-
-
ΥΓ1 οπως και η VW βγάζει πχ εναν τετρακύλινδο και καίει λάδια. δεν απογοητεύεται (ουτε ανακαλεί φυσικά τίποτα), συνεχίζει, ξανά αποτυχία, ξανά , ξανα. Ομως κάποια στιγμή βγάζει εναν σουπερ καλό χωρίς προβληματα. Απλά είναι τρικύλινδρος
Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα οι tfsi/tsi καίγανε λάδια πιο πολύ από τα κουζινέτα του turbo εν αντιθέσει με τους toyota 1NR-FE που καίγανε από τα ελατήρια.
Για τους άλλους κινητήρες απλά είναι νωρίς να κρίνουμε θα τα δούμε στη πορεία.Tfsi ισούται με φακλανιασμενα ελατήρια.
-
ΥΓ1 οπως και η VW βγάζει πχ εναν τετρακύλινδο και καίει λάδια. δεν απογοητεύεται (ουτε ανακαλεί φυσικά τίποτα), συνεχίζει, ξανά αποτυχία, ξανά , ξανα. Ομως κάποια στιγμή βγάζει εναν σουπερ καλό χωρίς προβληματα. Απλά είναι τρικύλινδρος
Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα οι tfsi/tsi καίγανε λάδια πιο πολύ από τα κουζινέτα του turbo εν αντιθέσει με τους toyota 1NR-FE που καίγανε από τα ελατήρια.
Για τους άλλους κινητήρες απλά είναι νωρίς να κρίνουμε θα τα δούμε στη πορεία.Tfsi ισούται με φακλανιασμενα ελατήρια.
Για να το γράφω είχα a3 με τον 2.0 tfsi, τώρα τι φταίει? μπορεί να είναι και τα μαιμού castrol που κυκλοφοράνε και για να το γράφω κάτι έχω διαβάσει σε vw φόρουμ.
-
Για να το γράφω είχα a3 με τον 2.0 tfsi, τώρα τι φταίει? μπορεί να είναι και τα μαιμού castrol που κυκλοφοράνε και για να το γράφω κάτι έχω διαβάσει σε vw φόρουμ.
Τα Castrol είναι τα χειρότερα λάδια που μπορεί να βάλει κάποιος στο αυτοκίνητο του.
Με liqui moly στο μοτέρ και έπινε σαν Μαροκινός πλανόδιος μικροπωλητής.
Η VW έκανε χοντρή μλκια με τις προδιαγραφές του μοτέρ.
Η επιλογή τής για low tention ελατήρια (λόγω ρύπων) έφερε τα γνωστά αποτελέσματα. -
Σύρε δεν επιτρέπεται σε κατόχους θυγατρικών (ford) να σχολιάζουν τις μητρικές (vw).
Δεν στα είπαν καλά. Η Ford δανείζεται τα τωρινά ηλεκτρικά από την VW (τα επόμενα θα είναι Ford 100%) αλλά τους δίνει τα επαγγελματικά. Δούνε και λαβείν. Βέβαια η σημερινή Ford μου είναι αδιάφορη. Μόνο μια Mustang έμεινε (η σωστή, η βενζίνης) και ένα Focus, το οποίο θα καταργηθεί. Το Ranger δεν το μετράω, είναι ειδικού σκοπού.
-
Καλησπερα.
Τι γνωμη εχετε για το 1.5 ΤSI ?
Συγκεκριμενα , εξακολουθει να διατηρει την παλια ζημιαρικη φημη του στα golf και στα πολο; Ή δεν ισχυουν πλεον στα νεα μοντελα; -
Καλησπερα.
Συγκεκριμενα , εξακολουθει να διατηρει την παλια ζημιαρικη φημη του στα golf και στα πολο; Ή δεν ισχυουν πλεον στα νεα μοντελα;Για τον κινητήρα δεν ξέρω (είχε όντως φήμη λαδιέρας?) , αλλά τα κιβώτια dsg ναι συνεχίζουν να είναι ζημιάρικα.
-
Καλησπερα.
Συγκεκριμενα , εξακολουθει να διατηρει την παλια ζημιαρικη φημη του στα golf και στα πολο; Ή δεν ισχυουν πλεον στα νεα μοντελα;Για τον κινητήρα δεν ξέρω (είχε όντως φήμη λαδιέρας?) , αλλά τα κιβώτια dsg ναι συνεχίζουν να είναι ζημιάρικα.
Δε με ενδιεφεραν ποτέ φιλε μου τα dsg. Ναι ειχε οντως λαδιερας, σε vw, seat kai skoda σιγουρα.
-
Εξαιρετικό μοτέρ. Ίσως το καλύτερο που έχει βγάλει το vag στην κατηγορία του.
Το κάψιμο λαδιών είναι και λίγο θέμα τύχης και χρήσης. Για το συγκεκριμένο έχουν ακουστεί ελάχιστα κρούσματα. -
Το DSG δεν είναι ένα «μοντέλο», σωστά;
-
Τι είναι το dsg? Κουίζ.
Κάτι που το έχουν τα αυτοκίνητα vag.
Αν θες αγοράζεις το αυτοκίνητο μ' αυτό. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Για κάποιους, το παίρνουν όσοι βαριούνται να οδηγούν.
Για άλλους "τα σπάει" και δεν μπορούν να φανταστούν το αυτοκίνητό τους χωρίς αυτό.Άλλοι λένε ότι ουσιαστικά είναι αναλώσιμο και αργά ή γρήγορα θα σκάσεις 1.500€ για να το επισκευάσεις.
Άλλοι ότι αυτά γινόντουσαν παλιά και τώρα δε χαλάει.
Και άλλους δεν τους νοιάζει. Είτε γιατί δεν το θέλουν στο αυτοκίνητό τους. Είτε γιατί και να χαλάσει, no problem, το πληρώνουν, το φτιάχνουν και πάμε παρακάτω. -
-
Όλα τα dsg στο μίξερ. DQ* , DL*, υγρού, ξηρού, εγκάρσια, διαμήκη, 25κιλά ροπή, 60+κιλά ροπή τα πάντα όλα. Και να σου λένε "οδήγησα Χ και έσπασε", "μου πιάσανε τον κώλο" κτλ. Ναι αλλά ο άλλος οδηγεί Ψ πεντακύλινδρο VAG με μανίσια καμπάνα και +150 άλογα από το μαμά, με εργοστασιακή αξιοπιστία για ΧΡΟΝΙΑ με ανελέητο σκίσιμο - κάθε φανάρι και πάτημα.
-
Επί της αρχής πάντως πολλά έχουν να κάνουν με την χρήση του οχήματος. Δηλαδή το όποιο dsg δεν είναι πάντα αγχολυτικότερο, πχ αν πρέπει να υποστείς τακτικά μανούβρες παρκαρίσματος σε στριμόκωλο σημείο με μεγάλη κλίση η όποια ανεμελειά της βόλτας χωρίς ανακάτεμα της κουτάλας με συνεχείς χειροκίνητες αλλαγές που προσφέρει το dsg εξαφανίζεται όταν κάνεις το τελικό άθροισμα πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων συγκριτικά με το μάνιουαλ. Επίσης δεν έχω πειστεί ότι σε πραγματικές συνθήκες σβέλτης οδήγησης ο συνδυασμός αποτελεσματικότητας/ευχαρίστησης είναι υψηλότερος από ένα καλό μάνιουαλ νέας γεννιάς με αυτόματο rev-matching στα κατεβάσματα.
-
Μια μπούρδα και μισή είναι ότα τα διπλοσυμπλεκτα...δεν είναι αυτόματα κιβώτια. Αυτοματοποιημένα χειροκίνητα είναι, οπότε δεν έχουν κανένα θετικό των αυτόματων και όλα τα αρνητικά των χειροκίνητων με κερασάκι το αυξημένο κόστος αγοράς και χρήσης. Αυτόματο κιβώτιο = πλανητικό με μετατροπέα, τέλος!!
-
Παραφράζοντας το γνωστό ρητό, με βάση αυτά που διαβάζω σε διάφορα forum και το feedback από γνωστούς, θα έλεγα:
If you go dsg you never go back
Προσωπικά, αν και τα έχω δοκιμάσει και τα 2, δηλώνω λάτρης του χειροκίνητου. Μ' αρέσει να ελέγχω το αυτοκίνητο.
Είναι τμήμα της ιεροτελεστίας μου στην οδήγηση ν' αλλάζω τις ταχύτητες ακούγοντας το μούγκρισμα του κινητήρα και βλέποντας τις στροφές.Παραδέχομαι όμως ότι δεν είμαι dsg ούτε μπορώ να γίνω. Μάλλον όπως μάθει κανείς από μικρός σε κάποια θέματα.
-
Παραφράζοντας το γνωστό ρητό, με βάση αυτά που διαβάζω σε διάφορα forum και το feedback από γνωστούς, θα έλεγα:
Προσωπικά, αν και τα έχω δοκιμάσει και τα 2, δηλώνω λάτρης του χειροκίνητου. Μ' αρέσει να ελέγχω το αυτοκίνητο.
Είναι τμήμα της ιεροτελεστίας μου στην οδήγηση ν' αλλάζω τις ταχύτητες ακούγοντας το μούγκρισμα του κινητήρα και βλέποντας τις στροφές.Παραδέχομαι όμως ότι δεν είμαι dsg ούτε μπορώ να γίνω. Μάλλον όπως μάθει κανείς από μικρός σε κάποια θέματα.
Έτσι έλεγα και εγώ , μέχρι που το πήρα και μετά απο 5 χρόνια χρήσης επέστρεψα σε χειροκίνητο.
3 χρόνια τώρα απλά δεν θέλω να το ξανά συνηθίσω με τίποτα .Θα συμφωνήσω ότι σε μανούβρες το χειροκίνητο είναι μανούλα , αλλά προσωπικά μου χαλάει όλη την χαρά της οδήγησης.
Απο την άλλη το φοβάμαι και κρατιέμαι 3 χρόνια να μην ξαναπάω σε DSG
Τι να κάνουμε με πλανητικό ένα hatchback υπήρχε της προκοπής (για τα δικά μου γούστα) και το καταργήσανε -
Έτσι έλεγα και εγώ , μέχρι που το πήρα και μετά απο 5 χρόνια χρήσης επέστρεψα σε χειροκίνητο.
3 χρόνια τώρα απλά δεν θέλω να το ξανά συνηθίσω με τίποτα .Θα συμφωνήσω ότι σε μανούβρες το χειροκίνητο είναι μανούλα , αλλά προσωπικά μου χαλάει όλη την χαρά της οδήγησης.
Τι να κάνουμε με πλανητικό ένα hatchback υπήρχε της προκοπής (για τα δικά μου γούστα) και το καταργήσανεΔεν είσαι ο μόνος που έχει ένα φόβο για το dsg, αν αυτό σε παρηγορεί
Θα βρεις διάφορους στα forum της vw που λένε καλό και άγιο το dsg, αλλά δεν θέλω να το ξαναπληρώσω όταν χαλάσει. Όπως και άλλους που λένε χαλάει δε χαλάει, εγώ αυτοκίνητο χωρίς dsg δε θέλω.
Όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών.
-
Τι να κάνουμε με πλανητικό ένα hatchback υπήρχε της προκοπής (για τα δικά μου γούστα) και το καταργήσανεΔεν είσαι ο μόνος που έχει ένα φόβο για το dsg, αν αυτό σε παρηγορεί
Θα βρεις διάφορους στα forum της vw που λένε καλό και άγιο το dsg, αλλά δεν θέλω να το ξαναπληρώσω όταν χαλάσει. Όπως και άλλους που λένε χαλάει δε χαλάει, εγώ αυτοκίνητο χωρίς dsg δε θέλω.
Όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών.
Συμφωνώ , είμαι οριακά να ξαναπάρω DSG αλλά τουλάχιστον να είναι υγρού τύπου
-
DSG για εμένα παρακαλώ. Δεν πειράζει ας χαλάσει! Άσε που δεν έχει χαλάσει!! Λες και οι χεράτοι δεν αλλάζουν δίσκο πλατω. Κάνουμε και launch άμα χρειαστεί για πλακιτσα. Μας βελτιωνει το χρόνο αντίδρασης σε εμάς τους ασπρομαλληδες. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει χειροκίνητο οποτε σπεύσατε για τελευταία χειροκίνητα. Άσε που σε λίγο δεν θα πατάμε φρένο γκάζι γιατί θα τα κάνει μόνο του, εμείς μόνο παρέμβαση αν χρειαστεί. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ καθημερινά και το stop & go σε dsg στην κίνηση.
VW FORUM