-
Έτυχε, εγώ κάνω κρα για να δω αυτοματίκλα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έτυχε, εγώ κάνω κρα για να δω αυτοματίκλα.Εγω τι παρατηρησα ειπα. Δεν μπορεις να βγαλεις ακρη απο μια μονο δικη μου παρατηρηση. [WINKING FACE]
-
Όντως έτυχε. Αυτό θα το μάθεις από την αντιπροσωπεία.
-
Εκεί που παίζει πολύ αυτόματο είναι στα ταξί Μερσεντέ Ε270, ίσως να μην διατίθεται καν σε χειροκίνητο εδώ και χρόνια.
Είναι πολύ λίγα όμως σε αριθμό, ποιός ταρίφας πάει να δώσει 50 χιλ. για καινούργιο ταξί τη σήμερον? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι περισσότεροι ταρίφες θα σου πούνε χειροκίνητο διότι το DSG βγάζει πολλές κι ακριβές βλάβες. Αυτά από φίλο ταξιτζή...Αν ημουν ταξι,δεν θα ηθελα να παταω συμπλεκτη χιλιαδες φορες την ημερα και να αποκτησω στο τελος τενοντιτιδα στο αριστερο ποδι.
-
Εγώ βλέπω Θέμα κόστους αγοράς και συντήρησης τη σήμερον. Δεν υπάρχει άλλος αξιόλογος λόγος να μην έχει αυτόματο ταρίφας. Την τεντονίτιδα συνηθισμένη την έχουν .
-
Εγω το βλεπω σαν γυμναστικη τον συμπλεκτη.... Κανεις ποδι τουμπανο....
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Οι περισσότεροι ταρίφες θα σου πούνε χειροκίνητο διότι το DSG βγάζει πολλές κι ακριβές βλάβες. Αυτά από φίλο ταξιτζή...
Αν ημουν ταξι,δεν θα ηθελα να παταω συμπλεκτη χιλιαδες φορες την ημερα και να αποκτησω στο τελος τενοντιτιδα στο αριστερο ποδι.
Κανεις δεν θελει, αλλα ακομα περισσοτερο δεν θελουν τα κοστη. Επισης σε πολυωρη οδηγηση το δεξι ποναει πρωτα λογω σχετικης ακινησιας.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Επειδή μεχρι να πάρω το 108 έκανα καθημερινή σχεδόν χρήση ταξί, οι περισσότεροι που οδηγούσαν δικό τους ταξί είχαν αυτόματο. Manual είχαν αυτά που νοίκιαζαν ιδιοκτήτες σε οδηγούς και λογικό γιατι προτιμούσαν το φθηνότερο.
Για θέμα κόστους οι έχοντες αυτόματο μου έλεγαν οτι ναι μεν μπορει να εχει κόστος το αυτόματο αλλα και στο manual εχεις δίσκο- πλατω -
Δίσκο-πλατώ: €300
Αυτόματο κιβώτιο: €2000Σαφώς κι εγώ μια αυτόματη Μερκ θα προτιμούσα. Αλλά ειδικά τα DSG είναι ΠΟΛΥ ζημιάρικα ακόμα και σε νορμάλ χρήση, πόσο μάλλον όταν κάνεις 100.000 χλμ τον χρόνο!!!
-
Σωστα τα λες και το ρώτησα και αυτο, μου είπαν οτι τόσες φορές που θα βγάλει δίσκο πλατώ τα ίδια λεφτα θα δώσουν.
-
Σε κανονικη χρηση ο δισκος αντεχει 150 χιλ χμ. Βεβαια εξαρταται και ποσο καλος ειναι. Στην 147 θελει αλλαγμα απο τα 90-100 χιλ χμ.
-
Για αμερικη που αναφερθηκε υπαρχουν αρκετες μετατροπες σε παλαιοτερα αμαξια απο αυτοματο σε χειροκινητο που απλα μπορειται να παρετε ιδεα της διαφορας κοστους μεταξυ των δυο.
-
Εκτος απο ολα αυτα το αυτοματο κιβωτιο εχει κατα 99,9% και μεγαλυτερη καταναλωση. Για μενα ειναι στανταρακι οτι το αυτοματο εχει περισσοτερα εξοδα.
Και για τον συμπλεκτη που λετε δεν παραδιδει ετσι ευκολα πνευμα. Στο δικο μου (Nissan) μετα απο 240 χιλ χλμ. δεν εχει κανει ακομα κιχ.
-
Αρκετοι λενε το εξης,οδηγησα αυτοματο διπλοσυμπλεκτο και δεν ξαναγυρναω σε χειροκινητο.Στην τελικη ειναι θεμα προτιμησης,τσεπης και προτεραιοτητας, στην κινηση το αυτοματο σε σωζει κυριολεκτικα,απο την αλλη με ενα καλο μηχανικο κιβωτιο εχεις τον ελεγχο εσυ και κανεις αλλαγες οποτε βολευει εσενα και οχι kickdown οποτε κρινει το αυτοματο.
Στο polo gti,το τελευταιο ας πουμε,πολλοι γουσταραν που η εταιρια διεθεσε το αυτοκινητο με 1.8 tsi και επιλογη χειροκινητου.
-
Να σημειώσω ότι προσωπικά όταν μιλάω για αυτόματο κιβώτιο, εννοώ το κλασσικό πλανητικό με μετατροπέα ροπής και όχι τα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα (είτε μονού είτε διπλού συμπλέκτη) τα οποία και αρκετά προβλήματα έχουν και δεν τα συμπαθώ.
-
Δεν ειναι ακριβως αληθες οτι τα αυτοματα καινε παραπανω απο τα χειροκινητα, τουλαχιστον οχι τα διπλοσυμπλεκτα. Με το DSG εχω καταναλωσεις που δεν εχω καταφερει ποτε με χειροκινητο. Αλλαζει τις σχεσεις με ταχυτητα που για να την καταφερεις με manual πρεπει να εισαι ο Φλας. Ασε που θα καψεις το συμπλεκτη στην πορεια
Ποιος μπορει να κανει 1η-2α-3η-4η μεχρι να πιασει τα 30χλμ; Και ποση συγκεντρωση χρειαζεται να εχεις και ακομα κι ετσι, ποσες φορες αντεχεις να το κανεις; Ειναι δυνατον μεταξυ φαναριων ανα 100 μετρα να αλλαζεις τις σχεσεις ασταματητα;Στα συν τα καινουρια αυτοματα εχουν 7η (μερικα και 8η σχεση) και σε ανοιχτο δρομο με χαμηλες ταχυτητες γυρω στα 80-90χλμ/ωρα πχ το Polo παει με 7η και σχεδον ρελαντι, καιει ελαχιστα παραπανω απο 4λτ/100χλμ.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Και ποση συγκεντρωση χρειαζεται να εχεις και ακομα κι ετσι, ποσες φορες αντεχεις να το κανεις; Ειναι δυνατον μεταξυ φαναριων ανα 100 μετρα να αλλαζεις τις σχεσεις ασταματητα;Το λένε αγωνιστική οδήγηση! Αγωνιστική δεν είναι μόνο η γρήγορη οδήγηση αλλά και η οικονομική οδήγηση... που ενίοτε είναι και γρήγορη αφού προσπαθείς πάντα να κρατήσεις τη φόρα σου.
Νομίζω πως τα DSG κάνουν την ίδια δουλειά με έναν καλό οδηγό στο θέμα της οικονομίας χωρίς όμως αυτός να προσπαθεί καθόλου. Μου κάνει όμως εντύπωση πως συνήθως τα πολύ οικονομικά diesel της VW (bluemotion κλπ.) συνήθως δεν έχουν την επιλογή του DSG σε αντίθεση με την υπόλοιπη γκάμα. Νομίζω πως εντέλει, με καλό οδηγό που ξέρει το αυτοκίνητο και το 'κυνηγάει' το χειροκίνητο θα είναι πιο οικονομικό συγκριτκά με το DSG.
Αλλά ένα 8άρι καινούργιο αυτόματο, όταν απέναντί του έχει 6άρι χειροκίνητο μάλλον δύσκολα χάνει. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Στα συν τα καινουρια αυτοματα εχουν 7η (μερικα και 8η σχεση) και σε ανοιχτο δρομο με χαμηλες ταχυτητες γυρω στα 80-90χλμ/ωρα πχ το Polo παει με 7η και σχεδον ρελαντι, καιει ελαχιστα παραπανω απο 4λτ/100χλμ.Πλέον και 9η σχέση!!
Το δικό μου ταξιδεύει με 150 χ.α.ω και 2.500 σ.α.λ....η χειροκίνητε έκδοση θέλει σαφώς περισσότερες στροφές για την ίδια ταχύτητα.
-
10άρια εντός του έτους από Φορντ, Τζιέμ, Χιουντάι, 11άρι σε 2 χρονάκια από Χόντα.
Αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτα, τα 12άρια είναι προ των πυλών.
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων