-
Εάν πρόσεχες τους χαρακτηρισμούς σου και δεν προέβαινες σε διαστρέβλωση λεγομένων τότε δε θα γινόταν τίποτα αυτά.
Επίσης είναι αντικρουόμενο να γράφεις "Πολλά ή λίγα, ξεχωριστά ή συνηθισμένα ειναι στην κρίση του καθενός!" αλλά να μην το ανέχεσαι όταν αυτό διαφωνεί με την άποψή σου. Στην ουσία ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη. Απλώς αποτυπώσαμε την κρίση και άποψή μας ως καταναλωτές.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εάν πρόσεχες τους χαρακτηρισμούς σου και δεν προέβαινες σε διαστρέβλωση λεγομένων τότε δε θα γινόταν τίποτα αυτά.
Επίσης είναι αντικρουόμενο να γράφεις "Πολλά ή λίγα, ξεχωριστά ή συνηθισμένα ειναι στην κρίση του καθενός!" αλλά να μην το ανέχεσαι όταν αυτό διαφωνεί με την άποψή σου. Στην ουσία ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη. Απλώς αποτυπώσαμε την κρίση και άποψή μας ως καταναλωτές.
Επειδή εχουν περάσει 2 σελίδες μην προσπαθείς να βγεις λάδι πετώντας την κατηγορία για χαρακτηρισμούς στον αλλο.
Χαρακτηρισμοί και γενικεύσεις έγιναν από άλλους που εγραψαν για "υπερτιμημένους", "καταναλωτική συνείδηση", ότι "μας κατακλέβουν", μίζες με "δωρεάν πλυσιματα".Το αν σε ενόχλησε η παρατηρηση που εγραψα για την ιστορία που κάθε φορά που μιλάμε για τον Πλάτωνα αναφέρεις, ε τι να κάνουμε απόρησα και εγώ γιατι την προηγουμενη φορά είχες αναφέρει μικρότερο ποσό!
-
Μου είναι αδιάφορο όπως καταλαβαίνεις το οτιδήποτε μπορεί να ειπώθηκε και να με θίγει εφόσον προέρχεται από έναν άγνωστο στο ιντερνετ. Οπότε καμιά ενόχληση σε προσωπικό επίπεδο.
Η όποια ενόχληση έχει να κάνει με επιβολή απόψεων ή ακόμα χειρότερα με απαξίωση απόψεων που δε συμφωνούν με τη δική μας. Άσε μας, λοιπόν, να πιστεύουμε, να κρίνουμε και να γράφουμε ότι νομίζουμε και όλα θα πάνε καλα.
-
Μου είναι αδιάφορο όπως καταλαβαίνεις το οτιδήποτε μπορεί να ειπώθηκε και να με θίγει εφόσον προέρχεται από έναν άγνωστο στο ιντερνετ. Οπότε καμιά ενόχληση σε προσωπικό επίπεδο.
Η όποια ενόχληση έχει να κάνει με επιβολή απόψεων ή ακόμα χειρότερα με απαξίωση απόψεων που δε συμφωνούν με τη δική μας. Άσε μας, λοιπόν, να πιστεύουμε, να κρίνουμε και να γράφουμε ότι νομίζουμε και όλα θα πάνε καλα.
Την αποψη σου μπορείς να την εκφράζεις χωρις να θίγεις κάποιον.
Γράψε οτι ειναι πολλά τα λεφτά που ζητάει και υπάρχουν κατ΄εσε αλλες εναλλακτικές φθηνότερες!
Οχι χαρακτηρισμοί!Σου θυμίζω τι έγραψες:
Το νου σου γιατί ο συγκεκριμένος "επαγγελματίας" μας διαβάζει και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τις ιστορίες του. Κλασική περίπτωση επιχειρηματία που λόγω του ότι ήταν από τους πρωτοπόρους του χώρου, έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμάνε και νομίζει ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε σκαφάτους και ιδιοκτήτες supercars που δε ρωτάνε τιμές και απλά πάνε και του αφήνουν τις ιδιοκτησίες τους εν λευκώ. Οπότε σωστά το έπιασες το σύστημα ότι το μαγαζί αυτό απευθύνεται σε κλειστό club και κακώς (κατ' εμέ) είναι ανοιχτό στο κοινό.
35€ για ένα απλό μέσα έξω με (ας πούμε) premium υλικά είναι για γελάει ο κόσμος. Όπως αντίστοιχα για γέλια ήταν τα 1600€ που μου είχε ζητήσει για κεραμικό σε αυτοκίνητο 2 εβδομάδων που δεν το είχε ακουμπήσει ούτε η αντιπροσωπεία στο pdi.
To ίδιο ακριβώς λέμε. Όταν με τα μισά (και μάλλον λέω πολλά) μπορείς να λάβεις την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ (εάν όχι καλύτερη) υπηρεσία από άλλους επαγγελματίες τότε είναι αυτονόητο το τι συμβαίνει. Ξαναλέω...σιγά την πυρηνική φυσική.
Btw η δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος σε ότι αφορά τη διόρθωση και το κεραμικό είναι πολύ καλή. Απλά δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που ζητάει. Γενικά καμία κεραμική επίστρωση δεν αξίζει 1600€ σε ένα hatchback. Αυτά είναι χρήματα για ppf και ίσως και παλι είναι πολλά.
Α και κάτι ακόμα...ο συγκεκριμένος έχει ανοίξει "σχολή" και ένας απο τους μαθητές του έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο μαγαζί στο Αιγάλεω. Σοβαρή επένδυση γενικώς και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες. Όποιος δε βαριέται να πάει να ζητήσει προσφορά πρωτα από το δάσκαλο και μετά από το μαθητή. Υλικά ίδια. Ελάτε να συζητήσουμε μετά τις διαφορές.
-
Εγώ δε βλέπω κάποιο χαρακτηρισμό. Αναρωτήθηκαν και άλλοι μάλιστα που τους είδες τους χαρακτηρισμούς και δεν απάντησες.
Ορίστε έκανες και edit με το θετικό σχόλιο. Οπότε παραμένει άστοχη η εμμονή με τους χαρακτηρισμούς.
Επίσης υποδείξεις για το πως θα εκφράζουμε την άποψή μας και τι θα γράψουμε, παρακαλώ να λείπουν. Άσε αυτό να το κρίνει η διαχείριση και οι αναγνώστες.
-
Εγώ δε βλέπω κάποιο χαρακτηρισμό. Αναρωτήθηκαν και άλλοι μάλιστα που τους είδες τους χαρακτηρισμούς και δεν απάντησες.
Ορίστε έκανες και edit με το θετικό σχόλιο. Οπότε παραμένει άστοχη η εμμονή με τους χαρακτηρισμούς.
Επίσης υποδείξεις για το πως θα εκφράζουμε την άποψή μας και τι θα γράψουμε, παρακαλώ να λείπουν. Άσε αυτό να το κρίνει η διαχείριση και οι αναγνώστες.
Την αποψή σου γραψε την οπως θες αρκει να μην παραβιάζονται κανόνες δικαίου ή του forum.
Αποψη δεν είναι ουτε οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ούτε πιθανως αβάσιμα και ανυποστήρικτα "δεδομένα".....
Η ελευθερία έκφρασης δεν σημαίνει ασυδοσία.
Μην ξεχνάς ότι εσυ εκφράζεσαι ανωνύμως σε ένα forum και ο εκάστοτε επαγγελματίας είναι επώνυμος! -
Tην καταναλωτικη συνειδηση την ανεφερα γενικα και ναι, στη χωρα αυτη δεν υπαρχει. Γι'αυτο και, μεταξυ αλλων, ειμαστε περιγελος με τιμες Ελβετιας και μισθους Βουλγαριας. Και ηταν η απαντηση στο οτι ο καθενας κοστολογει οσο θελει κλπ που ειπες. Ναι ο καθενας οντως κοστολογει οσο θελει, αυτο δε σημαινει οτι το οσο θελει στεκει κι αντικειμενικα ομως. Γι'αυτο και ειπα οτι επαφιεται στην καταναλωτικη συνειδηση του καθενος να παει σε αυτους που κοστολογουν οσο πρεπει κι οχι οσο θελουν.
Κι εξηγησα επακριβως γιατι 35 ευρω (σε μικρο αυτοκινητο) για ενα καλο πλυσιμο με υγρο κερι στο τελος ειναι λεφτα που δε δικαιολογουνται. Γιατι περι αυτου προκειται.
Τοσο απλα και χωρις καμια διαθεση διαπλεκτισμου
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι ζητημα αν μπορουμε να διαθεσουμε το ποσο αυτο (που κυριολεκτικα μπορει η πλειοψηφια των κατοχων που πανε τα αμαξια τους για πλυσιμο) αλλα αν αξιζουν τα χρηματα αυτα για την παρεχομενη υπηρεσια, τοτε δεν εχει νοημα η περαιτερω κουβεντα.
Επειδη ασχολουμουν πολυ ενεργα με το detailing παλαιοτερα μπορω να διακρινω πισω απο τιτλους και φανταχτερα ονοματα και βλεπω ξεκαθαρα οτι αυτο που προσφερεται με 35 ευρω ειναι πλυσιμο με καποιο υγρο κερι στο τελος. Αυτο ειναι ουσιαστικα, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Και προστασια 2 μηνων δεν παιρνεις με τετοια προιοντα ουτε με σφαιρες. Το μονο που παιρνεις ειναι στην καλυτερη λιγο περισσοτερη λαμψη στο χρωμα και καποια υδροφοβικοτητα για κανα 2 βδομαδες.
Επειδη λοιπον καποιοι ξερουμε πολυ καλυτερα απ'το απλα να διαβαζουμε κατεβατα με "προιοντα" και παρεχομενες υπηρεσιες που συνοψιζονται απλα σε πλυσιμο και υγρο κερωμα, γι'αυτο και θεωρουμε οτι δεν αξιζουν τα χρηματα αυτα. Αν εσυ νομιζεις οτι δεν εχουμε να τα δωσουμε, δικαιωμα σου. Αν επισης θεωρεις οτι επειδη εσυ τα εδωσες επιασαν και τοπο, παλι δικαιωμα σου. Απλα δεν στεκει ουτε το ενα, ουτε το αλλο.Δικαιωμα σου να κρίνεις οτι δεν αξίζει να τα δώσεις, παρότι υποβαθμίζεις την υπηρεσία επικαλουμενος μια Χ εμπειρία στο detailing (που σε αντίθεση με τον επαγγελματία δεν μπορεις να αποδειξεις).
Και αυτό ανεξάρτητα αν μπορείς ή όχι να τα δώσεις.
Ουτε εγώ μπορώ να τα δίνω συνέχεια και τέτοιο πλύσιμο θα κάνω 1-2 φορές το χρόνο μόνο... Οπως δεν με παίρνει να κάνω κεραμικό όπως είχα κάνει παλιότερα, αλλά δεν θα απαξιώσω ούτε το προϊον ούτε την υπηρεσία επειδή δεν μπορώ να τη φτάσω ή επειδή οι ανάγκες μου έχουν αλλάξει!Σε προηγουμενα ποστς όμως εγραφες εντελώς απαξιωτικά κανοντας γενικούς παραλληλισμους!
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν εχεις απειρα λεφτα για πεταμα τοτε δινεις κι 100 ευρω για ενα πλυσιμο, αυτο δε σημαινει οτι τοσο αξιζει οντως, ουτε πως οποιος δεν τα δινει δεν μπορει να τα δωσει. Υπαρχει και κατι που λεγεται καταναλωτικη συνειδηση κι αν το ειχαμε στην Ελλαδα μπορει να μην ημασταν ισως τα μεγαλυτερα κοροιδα του πλανητη που τα κατακλεβουν και λενε κι ευχαριστω.
-
Διαβάζω τις εξωφρενικές τιμές και τρελαίνομαι. Για να χαλαρώσουμε λίγο. Καθαρισμός και γυάλισμα είναι όλο αυτό. Τίποτα περισσότερο.
Καλά έκανες και έφυγες από τον αγενή τύπο. -
Εγώ συνεχίζω να απορώ ποιος χαρακτήρισε αρνητικά όσον αφορά τη δουλειά του το συγκεκριμένο επαγγελματία. Η όλη συζήτηση γίνεται για τις τιμές αναλογικά με τις υπηρεσίες.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος δε θέλει να πετάξει λεφτά να είναι φτωχομπινές, δευτεράντζα, δεν είναι για σένα τα λούσα κλπ.
Το να έχει κάποιος xiaomi και όχι γιωτόφωνο δε σημαίνει ότι μέχρι εκεί φτάνει και ας κάτσει στη μιζέρια του δεν είναι τα αιφόνια γι αυτόν. Ούτε απαραίτητα αυτός που έχει iphone είναι καλύτερος ή μάγκας, μπορεί να είναι κατά πολύ φτωχότερος στο μυαλό.
Αυτό γιατί βαρέθηκα και εγώ να ακούω ότι και καλά τα όποια αρνητικά όσον αφορά τα κοστολόγια είναι γιατί κάποιους δε τους παίρνει οικονομικά.
Κι εγώ να τα δώσω αν αξίζουν μέχρι το τελευταίο €, αλλά όχι για την ίδια δουλειά να ζητάει ο άλλος λιγότερα και να προτιμήσω τον ακριβό.
Θα το κάνω αν βαριέμαι να ψαχτώ, αυτό δεν κάνει καλύτερο τον ακριβό από τους άλλους. -
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγώ συνεχίζω να απορώ ποιος χαρακτήρισε αρνητικά όσον αφορά τη δουλειά του το συγκεκριμένο επαγγελματία. Η όλη συζήτηση γίνεται για τις τιμές αναλογικά με τις υπηρεσίες.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος δε θέλει να πετάξει λεφτά να είναι φτωχομπινές, δευτεράντζα, δεν είναι για σένα τα λούσα κλπ.
Το να έχει κάποιος xiaomi και όχι γιωτόφωνο δε σημαίνει ότι μέχρι εκεί φτάνει και ας κάτσει στη μιζέρια του δεν είναι τα αιφόνια γι αυτόν. Ούτε απαραίτητα αυτός που έχει iphone είναι καλύτερος ή μάγκας, μπορεί να είναι κατά πολύ φτωχότερος στο μυαλό.
Αυτό γιατί βαρέθηκα και εγώ να ακούω ότι και καλά τα όποια αρνητικά όσον αφορά τα κοστολόγια είναι γιατί κάποιους δε τους παίρνει οικονομικά.
Κι εγώ να τα δώσω αν αξίζουν μέχρι το τελευταίο €, αλλά όχι για την ίδια δουλειά να ζητάει ο άλλος λιγότερα και να προτιμήσω τον ακριβό.
Θα το κάνω αν βαριέμαι να ψαχτώ, αυτό δεν κάνει καλύτερο τον ακριβό από τους άλλους.Είναι πολύ που έχουν iPhone και δεν έχουν κάρτα ούτε για αναπαντητη. Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω, όντως ο άνθρωπος στην δουλειά του μπορει είναι καλός αλλά ακριβος γιαυτα που δίνει.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Διαβάζω τις εξωφρενικές τιμές και τρελαίνομαι. Για να χαλαρώσουμε λίγο. Καθαρισμός και γυάλισμα είναι όλο αυτό. Τίποτα περισσότερο.
Καλά έκανες και έφυγες από τον αγενή τύπο.Εσυ με βάση ποια δεδομένα χαρακτηρίζεις αγενή έναν επαγγελματία ;
Γράφετε σε δημόσιο φορουμ παιδιά, όχι στην παρέα σας!
-
Ο katafractos17 έγραψε κατά λέξη:
"Αρχικά ο άνθρωπος στο γραφείο μιλούσε κάνα τέταρτο στο κινητό χωρίς να μου δίνει καν σημασία που με έβλεπε και περίμενα.
Αφού τελείωσε, δεν μου μίλησε καν. Απλά με κοίταξε με ύφος ερώτησης τι θέλω."Ο ορισμός της αγένειας...
Προσωπικά στο τρίλεπτο θα είχα γυρίσει διακριτικά, θα έκανα πως μιλάω στο κινητό μου βγαίνοντας και πάμε για άλλα...
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θα το κάνω αν βαριέμαι να ψαχτώ, αυτό δεν κάνει καλύτερο τον ακριβό από τους άλλους.Αν δεν διάβασες τόσες παραθέσεις που έβαλα και εξακολουθήσεις να αναρωτιέσαι ξαναδιάβασε το νημα.
Επίσης μην διαστρεβλώνεις όσα γράφτηκαν για να βγάλεις με το τσιγγελι επιχείρημα.
Γραφουμε νοήμονες ενήλικοι εδώ που ψηφίζουμε. Δεν χρειάζονται παιδικές υπεραπλουστεύσεις.
Γιατί είναι εύκολο να γραφεις ότι θα προτιμήσεις τον φθηνό από τον ακριβό για την ίδια δουλειά αλλά σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών μπορείς να κανεις απόλυτη σύγκριση ; Δεν μιλάμε για το ιδιο προϊόν που στο ένα μαγαζί κανει Χ και στο άλλο 2Χ.
Μπορείς να ξέρεις πως κοστολογεί ο καθένας τη δουλειά του ;Αλήθεια από όσους κριτικάρουν είναι κανεις άλλος παραγωγικά στον τομέα παροχής υπηρεσιών ;
Έχει δοκιμάσει κανεις την υπηρεσία που χαρακτηρίζεται ως ακριβή ;
Αν ήταν οντως η υπηρεσία τόσο ακριβή και ο ανταγωνισμός εξισου καλός αλλα φθηνότερος, γιατί κλείνεις ραντεβού για την υπηρεσία αυτή μετά από 1 εβδομάδα ;
Τροφή για σκέψη !!
-
@antoniokon said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
"Αρχικά ο άνθρωπος στο γραφείο μιλούσε κάνα τέταρτο στο κινητό χωρίς να μου δίνει καν σημασία που με έβλεπε και περίμενα.
Αφού τελείωσε, δεν μου μίλησε καν. Απλά με κοίταξε με ύφος ερώτησης τι θέλω."Ο ορισμός της αγένειας...
Προσωπικά στο τρίλεπτο θα είχα γυρίσει διακριτικά, θα έκανα πως μιλάω στο κινητό μου βγαίνοντας και πάμε για άλλα...
Κρίνεις εχοντας ακούσει τη μια πλευρά μόνο.
-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχεις δίκιο....
Αυτά που έγραψα ισχύουν ΕΦΟΣΟΝ η συνάντηση έγινε όπως την περιγράφει ο συμφορουμίτης...
-
Εγώ πάντως φίλε antoniokon έχω ακυρώσει παραγγελία αυτοκινητου λόγω τέτοιας συμπεριφορας(μια από τις πολλές φορές που ακύρωσα ). Και έχω ακυρώσει και μεγάλη εμπορική συναλλαγή γιατί ο έμπορος είχε υφακι, με έπαιρνε βέβαια να λέμε την αληθεια
-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι βρε iceman αλλά κι εσύ κωφεύεις απέναντι σε αυτήν την πλευρά!
-
Panos 2171 μπορείς να γράψεις (αν φυσικά θέλεις) που πήγες για τις ταπετσαρίες να έχουμε και εμείς μία επιπλέον επιλογή όταν χρειαστεί.
-
Μιας και όλη η συζήτηση ξεκίνησε από την "έρευνα" που έκανα, τοποθετούμαι πάλι ως εξής.
-
Ξανά λέω ότι η δουλειά στα αυτοκίνητα που είχε μέσα η συγκεκριμένη επιχείρηση στη Λυκόβρυση φαινόταν πάρα πολύ καλή.
Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα παρόμοια καταστήματα ούτε είμαι ειδικός στο detailing (βασικά είμαι άσχετος) αλλά τα αυτοκίνητα πραματικά ήταν καθρέπτες. -
Οι εγκαταστάσεις του μαγαζιού δείχνουν πολύ ωραίες και καθαρές και η επιχείρηση οργανωμένη. (Με site, κτλ)
-
Έφυγα χωρίς να έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη επιχείρηση για δύο λόγους:
- Όπως έγραψα και στα προηγούμενα κείμενα μου, είναι αυτό που ένιωσα από την ανταπόκριση που είχα στην ερώτηση (αλλά και πριν από αυτήν) για το αν παρέχουν τη γνωστή σε όλους μας υπηρεσία πλυσίματος αυτοκινήτου ή όχι.
Έλαβα μεν απάντηση, αλλά ο τρόπος και το ύφος που την έλαβα μου δημιούργησαν όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις.
Δεν μου είπε κανείς δηλαδή ότι είμαι ανεπιθύμητος αλλά έτσι αισθάνθηκα.
Δεν μου είπε κανείς "γιατί ήρθες τώρα εσύ να ρωτήσεις;" αλλά αυτή η σκέψη μου πέρασε από το μυαλό από το "βαριεστημένο" να το πω; "απόμακρο" να το πω; "βαρύ" να το πω; ύφος με το οποίο έλαβα την απάντηση.
Προσωπικά αν είχα μαγαζί και έμπαινε πελάτης μέσα την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο, θα τον κοίταγα και θα του ζητούσα με χαμόγελο ή ευγενικά να με περιμένει λίγο και φυσικά αν δεν ήταν τόσο σημαντική η συνομιλία θα το έκλεινα γρήγορα.
Θα ζητούσα συγνώμη για την αναμονή και θα ρωτούσα πως μπορώ να εξυπηρετήσω.
Θα εξηγούσα και θα απαριθμούσα τις υπηρεσίες που μπορώ να προσφέρω χωρίς να χρειάζεται να μου τις εκμαιεύσουν.Εγώ δεν έλαβα τίποτα από αυτά.
Περίμενα αμήχανα μέχρι να τελειώσει το τηλεφώνημα χωρίς κανείς να μου δώσει σημασία.
Πήρα σιωπηλό νεύμα να κάνω την ερώτηση μου.
Η απάντηση ήταν ένα ξερό ότι "προσφέρουν λίγο πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες πάνω στο πλύσιμο" και μετά... παύση.
Δηλαδή τι; Ποιες είναι αυτές; Τι κόστος έχουν; Αν δεν ρωτούσα διευκρινιστικά εγώ, δεν θα μου τις ανέλυαν.
Χαρακτηριστικό είναι πως αφού μου απαριθμήθηκαν οι πρώτες δύο υπηρεσίες πλυσίματος (η πρώτη που ήταν η touchless δεν έκανε για το δική μου περίπτωση τη συγκεκριμένη στιγμή μιας και το αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον δύο μήνες άπλυτο) για τα υπόλοιπα με παρέπεμψε να ενημερωθώ αναλυτικά από το site δίνοντας μου μια καρτούλα. Αλίμονο εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα να μπω στο site και να δω, αλλά συνήθως αυτό το κάνεις στο τέλος της εξυπηρέτησης και της συνομιλίας με τον πελάτη και όχι τελειώνοντας την πριν την ώρα της.
Συνομιλία βέβαια που όπως έχω ξανά γράψει φαινόταν να γίνεται με το ζόρι και με βαρύ ύφος σε σημείο που να μοιάζει στα αυτιά του άλλου μέχρι ότι περιέχει και κάποιον βαθμό απαξίωσης.Δεν ξέρω αν τον πέτυχα σε κακά κέφια, δεν ξέρω αν ως χαρακτήρας είναι έτσι βαρύς, δεν ξέρω αν με έκοψε στραβά, αλλά ξέρω ότι φεύγοντας είχα το συναίσθημα ότι κακώς έστριψα και μπήκα μέσα να ρωτήσω γιατί πιθανόν είναι ένα κλειστό club στο οποίο για να σε δεχτούν ίσως πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω στο αυτοκίνητο από ένα σκέτο πλύσιμο.
Κατά τη διάρκεια όλου αυτού, μου ερχόταν μια αύρα ότι δεν μπορώ να ανηκώ σε αυτό το χώρο. Ίσως γιατί ρώτησα μόνο για πλύσιμο και ως σκέτη υπηρεσία θεωρείται παρακατιανή; Δεν ξέρω. Ας μου έλεγε όμως ευγενικά ότι δεν προτιμάει να την προσφέρει μόνη της και ότι το μαγαζί δεν είναι αυτό που ζητάω.Όχι ότι έπαθα και κάτι ή μου δημιουργήθηκε κάνα ψυχικό τραύμα.
Αλίμονο, μεγάλα παιδιά είμαστε.
- Ούτως ή άλλως δεν έψαχνα για πλύσιμο κάθε είκοσι ημέρες με 21€, ούτε κάθε δύο μήνες με 40€, οπότε ακόμη και η αντιμετώπιση να ήταν διαφορετική, λογικά δεν θα το σκεφτόμουν. Τουλάχιστον όχι για τακτικά.
Ένα αρκετά καλό και προσεκτικό πλύσιμο σχεδόν κάθε δύο μήνες που συνήθως πλένω το αυτοκίνητο, χωρίς να παίζει ρόλο πόσο βρώμικο είναι, χωρίς να παίζει ρόλο πόσο καιρό έχει να πλυθεί, χωρίς ραντεβού μίας εβδομάδας και σε πιο οικονομική τιμή (17€), το βρήκα, οπότε όλα καλά.
Το αυτοκίνητο άλλωστε παρκάρει σε κλειστό πάρκινγκ, οπότε μένει κάπως πιο καθαρό για περισσότερο καιρό.
Δεν ξέρω αν τα σκέφτηκα λίγο υπερβολικά τα πράγματα ή αν παρεξήγησα καταστάσεις που συνήθως μπορεί να μην είναι έτσι ή οτιδήποτε τέλος πάντων, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το πως φεύγει ένας πελάτης από ένα μαγαζί.
Αν όμως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ίσως το 70άρι για το μεγάλο πρόγραμμα που κρατάει έξι μήνες, να το έδινα μία φορά το χρόνο και να το έκανα δώρο στο αυτοκίνητο μου.
Θα μου πει ίσως κάποιος "σιγά ρε κουβαρντά, τον φτώχυνες τώρα που δεν θα τα δώσεις" Ε εντάξει, σε αυτό δεν θα απαντούσα. -
-
@katafractos17 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μιας και όλη η συζήτηση ξεκίνησε από την "έρευνα" που έκανα, τοποθετούμαι πάλι ως εξής.
-
Ξανά λέω ότι η δουλειά στα αυτοκίνητα που είχε μέσα η συγκεκριμένη επιχείρηση στη Λυκόβρυση φαινόταν πάρα πολύ καλή.
Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα παρόμοια καταστήματα ούτε είμαι ειδικός στο detailing (βασικά είμαι άσχετος) αλλά τα αυτοκίνητα πραματικά ήταν καθρέπτες. -
Οι εγκαταστάσεις του μαγαζιού δείχνουν πολύ ωραίες και καθαρές και η επιχείρηση οργανωμένη. (Με site, κτλ)
-
Έφυγα χωρίς να έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη επιχείρηση για δύο λόγους:
- Όπως έγραψα και στα προηγούμενα κείμενα μου, είναι αυτό που ένιωσα από την ανταπόκριση που είχα στην ερώτηση (αλλά και πριν από αυτήν) για το αν παρέχουν τη γνωστή σε όλους μας υπηρεσία πλυσίματος αυτοκινήτου ή όχι.
Έλαβα μεν απάντηση, αλλά ο τρόπος και το ύφος που την έλαβα μου δημιούργησαν όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις.
Δεν μου είπε κανείς δηλαδή ότι είμαι ανεπιθύμητος αλλά έτσι αισθάνθηκα.
Δεν μου είπε κανείς "γιατί ήρθες τώρα εσύ να ρωτήσεις;" αλλά αυτή η σκέψη μου πέρασε από το μυαλό από το "βαριεστημένο" να το πω; "απόμακρο" να το πω; "βαρύ" να το πω; ύφος με το οποίο έλαβα την απάντηση.
Προσωπικά αν είχα μαγαζί και έμπαινε πελάτης μέσα την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο, θα τον κοίταγα και θα του ζητούσα με χαμόγελο ή ευγενικά να με περιμένει λίγο και φυσικά αν δεν ήταν τόσο σημαντική η συνομιλία θα το έκλεινα γρήγορα.
Θα ζητούσα συγνώμη για την αναμονή και θα ρωτούσα πως μπορώ να εξυπηρετήσω.
Θα εξηγούσα και θα απαριθμούσα τις υπηρεσίες που μπορώ να προσφέρω χωρίς να χρειάζεται να μου τις εκμαιεύσουν.Εγώ δεν έλαβα τίποτα από αυτά.
Περίμενα αμήχανα μέχρι να τελειώσει το τηλεφώνημα χωρίς κανείς να μου δώσει σημασία.
Πήρα σιωπηλό νεύμα να κάνω την ερώτηση μου.
Η απάντηση ήταν ένα ξερό ότι "προσφέρουν λίγο πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες πάνω στο πλύσιμο" και μετά... παύση.
Δηλαδή τι; Ποιες είναι αυτές; Τι κόστος έχουν; Αν δεν ρωτούσα διευκρινιστικά εγώ, δεν θα μου τις ανέλυαν.
Χαρακτηριστικό είναι πως αφού μου απαριθμήθηκαν οι πρώτες δύο υπηρεσίες πλυσίματος (η πρώτη που ήταν η touchless δεν έκανε για το δική μου περίπτωση τη συγκεκριμένη στιγμή μιας και το αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον δύο μήνες άπλυτο) για τα υπόλοιπα με παρέπεμψε να ενημερωθώ αναλυτικά από το site δίνοντας μου μια καρτούλα. Αλίμονο εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα να μπω στο site και να δω, αλλά συνήθως αυτό το κάνεις στο τέλος της εξυπηρέτησης και της συνομιλίας με τον πελάτη και όχι τελειώνοντας την πριν την ώρα της.
Συνομιλία βέβαια που όπως έχω ξανά γράψει φαινόταν να γίνεται με το ζόρι και με βαρύ ύφος σε σημείο που να μοιάζει στα αυτιά του άλλου μέχρι ότι περιέχει και κάποιον βαθμό απαξίωσης.Δεν ξέρω αν τον πέτυχα σε κακά κέφια, δεν ξέρω αν ως χαρακτήρας είναι έτσι βαρύς, δεν ξέρω αν με έκοψε στραβά, αλλά ξέρω ότι φεύγοντας είχα το συναίσθημα ότι κακώς έστριψα και μπήκα μέσα να ρωτήσω γιατί πιθανόν είναι ένα κλειστό club στο οποίο για να σε δεχτούν ίσως πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω στο αυτοκίνητο από ένα σκέτο πλύσιμο.
Κατά τη διάρκεια όλου αυτού, μου ερχόταν μια αύρα ότι δεν μπορώ να ανηκώ σε αυτό το χώρο. Ίσως γιατί ρώτησα μόνο για πλύσιμο και ως σκέτη υπηρεσία θεωρείται παρακατιανή; Δεν ξέρω. Ας μου έλεγε όμως ευγενικά ότι δεν προτιμάει να την προσφέρει μόνη της και ότι το μαγαζί δεν είναι αυτό που ζητάω.Όχι ότι έπαθα και κάτι ή μου δημιουργήθηκε κάνα ψυχικό τραύμα.
Αλίμονο, μεγάλα παιδιά είμαστε.
- Ούτως ή άλλως δεν έψαχνα για πλύσιμο κάθε είκοσι ημέρες με 21€, ούτε κάθε δύο μήνες με 40€, οπότε ακόμη και η αντιμετώπιση να ήταν διαφορετική, λογικά δεν θα το σκεφτόμουν. Τουλάχιστον όχι για τακτικά.
Ένα αρκετά καλό και προσεκτικό πλύσιμο σχεδόν κάθε δύο μήνες που συνήθως πλένω το αυτοκίνητο, χωρίς να παίζει ρόλο πόσο βρώμικο είναι, χωρίς να παίζει ρόλο πόσο καιρό έχει να πλυθεί, χωρίς ραντεβού μίας εβδομάδας και σε πιο οικονομική τιμή (17€), το βρήκα, οπότε όλα καλά.
Το αυτοκίνητο άλλωστε παρκάρει σε κλειστό πάρκινγκ, οπότε μένει κάπως πιο καθαρό για περισσότερο καιρό.
Δεν ξέρω αν τα σκέφτηκα λίγο υπερβολικά τα πράγματα ή αν παρεξήγησα καταστάσεις που συνήθως μπορεί να μην είναι έτσι ή οτιδήποτε τέλος πάντων, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το πως φεύγει ένας πελάτης από ένα μαγαζί.
Αν όμως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ίσως το 70άρι για το μεγάλο πρόγραμμα που κρατάει έξι μήνες, να το έδινα μία φορά το χρόνο και να το έκανα δώρο στο αυτοκίνητο μου.
Θα μου πει ίσως κάποιος "σιγά ρε κουβαρντά, τον φτώχυνες τώρα που δεν θα τα δώσεις" Ε εντάξει, σε αυτό δεν θα απαντούσα.Καλησπερα Αγαπητε φιλε.
Πραγματι η αντιμετωπιση και ο τροπος μου δεν ηταν ο πρεπων και πραγματικα λυπαμαι αν σου εδωσα ολες αυτες τις εντυπωσεις που εγραψες και δεν σε αδικω καθολου.
Παραυτα την στιγμη που μιλαγα στο τηλεφωνο δυστυχως ΔΕΝ γινοταν να το κλεισω και να σε εξυπηρετησω αμμεσα γιατι με πληροφορουσαν πως πριν λιγο απεβιωσε πολυ οικειο και συγγενικο μου προσωπο και οπως καταλαβαινεις ηταν κατι παρα πολυ σημαντικο και ψυχοφθορω για εμενα εκεινη την στιγμη,πραγμα που φυσικα και δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθε πελατης να γνωριζει και λογικοτατα απαιτει καλυτερης αντιμετωπισεως,σε οτι ψυχολογικο βαρος και να ειναι εκεινη την ωρα ο εκαστοτε επαγγελματιας.
Στην προκειμενη περιπτωση οφειλω προς εσενα απο μεριας μου το λιγοτερο μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Για ολα τα υπολοιπα που γραφτηκαν απο διαφορους αλλους ειτε για τη συμπεριφορα μου,ειτε για την τεχνογνωσια μου,ειτε τα υλικα μου,ειτε τις τιμες μου,ειτε τον τροπο που εχω επιλεξει να παρεχω τις υπηρεσιες μου, κ.π.α διαφορα ακομα και σε καποια σημεια ειρωνικα προς το προσωπο μου,δεν θα σχολιασω.....
Το μονο που θα πω ειναι οτι η αγορα ειναι τοσο μεγαλη που ο καθενας κανει την ερευνα του και καταληγει στο καταστημα και τον επαγγελματια που θε επιλεξει.Υ.Σ:Για καποιο αλλο μαγαζι που αναφερθηκε ειρωνικα οτι ειμαι Δασκαλος και τον εχω εκπαιδευση και δουλευει τα υλικα μου στη παροχη του σε καποια αλλη περιοχη θελω να τονισω οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχω εκπαιδευση τον συγκεκριμενο και φυσικα ΔΕΝ δουλευει τα υλικα της εταιρειας που αντιπροσωπευω.
Και παλι Συγγνωμη Φιλε μου.
Καλη Συνεχεια σε ολους! -
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ