-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για αυτό λέω Στέφανε, είναι ανάλογα πως βλέπεις το αυτοκίνητο. Εγώ που το βλέπω ως εργαλείο ποσώς με αποασχολούν αυτά. Επίσης στην μεταπώληση ΔΕΝ μέτρησε καθόλου (όπως πολλοί λένε)...αδιάφορο τελείως ήταν. Για εμένα είναι πεταμένα λεφτά σε κάτι τελείως άχρηστο, προτιμώ να τα φάω σε διακοπές και εξόδους ή στο παιδί μου. Κάποιος άλλος γουστάρει να τα χώσει στην γυαλάδα του χρώματος.
Σε αυτό δεν διαφωνούμε.. ουτε εμενα στο QQ το εκτίμησε κανείς...
Τετοια αξτρα τα βάζεις μόνο για το κέφι και την ευκολία σου .. αλλά περά από προσωπικα γουστα όλες αυτές οι προστασίες σιγουρα προσφέρουν πράγματα που τα νέα υδατοδιαλυτα χρωματα και οικολογικά βερνίκια δεν προσφέρουν...Είναι must η επίστρωση με κεραμικό, ειδικά σε νέο αυτοκίνητο. παρόλα αυτά και εγώ 600€ δεν τα δίνω, έχω όμως την εμπειρία να το κάνω μόνος μου. Βρήκα κεραμικό 5ετούς διάρκειας το οποίο θα δοκιμάσω μόλις λασκάρω.
-
@limited_one said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Είναι must η επίστρωση με κεραμικό, ειδικά σε νέο αυτοκίνητο. παρόλα αυτά και εγώ 600€ δεν τα δίνω, έχω όμως την εμπειρία να το κάνω μόνος μου. Βρήκα κεραμικό 5ετούς διάρκειας το οποίο θα δοκιμάσω μόλις λασκάρω.
Για εμένα δεν είναι must (1 φορά το έκανα και δεν το ξαναέκανα ούτε το ξανακάνω)...αλλά εαν το κάνεις μόνος σου, ψιλο-αξίζει. Προσωπικά δεν ασχολούμαι...το πολύ πολύ στα 2-3-4 χρόνια που θα το δώσω εαν είναι χάλια, ένα γυάλισμα και έτοιμο.
-
Aν είναι να ξοδέψεις για προστασία του χρώματος, γιατί να μην βάλεις διαφανές αυτοκόλλητο σε καίρια σημεία; (ουρανός, καπώ π.χ)
-
Διαβάζω σε διάφορα προϊόντα που αφορούν το εξωτερικό του αυτοκινήτου (για παράδειγμα σε σαμπουάν) να αναφέρουν ως πλεονέκτημα και το άρωμα. Βρίσκετε νόημα σε αυτό;
@fanis75 Συμφωνώ με αυτό που λες για την meguiar's. Είναι όντως υπερτιμημένη και υπερεκτιμημένη. Από την άλλη αισθάνεσαι μια σιγουριά με την meguiar's. Ξέρεις ότι το προϊόν της μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο υπόσχεται, αλλά σίγουρα δε θα σου κάνει ζημιά. Επίσης, έχει κάποια προϊόντα με τα οποία έχω ικανοποιηθεί πάρα πολύ.
Αλλά γενικά συμφωνώ. Το να αγοράσει κάποιος meguiar's στα τυφλά, είναι πέταμα χρημάτων. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Διαβάζω σε διάφορα προϊόντα που αφορούν το εξωτερικό του αυτοκινήτου (για παράδειγμα σε σαμπουάν) να αναφέρουν ως πλεονέκτημα και το άρωμα. Βρίσκετε νόημα σε αυτό;
Nαι.
Να μυρίζει όμορφα ο δρόμος που έπλυνες το αυτοκίνητο! -
Έχω φτάσει στο σημείο να αμφισβητώ πολλές μεγάλες μάρκες καθαρισμού και η αιτία είναι η αναφορά τους στην "νανοτεχνολογία".
Κατ' αρχάς, κανένα προϊόν καθαρισμού αυτοκινήτου δεν έχει καμία σχέση με νανοτεχνολογία. Η νανοτεχνολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με σωματίδια στο μέγεθος του μορίου και του ατόμου. Για παράδειγμα οι τελευταίοι επεξεργαστές υπολογιστών μπορείς ίσως να πεις ότι έχουν φτάσει στο επίπεδο της νανοτεχνολογίας. Κανένα προϊόν καθαρισμού-γυαλίσματος κλπ δεν έχει σχέση με τόσο μικρά σωματίδια (της τάξης του 0,000001 εκατοστών).
Η αναφορά και μόνο στην νανοτεχνολογία από τις εταιρείες με κάνει να τις αντιμετωπίζω σαν τους παρακμιακούς πωλητές των τηλεμάρκετινγκ. Σαν αυτούς που πουλάνε βραχιόλια ισορροπίας, ελιξίρια και πανάκειες. Δηλαδή σαν απατεώνες.
Μπορεί ο μέσος κάγκουρας να ενθουσιάζεται με κάτι τέτοια, αλλά ακόμη κι αυτός, όταν κάνει παιδιά θα σταματήσει τα ηλίθια έξοδα και θα ξοδεύει τα χρήματά του λελογισμένα.Καλό είναι λοιπόν, οι απατεωνιές του τύπου "νανοτεχνολογία" να μη χρησιμοποιούνται από εταιρείες που θέλουν να παραμείνουν στον κλάδο.
-
Λογικά θα εννουν σωματίδια τόσο μικρά όπου τα μόρια του νερού είναι μεγαλύτερα οπότε για αυτό εμφανίζουν υδροφοβικη συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση όντως το ξέσκισαν το θεμα
-
Ένας πυρηνικός φυσικός θα γελούσε διαβάζοντας αυτά που γράφουν τα οι εταιρείες καθαριστικών στα μπουκάλια τους.
-
Το ερώτημα είναι γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελείς/υπηρεσίες καταναλωτή σε αυτά τα «φίδια».
Όπως π.χ το φοβερό φίλτρο Kamelot που έχει έγκριση του «παγκόσμιου οργανισμού υγείας» ή κάπως έτσι, που μας τα έχει κάνει τσουρέκια εδώ και 20+ χρόνια. -
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ξεκινάει δε, κυρίως από τις ΗΠΑ που αρέσκονται στις υπερβολές.
Διαβάζοντας στην παλιά εγκυκλοπαίδεια Ηλίου που έχω (γραμμένη λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο), διαπιστώνω ότι πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάζονται σήμερα σαν νεοανακαλυφθέντα, είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιά. Για παράδειγμα τις προάλλες έβλεπα για την βυρσοδεψία. Εκεί αναγνώρισα πληθώρα από ουσίες που βρίσκουμε στα σκευάσματα προτασίας του δέρματος.
Και η καρνάουμπα είναι παλιά ιστορία και πολλά άλλα. Απλώς τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα να τα προμηθευτεί κάποιος τόσο εύκολα. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Διαβάζοντας στην παλιά εγκυκλοπαίδεια Ηλίου που έχω (γραμμένη λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο),
Την ίδια έχουμε (εγώ από τον παππού μου με το όνομά του στην ράχη!)...εξαιρετική!
-
Την ίδια έχουμε (εγώ από τον παππού μου με το όνομά του στην ράχη!)...εξαιρετική!
Αν έχεις δει στο τέλος, που λέει την συγγραφική ομάδα, είναι όλοι καθηγητές πανεπιστημίου, γι' αυτό είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι γράφαν ό,τι πιο εμπεριστατωμένο μπορούσαν να πουν.
-
https://www.praktiker.gr/p/afros-katharismou-guard-500gr-106612
η
https://www.praktiker.gr/p/katharistikos-afros-tapetsarias-sonax-xtreme-0-4lt-20148
Αυτος ο αφρος καθαρισμου,ειναι καταλληλος για να καθαρισω τιμονι,ταμπλω,ταπετσαριες στο παλιο μου vw polo 6n2?Aπλα πρεπει να εχω και ενα μαλακο βουρτσακι για να καθαρισει η βρωμια και μετα σκουπισμα.
Πχ.
-
Ναι κάνει αλλά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα all purpose cleaner σαν το autofinesse verso. Το αραιώνεις και το έχεις για τα πάντα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
-
Ξέρετε κανένα καλό κερί-γυαλιστικό για τα εξωτερικά βαμμένα πλαστικά; Πχ προφυλακτήρες, αεροτομές κλπ;
-
Χρειάζεται διαφορετικο;
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χρειάζεται διαφορετικο;
Λένε ότι η καρνάουμπα δεν κάνει για πλαστικά
-
Λένε ότι η καρνάουμπα δεν κάνει για πλαστικά
Βάλε συνθετικό sealant. To carnauba είναι ξεπερασμένο πολλά χρόνια τώρα (αν και κάνει στο βαμμένο, δεν κάνει στο πλαστικό με πόρους).
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι κάνει αλλά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα all purpose cleaner σαν το autofinesse verso. Το αραιώνεις και το έχεις για τα πάντα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Χρησιμοποιησα ενα πρασινο για ταπετσαριες και υφασματα της Sonax,7.5 ευρω 400ml,για να κανω ενα καθαρισμα στα καθισματα κυριως,απο επιφανειακες βρωμιες τυπου καφεδες,ιδρωτας,νερο με αλατα λογω μπανιου στη θαλασσα κλπ.Ισα που εφτασε η ποσοτητα.Εκανε την βασικη δουλεια απο οτι ειδα,οι λεκεδες απο τα καθισματα εφυγαν,δεν ηθελε δλδ και καμια σκουπα υγρων οπως κανουν στο πλυσιμο.
Για το autofinesse,παιρνεις δηλαδη κανενα 4λιτρο και το αραιωνεις με νερο?
-
Βάλε συνθετικό sealant. To carnauba είναι ξεπερασμένο πολλά χρόνια τώρα (αν και κάνει στο βαμμένο, δεν κάνει στο πλαστικό με πόρους).
Έχεις δίκιο. Έχω χαθεί όμως. Κάποια έχουν καρνάουμπα, άλλα φαίνονται πολύ αδύναμα, άλλα είναι καθαριστικά μαζί με το σφραγιστικό.
Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ