω με αυτό.Το συμπέρασμά μου είναι ότι τελικά το gs είναι καλύτερο από το δικό μου.
Πάντως, βλέποντας της αδερφής μου το αυτοκίνητο, το Po έκανε μια χαρά δουλειά. Πλέον όλες οι οσμές έχουν φύγει. Το κλιματιστικό δεν το έκανα γιατί έχει χαλάσει και η αδερφή μου δεν το ανοίγει ποτέ. Ούτε καν στον αέρα.
Να σημειώσω ότι εδώ στις μικρές πόλεις, οι μετακινήσεις δε διαρκούν πάνω από 5-10 λεπτά. Οπότε συχνά δε συμφέρει να ανοίξεις το κλιματιστικό, γιατί μέχρι να δροσίσει την καμπίνα, έχεις φτάσει στον προορισμό σου. -
Στην πόλη δεν ανοίγω εύκολα το παράθυρο γιατί έχεις τα βρομερα ντίζελ να βγάζουν ντουμάνια και εκτός του ότι τα αναπνέεις αυτή η μαυρίλα πάει στο εσωτερικό.
Έχω καθαρίσει σε αυτοκίνητο οροφή και σε ένα μήνα έβγαλε μαυριλες στη μοκέτα της οροφής κοντά στο παράθυρο.
Σκεψου τι αναπνέουμε και δεν το καταλαβαίνουμε.Τα παλιό diesel σας....έστω τα προ euro6
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στην πόλη δεν ανοίγω εύκολα το παράθυρο γιατί έχεις τα βρομερα ντίζελ να βγάζουν ντουμάνια και εκτός του ότι τα αναπνέεις αυτή η μαυρίλα πάει στο εσωτερικό.
Έχω καθαρίσει σε αυτοκίνητο οροφή και σε ένα μήνα έβγαλε μαυριλες στη μοκέτα της οροφής κοντά στο παράθυρο.
Σκεψου τι αναπνέουμε και δεν το καταλαβαίνουμε.Τα παλιό diesel σας....έστω τα προ euro6
Χαχα πρόλαβες το διορθώσες στο τελος
-
-
@alexandros-s το Gs όντως άοσμο μου είναι. Ελαφρά μυρωδιά.. Καθαριστικου, τίποτα το αξιοσημείωτο
-
@alexandros-s το Gs όντως άοσμο μου είναι. Ελαφρά μυρωδιά.. Καθαριστικου, τίποτα το αξιοσημείωτο
Covid έχει και δεν μυρίζει τίποτα αυτός? Μακριά... Μακριά
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ