-
Χαχαχαχα cirus - καταλαβαίνω πως το εννοεί ο wantone και δεν θα διαφωνήσω γιατί υπάρχουν οντως πολύ φθηνότερα αυτοκίνητα με εξίσου αθόρυβο περιβάλλον για ταξίδι.Απλώς στην περίπτωση μου έτυχε να είναι δωρεάν παροχή οπότε δεν με ενδιαφέρει η αξία του. Μάλιστα ήθελα ένα πιο φθηνό αυτοκίνητο αλλά λόγω του ότι δεν ήταν στο car policy έμεινα με την επιλογή του Passat. Ποτε δεν θα έπαιρνα το Passat GTE αν ήταν προσωπική η αγορά γιατί στα λεφτά του υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα.
το ξέρω και συμφωνώ 100% οτι δεν τα αξίζει τα χρήματα και το ηξέρω ότι είναι δωρεαν παροχή. Απλά ρώτησα πως είναι στο δρόμο το αυτοκίνητο γιατι είναι φοβερό, ασχετως αν αξιζει η όχι τα χρήματα που δεν......
ΑΝ θα πλήρωνα να πάρω PHEV στην κατηγορία θα προτιμούσα με λιγότερα χρήματα την OCTAVIA VRS για γκάζι και εμφανιση ή το αντιστοιχο SUPERB plug in για χώρους που το βρίσκω και ποιο ομορφο. VAG group πάλι αλλα SKODA χαχαχαχαχ
Αν έκανα λάθος εγώ στο πως το εννοει ο wantone οκ, απλά είχα προκαταληψη γιατί είχα δει αλλον να είναι αναγογος μαζί σου και δεν ήθελα να το αφήσω να συμβει 2η φορά
-
Να είσαι καλά cirus δεν υπάρχει θέμα.
Εγώ ήθελα την 330e που έβγαινε πιο φθηνή από το Passat και είχε 292 άλογα στηριζόμενη σε δίλιτρο και όχι σε 1.4 όπως το GTE. H εταιρεία μας έδινε όμως μόνο τα e- golf/Octavia αλλά οχι το Golf GTE ούτε την ΙVRS. Το Passat επειδή είχε μόνο μια έκδοση μας έδωσαν το GTE. Μέχρι στιγμής 6 συνάδελφοι το έχουμε παραγγείλει και είμαι ο πρώτος που το πηρα.
-
δεν υπαρχει λογος να παθιαζεσαι με τα αυτοκινητα κατα αυτον τον τροπο. Εγω ειχα VW πριν 20 χρονια και ηταν και αυτο αθορυβο (6κυλινδρο) τα τελευταια αυτοκινητα μου που ηταν θορυβωδη ηταν Ρενω του 1991 και σε μικροτερο βαθμο ενα Πουντο του 1994 πρπ και η 147 του 2002 (που ειναι λιγο θορυβωδης).
Ο θορυβος ειναι μερικα κιλα ηχομονωσης δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο να το φτιαξει μια εταιρεια. Δεν μπορω να διανοηθω οτι θα αγορασει καποιος αμαξι τα τελευταια χρονια και θα ειναι θορυβωδης στο ταξιδι εκτος και ειναι ενα σπορ μοντελο με μειωμενη ηχομονωση και σπορ εξατμιση.
Ολα τα αυτοκινητα που εχω κανει test drive τα τελευταια χρονια ηταν αθορυβα ακομα και τα ντηζελ.
-
Ο θόρυβος κύλισης εκτός από την μόνωση έχει να κανει με τα hz ιδιοσυχνοτητας της πλατφόρμας. Καθώς επίσης με τους συνδέσμους της αναρτησης. Και έπειτα οντως τα εξτρα χιλιοστά της μόνωσης.
Μη κοιτας που στα μικρά ιαπωνικα ΝΤΕΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΣΗ ΚΑΡΝΤΙΑ ΜΟΥ
-
Θορυβος κυλησης εχει να κανει με την ποιοτητα του οδοστρωματος, και για το αμαξι θελει καλη μονωση στους θολους των τροχων,
Τωρα μιλαμε για κανονικα αυτοκινητα οχι για μικρα αμαξια πολης.
-
Ο θόρυβος τροχασμου, είναι κατά ένα μέρος αερομεταφερομενος και κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος μετά φερόμενος από δονήσεις που περνουν μέσα από τα μπουλόνια και τα ρουλεμαν των τροχών στους άξονες της αναρτησης και επειτα στις συνδέσεις τους πάνω στο αμάξωμα.
Οταν στα καλά αυτοκινητα υπάρχουν μελετημένοι βραχίονες αναρτησης *και μελετημένα συνεμπλοκ (μέχρι και υδραυλικά) τότε όντως ο θόρυβος κύλισης ελαττώνεται ραγδαία ακόμα και αν το αυτοκινητο έχει μια νορμαλ μόνωση.
*Στα περι αυτοκίνητα πόλης το fiat panda είχε τους βραχίονες της μροπστινης αναρτησης του από υπέρ υψηλής αντοχής χαλυβα. Αυτη η επιλογή αυξανε τα περιθώρια και το υψος ιδιοσυχνοτητας του υλικού με αποτέλεσμα το panda να έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και για δύο κατηγορίες πιο πάνω. Ήταν παγκόσμια πρώτη θυμάμαι η επιλογή αυτή της Fiat σε αυτην την κατηγορία.
-
Δεν εχει το δικο σου αποσβεστηρες κραδασμων;
-
Αποσβεστήρες; τι εννοείς;
-
Αποσβεστήρες; τι εννοείς;
εδω δες στο 14 λεπτο στο βιντεο τους αποσβεστηρες κραδασμων. οσο και να σου φαινεται παραξενο το δικο μου αμαξι ειναι ιδιο με αυτο, αν το σηκωσεις τα ιδια βλεπεις απο κατω (μειον οτι το rear subframe ειναι χαλυβας σε σχεση με αλουμηνιο στο 640 περα οτι εχει καποια εξτρα οπως η αεροναρτηση και το πισω τιμονι) και οντως το κοιταξα στα σερβις οταν ηταν σηκωμενο και ειχε αποσβεστηρες κραδασμων. πριμιουμ βασικα το κανουν αυτα που δεν βλεπεις οχι αυτα που βλεπεις.
-
Έχει μονο συνεμπλοκ σε κάθε σύνδεση του υποπλαισιου και της αναρητσης και μαλιστα κάπως χοντρουτσικα, δεν ακουμπάει πουθενά μέταλλο με μέταλλο, έχει και ποδιές σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου για αεροδυναμικό λόγους βέβαια, αν και στο νέο honda civic τέτοια καλλυματα με άλλη σύσταση παίζουν και ρόλο ηχομονωσης. Φυσικά και το σύστημα αυτό του βίντεο είναι ανωτερο.
Τι αυτοκινητο έχεις εσύ;
Επισης να σε ρωτήσω.... Με ρώτησες αν στο μικρό ιαπωνικο των 15.000 ευρώ έχω αποσβεστηρες στο υποπλαισιο όπως η BMW 640... Κατάλαβα καλά;
-
Τους ειδες? Κατι στρογγυλα μαυρα ηταν. Αυτος ο τυπος της αναρτησης κανει δουλεια, δεν ειναι ετσι χωρις λογο.
Να σου πω το προηγουμενο αμαξι μου το VR6 ουτε τετοια ειχε ουτε φιλτρο καμπινας (απλο a/c μονο). Ουτε το 147 εχει τιποτα τετοιο απο οτι θυμαμαι.
Εγω εχω ενα F20 που στις εκπτωσεις το αγοραζες με 22-23 χιλ. Ειχα παρει προσφορα απο 23.5κ με καποια εξτρα.
Δεν περιμενα οτι το Σουζουκακι θα εχει τετοια αλλα απο την αλλη δεν θα πρεπει να παραπονιεσαι για θορυβο κυλησης. Φυσικα ποτε δεν ξερεις μπορει να ειναι στανταρ στα περισσοτερα αμαξια τωρα, εγω την δικη μου εμπηρεια.
-
Έτσι, αυτά τα συστηματα σταματουν την μεταφορά των κραδασμών και δονήσεων. Ο ήχος είναι δόνηση τίποτα άλλο. Για αυτο είπα ότι μέσω του αμαξώματος περνουν πολλοί θόρυβο και ο θάλαμος επιβατών λειτουργεί ως ηχείο. Είχα οδηγησει πριν λίγα ετη μια 525. Πρέπει να είχε τέτοια διοτο η ποιότητα κλήσης ήτα άλλο πράγμα.
Ε όχι, δεν είναι μόνο λόγω των αππσβεστηρων, αν δεις τα γαλλικα ειναι σαφέστατα πολυυυυυυ πιο ήσυχα από το ιαπωνικο. Δεν έχουν όμως τέτοιους αποσβεστηρες. Στις δονήσεις μπορεις να τις κόψεις ενισχύοντας δομικά και τους θόλους. Για παράδειγμα πάνε χτυμα μια κούφια γύψο σανιδα και μια κολώνα από μπετόν αρμέ. Το πρώτο θα λειτουργεί σαν ηχείο. Ετια και τα αμαξωματα όταν ειναι πολυ γεροδεμενα με ακριβούς χαλυβες και καλές συγκολησεις κόβουν πολύ τον ήχο τροχασμου κια κύλισης. Οι αποσβεστηρες είναι το κερασάκι στην τούρτα και η διαφορά των premium αυτοκινήτων.
Εξαιρετική τιμή ή f20. Παρά πολύ καλή επιλογή, Μπράβο.
-
Αξιόπιστο το μοτέρ με τα 105. Ακριβά το πήρε, αλλά έμπορος στην μέση για αυτό.
-
Οι Βαλκυριες να τον έχουν καλά! καλοταξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα.
Να πάει να αλλάξει τα λάστιχα αμέσως, έρχονται και τα πρωτοβροχια.
-
Πήρε φίλος Golf πετρέλαιο 1.6 με τα 105 του 2015, βασική έκδοση χωρίς χειριστήρια, ζάντες, προβολάκια κλπ με 94Κ χιλιόμετρα, πινακίδα ΙΡΤ, προφανώς leasing. To αυτοκίνητο φαίνεται αψεγάδιαστο μέσα- έξω, αν και δεν το καθάρισαν πολύ καλά, γιατί εντόπισα άμμο στη θέση της ρεζέρβας. Λάστιχα πίσω φοράει τα δικά του από το 2015, μπροστά κάτι τριτοδεύτερα του 2018. Τιμή 10.900 από έμπορο φυσικά.
Edit: Στο χαρτί του ΚΤΕΟ δεν έγραφε ημερομηνία πρώτου ή άλλου ΚΤΕΟ, παρά μόνο την τωρινή δλδ 18.8.2021. Προφανώς δεν είχε περάσει άλλη φορά και πέρασε τώρα με πρόστιμο....
-
Πήρε φίλος Golf πετρέλαιο 1.6 με τα 105 του 2015, βασική έκδοση χωρίς χειριστήρια, ζάντες, προβολάκια κλπ με 94Κ χιλιόμετρα, πινακίδα ΙΡΤ, προφανώς leasing. To αυτοκίνητο φαίνεται αψεγάδιαστο μέσα- έξω, αν και δεν το καθάρισαν πολύ καλά, γιατί εντόπισα άμμο στη θέση της ρεζέρβας. Λάστιχα πίσω φοράει τα δικά του από το 2015, μπροστά κάτι τριτοδεύτερα του 2018. Τιμή 10.900 από έμπορο φυσικά.
Δύσκολο πάντως να φοράει πίσω τα πρώτα λάστιχα με 94Κ χιλιόμετρα, αν είναι leasing. Δύο φορές (ανά 40Κ) θα έπρεπε να έχουν ήδη αλλαχτεί. Επίσης δύσκολο να έχει βάλει τριτοδεύτερα λάστιχα μπροστά, αν είναι leasing, καθώς τα αλλάζουν μόνο με γνωστών μεγάλων εταιριών.
Οπότε είτε είναι νοικιάρικο από κανά νησί είτε (δύσκολα) leasing από εταιρία της πυρκαγιάς είτε (σπάνιο επίσης) leasing χωρίς συμβόλαιο συντήρησης είτε από ιδιώτη φτωχομπινέ. Σε κάθε περίπτωση, θα φοβόμουν πολύ για τη συντήρηση που είχε το αυτοκίνητο... Ο 1.6 TDi είναι σκυλί βέβαια.
-
Αν έχει 16αρες κατευθείαν PS4 ...ΤΕΛΕΙΑ!
Αυτά τα VW είναι εύκολα στην προσθήκη αξεσουάρ και cc μπορείς να βάλεις και χειριστήριο στο τιμόνι και αν δεν έχει οθόνη έχουν βγάλει όλοι οι κορυφαίοι για αυτό το μοντέλο
Αν ήταν Αθήνα θα του έλεγα που να πάει να το πριζοσουν και να φανούν όλα χλμ αλλά και λειτουργείας μπεκ τουρμπίνας κλπ το καλό είναι ότι πάει για πλάκα 150 άλογα με έναν επαναπρογραμματισμό γι'αυτό και πρότεινα τα PS 4 ...πρώτα κτίζουμε βάση
-
The manual is dead!
https://www.autoblog.gr/2021/08/28/h-vw-katargei-ta-xeirokinhta-kibwtia/
-
Θα ήταν πολύ ευχάριστο νέο εάν παράλληλα με αυτή την απόφαση ο όμιλος λάμβανε την απόφαση να παράγει μόνο DSG υγρού τύπου.
-
Θα ήταν πολύ ευχάριστο νέο εάν παράλληλα με αυτή την απόφαση ο όμιλος λάμβανε την απόφαση να παράγει μόνο DSG υγρού τύπου.
Ακριβώς , βρήκε εταιρεία να κάνει την αρχή
Όσοι έχουμε VW groupe δλδ χειροκίνητο πουλάμε ή το κρατάμε γιατί θα πάρει αξία lol
VW FORUM